Izvršni direktor Binancea hvali ulaganja u vjernost premještaju se na kripto tržište

Izvršni direktor Binancea “CZ” Changpeng Zhao pohvalio je prelazak Fidelity Investments na kripto tržište. Vodeći multinacionalni pružatelj financijskih usluga, Vjernost je nedavno najavila svoje usluge čuvanja kriptovaluta, posebno usmjerene na institucionalne investitore.

Tvrtka za financijsko planiranje i upravljanje bogatstvom opslužuje preko 27 milijuna kupaca. Bit će to najveće poduzeće na Wall Streetu koje će službeno ponuditi ovu uslugu putem svoje kripto fokusirane podružnice, Fidelity Digital Assets. Tvrtka će pokriti nekoliko kriptovaluta, uključujući Bitcoin, Ethereum i niz drugih digitalnih valuta. Klijentela Fidelity uključuje preko 13 000 tvrtki i brokera, od listopada 2018., a imovina pod kontrolom tvrtke procjenjuje se na oko 7,2 bilijuna američkih dolara.

U vezi s ovom viješću, izvršni direktor Binancea, CZ, pitali su sljedbenici na Twitteru o perspektivi da će samo 5 posto portfelja Fidelityja uložiti na kripto tržište. Pitao je, „Što se događa kada fond poput Fidelity izdvoji samo 5% svog portfelja za kripto? Jeste li izračunali koliko je to? “

Što se događa kada fond poput Fidelity izdvoji samo 5% svog portfelja za kripto? Jeste li izračunali koliko je to? https://t.co/ljcZ4SjQnw

– CZ Binance (@cz_binance) 21. listopada 2018

S pet posto sredstava tvrtke koji se procjenjuju na oko 350 milijardi dolara, to bi znatno potaknulo kripto tržišnu kapu. Njegov je tweet pokrenuo razgovore o vjerojatnosti, a neki skeptični obožavatelji odbacili su ovo stajalište kao samo željno razmišljanje, dok su drugi to vidjeli kao nešto što bi se moglo dogoditi u budućnosti.

Digitalna imovina vjernosti

Kao jedna od najvećih financijskih kompanija na svijetu, očekuje se da će Fidelity-jev nalet u sektor koji tek započinje imati značajan utjecaj na tržište koje je od početka godine u medvjeđem okruženju.

Skrbničke usluge tvrtke uključivat će hladno skladištenje digitalne imovine. Klijentove kriptovalute držat će se u fizičkim trezorima raspoređenim na širokom rasponu lokacija, ostajući izvan mreže kao dodatna sigurnosna mjera protiv hakiranja. Za svoju trgovačku platformu, Fidelity Digital Assets planira koristiti internu tehnologiju više motora.

trezor banke

Digitalna imovina koju drži Fidelity Investments držat će se u fizičkim trezorima raspoređenim na širokom rasponu lokacija.

Prelaskom na tržište kriptovaluta, tvrtka planira olakšati institucionalnim investitorima ulazak u visoko rizičnu klasu imovine. U skladu s izjavom o pokretanju usluge koju je izdala tvrtka Fidelity Investments, glavni je cilj podružnice digitalne imovine učiniti digitalno izvornu imovinu dostupnijom.

Povijest vjernih ulaganja s kriptovalutama

Prema izjavi izvršne direktorice Fidelity Investments Abigail P. Johnson, tvrtka će nastaviti ulagati u nove tržišne oblike imovine, pomažući klijentima da shvate što su i kako ih koristiti. Financijski konglomerat počeo istraživati ​​i eksperimentirati s digitalnom imovinom i blockchainom u 2013.

U to je vrijeme tvrtka postavila blockchain inkubator, a 2015. godine počela je prihvaćati donacije bitcoina putem dobrotvorne organizacije Fidelity. Od veljače ove godine, doprinosi kriptovalutama činili su najveći dio donacija tvrtke u iznosu od 69 milijuna dolara.

Prošle je godine tvrtka omogućila klijentima da vide svoje stanje digitalnih valuta putem Coinbasea, ali nisu dopustili trgovanje. Ovaj je potez doveo do širokih špekulacija da financijska tvrtka pokušava eksperimentirati s kripto trgovanjem putem burze.

Prema riječima šefa Fidelity Digital Assetsa Toma Jessopa, “Stvaranje Fidelity Digital Assets prvi je korak u dugoročnoj viziji za stvaranje cjelovite platforme za digitalnu imovinu na razini poduzeća.”

Vjernost tvrdi da tehnologija distribuirane knjige ima ogroman potencijal, posebno kada je u pitanju stvaranje raznolikog niza poslovnih modela i sustava financijskog tržišta.

Problem skrbničkih usluga

Prema analitičarima, nedostatak uspostavljenog skrbničkog entiteta jedan je od glavnih razloga zašto se institucionalni investitori muče oko ulaska u industriju. Mike Novogratz, bivši partner u Goldman Sachs i osnivač Galaxy Digital, banke trgovca kriptovalutama, aludirao na ovu situaciju prošlog mjeseca na summitu Yahoo Finance’s All Markets.

Primijetio je da američke tvrtke sada imaju puno novca koji se drži za ulaganja u sektore u razvoju, a jedna od takvih je industrija kriptovaluta. Mike je istaknuo nedostatak osnovanih skrbničkih tvrtki kao prekida za trgovinu jer se manje vjerojatno da će se velike tvrtke koje žele investirati u taj sektor pouzdati u nove tvrtke s neprovjerivim dosadašnjim evidencijama..

Većina malih tvrtki koje nude takve usluge također nemaju značajnu potporu imovine kako bi klijentima pružili sigurnost.

Rizik od gubitka sredstava

Lopovi su u proteklom desetljeću ukrali kriptovalute vrijedne milijarde dolara od raznih kripto tvrtki. Samo u 2018. godini platforme za kriptovalute pretrpjele su gubitke veće od 1,8 milijardi dolara zbog hakiranja. U siječnju je platforma za kripto razmjenu, CoinCheck, izgubila 534 milijuna dolara u jednoj pljački.

Međutim, Mt. Hakiranje Goxa bilo je biblijske veličine. Vijest o njegovom hakiranju poslala je udarne valove širom industrije nakon što su bitkoini vrijedni preko 4 milijarde dolara po današnjoj vrijednosti izbačeni s burze. Događaj je postao zvučni dokaz rizika koji su povezani s kriptovalutama.

Iako je tržište kriptovaluta već pokazalo značajna obećanja, strahovi potaknuti takvim događajima još uvijek zastrašuju institucionalne investitore. Kao takvi, većina odlučuje pričekati ulazak iskusnijih i reguliranijih pružatelja financijskih usluga koji nude kripto skrbničke usluge.

Mnogi ulagači u kriptovalute i industrijski entuzijasti nadaju se da će ulazak Fidelity Investments pozitivno pridonijeti ekosustavu. Očekuje se da će njegov ulazak namamiti više igrača i otvoriti kripto tržište ohrabrujući institucionalne igrače koji se žele preseliti u svemir.

Igrana slika ljubaznošću Richard Vogel / Associated Press

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map