Kriptoplatforme koje žele učiniti kripto dostupnijim javnosti

2017. je bila dobra godina za kripto. Nakon stalnog rasta Bitcoina na astronomske cijene, altcoins su vidjeli zdravi dobici sa svojih pozicija prije godinu dana. Vrijednost Ethereuma povećala se za 2.900% u odnosu na studeni prošle godine. Litecoin je rastao zdravih 1500% zajedno s Monerom. Ripple je na vrhu ove liste, postigavši ​​tijekom godine 3.185%.

Sve ovo da kažem, crytpo počinje dolaziti do izražaja na globalnoj investicijskoj sceni. Sve više tvrtki i banaka koje ulažu počinju se izjašnjavati u korist nove tehnološke pomame. S velikim novčanim odobrenjima dolazi i glavno usvajanje od šire javnosti. Na primjer, popularno web mjesto za kupnju kriptovaluta Coinbase, dodao 100.000 korisnika za samo 24 sata početkom studenoga. Crypto se pokazuje legitimnim, i kao tehnološki napredak i kao ulaganje. To više nije nejasan interes tehnološki pametnih vizionara.

Ali s rastom dolaze i prepreke, a jedna od tih prepreka je i dostupnost. Za tehnološki pismene navigaciju kriptosferom dovoljno je jednostavno, ali za one manje prilagođene zamršenosti blockchaina, mjenjačnica i novčanika, krivulja učenja može zastrašiti. Srećom, postoje kriptokompanije koje dizajniraju valute, platforme i proizvode kojima je cilj učiniti kripto iskustvo dostupnijim vašem prosječnom korisniku.

Pa koje su to tvrtke? Evo nekoliko naših omiljenih u nastavku.

Iconomi

Iconomi je platforma za upravljanje digitalnom imovinom koji želi privući veterane i amaterske kripto-investitore. Identificirajući se kao niz digitalnih sredstava (DAA), tvrdi da je četvrta generacija digitalnih sredstava. Kao niz sredstava kombinira prethodne tri generacije (tj. Bitcoin kao 1., alt-coin kao 2. i uslužni tokeni kao 3.) u objedinjenu imovinu.

Zamislite Iconomi kao NASDAQ ili S&P500 kriptosvjeta. Platforma nudi razne indeksne fondove kako bi investitori rasporedili svoj kapital. Conbest 1 (CBST), na primjer, nudi investitorima konzervativnu imovinu male volatilnosti da ulože svoj novac. Indeks uključuje Bitcoin, brojne blockchain platforme (Ethereum, Waves i WINGS), Bancor i Aargon. Postoje i raznovrsniji portfelji s većim rizikom koji žele iskoristiti podcijenjene novčiće unutar novih sektora u kriptosferi. Indeks kriptoaseta visokog rasta William Mougayar (WMX), na primjer, ulaže u potencijalne novčiće s visokim rastom poput Augur, Game Credits, Civic, TenX, FunFair i drugih, pri čemu Ethereum pojede većinu ulaganja fonda.

coinbest_graph

Iconomi ima potencijal privući ulagače koji se inače ne bi željeli hrvati s kripto tehnološkom krivuljom učenja. S Iconomi lako mogu investirati s Iconomi tokenom na platformi jednostavnosti korištenja. Štoviše, stope povrata indeksnih fondova mogu zagrijati hladne noge kriptoskeptika. Sam Coinbest 1 pohvalio se povratom od 35,20% na ulaganja tijekom proteklih mjesec dana. Negdje netko propituje korisnost NASDAQ-a.

Eidoo

Na svojoj web stranici, Eidoo se brendira kao “sučelje blockchain-to-human”, a ljudi, ništa jasnije od toga nema. Tim Eidoo-a želi humanizirati kriptične aspekte kripto-veze, tako da nitko ne mora gledati sa strane.


Planiraju optimizirati korisničko prilagođeno iskustvo stvaranjem cjelovitog sučelja koje će prosječni korisnik usvojiti. Ako ste novi u kripto, more novčanika i razmjena kojima se morate kretati da biste upravljali svojom imovinom može vas zastrašiti. Eidoo želi smiriti ove vode nudeći jednu aplikaciju koja funkcionira kao novčanik s više valuta i hibridna razmjena.

U novčanik će se smjestiti Ethereum, Bitcoin i ERC20 tokeni, svi zaštićeni

eidoowallets frazom za oporavak, dok sve privatne ključeve imovine drži korisnik i osigurava šifriranjem. Sam novčanik radi kao lagano sučelje, pa za pohranu vaše imovine nema potrebe za preuzimanjem Bitcoin-a ili Ethereum-ovog blockchaina. Ova posljednja točka čini Eidoo posebno atraktivnim, jer za one od nas koji imaju problema s upravljanjem novčanicima s punim čvorovima, preuzimanje cijelog blockchaina može biti mukotrpan i frustrirajuće spor proces.

Nakon preuzimanja novčanika, korisnici tada mogu koristiti decentraliziranu funkciju razmjene novčanika za trgovinu Bitcoin, Ethereum i ERC20 tokena. Upravitelj razmjene nema pristup korisničkim sredstvima, tako da korisnici mogu biti arbitri vlastite kripto sudbine, a da ne moraju brinuti o tome hoće li treće strane loše upravljati svojim sredstvima.

Eidooova upotrebljivost jedne aplikacije mogla bi imati velike implikacije na masovno usvajanje kriptoaseta. The putokaz platforme očekuje da će razmjena krenuti uživo do trećeg kvartala 2018. godine, a čak imaju i debitnu karticu u radu za drugi kvartal 2018. godine. Pripazit ćemo na Eidoo, jer očekujemo uzbudljive stvari u godini koja dolazi.

Vertcoin

Sebe naziva “Narodni novac”, “decentralizirana valuta u vlasništvu njezinih korisnika”. Vertcoin se drži izvorne vizije Satoshi Nakamoto, pseudonimnog osnivača Bitcoina. Poput Bitcoina, zamišljen je kao peer-to-peer, decentralizirana digitalna valuta koja odbacuje potrebu za srednjacima poput banaka i financijskih institucija.

Također je za razliku od Bitcoina po tome što se izolira od faktičke centralizacije koju su rudarski bazeni doveli do Bitcoin jezgre. Vertcoin je integrirani krug specifičan za aplikaciju (ASIC) otporan. Bez previše zakačenja ASIC tehnologije, ASIC uređaji omogućili su učinkovitiji rudarski postupak od svojih prethodnika. Kako su se brzine raspršivanja Bitcoina povećavale u poteškoćama, ASIC rudarstvo zamijenilo je GPU-ove, CPU-ove i FPGA-e kao primarnu metodu za obradu Bitcoin transakcija. ASIC je tada postao sve popularniji, a grupe rudara kombinirale su svoje platforme u rudarske bazene. S ovom agregiranom procesorskom snagom došlo je do nesrazmjerne raspodjele hashratea preko blockchaina, a sada je 62% rudarske snage Bitcoina podijeljeno između 3 rudarska bazena. Mnogi tvrde da ovo stvara nenamjernu centralizaciju, jer je većina blockchaina u rukama nekolicine odabranih. To je ta ista centralizacija koja je u mnogim aspektima omogućila napad Bitcoin Casha na Bitcoin još sredinom studenog.btcminingdistribution

Vertcoin dolazi bez centralizacije i sve drame koju bi za sobom mogao donijeti. Lyra2RE (vs) algoritam koji koristi čini novčić otporan na ASIC rudarstvo. To osigurava da velike rudarske platforme ne mogu ugroziti Vertcoinovu sigurnost ili integritet, omogućujući ravnomjernu raspodjelu hashratea među korisnicima. Svatko s dovoljno snažnim procesorom (CPU) ili grafičkom karticom (GPU) može rudariti Vertcoin, a ovaj je postupak još lakši s novčićem 1-klik rudar. Rudar s jednim klikom usmjerava inače složen rudarski postupak, čineći čak i više tehničkih aspekata kripto revolucije dostupnima svima.

Završne misli

Popis koji smo sastavili ovdje se ne zaustavlja – bilo je ovo samo nekoliko vrijednih izbora. Postoji više platformi koje žele javnosti predstaviti kripto groznicu, a možda ćemo ih pokriti i malo kasnije.

No, poteškoće od nastanka takvih tvrtki jednostavno su: ono što je Satoshi Nakamoto započeo 2009. godine pupa u novoj tehnološkoj stvarnosti. Tehnološka poboljšanja ustupila su mjesto poslovnim rješenjima i uobičajenoj izloženosti, a iz te izloženosti proizlazi i zahtjev za prilagodbom javnosti koja nije upoznata s blockchainom i njegovim potencijalima. Što popularnija kripto postaje, to je veća vjerojatnost da ćete vidjeti kako ove platforme i njima slične poprimaju sve veću snagu, a kako platforme prilagođene korisnicima postaju popularnije, imanentnost kripto veze samo se povećava.

Revolucija se neće prenositi na televiziji – digitalizirana je i već je u punom jeku.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map