Ovaj tjedan u Crypto-u: 4. svibnja 2018

Ovaj tjedan u Crypto-u: 4. svibnja 2018

No Bulls ***, Market’s Looking Bullish

S još jednim tjednom pouzdanog dobitka u knjigama, tržišta traže, portfelji su u zelenom, a ta jutarnja kava koju možda pijete dok čitate ovo je napunjeno optimizmom.

Ukupna tržišna kapitalizacija Cryptoa prvi je put od prvih dana ožujka iznad 450 milijardi dolara. Preko tjedna je stečeno 7%, a još je bolje na mjesečnom, gore 42% sa svog položaja početkom travnja.

Prije nego što se počnemo zanositi, ne zaboravite, na ovom tržištu ništa nije sigurno; Bitcoin bi za nekoliko minuta mogao napraviti jedno od svojih zloglasnih odlagališta od 1000 dolara, koliko znamo, ili čak pumpu od 1000 dolara. Čak i dalje, pozitivna cijena je stabilna i opseg trgovanja raste, pa pripazite na Bitcoin kako se približavamo 10 tisuća dolara. Ako to slomi, to bi mogao biti još dalek put.

Bitcoin: S cijenom od 9 658 američkih dolara, Bitcoin je porastao 4% u tjednu. Skromni dobici, ali opet, ne može se svaki tjedan zelene boje obojati dvoznamenkastim dobicima.

Ethereum: Međutim, za Ethereum je to jedan od onih dvoznamenkastih tjedana, jer je kripto broj 2 na redu 15% po cijeni od 791 dolara.

Mreškanje: Ripple je također imao relativno miran tjedan, postavljajući a 6% dobiti s cijenom od 0,90 USD.

Domaće vijesti

“Bitcoin nije prijevara”, priznaje Goldman Sachs, gleda prema trgovanju: Tko kaže da starog psa ne možete naučiti novim trikovima? Goldman Sachs živi je dokaz da možete, jer je naslijeđena financijska tvrtka otkrila da u bliskoj budućnosti planira ponuditi usluge kriptovaluta. Rana Yared, izvršna direktorica Goldman Sachsa zadužena za uspostavljanje strategije tvrtke za kriptovalute, primijetila je da je tvrtka preplavljena zahtjevima klijenata. “Rezonira kod nas kada klijent kaže:” Želim držati bitcoin ili bitcoin fjučerse jer mislim da je to zamjenska trgovina vrijednostima “, rekla je za New York Times.

Čudan čovjek: Kripto, za razliku od bilo koje druge klase imovine, “ulagači bi trebali koračati pažljivo”, kaže Bloomberg: Još jedan dan, još jedna tradicionalna financijska vijest koja izvještava o volatilnosti kriptovaluta (mislim da je većina nas dobila dopis nakon prolaska u prosincu i pada u veljači). Bloomberg je u srijedu objavio izvještaj koji temeljito ispituje ovu nestabilnost. Članak zapravo nudi neke nijansirane perspektive relativnog tržišnog položaja kriptota u usporedbi s utvrđenom imovinom, uključujući šareni, premda nejasan grafikon koji prikazuje korelirane performanse u različitim razredima imovine.

ICO vs IPO vraća se tijekom 90 dana

Kako se postavljaju pitanja o zakonitosti Ethereuma, treba li ga (retroaktivno) smatrati vrijednosnim papirom ?: Ova rasprava nije ništa novo, ali u posljednje vrijeme regulatori je pogađaju pojačanim nadzorom. Prošli je tjedan bivši predsjednik CFTC-a Gary Gensler u svom obraćanju rekao da “postoji snažan slučaj da jedan ili oba ETH i XRP nisu usklađene vrijednosne papire.” Ako bi savezna vlada Ethereum tretirala kao vrijednosni papir, to bi ICO projekta iz 2014. učinilo ilegalnom prodajom vrijednosnih papira, a kriptovaluta bi se morala registrirati kod SEC-a da bi se njome trgovalo u SAD-u. Ipak, ništa nije u kamenu i rasprava razotkriva “sivo područje” za regulaciju kriptovaluta; prijedlog podnesen DIP-u u ožujku koji zahtijeva izuzeće od propisa, na primjer, tvrdi da je Ethereum “postao toliko decentraliziran da se ne smije smatrati vrijednosnim papirom”, osjećaj je koji je zaklada Ethereum odjeknula kada je objavila da kontrolira samo manje od 1% ETH-ove cirkulirajuće opskrbe.

O širokim propisima, ne očekujte konsenzus ili jasnoću u bilo kojem trenutku, predsjednik CFTC-a upozorava: Chris Giancarlo postao je politički ljubimac kripto pokreta otkako je svjedočio pred Senatom u ožujku. Ali to ne znači da će Crypto Dad za svoju obitelj američkih ulagača podmazati regulatornu klasifikaciju klase imovine. U intervjuu od ponedjeljka, predsjednik CFTC-a naznačio je da je lukavo primijeniti statute napisane 1935. godine na potpuno novu imovinu, rekavši da „Bitcoin i mnogi drugi kolege u virtualnoj valuti zaista imaju elemente svih različitih klasa imovine je li sredstvo plaćanja, je li dugoročna imovina, pa smo se kao regulatori sada tek u stvarnom vremenu suočili s tim i to je složeno. I ne vidim da će se to uskoro riješiti. “

SEC napreduje protiv kompanije Blockchain Longfin zbog ilegalne prodaje dionica: Početkom travnja SEC je pokrenuo tužbu protiv Longfin Corp, tvrtke koja je vidjela da su joj dionice porasle za 2000% nakon što je fokus preusmjerio na blockchain. DIP tereti Longfin suradnike Andyja Altahawija, Suresha Tammineedija i Dorababua Penumarthija da su iskoristili ovaj rebranding prodajom dionica u ilegalnoj trgovini vrijedne oko 27 milijuna dolara, zamrzavajući oko dva milijuna dionica u tom procesu. “SEC je pokazao da će na suđenju vjerojatno dokazati da su ti optuženici sudjelovali u neregistriranoj, ilegalnoj javnoj ponudi dionica Longfin Corp”, piše američka okružna sutkinja Denise Cote u sudskom izvješću.

Službenici Colorada istražuju tvrtke zbog navodnih ilegalnih ICO-a: Odjel za regulatorne agencije u Coloradu (DORA) napada dvije tvrtke zbog promicanja nezakonite prodaje kriptovaluta stanovnicima Colorada. DORA je kažnjavala Linda Healthcare Corp sa sjedištem u Kaliforniji i Broad Investments LLC sa sjedištem u državi Washington, kršeći zakone o vrijednosnim papirima države Colorado. Obje tvrtke usred su vlastitih ICO-a, a DORA tvrdi da niti jedna niti druga investitorima ne daju upozorenja u vezi s rizikom ulaganja u komunalne tokene.

Oscar Mayer pokreće promociju kriptovaluta i riječ je o onome što biste očekivali: Oscar Mayer stvorio je kriptovalutu koja je potpomognuta onim što smatra zlatnim standardom američkog doručka u kojem se unosi kolesterol: trake vlastite prerađene slanine prepune konzervansa. Ne možete ovo izmisliti, ljudi. Bacoin, kako ga tvrtka naziva, “može se iskoristiti za pakiranja prave slanine Oscara Mayera”. Tvrtka poklanja promotivni novčić koji nema novčanu vrijednost putem a nagradne igre koja traje do 14. svibnja, a pobjednici i sudionici mogu podijeliti promotivnu kampanju na Twitteru kako bi ojačali povratak Bacoina s masnim podlogama.

graf bacoin

Što je novo u CoinCentralu?

Kako izraditi odgovarajući portfelj kriptovaluta: Još nema vodiča za Crypto Investing for Dummies, ali imamo nekoliko riječi za reći na tu temu.

Kako Blockchain može iskorijeniti siromaštvo u zemljama trećeg svijeta: Zvuči pomalo optimistično, ali bankarstvo za nebankarske i decentralizirane usluge potencijalno može oživjeti ekonomije trećeg svijeta.

Monero Mining: Uvod u ulazak u svijet kovanja novca za privatnost: Tražite smjernice za početak rada s Monero Miningom? Ne tražite dalje.

Lachlan McDonald iz MOVA-e želi donijeti odgovornost za opskrbne lance: Pogledajte naš intervju s izvršnim direktorom i suosnivačem MOVA-e Lachlanom McDonaldom kako biste saznali više o mjestu blockchaina u logistici lanca opskrbe.

Rasprava o dionicama bitcoina: Praktični savjet za ulaganje za dugoročnog investitora: Hedging kripto rizici s tradicionalnim dionicama možda će biti izdaja za nekoga hodlera, ali mislimo da je to prilično dobra ideja.

Jesu li zarade od rudarstva kriptovaluta oporezive: Kratki je odgovor, ovisno o vašem mjestu, da, vjerojatno je da se prihodi od rudarstva tretiraju kao dio uobičajenog prihoda.

Waves pokreće pametne ugovore na Testnetu: Valovi su ovaj tjedan počeli probijati svoje novopredstavljene pametne ugovore na mrežnoj testnoj mreži.

Kako se Blockchain trenutno primjenjuje na cyber sigurnost ?: Ljudi često traže primjere stvarne primjene blockchaina; kako u području cyber sigurnosti?

Trebate li prihvatiti plaću u bitcoinu ?: Možemo vam dati prednosti i nedostatke, ali u konačnici, izbor je na vama.

Mogu li ulaganja u kriptovalute revolucionirati zdravstvenu industriju ?: Zdravstvene evidencije na blockchainu, zdravstveno osiguranje na blockchainu, decentralizirano upravljanje podacima o zdravstvenoj zaštiti – popis se nastavlja.

Bitcoin Cash za nadogradnju na pametne ugovore, veću veličinu bloka s Hard Forkom od 15. svibnja: Da, vilicu možete račvati, i da, Bitcoin Cash želi veće blokove i nadmetanje s Ethereumom.

Ekskluzivni intervju s Qtumovim Patrickom Daijem: Skaliranje u kripto ekosustavu velike brzine: U našem intervjuu, Patrick Dai imao je sjajan uvid u skalabilnost i razvoj koji je potreban da bi se kripto prevladalo.

Kikov novčić: Promišljanje ekonomije pažnje: Kik želi decentralizirati društvene medije svojim ICO-om za Kin Coin.

Usporedba razmjene Coinbase i Binance: Vjerojatno dvije najveće razmjene vani, pogledajte kako se ova dva behemota slažu jedan protiv drugog.

Oscar Mayer upravo je stvorio Bacoin, kriptovalutu koju možete iskoristiti za slaninu (ozbiljno): Bacoin možete zamijeniti za „zlatni standard slanine“, uistinu dajući novo značenje našem razumijevanju izraza „zakonsko sredstvo plaćanja“.

Ethereal Summit 2018: Blockchain projekti usmjereni na utjecaj, umjetnost, glazba i još mnogo toga: Oduševljeni smo što možemo objaviti svoju ulogu medijskog pokrovitelja na ovogodišnjem Ethereal Summitu, blockchain konferenciji s fokusom na vizualnu umjetnost i glazbu.

Qlink (QLC) & Potraga za preoblikovanjem telekomunikacija: Zamislite davatelja usluga mobitela koji uopće nije davatelj usluga, već mreža distribuiranih, wifi povezanih uređaja.

CyberMiles (CMT) & Izazov pametnih ugovora e-trgovine: CyberMiles je nova blockchain platforma dizajnirana da olakša brze transakcije e-trgovine.

Loopring NEO: Sve o LRN tokenu & Zračna kap: Loopring lansira novi token za NEO mrežu – evo što trebate znati.

Usporedba razmjene Bittrex i Binance: Pogledajte kako se dvije razmjene uspoređuju s našim vodičem.

Kako će Blockchain revolucionirati IT infrastrukturu: Pogledajmo neke od najvećih blockchain projekata na tržištu danas i kako oni potencijalno mogu utjecati na budućnost IT infrastrukture.

Rudar jedan donosi bitcoin zvijezdama, lansira rudarsku platformu u svemir: Space Miner One doslovno dovodi Bitcoin do novih visina.

Blockchain će revolucionirati medicinsku industriju – evo kako: Funkcionalnost Blockchaina pripremljena je za promjenu načina rada zdravstvene industrije.

Tri strategije za odabir u koju kriptovalutu treba investirati: Malo osvježenja na zelenim (i crvenim) zastavicama koje trebate potražiti prilikom kupovine novih kovanica.

Usporedba Bittrexa i GDAX-a: Naša treća usporedba razmjena za ovaj tjedan, jer ako želite trgovati, bolje je trgovati s najboljima.

Rudarstvo ethereuma u doba ASIC-a: ASIC-ovi za Ethereum su ovdje i vjerojatno će baciti ključ u raspršivanje novčića kojim su do sada dominirali GPU-ovi.

Uvod u tehničke pokazatelje: Pregled nekih važnijih pokazatelja koje biste trebali tražiti tijekom trgovanja.

Je li mobilno rudarstvo isplativo ?: Sigurno se nadamo, jer rudarske platforme mogu dobro održavati.

Vijesti o kriptovalutama iz cijelog svijeta.

Telegram otkazuje svoj javni ICO nakon što je prikupio više od milijardu dolara u privatnim krugovima: Telegram je napunio sredstva, pa otkazuje planove za svoj javni ICO. Usluge šifrirane razmjene poruka najavile su ovog tjedna da javna prodaja za svoju blockchain platformu Telegram Open Network više neće biti potrebna nakon što je tvrtka u dva privatna ICO kruga prikupila oko 1,7 milijardi dolara između 165 akreditiranih investitora. Nedavno je Telegram zabranjen i u Iranu i u njegovoj matičnoj državi Rusiji, a potonja zabrana dolazi zbog odbijanja osnivača da ruskoj vladi preda šifrirane ključeve.

Kineski nacionalni radio ispalio hice na OKExu, optužujući razmjenu ilegalnih državljana Kine: U segmentu pod nazivom “Kineski glas”, Kineski nacionalni radio poziva razmjenu OKEx za usluživanje kineskog klijenta. Prema Yang, pseudonimnom izvoru Radija, OKEx i dalje djeluje izvan Pekinga, a ne Belizea i Hong Konga kako oglašava. Yang i dalje tvrdi da OKEx prodaje kineske korisnike bitcoin terminskih ugovora, koristeći Alipay i Wechat račune za plaćanja.

Rudar jedan stvara povijest slanjem rudarske opreme u svemir: Opremljen tvrdim diskom Raspberry Pi 3, baterijom, satelitskim odašiljačem i GoPro Hero 5, Space Miner One lansiran je u stratosferu ovog ponedjeljka kako bi provjerio izvedivost Bitcoin rudarstva u praznoj završnoj granici. Nakon što je dosegao 100 000 metara, vodonikov balon na ploči pukao je, a oprema se odbacila natrag na zemlju. Koliko god glupo zvučalo, zapravo postoji slučaj za rudarstvo u svemiru, uključujući korist lako prikupljene sunčeve energije i hladnijih temperatura.

Ne tako ludo kako zvuči: puno je jeftinije sunčevu energiju prikupljenu u svemiru vratiti na Zemlju u obliku blokova nego kao električnu energiju. https://t.co/GWeby2f9ce

– Peter Todd (@peterktodd) 16. kolovoza 2017

Pravni okvir za ICO-e koji su u tijeku u Južnoj Koreji: Prema Korean Timesu, južnokorejski zakonodavci izrađuju nacrte zakona koji bi legalizirali ICO-e i novu ponudu kovanica u zemlji. Predstavnik Demokratske stranke Koreje Hong Eui-rak predvodi pozdravljenu inicijativu, koja nastoji poništiti vladinu odluku prošle godine o zabrani domaćih ICO-a. “Cilj zakona je legalizirati ICO pod nadzorom vlade”, rekao je Hong u srijedu na forumu Nacionalne skupštine, nastavljajući tvrditi da je “primarni cilj [zakona] [pomoći] ukloniti neizvjesnosti s kojima se suočavaju tvrtke povezane s blockchain-om. “

Više o Koreji: programer bilježi Korejski mirovni ugovor o Ethereum Blockchainu: Panmunjom deklaracija će biti trajno dostupan na blockchainu Ethereuma zahvaljujući inicijativi jednog južnokorejskog programera. Ryu Gi-hyeok usjekao je dvije transakcije u Ethereumov blockchain s engleskim i korejskim transkriptima mirovnog sporazuma koji su potpisali Moon Jae-in i Kim Jong-un na Međukorejskom summitu 2018. godine. Mirovni ugovor označava formalni kraj Korejskog ratnog primirja 1953. godine i uključuje obećanje obje države da će “zajedničkim naporima ublažiti akutnu vojnu napetost i praktički eliminirati ratnu opasnost na Korejskom poluotoku”.

Huobi Labs ulazi u partnerstvo radi uspostavljanja Blockchain fonda od milijardu dolara: Kineska burza Huobi, jedna od vodećih svjetskih platformi za trgovanje kriptovalutama, udružuje se sa zajednicom Tianya kako bi stvorila fond za blockchain u iznosu od milijardu dolara. Inicijativa je strategija na “nacionalnoj razini” koju je odobrio glavni tajnik Komunističke partije Kine Xi Jiping, prema službenom priopćenju fonda, a uključivat će izgradnju “Globalnog laboratorija za kulturni i kreativni blokchain u provinciji Hainan, Kina. “

Etiopija partneri s Cardanom donose Blockchain kući Agritechu: Ovaj je tjedan etiopska vlada potpisala memorandum o razumijevanju s Cardanom kako bi primijenila blockchain tehnologiju na poljoprivrednu tehnološku industriju u zemlji. Zataknut s etiopskim Ministarstvom znanosti i tehnologije, sporazum predviđa da će Cardano pomoći u osposobljavanju etiopskih programera u blockchain tehnologiji. Agritech rješenja bit će izgrađena na Cardanu, a puna platforma očekuje se do kraja godine. “Ove godine nudit ćemo svoj prvi tečaj u Africi, vjerojatno u Etiopiji, i očekujemo da će prva skupina etiopskih programera doprinijeti Cardanoovom kodu do kraja godine”, John O’Connor, direktor afričkih operacija u roditelju Cardano tvrtka IOHK rekla je u vezi sa sporazumom.

Upravo smo potpisali Memorandum o razumijevanju s etiopskim Ministarstvom znanosti i tehnologije za istraživanje programera blockchaina za obuku i upotrebu Cardanoa u industriji Agritech pic.twitter.com/r06W0RSZye

– Charles Hoskinson (@IOHK_Charles) 3. svibnja 2018

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map