Ovaj tjedan u kriptovaluti – Zbirka tjednih vijesti

Vrijednosti lete: U posljednjih 7 dana velika većina kriptovaluta vidjela je zdravi rast cijena.

Iako su početkom ovog tjedna neki mislili da je Bitcoin Cash na putu da pretekne Bitcoin, čini se da je ta ideja zaustavljena. Jučer Bitcoin probio 8.000 dolara a u vrijeme pisanja ovog članka cijena mu je 7.911,16 USD (+ 17% u zadnjih 7 dana). Nedjelja, natjecatelj Bitcoin CashCijena je dosegla preko 2.400 američkih dolara, ali se u međuvremenu srušila na 1.099,42 američka dolara u vrijeme tiska.

Pumpa u cijeni Bitcoin Casha privremeno je stavila BCH na drugo mjesto na tržištu svih kriptovaluta. Slijedeći smetlište BCH, Ethereum trenutno sjeda na drugo mjesto (332,97 USD, + 9,03% zadnjih 7 dana).

Izvor: coinmarketcap.com

Od trenutnih top 10 kriptopisa, IOTA kriptovaluta zabilježio je najveći rast cijena (+ 63,25% u posljednjih 7 dana). Iota, koja se mogla kupiti samo na dvije glavne burze, bila je dodano u kineski OKEX. Ovog su se tjedna proširile i glasine da IOTA dolazi na bittrex nakon što je na jednom od njihovih API-ja pronađen “IOTA”, međutim od tada je uklonjen iz API-ja.

Gledajući top 20 kriptopisa, Hshares je najviše u zadnjih 7 dana (+ 102,38%).

RIP Bitcoin Classic: Za vašu dnevnu dozu “pričekajte, to još uvijek postoji?” Bitcoin Classic potvrdio je da se gasi. Tom Zander, menadžer izdanja Bitcoin Classic pohvalio je Bitcoin Cash i rekao da je Bitcoin Classic “ispunio svoje obećanje” o “vrativši se novčiću koji je Satoshi naznačio kao svoj cilj.”Do gašenja je došlo zbog programera koji su tvrdili da će Bitcoin Cash postati izvorni“ Bitcoin ”do svibnja 2018.

Square Cash Me Outside: Popularna peer-to-peer aplikacija za plaćanje Square Cash pilotirao je novom značajkom za kupnju ili prodaju Bitcoina iz aplikacije. Kao jedna od najpopularnijih aplikacija za plaćanje, ovo bi mogao biti ogroman korak za komercijalizaciju Bitcoina.

Glasnogovornik Squarea napomenuo je: „Uvijek slušamo naše kupce i otkrili smo da su zainteresirani za korištenje aplikacije Cash za kupnju Bitcoina. Istražujemo kako Square može ovo iskustvo učiniti bržim i lakšim te smo ovu značajku uveli na mali broj korisnika gotovinske aplikacije. Vjerujemo da kriptovaluta može uvelike utjecati na sposobnost pojedinaca da sudjeluju u globalnom financijskom sustavu i uzbuđeni smo što ćemo ovdje saznati više.”

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li i kako reagirati drugi peer-to-peer sustavi plaćanja poput Venmo i PayPal.

Što je novo u CoinCentralu?

Ovaj tjedan osoblje CoinCentrala naporno je radilo, jer nastavljamo redovito stvarati više obrazovnih sadržaja svakog tjedna.

Novi vodiči za kriptovalute izrađeni ovog tjedna:

  • Bitcoin Cash vs Bitcoin – Saznajte što je Bitcoin gotovina i po čemu se razlikuje od Bitcoina.
  • Što je Bitshares? – Pogled na „distribuiranu knjigu kripto-vlasničkog kapitala industrijske klase”.
  • Što je PIVX? – Vodič za početnike za jedan od najbrže rastućih novčića za privatnost.
  • Najbolji potpuno anonimni Bitcoin novčanici

Također smo dodali brojne resurse da odgovorimo na mnoga najčešća pitanja vezana uz Ethereum:

  • Je li isplativo rudarstvo Ethereuma?
  • Tri najbolje mogućnosti rudarstva Ethereuma
  • Kako prodati Ethereum za USD

Više vijesti o kriptovalutama s cijelog weba

Zimbabve se okreće Bitcoinima: Usred građanskih tenzija, glavni grad preplavio je tržište bitkoina u Zimbabveu. Zimbabvejska razmjena Golix zabilježila je skok cijene po Bitcoinu na 13.499 dolara, gotovo dvostruko više od cijene kojom je trgovala na drugim tržištima. Zimbabve trenutno nema vlastitu valutu, usvajajući američki dolar i južnoafrički rand, budući da je hiperinflacija u osnovi oduzela njihov službeni dolar.

1 bilijun zimbabvea

Izvor slike

Ne zamjerite ako učinim: Tijekom vikenda, cijena Bitcoina oštro je pala na ispod 6000 dolara usred drame Bitcoin Casha. Tijekom pada jedan je kupac prikupio Bitcoin u vrijednosti od gotovo 20 milijuna dolara. The kupac je kasnije identificiran kao Mike Novogratz, milijarder koji vodi kripto fond pod nazivom “Galaxy Investment Partners”. Novogratz je na summitu Reuters Global 2018. Investment Outlook izjavio da „dolazi institucionalizacija ovog prostora. Dolazi prilično brzo. ”

Pa, taj se pad isplatio u samo nekoliko dana. Pod pretpostavkom da je kupio 20 milijuna dolara Bitcoina za (recimo) 6000 dolara, zaradio je * napišući malo matematike na poleđini salvete * 6 666 666 dolara. Iako broj koji nekima može učiniti nelagodu, nije loš dobitak nekoliko dana.

Big Bucks kaže da nema mjehurića: Tim Draper, istaknuti kapitalist rizičnog kapitala i vokalni zaljubljenik u Bitcoin, izjavio da Bitcoin nije balon. Draper je rekao: “Ovo je najveća tehnologija od interneta. Ovo je sociološka transformacija, to je pokret.” Ono što Drapera odvaja od pretjerano oduševljenog Bitcoin štrebera kakav sam ja jest činjenica da posjeduje oko 30 000 Bitcoina, što je otprilike 240 000 000 USD.

Voda je suština vlažnosti: Startup od šest osoba u Austriji tvrdi da može riješiti visoku potrošnju energije u rudarstvu kriptovaluta koristeći isključivo obnovljivu energiju. HydroMiner trenutno pokreće poslužitelje za kriptovalute u dva austrijska mlina i koristi hladne alpske struje kako bi svoju opremu ohladio. Njihov plan je iskoristiti preko 2.000 malih hidroelektrana u Austriji, od kojih većina sjedi besposleno. Tvrtka vlasnicima mlinova plaća oko 4,5 centa po kilovat-satu, što je daleko ispod procijenjene granice rentabilnosti od 19,3 posto kako bi profitabilno rudarili bitkoine. [Bloomberg]

Mudrost s Istoka: U vremenu u kojem je većina zapadnih država u najboljem slučaju pesimistično zabrinuta što se tiče regulacije Bitcoina, Čini se da su Japan godinama unaprijed. U travnju 2017. Bitcoin se počeo smatrati službenim legalnim plaćanjem kada je 4.500 trgovina počelo prihvaćati novčić. Bitcoin znakovi istaknuti su u trgovinama diljem zemlje. Građani čak imaju mogućnost plaćanja komunalnih računa s posebnim bitcoin popustom putem tvrtke koja se zove Remixpoint. Japan je vrlo napredna država i na “regulaciju” kriptovaluta gleda kao na poticanje odgovorne upotrebe, a istovremeno štiti građane, dok većina zapadnih država na “regulativu” gleda kao na zaštitu od pranja novca.

Podli, podli rudari: Čovjek po imenu Willem de Groot otkrio je skriveni rudar kriptovaluta u okviru skočnog skripta za besplatni pristanak na kolačiće na web stranici Alberta Heijna, najvećeg lanca supermarketa u Nizozemskoj. De Groot tvrdi da je pronašao tu skriptu na 243 druge web stranice pomoću tražilice PublicWWW. Rudar je u međuvremenu uklonjen.

Tezos ošamario još jednom tužbom: Za manje od mjesec dana Tezos je ošamario s dvije tužbe. Onaj podnesen ovog ponedjeljka odnosi se na prikupljanje sredstava u srpnju koje je donijelo 232 milijuna dolara za projekt koji navodno nije dao do znanja da će krajnji cilj trajati više od tri godine. Ovo bi mogao biti drugi od mnogih, jer bi mnoge druge odvjetničke tvrtke uskoro mogle uskočiti u parnični vlak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me