Ažuriranje tržišta kriptovaluta

Zeleno smo krenuli za ljeto. Nadamo se da ćete do sada sigurno odložiti kripto zimske jakne i ubaciti neke kupaće kostime dok ulazimo u prvi dan Ljeto 2019..

Big Bad Bitcoin trenutačno se približava 10.000 dolara s preponom i krenuo je 17,57% u tjednu. Posljednji put BTC je bio blizu 10 tisuća dolara, pao je usred kripto zime 5. svibnja 2018. 10 tisuća dolara jednostavno se osjeća bolje kad je na putu prema gore.

Ethereum je također imao sjajan tjedan, gore 12,31% i približava se 300 USD po ETH. XRP je gotov 11%. Binance Coin vratio se od prošlog tjedna i krenuo je 16,88%. Novčići za privatnost Monero i ZCash su narasli 22,55% i 23,69% odnosno, vjerojatno u vezi s vijestima o Facebooku koji je službeno najavio pokretanje svog stablecoina. MonaCoin, poznat kao “prva japanska kriptovaluta”, je u porastu 41,35%.

Međutim, nije bilo sve sunce i tratinčice. Nekoliko projekata propustilo je zeleni val i potonulo u crveno: Tezos dolje 7,11%, Nano dolje 8,71%, a Komodo dolje 10,45%, gubici koji se kopaju još dublje kad se dodaju ogromni BTC dobici u tjednu.

kripto cijena

Velike vijesti tjedna o kriptovalutama

Facebook najavljuje pokretanje Vage za sporne gužve: Facebook je službeno najavio test-mrežu i pokretanje svog dugo očekivanog Libra stablecoina, a svi i njihova baka su ga imali javni komentar o tome. S gotovo 2,4 milijarde aktivnih korisnika mjesečno, nije šokantno što je stari FB napravio neke valove. Jedan od glavnih ciljeva Vage je stvaranje globalne valute za nebankarsko stanovništvo svijeta. Uz sličnu zamjenljivost kao i kod fiat valute, Vaga želi pomoći svima da svoja sredstva čuvaju na sigurnom i dostupnom mjestu.

Najveća japanska aplikacija za razmjenu poruka koja pokreće još jednu burzu kriptovaluta: Line, najpopularnija aplikacija za razmjenu poruka u Japanu s preko 80 milijuna korisnika, čeka odobrenje japanske Agencije za financijske usluge za pokretanje burze kriptovaluta pod nazivom BitMax. Line je prethodno pokrenuo BITBOX, burzu kriptovaluta u Singapuru, a BitMax želi koristiti istu tehnologiju kao i obično dobro vođena BITOX burza. Odobrenje bi se trebalo dogoditi već u lipnju 2019.

Ljudi koji govore stvari

Bitcoin na 15 tisuća dolara? Tyler Winklevoss misli tako: Budući da je BTC na vidiku bio 10 tisuća dolara, suosnivač Geminija Tyler Winklevoss tweetao je 15 tisuća dolara kao sljedeći logični cilj cijene tokena. John McAfee također se oglasio, tvrdeći da će, ako BTC provali 100.000 USD, sljedeći cilj biti cool 1.000.000 USD.

Ako bitcoin prevali 10k, možete se kladiti da će prebiti 15k …&# 128077;&# 127995;&# 128640;

– Tyler Winklevoss (@tylerwinklevoss) 19. lipnja 2019

Što je novo u CoinCentralu?

Što je Vaga? | Vodič za nadolazeću kriptovalutu Facebooka: Ako niste bili zarobljeni na himalajskim planinama proteklog tjedna, velika je vjerojatnost da ste čuli za Vagu.

Što je LEO? | Sve što trebate znati o Bitfinexovoj kriptovaluti: LEO je uslužni token koji možete koristiti na svim iFinex platformama, uključujući Bitfinex i Ethfinex. Token svoje ime izvodi iz “Unus Sed Leo”, gesla tvrtke iFinex. Latinska fraza opisuje priču u kojoj krmača grdi lava jer ima samo jedno dijete. Lav se slaže s odgovorom, ali navodi da je jedno dijete lav, zalažući se za kvalitetu nad količinom.

Što je Grin? | Prvi glavni blockchain koji je implementirao MimbleWimble: Grin je privatni, lagani, MimbleWimble blockchain projekt. Kao i Monero i Zcash, cilj Grina je zadržati svoj identitet i financijsku povijest privatnim dok sudjelujete u mreži.

Može li Facebook (FB) kovanica stvarno poremetiti tržište kripto i doznaka: Facebookov visoko tajni projekt Vaga u posljednje vrijeme probija se na naslovnice zbog neizmjernog potencijala koji može poremetiti i međunarodno tržište doznaka i sektor kriptovaluta.

Vaga potiče američke regulatore na akciju: U nekim vijestima o vijestima, Facebook-ovo lansiranje Vage potaknulo je i uspavanog medvjeda koji je Washington. Američki zakonodavci i regulatori dugo su držali mlak i sukobljen stav o kriptovalutama, a središnja točka njihovih dosadašnjih briga bila je zaštita potrošača od prijevara i sprečavanje financiranja nezakonitih aktivnosti. Međutim, s matičnom tvrtkom koja već sjedi u vrućoj regulatornoj vodi zbog zabrinutosti zbog privatnosti korisnika i potencijalnih nadolazećih monopolskih optužbi, američki regulatori vjerojatno će budno pratiti Vagu i prostor kriptovaluta u cjelini.

Buduće smjernice FATF-a mogle bi donijeti propast nekim kripto tvrtkama: Danas može biti dan „napravi ili razbij“ za brojne tvrtke za kriptovalute, posebno za burze i čuvare kripto valuta. Tog datuma Radna skupina za financijsko djelovanje (FATF) objavljuje smjernice o tome kako bi zemlje trebale nadgledati digitalnu imovinu, izvještava Bloomberg.