Ovaj tjedan u kriptovalutama – 27. listopada 2017

Ovaj tjedan u kriptovaluti – Zbirka tjednih vijesti

Bitcoin prekida 6.000 USD: Ubrzo nakon što smo prošlog tjedna objavili bilten “Ovaj tjedan u kriptovalutama”, Bitcoin je premašio 6000 dolara po prvi puta u petak. Cijena je nastavila rasti, dostigavši ​​u subotu čak 6.194 dolara (Izvor).

Čini se da nikoga nije briga za Bitcoin Gold: Nakon vilice Bitcoin Gold ovog tjedna, cijena BTG-a pala je na trenutnu cijenu od 128,15 dolara. To stavlja cijenu BTG-a tek malo iznad 1/3 cijene Bitcoin Casha. Pored investitora koji naizgled nisu zainteresirani za novi račvasti novčić, malo je vijesti o BTG-u. Jedina vijest o BTG-u sa značajnom količinom dionica opisuje kako je BTG-ova web stranica pretrpjela ogroman DDOS napad odmah nakon račvanja.

Hoće li pravi tanki sjenoviti, molim vas ustati: Kao da svijet kriptovaluta nije bio dovoljno bogat događajima, nadolazeća vilica Bitcoin SegWit2x oko 16. studenog ima ljude koji se pitaju koji će se Bitcoin smatrati istinskim Bitcoinom. Svaka strana ispunjena je uglednim brojkama u Bitcoin zajednici, kao i vašim poštenim udjelom nepopustljivih ideologa koji se međusobno prozivaju na Twitteru.

Priprema za račvanje: Predviđa se da će se račvanje dogoditi oko 16. studenog. Da biste se pripremili, svakako pratite dok razmjene najavljuju što će raditi za račvanje. Na primjer, Coinbase je objavio da „nazvat će lanac s najviše nagomilanih poteškoća Bitcoin“. Blizanci su ponovili ovaj stav rekavši “… mjerit ćemo ukupnu kumulativnu računsku poteškoću blockchaina kako bismo odredili kako ćemo zvati Bitcoin i BTC i na platformi Gemini“.

Kad se približimo datumu račvanja SegWit2x, sastavit ćemo detaljno izvješće o postupcima SegWit2x svake glavne burze. Pratite ovo izvješće.

“Ok, dečki, blockchain bi mogao biti prijetnja”: Moody’s, tvrtka za izdavanje kreditnih rejtinga koja ima stoljeće plus, objavila je izvješće pod nazivom “Potrošačka digitalna plaćanja – SAD” u kojem se navodi da je “prijetnja” kriptovalutama i blockchainom “daleka”, ali tvrtke će na kraju usvojiti tu tehnologiju. [Izvor: Bitcoin magazin]

Kod kuće s ICO-om: Div e-trgovine stare škole Overstock.com želi prikupiti najveći ICO krug ikad postavljen na 500 milijuna dolara za svoju podružnicu u većinskom vlasništvu t0 (alternativno tZERO). Prekomjerne zalihe postoje od 1999. godine, a od kolovoza 2017. godine jedna je od prvih većih tvrtki za e-trgovinu koja je počela prihvaćati Bitcoin kao plaćanja. Njihov izvršni direktor Patrick Byrne također je bio strastveni pobornik blockchain tehnologije. Uz to, Overstock.com je postala prva tvrtka kojom se javno trguje izdala svoje dionice putem blockchaina u prosincu 2016. godine, koristeći svoju podružnicu t0 za prodaju 126.565 dionica. Overstock je radio na razvoju t0 da bude prva ikad trgovačka platforma za dionice i vrijednosne papire temeljene na blockchainu. U priopćenju za medije Byrne je izjavio da “Iako su mnogi sumnjali, tZERO tim naporno je radio kako bi bio na vrhu koplja u stvaranju i pokretanju vjerodostojnih, sposobnih i institucionalno skalabilnih blockchain tehnologija za kripto imovinu.” ICO se treba pokrenuti 15. studenog i trajat će do 31. prosinca.

Što je novo u CoinCentralu?

  • Koji je sljedeći Bitcoin? – Pisac CoinCentral-a Aaron Mangal uzima priliku za ovo često pitanje.
  • [Ažurirano] Vodič za kupnju Ethereuma – Naš vodič za kupce etera ažuriran je dodatnim razmjenama i više informacija s detaljima o razlikama između vodećih razmjena.
  • Više recenzija i usporedbi s razmjena – Nastavili smo dodavati još recenzija i usporedbi razmjena kako bismo našim korisnicima pomogli da pronađu najbolje razmjene kripto valuta za svoje potrebe.

Ako ste novi u kriptovaluti ili ste tek novi u CoinCentralu, svakako pogledajte neke od naših najpopularnijih vodiča za kriptovalute za početnike:

  • Što je Bitcoin?
  • Što je Ethereum?
  • Što je Ripple?
  • Što je Monero?
  • Ethereum vs Ethereum Classic

Više vijesti o kriptovalutama s cijelog weba

Palac gore od Woza: Steve Wozniak, simpatični suosnivač Apple Computers-a, govorio je na konferenciji Money2020 i opisao Bitcoin kao „autentičan i stvaran“ u smislu da se ne može razrijediti, dok je fiat valute poput američkog dolara za ispis nazvao „ vrsta lažne. ” [Izvor: Bitcoin magazin]

Ništa novo iz svijeta bitcoin naysayers: Glavni honoši svijeta financija nisu imali što reći ovog tjedna nakon što je Bitcoin trenutno dosegao 6000 dolara. To nas dovodi do razmišljanja o tome kako će se kapetani financijske industrije, kao što je izvršni direktor JP Morgan Jamie Dimon koji je svakoga tko trguje nazvao “glupim”, i Larry Fink, izvršni direktor Blackrocka, koji je Bitcoin nazvao “indeksom pranja novca”, gledati u desetljeće. Ne treba biti tako brz s predviđanjima, ali nešto mi govori ako Bitcoin nastavi rasti, možda ćemo početi viđati neke PR napuhane priče i isprike.

MIT radi MIT stvari: Massachusetts Institute of Technology (MIT) ponovno objavljuje vijesti i podsjeća svijet zašto se smatra moćnikom i inkubatorom tehnoloških talenata najavljujući pilot program za izdavati diplome putem Bitcoin blockchaina. Korištenjem aplikacije nazvane Blockcerts Novčanik, 111 diplomanata dobit će diplome i moći će “gotovo odmah podijeliti svoje diplome s kim god žele, bez uključivanja posrednika.” Dakle, umjesto da vam apsolvent s MIT-a neizbježno kaže da imaju diplomu s MIT-a, oni vam to mogu pokazati putem blockchaina.

Propisi od dolje ispod: Australska vlada trebala bi glasati o zakonima koji će regulatoru financijskih obavještaja AUSTRAC dati nove ovlasti za nadzor razmjene digitalnih valuta. Australija želi započeti s regulacijom pranja novca putem Bitcoina i druge kriptovalute, a ako se usvoje, ti zakoni zahtijevaju da se razmjene registriraju kod vlade.

Amazon svibanj Počnite prihvaćati Bitcoin: Priča se da bi div e-trgovine Amazon mogao početi prihvaćati Bitcoin već krajem listopada. Te se glasine temelje na tvrdnjama koje su izvori financijske tehnologije iz Silicijske doline, navodi Njemačke novine Welt. James Altucher, poznat po svojim knjigama, podcastima, poduzetničkom iskustvu i svojim povremenim “kripto-milijunašima domaćinima besplatnih Masterclass-a kriptovaluta” ciljanim Facebook oglasima, također je tvrdio da bi Amazon mogao objaviti Bitcoin tijekom konferencijskog poziva o zaradi 26. listopada. U vrijeme pisanja ovog članka, Bitcoin nema cijenu od 7000 USD +, tako da izgleda da iz konferencijskog poziva nisu došle vijesti.

Važno je ponoviti da je ova priča glasina, i prema njima se treba postupati.

Venezuelanski rudari preživjet će inflaciju: Nekoć jedna od najbogatijih zemalja Južne Amerike bavila se ekstremnom hiperinflacijom, za koju MMF predviđa da bi ove godine mogla doseći 720%. Mnogi su Venezuelci uzeli rudarstvo Bitcoina i drugih kripto valuta kao alternativu trenutnim uvjetima. Rudarske operacije koje donose 800 američkih dolara mjesečno građanima pružaju bolji životni stil u zemlji u kojoj je minimalna mjesečna plaća 40 američkih dolara, koja se nadopunjuje vladinim bonovima od oko 56 američkih dolara. Međutim, Venezuelci to čine riskirajući da budu uhićeni zbog krađe energije. [Yahoo vijesti]

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map