Ovaj tjedan u kriptovaluti – 02. ožujka 2018

Cijene rastu – spremne za polijetanje?

Poput feniksa koji se diže iz svog pepela, tržište kriptovaluta usred je uskrsnuća, ali ima li dovoljno vjetra pod njegovim krilima da poleti? Tijekom tjedna malo smo se uplašili jer Bitcoin nije uspio slomiti otpor od 12 tisuća dolara i vratio se na 9,4 tisuće dolara. Međutim, sada je natrag, ali ne do kraja. Kako se približavamo 11,5 tisuća dolara, a možda još jednom 12 tisuća dolara, pripazite na kupovnu moć; ako ima dovoljno glasnoće da nas gurne preko prethodnog otpora, mogli bismo se postaviti u vinuti. Sveukupno, tržište pokazuje znakove života, ali još se nije potpuno preporodilo. S ukupnom tržišnom kapitalizacijom od 455 milijardi dolara, to je ogromno 0,04% od prošlog tjedna.

Bitcoin: Velika ptica je opet postala pohlepna sa svojim udjelom na tržištu. Iako nije ni blizu + 80% koliko smo imali u ovo vrijeme prošle godine, dominacija Bitcoina na tržištu vratila se na oko 40%, što je najviše što je bilo tijekom cijele godine. Pad s početka tjedna malo je usporio akciju cijena Bitcoina, ali još uvijek raste 6% preko tjedna s traženom cijenom od 10.900 USD.

Ethereum: Kako se dominacija Bitcoina na tržištu povećava, Ethereum se bori da održi udio na tržištu i cijenu. Crypto’s # 2 trenutno ima cijenu od 855 USD, što je nažalost 3% pad s ulazne točke u petak prošlog tjedna.

Mreškanje: Dolazeći na trećem mjestu (i zbog ranga na tržištu i zbog kretanja cijena ovog tjedna) Ripple je izgubio 11% njegove vrijednosti tijekom tjedna, trenutno po cijeni od 0,90 USD.

kripto tržište 1. ožujka

Domaće vijesti

Bill Gates kaže da kriptovalute izravno ubijaju ljude: “Trenutno se kripto valute koriste za kupnju fentanila i drugih lijekova, tako da je to rijetka tehnologija koja je uzrokovala smrt na prilično izravan način”, rekao je milijarder. Dodaje da je kriptovaluta povezana s financiranjem terorizma i vjeruje da je kripto valuta dugoročno “super rizična”. Čudna je ova promjena srca koja dolazi od Gatesa, koji je prije Bitcoin u intervjuu nazvao boljim od fiat novca na Bloomberg TV.

Bill Gates

Financijski div HSBC prihvaća kripto, JPMorgan se boji: HSBC je u procesu pokretanja blokchain transakcija uživo u posao. “Tehnologija je jako napredovala, puno nam je ugodnije zbog njene sigurnosti i skalabilnosti”, najavio je HSBC-ov viši menadžer za inovacije Joshua Kroeker. S druge strane spektra, u godišnjem izvješću JPMorgan objavljenom u utorak popodne, banka je izjavila da kriptovalute mogu dodati rizike poput “odgođene obrade plaćanja i drugih usluga”. Povećana konkurencija tehnoloških startupa također će prisiliti banku na niže cijene i naknade, u konačnici uzrokujući da izgube tržišni udio. Boo hoo.

Tvrtka za upravljanje novcem od 1 bilijuna dolara počet će ulagati u kripto: Tvrtka sa sjedištem u Bostonu Wellington Management Co.. želi sudjelovati u akciji i trenutno pozicionira portfelje s tvrtkama koje se bave rudarstvom i blockchain tehnologijom. Na primjer, tvrtka već “ulaže u odabrane proizvođače čipova koji izrađuju komponente”, što je dobar izbor vidjevši kako su neki proizvođači čipova porasli više od 30% od 2017. Osim toga, tvrtka je nedavno nadogradila svoje sustave kako bi omogućila trgovanje derivatima bitcoina.

Zlatni olimpijski medalje kliza se u blockchain: Apolo Ohno možda i oko vrata nosi bitcoin. Iako je klizač uložio puno energije u osvajanje ukupno osam medalja na Olimpijskim igrama ’02., ’06. I 2010., Ohno sada usmjerava svoj fokus na novi blockchain pothvat HybridBlock. Globalna platforma za razmjenu i učenje imat će ICO u travnju, a očekuje se da će prikupiti 50 milijuna američkih dolara sredstava.

apolo ohno

Djelatnici CFTC-a službeno dopušteni da trguju kripto: Američka komisija za robne terminske poslove i trgovinu službeno je dala svojim zaposlenicima dozvolu za ulaganje u kripto. Glavni savjetnik CFTC-a Daniel Davis izdao je dopuštenje e-poštom ranije ovog mjeseca nakon Giancarlovog svjedočenja pred američkim senatom. Prema Giancarlu, zaposlenici neće smjeti raditi na propisima o valuti u koju ulažu iz razloga sukoba interesa.

Dijete od milijardu dolara: Od stvaranja Bitcoina, američka je guverner zaplijenila milijardu dolara u kriptovalutama: Izvorno objavljena kao izvješće Fortune, američka je vlada navodno zaplijenila kriptovalute u vrijednosti od oko milijardu dolara u napadima na ilegalne aktivnosti, poput uhićenja osnivača Puta svile Rossa Ulbrichta. Obično se ta imovina prodaje na dijelove na službenim državnim aukcijama, privlačeći tako značajne kupce kao što je Tim Draper u prošlosti. Pomislili biste da bi rast cijena kriptovaluta tijekom godina od američkih dužnosnika napravio hodlers. Kad bolje razmislim, vjerojatno ne, jer milijarda dolara nije dovoljna za dodir (a kamoli da u njega ulegne) Američki državni dug.

Pseudo Satoshi u previše dubokom? Craig Wright optužen za krađu 5 milijardi dolara u bitcoinima: Čovjek koji se samoproglasio Satoshiem Nakamotom, tvorcem Bitcoina, u groznom je problemu. Craig Wrighta tuži tužilac koji zastupa imanje Davida Kleimana na Okružnom sudu Sjedinjenih Država Južnog okruga Floride. Nakon Kleimanove smrti, tvrdi tužitelj, Wright je “sklopio niz ugovora koji su trebali prenositi Daveovu imovinu na Craig i / ili tvrtke pod njegovim nadzorom. Craig je dao potpis na ove ugovore i krivotvorio Daveov potpis na njima. “

craig wright tweet

Berkley, CA, postao prvi američki grad koji je planirao ICO: Razigrano nazvan “Inicijalna ponuda zajednice”, grad Berkley planira pokrenuti vlastiti ICO. Ben Bartlett, član gradskog vijeća Berkleya, rekao je da je planove za ICO potaknuo republikanski porezni prijedlog proguran kroz Kongres krajem prošle godine. Kriptovaluta će nastojati pružiti pristupačne stanove Berkleyjevim siromašnima, jer je beskućništvo u porastu u gradu i širom Kalifornije u cjelini.

Što je novo u CoinCentralu?

Što je iExec RLC ?: Decentralizirano računanje u oblaku zvuči kao prekrasna kombinacija modnih riječi koje se koriste za hype proizvoda, zar ne? Ne brinite, iExec ima supstancu koja potkrepljuje buzu, a ako prvi put čujete za projekt, to ima smisla – tim nije velik u hipu.

Što je suprotna stranka (XCP): Counterparty je platforma za korisničku imovinu na Bitcoinu. To je protokol, skup specifikacija i API. Zajedno, omogućava korisnicima da stvaraju i trguju imovinom na vrhu blockchaina Bitcoina.

BitFlyerova Hailey Lennon o ulasku na američko tržište kao razmjena bitcoina: Prošli tjedan Steven Buchko iz Coin Central imao je zadovoljstvo razgovarati s Hailey Lennon, direktoricom za usklađivanje poslovanja u bitFlyer SAD. Razgovarali su o Haileyinom skoku u kripto, trenutnom regulatornom okruženju i o tome kako ona vidi da se regulativa razvija tijekom sljedećih nekoliko godina.

Doug Polk Crypto postavlja teške udarce za novi kanal Podcast: Naš vlastiti Doug Polk sada ima podcast za kriptovalute da nadopuni svoj uvijek popularni YouTube kanal. Na podcastu, Doug raspravlja o svim kripto stvarima, od tehničkih do trenutnih događanja, sa značajnim gostima u industriji.

NEO preusmjeravanje ONT tokena u zajednicu: U ovom članku objašnjavamo kako neke od ovih “besplatnih” kovanica dobiti zrakom.

Kineska internetska trgovina Behemoth JD.com lansirala Blockchain Accelerator: Saznajte više o ovom kineskom trgovcu s više od 266 milijuna kupaca i bruto robe iznad 100 milijardi dolara.

Što je Blocknet (BLOCK): Kao što vjerojatno znate, trenutno postoje stotine, ako ne i tisuće blockchaina. Blocknet povezuje izolirane blockchain sustave koji trenutno postoje kako bi stvorio jedan, kohezivni ekosustav.

Što je Monaco Card: Monaco Card je debitna kartica s Visa brendom koja crpi s bankovnog računa financiranog kriptovalutom. Budući da se radi o Visa kartici, svoju Monaco karticu možete koristiti baš kao i bilo koju drugu karticu.

Circle koji financira Goldman Sachs kupuje Poloniex za 400 milijuna dolara: Još samo jedan dan u kripto: Circle Internet Financial Ltd. nedavno je najavio kupnju Poloniexa po hladnoj cijeni od 400 milijuna dolara.

Procurile e-adrese koje naoko opravdavaju IOTA navodnih ranjivosti: Ovaj procurio razgovor povukao je zavjesu IOTA-e navodna ranjivost.

Što je Polymath ?: Polymath pojednostavljuje pravni postupak stvaranja i prodaje sigurnosnih tokena. Izrađuje novi token standard, ST20, i provodi vladinu usklađenost.

Što je Nexus (NXS): Što je zapravo Nexus? Otkrijte zašto je Nexus možda samo jedan od rijetkih projekata koji još uvijek djeluju 20 godina dalje.

Što je Santiment (SAN) ?: Još u svojim ranim danima, provjerite sve-u-jednom izvor feedova objektivnih informacija o kriptovalutama koji uključuju nepristrane vijesti, analizu projekata i hrpu drugih podataka.

NEO prvi projekt koji se probio u Weiss Ratings A-Tier: Kineska blockchain platforma sa kriptovalutom NEO prvi je projekt koji se probio u A-Tier, kako nalažu Weissovi standardi ocjene.

Što je Ubiq (UBQ): Saznajte kako ovaj projekt namjerava stabilizirati blockchain tehnologiju za upotrebu u poduzeću.

Što je Nav Coin ?: Saznajte više o zanimljivom radu u privatnom plaćanju i anonimnom dApps prostoru koji ovaj projekt radi.

Što je Syscoin (SYS): Je li ovo decentralizirano tržište sljedeći Amazon? Pogledajte Syscoin, blockchainov odgovor na platforme e-trgovine.

Vijesti o kriptovalutama iz cijelog svijeta

U Deutschlandu je Crypto sada legalno sredstvo plaćanja (u porezne svrhe): Donoseći odluku od Suda Europske unije presuda o porezima na dodanu vrijednost, Njemačko Ministarstvo financija objavilo je smjernice za njihov stav o kriptovalutama prošlog utorka. Njegov stav ukazuje da će se kriptovalute samo za porezne svrhe tretirati kao zakonsko sredstvo plaćanja. To je u izravnoj suprotnosti s američkim postupanjem s kripto, koji kaže da su u stvari sva kripto imovina priznata kao vlasništvo.

Propisi o Singapurskim očima za zaštitu investitora: Središnja banka Singapura (Monetarna uprava Singapura) postavlja pitanje treba li joj više propisa kako bi zaštitila investitore ili ne. S ciljem da postane središte za kriptovalute, grad-država ne regulira digitalnu imovinu u nadi da će tehnološke tvrtke dovesti na to područje. Međutim, središnja banka nameće propise o digitalnoj imovini ako ona predstavlja svojstveni rizik i “procjenjuje jesu li potrebni dodatni propisi za zaštitu investitora”.

Toronto-Dominion banka pridružuje se ban-vagonu, blokira kripto kupovinu kreditnim karticama: Polazeći od američkih i britanskih kolega, TD je na prstima oko upotrebe kreditne kartice za kupnju kriptovaluta. Kanadska banka sa priopćenjem objavila je to 23. veljače, potezom koji dolazi na kraju Kraljevske banke Kanade kojim se kliringom kupuju kriptovalute debitnim / kreditnim karticama (istovremeno upozoravajući građane na svojstvene rizike ulaganja, naravno).

Marshallovi otoci lansiraju vlastitu kriptovalutu: Markirajući svoju kovanicu kao Suverenu, Republika Marshallovi otoci planiraju ove godine pokrenuti digitalnu imovinu i imati joj zakonsko sredstvo plaćanja. “Ovo je bilo posebno usmjereno na dugoročne potrebe zemlje”, rekao je David Paul, pomoćnik predsjednika. Oko 70 000 ljudi naseljava više od 1100 otoka koji čine zemlju. Potez slijedi na sličan način kao zemlje poput Venezuele, koje se nadaju da će vladine digitalne valute pomoći u jačanju njihovog gospodarstva.

maršalski otoci

Ovo je upravo: Financijski sustav bez granica koji se koristi za zaobilaženje međunarodnih sankcija: Je li netko iznenađen? Medijski nadzor nastavio je birati načine na koje su se nesavjesni čelnici zemalja okrenuli kriptovalutama kako bi financirali svoje režime i zaobišli sankcije. To smo vrlo očito vidjeli s novopokrenutim venezuelskim petroom, kriptovalutom za koju je predsjednik Maduro, manje-više, priznao da treba iskopati zemlju iz ekonomskih jama katastrofe. Na istočnoj hemisferi Rusija nastoji kovati vlastitu nacionalnu kriptovalutu, kripto rublju, a Sjeverna Koreja je još uvijek pod međunarodnom lupom zbog naizgled financiranja hakerskih napada na južnokorejske burze.

Austrijski ministar financija želi da EU tretira kripto kao zlato i druge derivate: Hartwig Löger, austrijski ministar financija, sastao se ovog tjedna sa svojim portugalskim kolegom Mariom Centenom kako bi razgovarao o potencijalnim propisima koje bi EU mogao usvojiti prema kriptovalutama. Izlazeći sa sastanka, oba ministra otkrila su da zasnivanje propisa na pravilima koji nalažu trgovanje zlatom i derivatima može postaviti odgovornu osnovu za smanjenje prijevara, pranja novca i financiranja terorizma – područja s kojima je kriptovaluta suviše upoznata.

Kina preuzima ulogu Velikog brata dok policija nadgleda inozemne kripto aktivnosti: U izvještaju kineske vijesti Yicai, Kineske vlasti primijetile su ljude koji “premještaju svoje poslužitelje u inozemstvo ili registriraju tvrtke u inozemstvu” kako bi izbjegli propisi. Budući da su takvi, službenici će pregledati domaće bankovne račune povezane s onima „za koje se sumnja da pomažu domaćim ulagačima u obavljanju transakcija digitalne valute na inozemnim burzama“. Izvješće nije iznenađujuće, jer je Kina bila jedan od najoštrijih kritičara kriptovalute sa svojim stalnim pokušajima da je zabrani..

1% globalnog BDP-a bit će pogođeno kad pukne mjehurić: U intervjuu za Business Insider 27. veljače, glavni direktor za investicije Goldman Sachsa Sharmin Mossavar-Rahmani rekao je kad pukne kripto mjehur, to će utjecati na “samo” 1% globalnog BDP-a. Oni koji su uloženi u kripto “ozlijedit će se … Ali to je vrlo, vrlo mali dio globalnog BDP-a.” Kaže da iako je kripto trenutačno “vruća tema”, kriptovalute u trenutnom obliku neće potrajati.

* Erin Gorsline je koautor ovog posta *

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me