Što je ponuda Bytecoina?

Bytecoin, izvorna valuta CryptoNote koja je iznjedrila nekoliko drugih projekata, ponajviše Monero, vratio se u vijesti. Nakon dodavanja Binanceu i Poloniexu ovog tjedna, cijena je narasla nevjerojatnih 1000% na Binanceu prije nego što se srušila nekoliko minuta kasnije. Nakon ovog povećanja cijene uslijedio je zastoj u blizini mreže koji je isključio novčanik novčića i pristup povlačenju / depozitu na svim platformama.

Od tada je cijena Poloniexa i Binancea pala u slobodan pad. Trgovci i članovi kripto zajednice osuđuju porast i pad kao pumpa i odbacivanje, a neuspjeh u premještanju ili trgovanju kovanicama kao prijevaru koju su počinili Bytecoin tim, Binance ili oboje. CoinMarketCap trenutno ne prikazuje cijenu za novčić, navodeći probleme s novčanikom i održavanje mreže.

CoinMarketCap Bytecoin pad

Objavljen službeni Bytecoin Twitter račun ovu izjavu glede prekida u vrijeme krize.

Binance, HitBTC i Poloniex objavili su slične izjave, prenoseći da su povlačenja i polozi bili na čekanju dok nisu riješili mrežne probleme.

Prije ovog tjedna, obim trgovine Bytecoina na nekoliko malih burzi na kojima je dostupan bio je neznatnih 8 milijuna dolara. Vrlo malo novčića je promijenilo vlasnika, što objašnjava navalu kupnje i prodaje nakon uvođenja na glavne burze. Dva dana kasnije, obim trgovine BCN-a povećao se na 600 milijuna dolara. Na nesreću trgovaca koji nikada nisu čuli za novčić (nagovještaj: većina njih), mnogi od njih uhvaćeni su u jednom od najgrubljih odlagališta koje smo vidjeli ove godine.

Kao i kod gotovo svakog pumpanja i ispuštanja, izdavanja novčanika ili prekida usluge razmjene, bijesni korisnici zasuli su obavijest o razmjeni odgovorima. Priče o izgubljenim sredstvima, vapaji o trgovanju iznutra i veze do beskrajnih ulaznica za podršku u vezi s zaustavljenim transakcijama obilovale su od onih koji su postali žrtve deponije. Međutim, prošarani ovim molbama za žrtvom bili su trolanje i proslave onih koji su uspjeli profitirati od pumpe.

Popravak je u

Otprilike 24 sata kasnije, tim Bytecoin objavio je ažuriranje softvera Bytecoin i tvrdi da bi sve burze sada trebale moći integrirati novi softver za vraćanje novčanika na mrežu (ako imate bytecoind, nabavite novi softver ovdje). Negiraju navode o dosluhu s Binanceom i drže da nemaju kontrolu nad cijenama ili trgovačkim aktivnostima na burzi, izvinjavajući se svim korisnicima koji su izgubili sredstva tijekom divljeg skoka cijena.

Tim je objavio službena recenzija mrežnog problema, navodeći iznenadni priljev rudara koji koriste zastarjeli softver kao izvor problema. To je dovelo do duljeg vremena transakcije i pogoršalo grešku u konsenzusnom kodu novčića koja je sustav dovela do indeksiranja. Nije došlo do račvanja ili razdvajanja, a sredstva nisu izgubljena.

U pregledu, glasnogovornik Bytecoina ističe glavnu prekretnicu da je dodavanje BCN-a glavnim burzama za projekt, zahvaljujući korisnicima na strpljenju i razumijevanju te priznajući pomoć rudara iz zajednice Monero koji su ponudili preusmjeriti rudarsku snagu na Bytecoin na pomoći u stabilizaciji mreže.

Upitna povijest

Ovo nije prvi put da Bytecoin dovodi u pitanje legitimitet.

Objavljeni još 2012. godine, rani dani Bytecoina misterij su, a neki (uključujući Moneroova vodećeg programera, fluffypony) tvrde da imaju dokaz da je čak 80% ukupne opskrbe BCN-a unaprijed iskopalo nekoliko desetaka nepoznatih osoba. prije nego što je softver pušten u javnost. Fluffypony objavio ovu teoriju na Monero subreddit 2015. godine s onim što se čini dokazom ili barem zvukom logike. Žalba otada progoni Bytecoin, s vrlo malo akcija cijena ili uočljive stvarne upotrebe od tada.

U novije vrijeme Bytecoin je bio jedan od jedinih kovanica CryptoNotea koji nije uspio ažurirati svoj softver kako bi otklonio sigurnosnu manu otkrivenu u algoritmu raspršivanja CryptoNight, što je moglo dopustiti anonimno kovanje kovanica suprotno ograničenoj ponudi Bytecoina. U međuvremenu, Monero i drugi glavni CryptoNote novčići napravili su promjene na brzinu. Od javnog otkrivanja ranjivosti u svibnju 2017. godine, ovom su se problemu možda pozabavili preostali CryptoNote kovanice, ali to nije bilo u vrijeme puštanja, što dovodi u pitanje jesu li nepoznati napadači u međuvremenu mogli iskoristiti te kovanice.

Ima li Bytecoin budućnost?

Bytecoin još nije sasvim objesio kapu. Imaju putokaz, poluaktivan razvoj, a čini se da se tim priključuje izgradnji, kako tvrde, solidne kovanice za privatnost. Sad kad je BCN uvršten na nekoliko velikih burzi, možda ćemo vidjeti Bytecoin uživo kako bi se borili (ili pumpali) još jedan dan. Ako nas je prostor kriptovaluta do sada ičemu naučio, to je da trgovci, posebno novi trgovci, imaju kratka sjećanja i spremni su kupiti gotovo sve na temelju dobro sročenog posta na blogu i obećanja svjetlosti (bez obzira na to koliko je umjetno) na kraj tunela.

Ako šetate BCN-om ili jednostavno zabavno promatrate cirkus, pripazite na buduće smicalice. Definitivno hoćemo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me