Sektor igara ubrzano raste, a njegova veza s kripto industrijom postaje sve jača.

Prema najnovijim izvješćima, vodeći izdavači video igara počinju integrirati blockchain i komponente kripto valute u svoje mreže. Ovo omogućuje bolje iskustvo i programerima i korisnicima. Uz to postoji i web stranica koja daje besplatno igraće računalo recenzije koje igrači trebaju pročitati kako bi im pomogli da maksimiziraju svoje vještine i napore tijekom igranja igara.

Neke zanimljive statistike industrije igara na sreću

Američka industrija igara na sreću ostvarila je rekordnih 43,4 milijarde dolara prihoda u 2018. To je prema statistikama izdala Udruga za zabavni softver. Brojke uključuju fizičku i digitalnu prodaju, pretplate i kupnje u igri. U Americi ima približno 150 milijuna igrača.

Kineska industrija igara je, međutim, najveća na svijetu po broju igrača. Zemlja je tek završila 600 milijuna igrača.

Sam broj ljubitelja videoigara veći je od cjelokupne američke populacije, što je aspekt koji je u jednom trenutku naveo vladu da zabrani konzole nakon straha od raširenih negativnih fizioloških učinaka na mlađu generaciju zemlje. Prihodi kineske industrije premašili su 19 milijardi dolara u 2018. godini.

eSports turniri, za igre poput Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends, redovito ponudite nagradne fondove u kojima profesionalni igrači mogu osvojiti stotine tisuća dolara. Prijenosi ovih turnira dosežu milijune korisnika na streaming platformama poput Twitcha, YouTubea i Mixera.

Neke glavne kompanije za igre na sreću sada koriste Blockchain platforme

Industriju igara pokreću koncepti virtualne stvarnosti, a ima i zapanjujuće sličnosti sa kriptovalutnim sektorom u kojem se koristi digitalizirani novac. Kao takvi, igrači su obično spremniji kupiti skinove, modove i druga poboljšanja u igrama koristeći tokenizirane valute, uključujući kriptovalute.

A sada se vodeći programeri video igara udružuju s mrežama usmjerenim na blockchain radi skaliranja operacija i upravljanja komponentama i omogućavanja kripto transakcija.

Epic Games, agencija koja stoji iza Fortnite blockbuster igre, među je posljednjim izdavačima koji su se pridružili blockchain-u. Tvrtka nedavno sklopili sporazum s The Abyss, digitalnom distribucijskom mrežom za multiplayer online (MMO) i igranjem uloga. Partnerstvo pruža programerima koji su se pretplatili na mrežu pristup Epic Unreal Engineu.

Gaming naslovi sada mogu biti objavljeni na platformi. Programeri koji koriste uslugu također mogu primati sredstva u Abyss tokene. Objavljivanje igara na blockchainu ima brojne prednosti. Jedan od njih je da je transakcije izvršene na blockchainu lako provjeriti. Sadržajem distribuiranim istovremeno na brojnim platformama također je lakše upravljati.

Druga kompanija za igre na sreću, Ubisoft, koja stoji iza nekih popularnih franšiza poput Assassin’s Creed i Rainbox Six, također radi na integraciji blockchain aplikacija u svoje sustave. Tvrtka je bila konkurent Epskih igara nedavno prijavljeno raditi na nizu aplikacija temeljenih na Ethereumu.

Aplikacije će se očito koristiti za unovčavanje predmeta i otključavanja u igri. Integracija pametnih ugovora Ethereum otvara niz mogućnosti. Na primjer, igrači se mogu kladiti na platformi koja će imati stvarnu vrijednost i legitimitet. Također je moguće za igrače da trguju imovinom za igre koja je potvrđena na blockchainu.

Igre, kripto povezivanje

Definitivno postoji poveznica između gaminga i kriptografije. Primjerice, iskustvo Vitalika Buterina kao World of Warcraft igrača, nadahnulo ga je za stvaranje mreže Ethereum.

Tvorci višeigračke igre koja igra uloge uklonili su komponentu koju je njegovao mladi Buterin. Nezadovoljan potezom, odlučio je napustiti put i krenuo putem koji mu je omogućio stvaranje decentraliziranog okvira koji će spriječiti provođenje takvih promjena bez konsenzusa.

Trenutno postoje brojne igre s elementima koji su ugrađeni u blockchain. Njihovo nepromjenjivo stanje sprječava njihovo mijenjanje.

Preklapanje u demografiji tržišta

Milenijalci su prva generacija koja je odrasla igrajući video igre, a sada desetine milijuna igrača u dobi između 22 i 32 godine podržavaju industriju. Ide strujom statistika istraživanja, prosječni američki igrač ima 33 godine.

Prema lipnju 2019 Izvještaj Nielsena, 54 posto igrača videoigara u dobnoj skupini milenijalaca stalno je zaposleno. 38 posto njih plaća usluge glazbe i video streaminga, a prosječni godišnji prihod iznosi 58.000 američkih dolara.

Igrači u ovoj demografskoj kategoriji ujedno su i najveći potrošači u industriji. U prosjeku potroše oko 112 dolara mjesečno. Statistika ukazuje da ne samo da kupuju videoigre, konzole i virtualne predmete, već su i strastveni ljubitelji esporta koji vole gledati igraće utakmice na web mjestima kao što su YouTube i Twitch. U prosjeku milenijalci doniraju oko 29 dolara mjesečno programerima igara.

prosječni američki igrač ima 33 godine.

Prema trenutnim statistikama istraživanja, prosječni američki igrač ima 33 godine. (Slika zaslužna za: Pixabay)

To je reklo, oni također više vole kriptovalute u odnosu na tradicionalne dionice. Prema istraživanju istraživanja naručio eToro u travnju je 59 posto milenijalaca koji su sudjelovali u studiji reklo da bi željeli ulagati u digitalne valute, pogotovo ako trgovinske usluge nude etablirane tvrtke poput Fidelity, TD Ameritrade ili Charles Schwab.

Čini se da izvještaj potvrđuje nalaze studije iz 2018. godine poduzeo Edelman, što je otkrilo da je 25 posto imućnih američkih milenijalaca već investiralo u kriptovalute ili ih koristilo.

(Istaknuta slika: Pixabay)