Iako se kripto tržište okreće od naglog pada koji se dogodio u studenom 2018., bitcoin kitovi očito povećavaju svoje kripto držanje.

To je prema Weiss Ratingsu. Tvrtka za financijska istraživanja koja se specijalizirala za ocjenu imovine izvještava da su kriptovalni kitovi u posljednjih 60 dana sakupili 150.000 bitcoina. Trenutačna procjena tih posjeda iznosi 570 milijuna USD.

Tvrtka je to nedavno otkrila putem tvita izjavljujući, „100 najvećih #BTC novčanika (ne računajući razmjene) akumuliralo je preko 150k #bitcoin u posljednjih 60 dana. To su učinili najvjerojatnije da bi prodali na vrhuncu, a zatim otkupili po nižoj cijeni. Dobro za njih. “

100 najvećih # BTC novčanici (ne računajući razmjene) akumulirali su preko 150 tisuća kuna #bitcoin tijekom posljednjih 60 dana. To su učinili najvjerojatnije da bi prodali na vrhuncu, a zatim otkupili po nižoj cijeni. Dobro za njih.

– ocjene Weiss (@WeissRatings) 27. veljače 2019

Iako je agencija zanemarila ulaziti u detalje kako je došla do brojke, njezine su ocjene visoko cijenjene zbog povijesti istraživanja tržišta. Scenarij nakupljanja bitcoina vjerojatan je u ovom trenutku jer kripto kitovi različito reagiraju na kretanje na tržištu. Iako redoviti entuzijasti opsesivno traže kratkoročne pozicije zbog prodaje, kitovi na pad cijena gledaju kao na priliku za akumuliranje veće moći manipulacije tržištem.

Ovo je glavna negativa koju su odjeknuli i stručnjaci iz industrije jer se protivi temeljnim načelima bitcoina. Kriptovaluta projektirana Satoshi Nakamoto prvotno je razvijena za decentralizaciju kontrole valuta od glavnih sila. Sve u svemu, veća akumulacija kriptoza od strane kitova čini ekosustav manje demokratskim.

Nagore je to što će kitovi, manipulacijom, u jednom trenutku morati pritisnuti tržište na medvjeđe pozicije kako bi ostvarili značajne dobitke. U ovom trenutku potez će biti pozitivan za manje ulagače.

Međutim, to će reći da će se tržišni krah koji je pokrenuo ovaj lot vjerojatno dogoditi nakon vrhunca cijena kriptoa. Grupa će izvršiti masovne kripto-prodaje koji će preteći potražnju, što će uzrokovati krah tržišta. Važno je da investitori uzimaju u obzir ove reaktivne obrasce kada ulažu u kriptovalute.

Institucionalni investitori koji slijede kitove

Iako se kripto sektor bori da se probije na bikovske pozicije, glavni investitori i dalje se klade na tržište. Grayscale, tvrtka za ulaganje digitalne imovine navodno dobio preko 230 milijuna dolara u financiranju od investitora prošle godine kako bi se dodao u svoj ratni kovčeg s kriptovalutama. To je prema brojkama navedenim u izvješću o četvrtom tromjesečju za 2018. godinu.

Iako se 230 milijuna dolara može činiti kao oskudna brojka u svijetu ulaganja u plave čipove, takav se priljev kapitala pretvara u značajna pojačala u kriptosferi i pomaže u konsolidaciji ukupne vrijednosti svih kriptovaluta.

Prema procjeni JP Morgan, priljev kapitala od samo dvije milijarde dolara u 2017. gurnuo je ukupnu kripto tržišnu kapitalizaciju s procjene od 15 milijardi na 250 milijardi u 12 mjeseci. U ovom slučaju, aproksimacije su pokazale pojačalo fiat od 117,5.

Naravno, procjene pojačala fiat variraju u velikoj mjeri, posebno u vrijeme velikih priljeva i odljeva kapitala. To otežava postavljanje trenutnih vrijednosti, ali svejedno, mnogi analitičari vjeruju da imaju utjecaj na ukupnu nominalnu vrijednost na tržištu. Trenutni fiat-priljevi smatraju se važnim instrumentom uzgona cjelokupnog ekosustava, pa je porast institucionalnog novca ogromna pozitiva.

Natjecanje na OTC tržištu za institucionalne investitore i kitove se zagrijava

Iako je došlo do pada raspoloženja malih ulagača, kapitalisti, poput kitova, i dalje žele ulagati u sektor putem OTC platformi. Scenarij je ponovio Morgan Stanley izvješće objavljen krajem prošle godine.

Podvlači sve veću potražnju za kripto OTC stolovima. A sada velike burze poput Binancea i Bittrexa žele namamiti ovu demografsku skupinu visoke vrijednosti.

Binance nedavno najavljeno lansiranje svoje OTC usluge koja će pružiti uslugu klijentima koji se bave transakcijama većim od 20 BTC. Ponude se finaliziraju pomoću računa burze, a prema priopćenju, klijenti mogu gotovo trenutno izvršavati transakcije s velikim količinama digitalne imovine.

Također mogu obavljati transakcije u preko 80 glavnih kriptovaluta. Izravno naseljavanje i poboljšana privatnost istaknuti su kao ključne značajke. Proizvod je postavljen kao suparnički Circleov OTC paket. Smatra se da je tvrtka među tržišnim liderima u OTC segmentu.

Krug izvijestio obim trgovine kripto imovinom od približno 24 milijarde dolara, koji je postignut u roku od 12 mjeseci prošle godine. Agencija je očito obavila preko 10.000 OTC trgovina u 2018. Trenutno ističe da njezin mjesečni opseg trgovine premašuje 2 milijarde dolara. Njegova klijentela navodno uključuje rudare, programere projekata, burze i osnivače.

Kako se konkurencija u kripto OTC segmentu zahuktava, Wirex je ozbiljno krenuo uslužna kampanja uvredljiv koji će vidjeti kako njegovi klijenti, veliki i mali, dobivaju pristup ovoj premium značajci. Prema najavi, svi korisnici Wirexa moći će uživati ​​na OTC tržišnim cijenama. Financiranje se može izvršiti putem kreditne kartice ili pomoću sredstava u digitalnoj valuti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me