Sony, Trezor i Ledger najavljuju glavna ažuriranja kripto hardvera

Konkurencija među proizvođačima kripto hardvera Trezor i Ledger zahuktava se. Dvije su tvrtke gotovo istodobno lansirale nove inovacije proizvoda. Također, Sony je upravo najavio razvoj novog kripto hardverskog uređaja.

Počevši od najave tvrtke Sony, tehnološka je tvrtka razvila uređaj koji će korisnicima kripto pristupa omogućiti sigurno pohranjivanje njihovih digitalnih valuta. Prema priopćenje za javnost, njegova podružnica za tehnološki razvoj Laboratorija za računalne znanosti razvila je siguran hardverski novčanik koji radi pomoću tehnologije beskontaktnih integriranih krugova.

Ova inovativna značajka pozdravljena je kao dodatna pogodnost za korisnike. Tradicionalni uređaji kripto hardverskog novčanika, poput Trezora i Ledgera, koriste USB kabel.

Bežičnom novčaniku možete pristupiti pomoću uređaja koji imaju čip za komunikaciju bliskog polja (NFC). Postavljen je za držanje asortimana kriptovaluta koji uključuje Bitcoin, Litecoin i Ethereum. Uz to, ima integrirani modul koji štiti od neovlaštenih promjena radi povećane sigurnosti i očito je sposoban za pokretanje nekoliko aplikacija povezanih s blockchainom.

Taj su potez analitičari u industriji smatrali snažnim signalom da tvrtka ozbiljno razmišlja o odlasku u blockchain prostor. Sonyjevo izvješće, međutim, naglašava da je razvoj još uvijek u tijeku i usmjeren je na poticanje uređaja na komercijalizaciju.

U travnju je Sony podnio patent za upravljanje digitalnim pravima temeljen na blockchainu koji bi mogao biti povezan s uređajem. Sustav bi mogao provjeriti korisnička prava na blockchain platformama generiranjem jedinstvenih korisničkih identifikacijskih ključeva. U kolovozu je tvrtka također prijavila patent za tehnologiju distribuirane glavne knjige za uređaj za pristup blockchain platformama.

Uređaj bi omogućio pristup platformama putem brojnih virtualnih elektroničkih čvorova. Tehnologija pruža poboljšane sigurnosne mogućnosti i omogućuje uređajima da izvršavaju niz transakcija na temelju mehanizma konsenzusa.

Nove vijesti o razvoju kripto hardvera dolaze nakon jake konkurencije u industriji među glavnim igračima.

Novi Blockchain kripto hardverski uređaj

Baš kao što je Sony najavio svoju naprednu kripto hardversku tehnologiju, Blockchain.com lansirao novi uređaj razvijen zajedno s Ledgerom. Nazvan Blockchain Lockbox, kompatibilan je s platformom tvrtke.

Uređaj vam omogućuje prijenos njihovih kriptovaluta s platforme na novčanik. Također ga možete koristiti za pristup mrežnim korisničkim računima i omogućiti klijentima obavljanje kripto-kripto-trgovina. Podržava Bitcoin, Ethereum i Bitcoin Cash. Prema Ledger predsjedniku, Pascal Gauthier, sposobnost da se odmah premjesti iz hladnog u vrući novčanik čini proizvod zaista jedinstvenim.

Ledger poduzima velike tržišne poteze kako bi pojačao svoj uspjeh nakon što je početkom godine dostigao milion prodajnih prekretnica. 30. listopada proizvođač kripto novčanika najavio da će širiti svoje operacije u Hong Kongu, a Benjamin Soong bio je šef regije Azijsko-pacifičke regije (APAC).

Ovaj potez pomoći će tvrtki da zadovolji rastuću potražnju za Ledger Vaultom, rješenjem za upravljanje novčanikom za kriptovalute, i svojim Nano S proizvodom.

Ledger Vault radi na BOLOS-u, prilagođenom softveru integriranom izravno u njegov hardverski čip. Očekuje se da će ispad tvrtke na azijsko tržište pozitivno utjecati na prodaju popularnog hardverskog novčanika Ledger Nano S.

Hardverski novčanik Ledger Nano S kriptovalute.

Ledger je dosegao milion prodajnih prekretnica početkom ove godine. Kredit za sliku: Knjiga

Ažuriranje novčanika Trezor

Samo nekoliko dana prije najave kripto hardvera Ledger Blockchain, Trezor je najavio dodavanje značajke zamjene u svoj novčanik. Ugrađena značajka koristila bi Shapeshift i Changelly platforme za izvršavanje transakcija. Trezor novčanici trenutno podrška preko 690 kovanica, uključujući najpopularnije digitalne valute kao što su Bitcoin, Ripple, Ethereum, Dash, NEM (XEM) i VeChain.

Tržište kripto hardvera raste

Tržište hardvera za kriptovalute kontinuirano raste tijekom godina i procijenjeno je na 94,61 milijuna USD u 2017. godini. predviđa se da će doseći 391,64 milijuna do 2023. S više od 250.000 transakcija kripto valuta koje se događaju svaki dan, sigurni hardver za hladnu pohranu digitalne imovine brzo postaje prioritet.

Trenutno USB kripto novčanici čine oko 88 posto tržišta. Inačice bez zaslona, ​​koje su uglavnom manje sigurne, najjeftinije su. Oni su u velikoj mjeri zaslužni za rast osnovnog tržišta, a posebno su česti među entuzijastima za početnike.

Dugoročno se očekuje da će tvrtke povećati inovacije u ovom segmentu kako bi smanjile troškove nabave. Čini se da je ovo trenutno glavna prepreka koja ograničava brzo širenje tržišta kripto hardvera.

Trenutno glavni igrači na tržištu nastoje kupcima ponuditi najsigurnije, najsigurnije uređaje moguće po pristupačnim cijenama.

Što je pokretač rasta tržišta

Budući da se hakiranje platforme kriptovaluta sada događa češće nego ikad, ulagači kriptovaluta, HODLeri i entuzijasti traže sigurne i pouzdane mogućnosti pohrane. U raspravi o virtualnom i hardverskom novčaniku, opći je konsenzus da je hladnjača digitalnih sredstava na offline hardveru mnogo sigurnija.

Jedan od glavnih razloga zašto ljudi kripto hardverske novčanike smatraju sigurnijima jest taj što se privatni ključevi drže izvan mreže, pa je hakeri ograničeni. Većina hardverskih novčanika za kriptovalute, posebno poznatih tvrtki, također imaju mehanizme od točke do točke koji sprečavaju zaraze virusima.

Štoviše, morate potvrditi transakcije putem uređaja da biste dobili pristup značajkama upravljanja digitalnom valutom. To ne treba spomenuti da mnogi napredni novčanici imaju sigurnosnu zaštitu. U slučaju da se hardverski novčanik izgubi, možete obnoviti privatne ključeve pomoću početne fraze.

Mrežni kripto novčanici osjetljiviji su na zlonamjerni softver i mnoštvo metoda presretanja podataka. Na primjer, haker bi mogao lako snimiti ključne detalje preko nešifrirane veze pomoću zlonamjernog softvera. Virtualni novčanici koji omogućuju poništavanje lozinke putem e-pošte također su ranjivi jer se adrese e-pošte mogu hakirati kako bi se poništile lozinke platforme i stekao neovlašteni pristup.

(Istaknuta slika: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map