Izdavatelj debitnih kartica za kriptovalute Wirex postao je treća platforma zasnovana na blockchainu koja je dobila dozvolu za e-novac od britanskog Uprave za financijsko ponašanje (FCA). Ova licenca daje tvrtki širok spektar novih mogućnosti. Među tim novim funkcionalnostima uključuje pristup tradicionalnim bankarskim uslugama.

FCA je odgovoran za utvrđivanje financijskih propisa u Velikoj Britaniji. U prošlosti se vlast borila s konceptom kriptovaluta. FCA je izrazio više puta zabrinutosti o prevarama u kripto prostoru. Licenca za e-novac prikazuje uravnoteženiji pristup kriptosferi.

Vijest Wirex stavlja u ekskluzivnu klasu, koja uključuje grupu koja stoji iza Coinbasea, najveće sjevernoameričke burze. Programeri Coinbase trebali su dobiti odobrenje FCA-a jer njihova razmjena upravlja razmjenom fiat-to-crypto. Wirexova platforma uključuje mnoge iste funkcije kao i razmjena Coinbase. Te funkcije uključuju mogućnost izravne razmjene Bitcoina, altcoina i fiat valute.

Rukovoditelji tvrtki izjavili su da licenciranje ni na koji način neće utjecati na rad platforme. Glavna razlika doći će u obliku nižih stopa trgovanja za kupce koji razmjenjuju fiat u kriptovalutu.

Wirex

Wirex službenici registrirana za licencu 2017. Prema riječima rukovoditelja tvrtke, postupak odobravanja trajao je devet mjeseci. Licenca za e-novac omogućuje Wirexu da izravno integrira svoje usluge s tradicionalnim bankarskim operacijama. Tvrtka sada kupcima može ponuditi mogućnost pretvaranja fiata u kriptovalutu izravno unutar platforme.

Virtualna kartica Wirex

Virtualna kartica Wirex pretplaćena je kriptovalutna kartica koja automatski pretvara sredstva u fiat valutu tijekom upotrebe. Na primjer, virtualni imatelj Wirexove kartice učitava svoju karticu s jednom od 50 podržanih kriptovaluta. Učitavanje kartice je besplatno, a sredstva možete prenijeti izravno sa svog bankovnog računa da biste kupili kripto.

Ova učitana sredstva ostaju kao kripto do trenutka kada prevučete svoju pretplaćenu debitnu karticu. U tom trenutku platforma automatski mijenja odgovarajuću količinu kripto u fiat valutu i plaća dobavljaču.

Debotova kartica Wirex Visa putem The Coinage Timesa

Debitna kartica Wirex Visa putem The Coinage Timesa

Korisnici Wirex kartica zarađuju 0,05 posto u Bitcoinu svaki put kada koriste svoju Wirex Visa karticu za kupnju. Ovu kripto zaradu možete odmah iskoristiti, pretvoriti i potrošiti sve unutar platforme. Kripto debitne kartice postale su popularnije tijekom posljednjih godinu dana, a Wirex nije jedina platforma u prostoru koja koristi ovu metodu trenutne konverzije. Ova strategija pruža vam mogućnost da kripto trošite jednako lako kao i fiat valuta, a mnogi u svemiru vide ove funkcije kao presudan korak prema povećanom usvajanju.

Crypto App

Kriptografija Wirex app omogućuje vam kupnju, pohranu, razmjenu i trošenje kripto izravno s vašeg Applea ili pametnog uređaja s Androidom. Novac možete besplatno poslati drugim korisnicima aplikacija, globalno. Ovaj sveobuhvatan pristup kripto prostoru pruža korisnicima Wirexa robusnije kripto iskustvo. Novčanik Wirex trenutno prikazuje preko 500 000 preuzimanja u trgovini Google Play. Aplikacija ima ljestvicu s četiri zvjezdice s više od 6000 recenzija.

Aplikacija Wirex Mobile putem početne stranice

Mobilna aplikacija Wirex putem početne stranice

W-Pay Wirex platna mreža

Mreža plaćanja Wirex mreža je likvidnosti izvan mreže. Mreža omogućuje gotovo trenutno globalno plaćanje korištenjem pametnih ugovora. Programeri su kao glavnu inspiraciju iza koncepta naveli Bitcoinovu mrežu munje. W-Pay platforma prva je usluga široke potrošnje koja je uspješno integrirala blockchains kriptovaluta s tradicionalnim bankarskim uslugama, a posebno VISA.

Wirex AML / KYC

Platforma Wirex stekla je licencu za e-novac pridržavajući se striktnih zakona o poznavanju vaših kupaca (KYC) i zakona o sprečavanju pranja novca (AML). Ovi protokoli zahtijevaju da svaki korisnik dokaže svoj pravi identitet. KYC i AML zakoni univerzalni su u tradicionalnom bankarskom sektoru. Sada se korisnici kriptovaluta suočavaju s istim zakonskim zahtjevima za sve veći broj platformi temeljenih na blockchainu.

Povijest tvrtke

Wirex je na tržište ušao 2014. Izvorni naziv platforme bio je E-coin. Tvrtka je zabilježila neposredni uspjeh, a do 2017. tvrtka je imala više od sto stručnjaka. Wirex je stekao dodatnu vuču na tržištu nakon što je uspješno prikupio preko 200 000 USD na platformi BnkToTheFuture.

2017. godine Wirex je nakon toga ostvario još jednu pobjedu u prikupljanju sredstava osiguravanje 3 milijuna dolara u seriji A financira jedna od najvećih japanskih financijskih institucija, SBI Group. SBI grupi tehnologija blockchain nije strana, a tvrtka već ima partnerstva s tehnologijama Ripple, BitPesa i PrimeChain.

Wirex Company Party putem web stranice

Wirex Company Party putem web stranice

Wirex ima urede u Londonu, Tokiju, Delawareu, Singapuru, Kijevu i Torontu. Davatelj virtualnih novčanika pružao je usluge za više od 900.000 korisnika širom svijeta 2017. Iste godine platforma je izvršila preko milijardu američkih dolara prometa. Platforma je izuzetno popularna, a usluge se nude u 130 zemalja.

FCA kripto programi

Kako bi bolje razumio stalno rastući FinTech sektor, FCA je odlučio otvoriti kripto regulativu pješčanik. Tvrtke su zatražile pristup da bi bile dio programa, a ako odobri, FCA pomaže tvrtkama da ispune njihove stroge zahtjeve. Prema web mjestu tvrtke, FCA odobreno četrdeset od šezdeset tvrtki koje su registrirale pristup grupi. Od četrdeset prihvaćenih, jedanaest su platforme temeljene na blockchainu i distribuirane knjige.

U javnoj izjavi FCA je najavio da će testirati prijedloge povezane s kriptovalutama. Test će službenicima pomoći da utvrde korisničke koristi i rizik takvih platformi u kontroliranom okruženju. Projekt je već privukao neke teške stopere. Ono što je najvažnije, platforma 20 | 30 ima partnerstva s Londonskom burzom i tvrtkom za financijske usluge Nivaura.

Novo doba za kripto

Dolazi do pomaka u kripto prostoru kad sve više i više regulatorno odobrenih platformi ulazi na tržište. Te platforme trguju anonimnošću prethodnih aplikacija za kriptovalute za robusnije i interoperabilnije kripto iskustvo. Iako trgovanje vašom privatnošću radi veće pristupačnosti nije idealno za sve strane, savršeno odgovara osobama koje žele ostati u području tradicionalnih financijskih usluga.

Wirex je uspio savršeno pozicionirati njihovu tvrtku za digitalizaciju gospodarstva. Jednostavnost korištenja njihove platforme omogućuje novim korisnicima kripto pristupa s povjerenjem. Možete očekivati ​​da će se na kripto tržištu pojaviti sve više i više sveobuhvatnih platformi temeljenih na blockchainu, kako ova godina odmiče.