Zabrana oglasa za kriptovalute

Posljednjih tjedana neke od najvećih tehnoloških tvrtki vode križarski rat protiv oglašavanja vezanog uz kriptovalute na svojim platformama. Facebook, Google i Twitter navodno usporavaju protok kriptovaluta, ICO-a i drugih povezanih oglasa na svojim web stranicama i, za Google, na bilo kojoj od njegovih oglasnih usluga. Zabrana oglasa za kriptovalute dolazi u trenutku kada kriptovalute počinju dolaziti pod djelokrug međunarodne političke arene. Iako je interes za digitalni trend dosegnuo groznicu krajem 2017. godine, kripto je u posljednja dva mjeseca bio predmet formalnijih zakonodavnih rasprava nego što je bilo od stvaranja Bitcoina 2009. godine.

Politika Cryptoa

Na ovotjednom summitu G20 u Argentini, političari iz nekih od najmoćnijih država svijeta došao do zaključka da, iako ne djeluju kao službene valute, kriptovalute predstavljaju legitimnu klasu imovine i upravljački forum je uputio pozive za jasan smjer prema jedinstvenim, globalnim propisima do srpnja ove godine. U međuvremenu, u Sjedinjenim Državama, Zastupnički dom SAD-a održao je 14. ožujka saslušanje pododbora o ICO-ima, kriptovalutama i blockchain tehnologiji. Izlazeći sa sastanka, Kongres objavio zajedničko izvješće s Minority News o prednostima i potencijalima tehnologije blockchain / distribuirane knjige.

U Ratu riječi, industrijski divovi igraju Slijedite vođu

Uzmite ovaj progresivni zakonodavni razvoj zajedno s (vjerojatno) regresivnim politikama oglašavanja u privatnom sektoru, a investitori i entuzijasti ostaju oprečne poruke: u vrijeme kada vlade žele regulirati i ubrati blagodati nove tehnologije, društveni mediji i tehnološki divovi žele nema veze s tim.

30. siječnja Facebook je započeo zabranu oglasa za kriptovalute kada je objavio post na blogu najavljujući ažuriranja svojih pravila oglašavanja. Promjena, tvrdi direktor upravljanja proizvodima Rob Leathern, namijenjena je zaštiti korisnika Facebooka i učiniti središte društvenih medija sigurnijim. “” Obmanjujućim ili obmanjujućim oglasima nije mjesto na Facebooku “, piše on, nastavljajući govoriti,

“Stvorili smo novo pravilo koje zabranjuje oglase koji promiču financijske proizvode i usluge koji su često povezani s obmanjujućim ili obmanjujućim promotivnim praksama, kao što su binarne opcije, početne ponude kovanica i kriptovalute.”

Kripto politika Facebooka

Objava ukazuje da je holistička zabrana u najboljem interesu zajednice dok Facebook ne može formulirati strategiju za izravno ciljanje lažnih oglasa. Do tada, bilo koji oglasi povezani s kriptografijom neće ugledati svjetlo dana na mreži društvenih mreža i njezinim podružnicama, Instagramu i Mreži publike:

„Ova je politika namjerno široka dok radimo na boljem otkrivanju obmanjujućih i obmanjujućih praksi oglašavanja, a provedba će se početi povećavati na našim platformama, uključujući Facebook, mrežu publike i Instagram. Ponovno ćemo pregledati ovu politiku i način na koji je provodimo kako se poboljšavaju naši signali. “

Google je prvi slijedio zabranu oglasa za kriptovalute, otkrivajući promjenu vlastite politike oglašavanja ovog mjeseca. Zabrana se odnosi na sve Googleove usluge AdWord i na snagu stupa u lipnju, navodi post:

“U lipnju 2018. Google će ažurirati Politika financijskih usluga ograničiti oglašavanje ugovora za razliku, devizno klađenje i klađenje na financijski razmak. Osim toga, više se neće moći posluživati ​​oglasi za sljedeće:

  • Binarne opcije i sinonimni proizvodi
  • Kriptovalute i srodni sadržaj (uključujući, ali ne ograničavajući se na početnu ponudu kovanica, razmjene kriptovaluta, novčanike kriptovaluta i savjete za trgovanje kriptovalutama) “

Svi oglašivači koji žele objaviti oglase za „Ugovore za razliku, devizni kurs i klađenje na financijski razmak“ sada će se morati prijaviti za Googleov certifikat dolaze u ožujku.

U utorak, 27. ožujka, Twitter skočio na ban-vagon, također, s vlastitom zabranom oglašavanja u kriptovalutama koja slijedi mnoge iste smjernice kao i zabrane Facebooka i Googlea.

Pristup sve ili ništa

Umjesto da beru trešnje koje oglase baciti u smeće, a koje zadržati, Google i Facebook odlučili su staviti cijelu temu na mirnu zabranu. Obrazloženje je ovdje dovoljno jednostavno: zašto filtrirati legitimne projekte kad je samo tržište još uvijek u velikoj mjeri neuređeno, a ulagačke prakse i dalje su u velikoj mjeri stigmatizirane?

A ovaj je pristup potpuno neopravdan. U carstvo tamo gdje vlada pumpa i odlagališta, a lažne vijesti se akumuliraju brže od tweet oluje Donalda Trumpa, investitori su često na zahtjev vlastitog znanja i agencije. Postoji nekoliko, ako ih uopće ima, zaštitnih mjera za zaštitu potrošača od prijevara, posebno u području ICO-a.

Uzmimo za primjer Giza hardverski novčanik. Projekt izlaz prevara prošlog tjedna nakon završetka ICO-a od 2 milijuna dolara. I ovo je samo jedan primjer nesmetane prijevare. Oni koji smo bili u blizini Confido izlaz prijevara sjetite se kada je model preuzimanja ICO-a – fondovi i pokreti počeo postati blagodat koja mnogima mijenja život na tržištu.

U osnovi, ovaj je pokret u interesu vašeg prosječnog korisnika interneta koji bi mogao postati žrtvom prevarantskog ponašanja i nesavjesne poslovne prakse. Ili su to možda opsežne zabrane na površini.

#Facebook, #Google, #Cvrkut zabranjivanje #crypto oglasi! Uglavnom utječu #ICO. Trebalo bi dobro riješiti nered. Što misliš? #cryptocurrency #altcoin pic.twitter.com/D00QWm6wgS

– ocjene Weiss (@WeissRatings) 19. ožujka 2018

Svakako, može biti teško razlikovati legitimne i neautentične projekte u tako novonastalom i nereguliranom prostoru kao kripto – pogledajte samo koliko je novca Giza uspjela prikupiti prije nego što su krenuli u pokretanje. Ono što razlikuje faul od poštenog nije uvijek tako izrezano i suho.

No, ova zabrana oglašavanja kriptovaluta kažnjava stvarne projekte uz lažne. U kriptosferi ima opravdanih legitimnih aktera od nelegitimnih, barem u sferi ICO-a i pružatelja novčanika, a zaštita potrošača uspostavlja se na štetu tih legitimnih projekata.

A za industrijske titane poput Googlea možda ne mora postojati binarni izraz “imati ili nemati”. Moglo bi se pomisliti da Google ima resurse za prebiranje smeća kako bi pronašao blago, a ako je prošlost predikat za budućnost, ova pretpostavka može biti valjana.

Prema CNBC-u članak, “Google je rekao da je u 2017. uklonio više od 3,2 milijarde oglasa koji su kršili njegova pravila, što je gotovo dvostruko više od 1,7 milijardi koje je uklonio godinu ranije.” Čije reći da ti oglasi nisu filtrirani pojedinačno, ni algoritmima ni na neki drugi način? U svakom je slučaju malo vjerojatno da su im zabranjene po djelatnostima, a prenosi da Google ima na raspolaganju neke alate za mjerenje kvalitete, vrijednosti i autentičnosti sadržaja oglasa.

Ostaje pitanje: radili su to i prije, zašto ne i sada?

Budućnost izloženosti kripto oglasa

Prošle godine, Google i Facebook ostvarili su 73% prihoda od digitalnog oglašavanja u Sjedinjenim Državama. Neki figure čak procjenjuju da dvojac privlači 25% sve globalne potrošnje za oglase. Za Alphabet Inc., Googleovu matičnu tvrtku, to je “otprilike 84 posto ukupnog prihoda”, prema CNBC.

S razlogom su ih nazvali oglašivačkim duopolom. Pa čak i kao Snapchat, Amazon i drugi odkrhnuti u ovoj dominaciji, njih dvoje još uvijek privlače dovoljno izloženosti oglasa na 50% cjelokupnog tržišta. S ovom kontrolom upravljaju tržištem, a to znači da ehit diktira kojem će sadržaju biti izložena velika većina korisnika Interneta.

Urotnici će tvrditi da je zabrana oglasa za kriptovalute pokušaj velike tehnologije da ukida pomamu za kriptovalutom, represivan odgovor na novu tehnologiju koja prijeti titanima u industriji. A izvješće Bloomberg sugerira da Google zapravo želi usvojiti neku tehnologiju distribuirane knjige povezane s blockchainom za svoje poslovanje u oblaku, pokazujući da nisu iznad prihvaćanja tehnologije.

Ipak, potpuna zabrana bilo čega što se odnosi na kripto ne čini opravdanim legitimne projekte u svemiru. Google i Facebook poslužuju oglasni sadržaj većini internetskog stanovništva Sjedinjenih Država, pa je sasvim prirodno da žele izbjegavati posluživanje trulih jabuka svojim korisnicima. No, moć izbora za zabranu ne bi trebala isključiti diskreciju, jer postoji puno startupa i projekata koji odgovorno koriste istu tehnologiju blockchaina koju i sam Google istražuje.

Facebook je pokazao da se s diskrecijom može obvezati na izbor kad budu dalje istraživali problem. U navodu za Mashable, glasnogovornik Facebooka izjavio je da je nova “politika web stranice namjerno široka dok radimo na boljem otkrivanju obmanjujućih i obmanjujućih praksi oglašavanja”. Nadamo se da će tim naučiti odvojiti činjenice od fikcije kako bi istinski projekti mogli dobiti poštenu izloženost, a ako to učine, možda će i Google navesti na isto – kao i prije..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me