Kineski rudari kripto mahniti su zbog uređaja u vlasništvu za bitcoin koji su u vlasništvu, nakon nedavnog porasta cijena koji je vidio vrijednost digitalnog novčića lodestar sa ispod 4.000 američkih dolara na nešto više od 5.000 američkih dolara u roku od 48 sati.

Nagla promjena u tržišnoj putanji oživjela je upotrebu prethodno odbačenih rudara jer se profitabilnost rudarstva povećava na održivu razinu. Prema a novo izvješće Diar, rudari su u travnju zabilježili nešto više od 290 milijuna dolara, što je gotovo 30 posto više u odnosu na zaradu objavljenu u ožujku.

A sada, prema Coindesku, cijene rabljenih rudarskih platformi više su nego udvostručene od travnja. Natječaji za opremu uglavnom su krivi za taj trend. Primjerice, AntMiner S9 jedinice prodavale su se na cijeni od 140 dolara prije nego što je kripto tržište poraslo, ali sada koštaju više od 250 dolara. Neki kupci trenutno izvršavaju narudžbe od 320 USD, što podiže referentne cijene.

Postoji vjerodostojna sumnja da neki veletrgovci stvaraju zalihe jer čekaju da stope porastu. Trend bi mogao stvoriti umjetnu nestašicu ako se ne zaustavi.

Situaciju dodatno pogoršava polagana proizvodnja nove opreme od strane proizvođača. Tvrtke si uzimaju vremena prije otpreme većih pošiljaka i mogu proći mjeseci prije nego što se stvari vrate u normalu.

Primjerice, Bitmainov AntMiner T17 objavljen je u travnju, ali otprema započinje ovog mjeseca i daje mu prioritet po prvi kupljeni, prvi posluženi. Odlikuje se brzinom raspršivanja od 40 TH / s, poboljšanom stabilnošću i učinkovitošću potrošnje energije od 55 J / TH.

MicroBT koji je nedavno lansirao svoj rudarski hardver WhatsMiner M20S također bi trebao isporučiti oko 1.500 jedinica ovog mjeseca. Uređaj ima brzinu izračunavanja koja doseže 70TH / s. Prema riječima osnivača tvrtke Zuoxing Yang, isporuke preko 10.000 jedinica najvjerojatnije će započeti u srpnju i kolovozu.

Kao takvi, rabljeni trgovci rudarskim uređajima koriste period razdoblja kako bi znatno povećali svoje prodajne marže.

Rudari maksimiziranje profitabilnosti korištenjem korištenih platformi

Michael Zhong, kriptoanalitičar iz TokenInsight objašnjava da je glavni cilj većine rudara postići razdoblje povrata od otprilike 200 dana. Ovo je za njih sigurna oklada s obzirom na burnu prirodu kripto ekosustava. Cilj je također vrlo ostvariv korištenjem korištenih rudarskih uređaja jer su jeftini.

Stvarnost je, međutim, takva da trend diže cijene opreme i povećava razdoblje povrata preko očekivanih 200 dana.

Sečuanska mokra sezona

Trenutna navala u Kini na kupnju strojeva za kriptokop katalizirala je vlažna sezona provincije Sečuan. Regija je glavno privlačenje rudara zbog svoje jeftine energije koja je obično dostupna ljeti.

U to vrijeme povremeno ima obilje jeftine hidroelektrične energije zbog obilnih kiša. Obrnuto se događa tijekom sušne sezone kada kineski rudari migriraju na druga mjesta u zemlji. Prije procvata cijena bitcoina koji se dogodio 2017. godine, procijenjeno je da preko 70 posto hashtaja bitcoina proizlazi iz farmi smještenih u provinciji Sečuan.

Regiju opskrbljuju četiri glavne rijeke, Jialing, Tuo, Min i Jinsha (ili Wu), koje napajaju njene hidroelektrane. Troškovi energije značajno padaju tijekom vlažne sezone i dosežu 0,01 USD po kWh, ali lako prelaze 0,04 USD po kilovatu tijekom sušne sezone. Ljeto započinje u svibnju, a završava u kolovozu.

Prema analitičarima, broj rudarskih strojeva u Sečuanu vjerojatno će ovaj put dosegnuti milion, što će naknadno povećati hashrate rudarstva na kripto mrežama. Očekuje se da će hascoin brzine Bitcoina premašiti rekord svih vremena od 60 terahašea u sekundi kako se sezona proteže. Trenutno opterećenje mreže iznosi približno 50 TH / s.

Događaj prepolovljenja bitcoina

Događaj prepolovljenja bitcoina dogodit će se za otprilike 12 mjeseci od sada i najvjerojatnije 24. svibnja sljedeće godine. To će dovesti do pada nagrade za rudarstvo po bloku sa 12,5 BTC na 6,25 BTC. Događaj će imati značajan učinak na kriptosferu jer će se poteškoće s rudarstvom znatno povećati uzrokujući smanjenje profitabilnosti.

To će uzrokovati povećanu potražnju za digitalnim kovanicama u optjecaju, povećavajući time njihovu vrijednost. Očekuje se rast cijene bitcoina kako se događaj bliži.

Rudari očekuju da će pojava prepolovljenja povećati njihovo bogatstvo digitalne imovine.

(Slika zaslužna za: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me