Wat is Bitcoin

De Bitcoin-wereld bruist van zowel opwinding als nieuwsgierigheid … en de kans dat het opwaartse potentieel omhoog schiet. Iedereen, van alledaagse Joes tot gerenommeerde experts, gokt op het succes van Bitcoin.

Het is een wilde 8 jaar geleden sinds de release van Bitcoin. Het meest opvallende is dat we de krantenkoppen hebben gezien van mensen die in het begin toevallig bitcoins kochten, in kindermiljonair veranderden. Met het enorme potentieel van nieuwe cryptocurrencies, gaat onze aandacht vaak uit naar Bitcoin als een typisch voorbeeld van wat komen gaat.

We hebben deze gids ontworpen om u over Bitcoin te leren, zodat u op de hoogte bent en klaar bent om deel te nemen aan de cryptowereld.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin werd in 2009 uitgebracht als open-source software en wordt vaak gezien als ‘s werelds eerste cryptocurrency en is dat ook het best gedefinieerd als een digitale valuta die alleen elektronisch bestaat.

Bitcoin is gedecentraliseerd, wat betekent dat het geen centrale uitgevende instantie of politieke instelling heeft die de hoeveelheid bitcoin in omloop controleert. Maar het Bitcoin-platform is verre van anarchie.

Het hele proces is vrij eenvoudig en overzichtelijk: Bitcoin-houders kunnen bitcoins overzetten via een peer-to-peer-netwerk. Deze overdrachten worden bijgehouden op de “blockchain”, gewoonlijk een gigantisch grootboek. Dit grootboek registreert elke bitcoin-transactie die ooit is gemaakt. Elk “blok” in de blockchain is opgebouwd uit een datastructuur gebaseerd op gecodeerde Merkle Trees. Dit is met name handig voor het detecteren van fraude of beschadigde bestanden. Als een enkel bestand in een keten corrupt of frauduleus is, voorkomt de blockchain dat het de rest van het grootboek beschadigt.

In plaats van te vertrouwen op een regering om nieuwe valuta te drukken, De blockchain-programmering van Bitcoin bepaalt wanneer bitcoins worden gemaakt en hoeveel er worden geproduceerd. Het houdt ook bij waar bitcoins zijn en zorgt ervoor dat de transacties nauwkeurig zijn.

Er zijn momenteel ongeveer 17 miljoen bitcoins in omloop. Er is geen centrale regelgevende instantie of overheid die de levering van bitcoins controleert, wat betekent dat de levering door het ontwerp wordt gecontroleerd. Het totale aanbod dat ooit zal worden gecreëerd, is beperkt tot 21 miljoen bitcoins.

Deze limiet werpt een argument op dat Bitcoin problemen zou kunnen hebben met schalen. Aangezien Bitcoin echter in wezen oneindig deelbaar is (wat betekent dat gebruikers slechts 0,00000001 bitcoins kunnen overboeken), creëert dit niet echt een schaalprobleem. Het magische aantal van 21 miljoen is willekeurig.

Men gelooft dat Bitcoin is ontworpen om een ​​deflatoire valuta te worden om het gebruik van inflatie door de overheid te bestrijden als een verborgen belasting om verdiende rijkdom te herverdelen. Veel mensen prijzen Bitcoin voor het versterken van de mensen door de macht over het drukken van valuta van voorbijgaande politici omver te werpen.

Hoe werkt Bitcoin?

Een van de meest aansprekende functies van Bitcoin is het meedogenloze verificatieproces, dat het risico op fraude aanzienlijk verkleint. Aangezien Bitcoin gedecentraliseerd is, verifiëren en updaten vrijwilligers – ook wel ‘miners’ genoemd – de blockchain voortdurend. Zodra een bepaald aantal transacties is geverifieerd, wordt een ander blok aan de blockchain toegevoegd en gaan de zaken gewoon door.

Wat is “Mijnbouw”?

In plaats van een enkele centrale server die elke transactie verifieert, verifieert in wezen elke andere persoon op het netwerk elke transactie.

Cue de “mijnwerkers.”

Laat me het proces vereenvoudigen zodat we het allemaal begrijpen: mijnwerkers krijgen een gecompliceerd wiskundig probleem voorgeschoteld en de eerste die het wiskundige probleem oplost, voegt het geverifieerde transactieblok toe aan het grootboek. De berekeningen zijn gebaseerd op een Proof of Work (POW), of het bewijs dat er een minimale hoeveelheid energie is besteed om een ​​correct antwoord te krijgen.

Er zijn geen echte mensen die over computers gebogen zitten met stukjes notitieboekpapier en rekenmachines die pre-calculus huiswerk maken; hardware wordt gebruikt om Bitcoin-mijnbouw uit te voeren. Als u op zoek bent naar een ideale partner voor uw Bitcoin-projecten, begin dan met het minen van Bitcoin D-Central‘Mining Hosting Colocation Services.

Het ingebouwde beloningssysteem van Bitcoin compenseert succesvolle miners met een stuk bitcoins. De beloning verandert in de loop van de tijd volgens de programmering van Bitcoin en de blokbeloning wordt ongeveer elke vier jaar gehalveerd. De huidige beloning voor elk nieuw blok geverifieerde transacties is ongeveer 12,5 bitcoins.

De mijnbouwprocessen zijn steeds geavanceerder geworden. De meest populaire methode maakt gebruik van ASICS – toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen. ASICS zijn hardwaresystemen die lijken op CPU-computers die uitsluitend zijn gebouwd om bitcoins te minen.

Bitcoin-mijnactiviteiten vergen veel inspanning en kracht, en de enorme hoeveelheid concurrentie maakt het voor nieuwkomers moeilijk om aan de race deel te nemen en winst te maken. Een nieuwe mijnwerker zou niet alleen over de juiste rekenkracht en kennis moeten beschikken om het te gebruiken om de concurrentie te verslaan, maar zou ook de uitgebreide hoeveelheid kapitaal nodig hebben die nodig is om de operaties te financieren.

Een eenvoudig voorbeeld van een Bitcoin-transactie

Hoewel de onderliggende technologie van Bitcoin misschien moeilijk te begrijpen lijkt, hoeft het gebruik van Bitcoin niet moeilijk te zijn. Hier is een voorbeeld van hoe eenvoudig een echte Bitcoin-transactie kan zijn.

Een eenvoudige Bitcoin-transactie-infographic

Bitcoin-portefeuilles: hoe u uw bitcoins kunt opslaan

Dus je hebt deze digitale valuta. Je kunt het niet echt in je zak stoppen. Laten we enkele nuttige definities doornemen voordat we beginnen met het opslaan van crypto’s:

  1. Uitwisselingsplatform: waar u geld verhandelt voor cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum of Litecoin. U kunt ook de ene cryptocurrency voor de andere verhandelen.
  2. Portemonnee-platform: in wezen een bankrekening waar uw cryptocurrencies worden bewaard.
  3. Harde portemonnee: een “offline” portemonnee die niet is gekoppeld aan een netwerk.
  4. Openbare cryptografische sleutel: uw rekeningnummer. Vergelijkbaar met hoe iemand via uw rekeningnummer geld naar uw bankrekening zou sturen, is uw openbare cryptografische sleutel de informatie die u aan iemand geeft om crypto’s te ontvangen.
  5. Private cryptografische sleutel: de sleutel waarmee u uw Bitcoins en andere cryptocurrencies kunt uitgeven. Je bewaakt dit met je leven. Als iemand er toegang toe heeft, kunnen ze je bitcoins overzetten (stelen!).

Nu we dat uit de weg hebben geruimd, kunnen we Bitcoin-portemonnee beter bespreken.

Als je hoort dat bitcoins worden gehackt, hoor je waarschijnlijk dat een ‘uitwisselingsplatform’ wordt gehackt. Omdat de blockchain-structuur van Bitcoin het EXTREEM moeilijk te hacken maakt (borderline onmogelijk), wordt het als zeer veilig beschouwd.

Uitwisselingen zijn echter een ander verhaal. Misschien wel de meest opvallende hack was de in Tokio gevestigde MtGox-hack in 2014, waarbij 850.000 bitcoins met een waarde van meer dan $ 350 miljoen plotseling van het platform verdwenen. Dit betekent niet dat Bitcoin zelf is gehackt; het betekent alleen dat het uitwisselingsplatform is gehackt. Stel je voor dat een bank in Iowa wordt beroofd: de dollar is niet beroofd, de bank wel.

Industrieën rond Bitcoin zijn nieuw en niet zonder knikken. Bitcoin-advocaat en gewaardeerde durfkapitalist Marc Andreessen verklaarde, “MtGox moest sterven om Bitcoin te laten gedijen. Zijn vroegere rol uit de vroege Bitcoin-dagen is verdrongen door betere, sterkere entiteiten. “

Hoewel de meeste portemonnee-platforms als extreem veilig worden beschouwd, maakt het vooruitzicht van hackers veel gebruikers paranoïde. Tegenwoordig zijn er veel bitcoin-uitwisseling hebben enorme investeringen ontvangen van durfkapitalisten. Ze zijn nu ook zwaarder gereguleerd, vooral als ze niet in de Verenigde Staten zijn gevestigd. U kunt elke bitcoin-uitwisseling met een andere vergelijken en onze diepgaande recensies bekijken in onze Gids voor het kopen van Bitcoin. We hebben hieronder ook onze twee belangrijkste aanbevolen opties op een rijtje gezet: “

Dat brengt ons bij harde portemonnees. Een harde portemonnee is in wezen een USB waarmee gebruikers hun cryptografische sleutels offline en buiten beurzen kunnen opslaan. Uw cryptografische sleutel leeft alleen op uw harde portemonnee en is onmogelijk te hacken (tenzij iemand fysiek uw harde portemonnee steelt).

.grootboek nano s hardware portemonnee

Harde portemonnees zijn zo veilig dat er talloze verhalen zijn over mensen die achteloos een harde portemonnee vol crypto’s kwijtraken en nooit duizenden, honderdduizenden of miljoenen bitcoins kunnen terugkrijgen..

Sommige gebruikers kiezen ervoor om een ​​”papieren portemonnee, “ dat zijn in wezen uw cryptografische sleutels op een stuk papier dat ergens veilig is opgeslagen, zoals een bankkluis. Hoewel papieren portemonnees niet worden aanbevolen, kunnen ze worden gedaan door een online sleutelgenerator (niet aanbevolen vanwege bedreigingen van malware) of met de hand geschreven.

Lees Gids voor het vinden van de beste Bitcoin-portemonnee voor meer informatie over Bitcoin-portefeuilles.

Waarom Bitcoin gebruiken?

Bitcoin wordt om verschillende redenen vaak geprezen als de toekomst van de monetaire wereld.

  • Het is gedecentraliseerd en brengt de macht terug naar de mensen. Bitcoin werd slechts een jaar na de financiële crises van 2008 gelanceerd en heeft veel mensen aangetrokken die het huidige financiële systeem als onhoudbaar beschouwen. Deze factor heeft de harten veroverd van degenen die met argwaan naar politici en de overheid kijken. Het is geen verrassing dat er een enorme gemeenschap van ideologen is die actief bouwen, kopen en werken in de cryptocurrency-wereld.
  • Vrijheid. Het concept dat men miljoenen of miljarden dollars in Bitcoin over de grenzen heen kan vervoeren, op elk moment voor iets kan betalen en niet hoeft te wachten op langdurige bankvertragingen is een belangrijk verkoopargument..
  • Veiligheid. Bitcoin-betalingen hoeven niet per se aan iemands persoonlijke informatie te zijn gekoppeld. Omdat persoonlijke informatie buiten de transacties wordt gelaten, worden gebruikers niet zo blootgesteld aan bedreigingen zoals identiteitsdiefstal. Bitcoin kan ook worden geback-upt en gecodeerd om de veiligheid van uw geld te garanderen.
  • Lage transactiekosten. Banken en bedrijven zoals PayPal brengen kosten in rekening voor het verzenden en ontvangen van geld. Bitcoin vervangt de “transactiekosten” van 2,5% door een bedrag dat slechts een fractie daarvan is.

Het onveranderlijke grootboek. Het blockchain-grootboek van Bitcoin is objectief. Mensen vertrouwen erop dat het eerlijk is, omdat het gebaseerd is op pure wiskunde, in plaats van op de menselijke fouten en corruptie van twijfelachtige politici.

Wat zijn de nadelen van Bitcoin?

Ondanks al zijn voordelen levert Bitcoin nog steeds een aantal belangrijke problemen op.

Misschien is een van de grootste redenen waarom iedereen niet op de Bitcoin-trein is gesprongen, omdat de prijs in onzekerheid is gehuld. Veel mensen maken zich zorgen over …

  1. Juridische grijze zone. Grote regeringen zijn grotendeels aan de zijlijn gebleven, en dit heeft zowel een gevoel van potentieel als bezorgdheid gecreëerd bij respectievelijk Bitcoin-voorstanders en critici. Bitcoin wordt niet ondersteund door een regelgevende instantie en een overheid zou technisch gezien macht afstaan ​​door een gedecentraliseerde valuta te ondersteunen. Dit is grotendeels officieel niet aangepakt. De prijs van Bitcoin is echter over het algemeen erg gevoelig voor nieuws over de mening van de Amerikaanse regering over cryptocurrencies. Bijvoorbeeld toen de SEC de goedkeuring van bitcoin-gebaseerde exchange-traded-producten– in wezen door bitcoin gedekte activa op de aandelenmarkt – in 2017 daalde de prijs van Bitcoin met 18%. Maar hoewel de prijs en acceptatie van Bitcoin zouden worden beïnvloed door overheidsmaatregelen, kunnen overheden Bitcoin niet criminaliseren. In feite zijn regeringen zoals de Verenigde Staten en China hebben er met enige capaciteit in geïnvesteerd.
  2. Wissel hacks uit. Zoals hierboven vermeld, heeft een exchange-hack niets te maken met de integriteit van het Bitcoin-systeem … maar de markt raakt toch in paniek. Deze trend lijkt te minimaliseren, aangezien gebruikers zien dat crypto’s herstellen van exchange-hacks. Naarmate uitwisselingen evolueren en veiliger worden, wordt deze dreiging minder een probleem. Bovendien zorgen externe investeringen die naar de beurzen stromen, voor het kapitaal om sterker te worden.
  3. Illiquiditeit. Dit is meestal betwistbaar vanwege de marktkapitalisatie van $ 47, maar het laat gebruikers nog steeds zweten. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat de prijs van Bitcoin keldert en dat u geen actie kunt ondernemen, maar het is nog steeds verontrustend. Naarmate meer investeerders investeren, wordt illiquiditeit echter een verwaarloosbaar risico, omdat er waarschijnlijk altijd een koper op Bitcoins wacht..
  4. Beweeglijkheid. Juist deze reden waarom veel speculanten zich aangetrokken voelen tot Bitcoin, is dezelfde reden waarom veel potentiële gebruikers aarzelen om mee te doen. Gebruikers die Bitcoin beschouwen als een speculatieve investeringsoptie, gokken in wezen op het proces en de toekomstige prijs van Bitcoin is grotendeels onbekend. Er zijn schattingen dat Bitcoin over een paar jaar allebei centen waard zal zijn, terwijl sommigen dat een enkele voorspellen bitcoin zal over drie jaar $ 500.000 waard zijn. Naarmate nieuwe investeerders blijven investeren en de marktkapitalisatie stijgt, kan de prijs van Bitcoin stabieler worden.
  5. Gebrek aan adoptie door bedrijven. De prijsvolatiliteit is een belangrijke reden dat veel bedrijven Bitcoin nog niet als betaalmiddel moeten gebruiken. Een grotere acceptatie door de consument en prijsstabiliteit zullen dit nadeel uiteindelijk verzachten.

Een ander nadeel is dat hoewel veel mensen van Bitcoin hebben gehoord, maar weinigen precies begrijpen wat het is of hoe het werkt. Gidsen zoals deze helpen om de naald te duwen en een fundament te bouwen, maar het is uiteindelijk aan de gebruikers om meer informatie te zoeken.

De kracht van Bitcoin ligt in het netwerkeffect. Hoe meer we het woord verspreiden en de Bitcoin-gemeenschap laten groeien, hoe beter onze bitcoins zullen zijn.

Hoe Bitcoin te kopen

Zoals hierboven vermeld, was het in de beginjaren van Bitcoin moeilijk om een ​​betrouwbare plaats te vinden om de cryptocurrency te kopen, speciaal voor degenen die het niet wisten hoe bitcoin te kopen. Met de toename van de vraag naar Bitcoin zijn er talloze nieuwe bedrijven ontstaan ​​om het gemakkelijk kopen van Bitcoin te vergemakkelijken.

Tegenwoordig hebben veel Bitcoin-uitwisselingen enorme investeringen ontvangen van durfkapitalisten. Ze zijn nu ook zwaarder gereguleerd, vooral als ze niet in de Verenigde Staten zijn gevestigd. U kunt uitwisselingen vergelijken en onze diepgaande recensies bekijken in onze Handleiding Bitcoin kopen. We hebben ook onze twee belangrijkste aanbevolen opties hieronder vermeld:

  • Coinbase gelanceerd in 2012 met de hoop gebruikers een gemakkelijkere manier te bieden om Bitcoin te kopen. Sinds de lancering is de in San Francisco gevestigde startup de meest aanbevolen koopoptie voor nieuwkomers geworden. U kunt meer lezen in onze volledige Coinbase Review en gebruikershandleiding.

Coinbase koopt bitcoin

  • Gemini is in 2015 opgericht door Tyler en Cameron Winklevoss. Hoewel ze recenter zijn gelanceerd dan veel van hun concurrenten, heeft de in New York gevestigde cryptocurrency-uitwisseling snel een geweldige reputatie opgebouwd in de cryptogemeenschap. U kunt meer lezen in onze Gemini Review and User’s Guide.

Wie heeft Bitcoin uitgevonden?

Satoshi Nakamoto wordt gecrediteerd voor het ontwerpen van Bitcoin. Nakamoto beweert een man te zijn die in Japan woont en geboren is op 5 april 1975, maar er zijn speculaties dat hij eigenlijk een individuele programmeur is of een groep programmeurs met een voorliefde voor informatica en cryptografie verspreid over de Verenigde Staten of Europa..

Nakamoto wordt verondersteld de eerste blockchain-database te hebben gemaakt en was de eerste die het probleem van dubbele uitgaven heeft opgelost dat andere digitale valuta niet konden oplossen. Hoewel de maker van Bitcoin in mysterie is gehuld, heeft zijn Wizard of Oz-status niet voorkomen dat de digitale valuta steeds populairder wordt bij individuen, bedrijven en zelfs regeringen..

Bitcoin’s populariteit

Het is belangrijk om de populariteit van Bitcoin in de loop van de tijd te bekijken, want … nou, kijk hieronder:

Bitcoin-zoekvolume

Zoekvolume voor “Bitcoin”. Een waarde van 100 is de piekpopulariteit.

Google Trends structureert het diagram om een ​​relatieve zoekinteresse weer te geven ten opzichte van de hoogste punten in het diagram. Een waarde van 100 is de piekpopulariteit van de term “Bitcoin” en een waarde van 50 betekent dat het op dat moment half zo populair was. Een score van 0 geeft aan dat de term minder dan 1% zo populair was als de piek. Het is verbazingwekkend hoe de zoekopdrachten met betrekking tot Bitcoin de afgelopen jaren sterk zijn toegenomen.

Toen Bitcoin in 2009 begon te circuleren, bestonden de early adopters uit programmeurs en een niche-menigte van technische mensen. Zijn populariteit in de loop van de tijd geeft aan dat veel van de nadelen van Bitcoin waarschijnlijk zullen verdwijnen naarmate Bitcoin meer standaard wordt.

Het is niet verwonderlijk dat de prijs van Bitcoin is gestegen met de toegenomen vraag. Zoals u kunt zien, betreden meer kopers de markt en verhogen de prijs naarmate meer mensen over Bitcoin en zijn technische toepassingen leren.

De populariteit van Bitcoin is onmiskenbaar het grootste voordeel ten opzichte van de vele andere cryptocurrencies. Door een groot aantal adoptanten en gebruikers te winnen, heeft Bitcoin een netwerkeffect bereikt dat nog meer gebruikers aantrekt. Gebruikers die anders meer beducht zouden zijn om in een relatief onbekende en onbewezen digitale valuta te investeren, worden gerustgesteld door de prestaties van Bitcoin in de loop van de tijd, de groeiende gemeenschap en het feit dat mensen die ze kennen crypto’s gebruiken..

Het voordeel, de populariteit en het netwerkeffect van Bitcoin als first-mover hebben het gecementeerd als de meest populaire cryptocurrency met de grootste marktkapitalisatie. Rivalen zoals Litecoin hebben misschien tal van technische voordelen ten opzichte van het algoritme van Bitcoin (zie hier meer over), maar ze hebben maar een fractie van de marktkapitalisatie van Bitcoin en hun afnemende gemeenschappen bestaan ​​grotendeels uit loyalisten, speculanten en antagonistische anti-Bitcoin-kopers..

Wat we kunnen leren van de populariteit van Bitcoin

Als we begrijpen wat Bitcoin zo populair maakt, kunnen we niet alleen een beeld vormen van waar Bitcoin naartoe gaat, maar ook hoe andere cryptocurrencies in het algemeen functioneren. Bitcoin kan gebruikers beter aantrekken dan welke andere cryptocurrency dan ook, omdat …

  1. Het heeft het netwerkeffect. Het netwerk van Bitcoin valideert zijn waarde voor nieuwkomers en geeft Bitcoin een virale groeisnelheid.
  2. De hoge marktkapitalisatie is geruststellend. De enorme marktkapitalisatie van Bitcoin geeft gebruikers een gevoel van veiligheid en stabiliteit, omdat het moeilijker te manipuleren is en minder vatbaar voor drastische prijsschommelingen. Met een marktkapitalisatie van meer dan $ 100 miljard is Bitcoin relatief een veel veiligere crypto-investering.
  3. Speculatie leidt tot cijfers. Veel Bitcoin-gebruikers houden hun bitcoins vast in de hoop ze ooit met een enorme winst te verkopen. Met nieuwsartikelen het afbeelden van Bitcoin-miljonairs als gelukkige kinderen die vroeg binnenkwamen, je kunt het ze niet echt kwalijk nemen. Als u bijvoorbeeld op een ochtend in 2010 uw $ 5 latte-geld aan 2.000 bitcoins had uitgegeven, zouden ze vandaag ongeveer $ 5,4 miljoen waard zijn. Je zou echt willen dat je je Starbucks-budget beter had beheerd, nietwaar?

Nieuws trekt de aandacht en aandacht stimuleert begrip. Hoewel veel mensen massaal naar cryptocurrencies zijn gekomen op zoek naar financieel gewin, zijn er een heleboel mensen die gewoon nieuwsgierig zijn. Sommige mensen blijven rondhangen en proberen te begrijpen waar crypto’s over gaan. Terwijl meer gebruikers het netwerkeffect van Bitcoin vergroten, versterken meer mensen die diepgaande kennis van crypto’s vormen ook de actieve Bitcoin-gemeenschap.

Laatste gedachten

Bitcoin is nog steeds een relatief jonge valuta, maar heeft een aanzienlijke gebruikersacceptatie en groei bereikt. Het netwerk van Bitcoin wordt alleen maar sterker naarmate meer mensen een bitcoin-geldautomaat aanschaffen om meer te weten te komen over de fundamentele technologie en het potentieel van Bitcoin in relatie tot andere methoden voor waardeopslag.

Als het vlaggenschip van de cryptocurrency-vloot wordt Bitcoin beschouwd als de “gateway” cryptocurrency. Het begrijpen van het potentieel van Bitcoin is een essentiële eerste stap om te zien aan welke briljante oplossingen wordt gewerkt in de cryptocurrency-wereld.

Bitcoin schildert een toekomst die drastisch verschilt van de op fiat gebaseerde wereld van vandaag. Dit is voor de overgrote meerderheid opwindend of verontrustend. Rust uzelf uit met de best mogelijke middelen. Word actief in gemeenschappen die niet alleen de technische toepassingen van Bitcoin en andere crypto’s verder onderzoeken, maar ook met hun algehele potentieel om vrijwel elke markt te verstoren. Zet je schrap. Crypto’s komen eraan.