BRD, dompet mudah alih cryptocurrency selamat yang digunakan oleh kira-kira dua juta pengguna di 170 negara, mengumumkan perkongsian barunya dengan Wyre, penyedia pembayaran terkemuka untuk industri blockchain. Kerjasama ini akan membolehkan pelanggan AS BRD menghubungkan secara langsung akaun bank mereka dan menukar wang mereka dengan kripto dengan selamat. Dengan pindahan wang melalui bank, pengguna juga akan menikmati bayaran terendah ketika membeli crypto. Keupayaan baru ini disokong oleh lebih dari 1,700 bank AS.

Kerjasama BRD dengan Wyre terkenal kerana ia akan membantu BRD bergerak ke arah mencapai matlamat jangka panjangnya untuk menjadi hab perkhidmatan kewangan mudah alih terkemuka untuk aset crypto.

“Dengan aset kripto bernilai lebih dari $ 6B USD yang dilindungi dengan jenama BRD, kami telah terbukti menjadi perkhidmatan yang paling dipercayai dalam industri ini,” kata Adam Traidman, CEO dan pengasas bersama BRD. “Kami tetap fokus untuk menyatukan rakan pembayaran terbaik dengan bayaran terendah, seperti Wyre.”

“BRD adalah salah satu pasukan teratas di ruang ini. Mereka mengutamakan keselamatan dan privasi pengguna sambil tetap memberi nilai yang bermakna, ”kata Michael Dunworth, CEO, dan pengasas bersama Wyre. “Kedua-dua BRD dan Wyre mempunyai banyak pengalaman, dan saya tidak akan lebih bersemangat untuk apa yang akan kami sampaikan kepada masyarakat dari masa ke masa.”

Berita mengenai yuran pembelian fiat-crypto yang lebih rendah adalah muzik di telinga banyak orang dalam komuniti cryptocurrency yang berhadapan dengan perlu membayar yuran kad kredit yang tinggi secara tradisional.

“Kami secara konsisten mendengar dari pelanggan AS mengenai kekecewaan mengenai kekurangan inovasi dan penyederhanaan daripada pemimpin pasaran semasa, iaitu Coinbase,” kata Aaron Lasher, Ketua Pegawai Strategi dan pengasas bersama BRD. “Walaupun pemain yang lebih banyak dibiayai dengan baik menjadi lebih penjaga dan terpusat, BRD tetap tidak putus-putus dalam misinya untuk membawa nilai inti dari blockchain kepada massa: Desentralisasi dan Inklusif.”

Pertumbuhan BRD yang meningkat berikutan kenaikan Siri B $ 15 yang berjaya pada tahun 2018. Menurut siaran akhbar, BRD telah mencapai salah satu permulaan terpantas dalam sejarah syarikat pada tahun 2019:

  • BERGANDA bilangan urus niaga dalam 4 bulan pertama 2019
  • BERGANDA bilangan pelanggan yang menukar aset crypto dalam 4 bulan pertama 2019
  • DIJALANKAN bilangan pengguna bebas dan sedia ada yang bertukar menjadi pelanggan pertukaran premium

BRD menyediakan pengguna dan pelabur runcit dengan kaedah termudah untuk memulakan dengan bitcoin dan cryptocurrency. Pelanggan mempunyai fleksibiliti dalam membuat pembelian menggunakan kad kredit, memeriksa akaun, wang tunai, atau cryptocurrency lain. BRD juga menggunakan model keselamatan dan privasi terkemuka di industri yang benar-benar terdesentralisasi dan memanfaatkan teknologi keselamatan terkini yang tersedia di platform mudah alih.

Dengan aset kripto bernilai lebih dari $ 6B USD yang dilindungi, BRD menduduki tempat sebagai salah satu dompet mudah alih bitcoin dan cryptocurrency yang paling dipercayai. Siaran akhbar memuji pasukan sokongan global terkemuka di industri mereka untuk masa respons rata-rata di bawah 90 minit, yang membolehkan sebarang pertanyaan pelanggan dapat dijawab dengan cepat.

Aplikasi BRD tersedia untuk dimuat turun dari Stor aplikasi atau Google Play. Untuk maklumat lebih lanjut, sila lawati BRD di www.BRD.com.

Mengenai BRD

BRD adalah syarikat global yang membawa perkhidmatan kewangan berkemampuan blockchain untuk generasi mudah alih. BRD memberi pengguna kaedah mudah dan selamat untuk membeli dan melindungi aset digital mereka. BRD dilancarkan pada tahun 2015 dan beribu pejabat di Zurich, Switzerland. BRD adalah syarikat yang disokong usaha yang telah mengumpulkan $ 55 juta USD dari para pelabur yang memfokuskan kepada perbankan, FinTech, dan blockchain.

Aplikasi crypto BRD tersedia untuk iOS dan Android di lebih dari 171 negara. Dengan lebih dari 2 juta pelanggan di seluruh dunia, BRD telah mengumpulkan aset kripto yang dianggarkan bernilai $ 6B USD dan merupakan salah satu aplikasi kewangan bertenaga blockchain yang berkembang pesat untuk pengguna seharian (aplikasi 10 Kewangan Teratas di 71 negara).

Mengenai Wyre

Wyre adalah penyedia infrastruktur terkemuka di crypto. Setelah memperdagangkan lebih dari $ 3.5 bilion aset cryptocurrency dan menyelesaikan lebih dari $ 1 bilion pembayaran FX komersial menggunakan crypto sebagai landasan kereta api, Wyre mempunyai rangkaian hubungan yang mantap dengan bank, pertukaran, dan rakan kongsi terdesentralisasi. Pelanggan dapat menukar fiat menjadi crypto secara langsung di seluruh dunia di lebih 50 negara, dalam 8 mata wang fiat yang berbeza, dan 3 cryptocurrency menggunakan API Wyre.

Wyre memberi tumpuan kepada kepatuhan, pelesenan peraturan, kecairan, dan pemprosesan pembayaran, untuk membantu rakan mereka membuat alat di blockchain.

Siaran akhbar di atas adalah siaran tajaan yang mengikuti Garis Panduan Pengarang kami.