Kami dengan bangga mengumumkan bahawa kami bekerjasama dengan Rangkaian Realiti Maya Blockchain (VR) (BVRN), dicipta oleh Live Planet, Inc..

Live Planet adalah pelopor infrastruktur teknologi media canggih, dan ia baru saja mengumumkan pelancaran rangkaian VR pertama yang akan dibina khusus untuk industri blockchain. Rangkaian ini akan menampilkan pengaturcaraan VR yang mendalam dan menarik dari influencer industri blockchain teratas termasuk Bad Crypto Podcast, Crypto Trader, Boxmining, BLOCKTV dan CoinCentral.com, semuanya ditangkap dengan Sistem VR Planet Langsung, sistem tangkapan dan pengedaran end-to-end yang paling maju di dunia untuk video yang mendalam, dan aplikasi pertama yang menggunakan Rangkaian VideoCoin teknologi, pengekodan, penyimpanan, dan sistem pengedaran kandungan video yang terdesentralisasi. Jaringan ini secara unik membolehkan para penyokong untuk menarik khalayak dengan cara baru, menarik dan kreatif, mengembangkan pengikut mereka dan mempererat hubungan mereka dengan peminat mereka yang ada.

Rangkaian Blockchain VR menggabungkan dua teknologi paling penting dan mengganggu hari ini: blockchain dan VR. Rakan kongsi kandungan akan menggunakan Sistem VR Live Planet end-to-end yang revolusioner untuk menstrim podcast dan videocast mereka dalam video 360 stereoskopik yang jernih, sama ada secara langsung atau rakaman. Rangkaian kini tersedia untuk streaming di outlet video yang mendalam termasuk Samsung VR, Oculus, Daydream, di web di LivePlanet.live dan YouTube.

Live Planet telah bekerjasama dengan beberapa keperibadian crypto dan blockchain yang paling digemari oleh penonton global gabungan setengah juta peminat blockchain.

  • CoinCentral: Penerbitan bebas dan 10 berita berita cryptocurrency teratas yang merangkumi teknologi baru, token inovatif, pertukaran, persimpangan dengan dunia nyata, bitcoin, ethereum dan blockchain yang mendasarinya. Alex Moskov adalah rakan kongsi dan ketua pengarang.
  • Podcast Kripto Buruk: Podcast bitcoin teratas di dunia yang merangkumi blockchain, cryptocurrency, ethereum, altcoin, fintech dan masa depan pembayaran digital. Dihoskan oleh perintis internet Joel Comm dan ahli teknologi pemasaran Travis Wright, The Bad Crypto Podcast menjadikan crypto mudah difahami untuk pemula dan peminat crypto..

  • BLOCKTV: Sumber berita siaran langsung 24/7 untuk komuniti blockchain dan cryptocurrency, memberikan kemas kini yang boleh dipercayai, masa nyata, inovatif dan mendalam di seluruh dunia.

  • Perlombongan Tinju: Michael Gu adalah pengasas Boxmining.com, hab pusat untuk perbincangan tepat mengenai cryptocurrency, blockchain dan masa depan yang terdesentralisasi. Saluran YouTube Boxmining mempunyai lebih daripada 190,000 pelanggan dan 12 juta tontonan.

  • Pedagang Kripto: Ran Neuner adalah pengeluar eksekutif dan tuan rumah Crypto Trader, rancangan cryptocurrency pertama di dunia yang disiarkan di CNBC Africa dan YouTube.

  • Filem Terdesentralisasi: Syarikat pengeluaran yang berpusat di Los Angeles yang dibiayai sepenuhnya oleh cryptocurrency. Ia ditubuhkan pada tahun 2017 oleh pelakon dan pengeluar Amerika Brazil, Oto Gomes.

  • YEN.io: Platform pengurusan dan pertumbuhan komuniti untuk kumpulan dalam talian yang memupuk perbualan masa depan. Komuniti kripto memerlukan alat moden untuk mengurus komunikasi dan mengembangkan suku mereka; itulah yang sedang kita bina. Sedang dalam beta peribadi.

Bagi pencipta kandungan, Blockchain VR Network adalah peluang untuk menunjukkan inovasi, memanfaatkan teknologi media imersif canggih untuk melibatkan khalayak baru dan yang ada pada tahap yang lebih mendalam. Bagi penonton, rangkaian memberikan pengalaman mendalam yang belum pernah terjadi sebelumnya dan menarik untuk semua perkara blockchain dan crypto.

“Kami sangat gembira dengan Jaringan baru ini dan semua kemungkinan yang ada. Live Planet dan VideoCoin masing-masing telah bekerja tanpa lelah mengejar visi untuk menggabungkan VR dengan teknologi blockchain – pertandingan yang dibuat di surga, ”kata Halsey Minor, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif di Live Planet dan Rakan Teknologi Strategik ke Rangkaian VideoCoin. “Rangkaian Blockchain VR merealisasikan visi itu dan kami sangat gembira dapat bekerjasama dengan penggiat dan pengulas berkualiti tinggi dalam industri ini untuk debutnya.”

Rangkaian Blockchain VR tidak lama lagi akan disiarkan dalam VR. Rakan kongsi kandungan yang berminat untuk menyertai Rangkaian boleh mendaftar di sini.

Mengenai Live Planet, Inc..

Live Planet, Inc.. mengembangkan teknologi infrastruktur teknologi media untuk mengubah dunia media dan perkhidmatan yang berkaitan ke arah masa depan yang lebih menarik dan terkawal untuk aplikasi pengguna dan perniagaan di mana sahaja. Inisiatif Live Planet merangkumi Rangkaian VideoCoin dan Sistem VR Live Planet: penyelesaian hujung-ke-hujung untuk membuat dan menyampaikan dengan mudah pengaturcaraan dan aplikasi video stereoskopik gambar VR yang langsung dan direkodkan. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Sistem VR Planet Langsung, sila lawati https://www.liveplanet.net. Profesional kreatif dan inovator yang ingin membentuk masa depan media yang mendalam dapat menyertai program rakan kongsi kami dengan menghubungi [e-mel dilindungi].

Mengenai Rangkaian VideoCoin:

Rangkaian VideoCoin adalah platform infrastruktur video yang terdesentralisasi yang mentakrifkan semula proses untuk membuat, menyimpan, dan mengedarkan kandungan video digital. Dibangunkan oleh VideoCoin Development Association Ltd. (Kepulauan Cayman) dan dilaksanakan oleh Live Planet, Inc untuk berjalan di blockchain baru dengan token protokol asli, VideoCoin (VID). Dikuasakan oleh infrastruktur video berskala besar dan diedarkan, Rangkaian VideoCoin akan membawa “awan baru”, dengan mengumpulkan sumber pengkomputeran yang kurang digunakan dari seluruh dunia untuk merevolusikan perkhidmatan video dengan teknologi blockchain. Ekosistem Rangkaian VideoCoin akan menurunkan kos dengan menggunakan sumber komputasi yang tidak digunakan dan sebaran video peer-to-peer, memungkinkan generasi baru aplikasi melalui API terbuka dan pengembangan berasaskan sumber terbuka, dengan peningkatan privasi menggunakan enkripsi akhir-ke-akhir yang terdesentralisasi. Untuk maklumat lebih lanjut, lawati https://videocoin.io atau blog kami, ikut kami Twitter dan sertai kami Discord group di sini.