Svjetski blokchain

Blockchain tehnologija u velikoj mjeri transformira globalnu ekonomiju. Ova tehnologija koja mijenja igru ​​smanjuje neučinkovitost u trenutnim poslovnim sustavima pružajući sigurniju alternativu statusu quo. Blockchain tehnologija stara je manje od 10 godina, a napredak koji je postignut nadahnjuje. Međutim, usprkos očitim tehničkim prednostima koje blockchain donosi na svjetsku ekonomsku pozornicu, čini se da će u konačnici političari imati moć progurati usvajanje ove revolucionarne tehnologije naprijed.

Nije tajna da se političari i blockchain ne spajaju uvijek dobro. Slijedom toga, jednostavno Google pretraživanje može otkriti mnoštvo loše upućenih političara koji negativno govore o blockchain tehnologiji. U većini slučajeva očito je da vrlo malo razumiju ono o čemu govore. Srećom, nisu svi političari antikriptokriptori i bilo je nekih vrlo važnih političara koji su kriptovalutama priskočili u pomoć kad im je to bilo najpotrebnije. Ispod je 10 pro-blockchain političara koji su pomogli u pomicanju kripto usvajanja naprijed.

Prestolonasljednik šeik Hamdan bin Mohammed Al Maktoum – Dubai

The Prestolonasljednik šeik Hamdan bin Mohammed Al Maktoum je veliki zagovornik blockchain tehnologije. Dubai je već dugo predvodnik utrke za usvajanjem blockchaina, a vladini službenici izjavili su da namjeravaju biti prva vlada u potpunosti blockchain-om do 2020. Vlada planira provesti sustav za korištenje blockchain tehnologije za sve transakcije i razvoj je već u tijeku. Dubai je također nedavno izdao svoj kriptovaluta.

Prestolonasljednik šeik Hamdan bin Mohammed Al Maktoum

Prestolonasljednik šeik Hamdan bin Mohammed Al Maktoum

Predsjednik Nicolás Maduro – venezuelanac

Venezuelski predsjednik Nicolas Maduro napravio je naslovi početkom godine kada je najavio da će njegova zemlja prva ponuditi kriptovalutu koju podržava država. Još je impresivnija bila činjenica da je zemlja bila domaćin ICO-a koji je prikupio 735 milijuna dolara za pokretanje Petro Coina. Posljednjih pet godina Venezuelu muče ekonomske sankcije i slama inflacija. Međutim, predsjednik se nada da će nova valuta pomoći u ublažavanju ove zabrinutosti. Kao što ste mogli zamisliti, nisu svi sretni zbog manevara s američkim predsjednikom Trumpom zabranjivanje građani od ulaganja u kriptovalutu.

Nicolas-Maduro-pro-blockchain

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro Fotografija putem India.com

Premijer Malcolm Turnbull – Australija

Australija se oblikuje kao vrlo pro-blockchain zemlja zahvaljujući podršci političara poput australskog premijera Malcolma Turnbulla. Turnbill je nedavno poslao zahtjev Agenciji za digitalnu transformaciju da odobri inicijativu za financiranje istraživanja u iznosu od 530 000 USD 22. svibnja 2018. Istraživanje će biti usmjereno na proučavanje kako najbolje iskoristiti blockchain tehnologiju u državnim sustavima. Australija je tijekom posljednjih godinu dana vidjela eksploziju blockchain startupa i premijer se nada da će kapitalizirati na novom tržištu.

Malcolm-Turnbull-pro-BTC političar

Premijer – Malcolm Turnbull

Dmitrij Golubov – Ukrajina

Prošle godine došlo je do nekih zanimljivih događaja između dužnosnika i regulatora u vezi s kriptovalutama. Možda, ništa više nego u Ukrajini kad su tri političara bila prisiljena otkriti tijekom rasprava o propisima držali su preko 50 milijuna dolara u BTC fondu. Novinska agencija Ria Novosti otkrila je da je samo Dmitrij Golubov imao 8.752 BTC. Incident je dospio na međunarodne naslovnice, jer Ukrajina trenutno iscrpljuje siromaštvo u mnogim dijelovima zemlje. Upotrijebljen je za isticanje rastućih razlika između nacija bogatih i siromašnih.

Dmitrij Golubov putem vijesti o novčićima

Dmitrij Golubov putem vijesti o novčićima

George Galloway – Velika Britanija

George Galloway snažni je zagovornik blockchain tehnologije, a 2015. godine predložio je sustav praćenja izdataka temeljen na blockchainu kako bi poboljšao transparentnost u vladi. Projekt je nazvan gradonačelnikov lanac. Kandidat za gradonačelnika govorio je u više navrata o tome kako tehnologija blockchaina može transformirati političku odgovornost i dodati povjerenje natrag u naše političke sustave.

George-Galloway-Photo-Via-Daily-Express

George Galloway Fotografija putem Daily Expressa

Brian Forde – kandidat za demokratski kongres – SAD

Nerijetko otkrijete političara za kojeg smatrate da bolje razumije blockchain tehnologiju od vas samih, ali u slučaju Briana Fordea to je vjerojatno pravi. Fordeu blockchain nije stran, kako se ispostavilo, intenzivno je surađivao s njim za vrijeme dok je bio direktor digitalne valute na prestižnom sveučilištu MIT. Uz to, bio je i savjetnik za tehnologiju bivšeg predsjednika Baracka Obame. Forde je uvijek pomagao u poticanju veće integracije blockchaina u vladu i mnogi ga kripto ulagači smatraju odabranim kandidatom.

BrianForde putem vijesti s MIT-a

BrianForde putem vijesti s MIT-a

Jared Polis – kongresmen SAD

Jared Polis snažno je zagovarao blockchain tehnologiju i 2014. stekao je povjerenje blockchain zajednice kada je otvoreno kritiziran političari koji žele zabraniti BTC. Išao je tako daleko da je rekao “Dolar je valuta koju treba zabraniti.” Povrh svega, rekao je da će se okupiti protiv bilo koje organizacije koja želi ometati razvoj digitalne valute. Ovaj je tip ozbiljan u vezi sa svojim blockchainom i ne boji se obraniti tehnologiju od političara koji nemaju razumijevanja za njene prednosti.

Jared-Polis-via-Denver-post-pro-blockchain-političar

Fotografija Jareda Polisa putem Denver Posta

Ministar znanosti i informatike Yoo Young-min – Južna Koreja

Južna Koreja jedno je od temeljnih tržišta kriptovaluta i za to postoji dobar razlog. Ministar znanosti i informatike Yoo Young-min veliki je pristaša blockchaina. Slijedom toga, tijekom siječanjskog korejskog kripto strašenja ove godine, Young-min je bio taj gurnuo za daljnji razvoj u blockchain integraciju. Young-min nastoji da se kriptovalute i blockchain tehnologija smatraju posebnim entitetima u svrhu regulacije. Međutim, ovo bi se moglo pokazati kao težak argument jer je BTC bio prvi slučaj upotrebe blockchaina na svijetu. Slijedom toga, mnogi vjeruju da je razdvajanje njih dvoje neizvedivo.

Yoo Young-min -Via Korea News

Yoo Young-min putem poslovne Koreje

Guverner Ricardo Rossello – Portoriko

Što radite kada vašu zemlju unište lešinarske veze i uragan stoljeća? Okrenete se blockchainu. Guverner Portorika Ricardo Rosello dočekuje blockchain startupe raširenih ruku. U znak podrške, guverner je nedavno govorio izravno na konferencijama “Puerto Crypto” održanim na otoku. Ovdje se osobno zahvalio svim tvrtkama uključenim u inicijativu i potvrdio predanost zemlje blokchain inovacijama. Otok očajnički treba gospodarske poticaje i moglo bi biti da je blockchain tehnologija savršeno pojačanje.

Ricardo Rossello Via Business Insider

Ricardo Rossello Via Business Insider

Vladamir Putin

U siječnju nitko nije bio siguran što će Rusija učiniti s kriptovalutama. Međutim, to je bilo prije nego što je Vladimir Putin pojačao i u potpunosti podržao blockchain tehnologiju. Dana 24. siječnja ove godine, Putin zahtijevao da zakonodavci prestanu kočiti razvoj tih tehnologija. Nadalje, izrazio je važnost postajanja globalnim liderom na tom polju. Čak je natuknuo kako je Rusija stvorila nacionalnu kripto rublju kako bi pohvalila fiat valutu županije.

Vladimir Putin preko Washington Timesa

Vladimir Putin preko Washington Timesa

Blockchain političari

Zahvaljujući naporima ovih pojedinaca, i još toliko više, blockchain pokret uspio je vidjeti kontinuirano širenje. Blockchain tehnologija je tu da ostane i što brže bude postignuto cjelovito usvajanje, to će biti bolje za sve uključene strane. Sviđalo vam se to ili ne, blockchain tehnologija treba političare da pomak usvoje i podstaknu ulaganja. Tko zna, možda ćete u dvorištu svog susjeda u bliskoj budućnosti vidjeti plakat “Satoshi za predsjednika”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me