3 Uobičajeni porez na kriptovalutu i “zašto oni ne funkcioniraju”

Slijedi post gosta Maria Costanza, izvršnog direktora HappyTax-a i CryptoTaxPrep.com. ascsvszvzdv

Trgovci kriptovalutom nekada su uživali u relativno ulagačkom okruženju bez propisa. Još u ranim danima Bitcoina, samo su tehnološki pametni investitori uopće znali da postoji. Kako se kriptovaluta sve više uvlači u glavni tok, regulatorne agencije razvijaju sve sofisticiranije politike u vezi s digitalnom valutom.

Uprava za unutarnje prihode (IRS) prvi je put objavila kako i zašto se oporezuju kriptovalute kratkom izjavom o politici 2014. Međutim, na veliku nesreću agencije, gotovo nitko nije platio porez na ulaganja u digitalnu valutu. Sada IRS aktivno provodi ulagače u kriptovalute koji nisu prijavili svoju zaradu od Bitcoina.

Svi se prisjećamo dobrih starih vremena. Napokon, život je bio mnogo jednostavniji za investitore u virtualne valute kad je IRS bio u mraku oko milijarda dolara zarađenih na burzama kriptovaluta. Mnogi ulagači i dalje vjeruju da razmjene kriptovaluta potpadaju pod rupe u poreznom zakonu koje ih izuzimaju od oporezivanja. Međutim, ništa ne može biti dalje od istine.

Možda ćete čuti glasine unutar zajednice kriptovaluta koje vas navode da vjerujete da možete iskoristiti porezne rupe kako biste izbjegli plaćanje poreza na svojim burzama digitalnih valuta. Nažalost, ovo je malo više od želje za razmišljanjem. Ovaj se članak bavi nekim od tih glasina i pojašnjava kako i zašto ne rade.

Utaja poreza, čak i slučajno, može vas dovesti do ozbiljne vruće vode. Međutim, pametno porezno planiranje može umanjiti vašu odgovornost prema poreznoj upravi.

1. Kupnja kriptovaluta putem vašeg umirovljeničkog računa

Većina nas zna da računi za umirovljenje poput IRA-a, 401-ks ili ROTH daju porezne olakšice za ljude koji štede za mirovinu. Kao rezultat toga, neki ulagači kriptovaluta vjeruju da kupnjom imovine putem svojih mirovinskih računa mogu izbjeći plaćanje poreza na svojim burzama virtualne valute. Međutim, to je lakše reći nego učiniti.

Ako ste američki državljanin ili stalni stanovnik i želite kupiti kriptovalute putem svoje IRA-e, prvo morate dobiti jedinstvenu vrstu računa za umirovljenje. Često se naziva IRA (najčešća) koja se sama usmjerava ili provjerava. Također se možete kvalificirati za samostalno usmjereno 401.000 ili SEP, ovisno o našoj poslovnoj strukturi. Ove vrste računa također imaju razna ograničenja. Postoji nekoliko vrsta transakcija koje su izričito zabranjene i dovršavanje bilo koje od njih može onesposobiti cijelu vašu transakciju. To će rezultirati oporezivanjem distribucije s dodatnim kaznama za ranu distribuciju.

Možda čak i razmislite o postavljanju jednog priobalja, ali to donosi još više komplikacija u cijeli postupak i obično se izbjegava.

Zvuči komplicirano? To je. Svakako će vam trebati pomoć neke struke. Postupak za početak ima značajne troškove i zahtijeva pažljivo planiranje kako biste od njega mogli dobiti maksimalnu korist. Također se možete naći s vrlo ograničenim brojem razmjena na kojima možete operirati jer ćete trebati uspostaviti institucionalni račun, a ne osobni.

Složenost, troškovi i potencijalne prijevare nisu jedini problemi ove sheme. Također, budući da ovaj postupak zahtijeva da postanete upravitelj za svoj vlastiti račun za ulaganje, ne smijete osobno imati koristi od ulaganja. Pravila IRS-a sprječavaju vas da posuđujete s računa ili na bilo koji drugi način osobno profitirate na njemu, baš kao i bilo koji drugi profesionalni investicijski savjetnik. Nadalje, ukupni godišnji doprinosi za vaše IRA-e ne smiju premašiti ukupno 5.500 američkih dolara ako ste mlađi od 50 godina, a oni će premašiti 6.500 američkih dolara kada budete stariji. Ograničenja nekih drugih planova mnogo su veća, ali obično je i papirologija.

Imaju jedno mjesto na kojem sjaje. Ako napuštate posao na kojem ste imali 401k, svojih 401k potencijalno možete prebaciti u IRA-u koju sami usmjeravate, a zatim uložiti u kriptovalutu. Samo pazite da vježbate dobro upravljanje rizikom i shvatite da se vrijednosti mogu brzo srušiti.

2. Kupnja kriptovaluta putem police životnog osiguranja

Polise životnog osiguranja mogu imati porezne olakšice slične mirovinskim računima. Na primjer, ako postavite policu životnog osiguranja na privatnom smještaju, držite je određeno vrijeme i zatim je unovčite, imate pravo na odgodu poreza sličnu tradicionalnoj IRA-i. I dalje ćete plaćati porez na kapitalnu dobit, ali poreznu obvezu možete odgoditi do kasnijeg datuma. Nema porezne olakšice, samo odgoda.

Ali što ako nikada ne unovčite svoju policu? Ako u svojoj polisi životnog osiguranja držite virtualne valute do svoje smrti, one se prosljeđuju vašim nasljednicima. Kao i ostala imovina prenesena putem životnog osiguranja, vaši nasljednici ne bi morali plaćati porez na bilo koje povećanje vrijednosti virtualnih valuta koje se drže u polici. Zvuči sjajno, zar ne? Napokon, nije li cijela poanta izbjegavanje plaćanja kapitalne dobiti na vašoj kriptovaluti? Naravno, osim jednog velikog problema: mrtvi ste. Koja je svrha izbjegavanja poreza ako nikada ne možete potrošiti novac koji pokušavate sakriti od porezne uprave? Mogli biste samo dati porez IRS-u i uživati ​​u životu dok ga još uvijek živite.

Prepuštanje kriptovaluta nasljednicima zvuči kao lijep način da osigurate svoju obitelj nakon što vas nema. Međutim, većina pravila privatnog smještaja zahtijeva ulaganje od najmanje 500 tisuća američkih dolara prije nego što uopće započnu razgovor. Ovaj minimalni uvjet ulaganja većinu nas isključuje iz pokušaja preskakanja svih obruča potrebnih za sudjelovanje u ovoj shemi, pa je bolje uštedjeti vrijeme i muku i jednostavno platiti porez.

Kako kriptovalute nastavljaju graditi bogatstvo, ovom će se području pridavati puno više pozornosti, jer će sve više i više ulagača dosezati brojke koje ispunjavaju uvjete za minimum. Svakako pronađite stručnjaka koji se istinski razumije u ove transakcije kako biste izbjegli da vas kazne.

3. Zahtjev za izuzećem od slične razmjene

U Izjavi o politici IRS-a za 2014. agencija je klasificirala digitalne valute kao vlasništvo. To je navelo mnoge investitore da vjeruju da se zamjena Bitcoina za druge virtualne valute poput Ethereuma, Bitcoin Casha ili Ripplea kvalificira kao razmjena slične vrste prema odjeljku 1031 poreznog zakona. Razmjena slične vrste 1031 uključuje trgovanje jednom vrstom poslovne ili investicijske imovine za drugu. Na primjer, ako posjedujete umjetničku galeriju i zamijenite sliku koju vaši kupci mrze za skulpturu za koju očekujete da će privući mnoštvo, na burzi ne plaćate porez. Porezna obveza nastaje kada prodate skulpturu, ali sve dok su dva umjetnička djela iste naravi, možete odgoditi plaćanje poreza na skulpturu dok se ne proda.

Ulagači koji su prodali svoju imovinu kriptovaluta prije 2018. često tvrde da bi na njih trebalo primjenjivati ​​izuzeće od razmjene sličnih vrsta, jer kriptovalute imaju istu prirodu ili karakter. Međutim, Porezna uprava tako ne postupa s virtualnim valutama. Izdavanje vašeg Bitcoina – bilo za američke dolare ili neku drugu virtualnu valutu – oporezivi je događaj. To vrijedi bez obzira kupujete li šalicu kave ili najtopliju novu alternativnu kovanicu. Transakcija se ne može kvalificirati kao zamjena imovine za imovinu. Nego se to tretira kao prodaja odmah nakon koje slijedi kupnja.

Za investitore koji u budućnosti planiraju zatražiti pravilo razmjene sličnih vrsta za trgovanje kriptovalutama, federalna porezna reforma iz 2018. donijela je kišu na paradu. Među nekoliko promjena saveznog poreznog zakona donesenih posljednjih dana 2017., Kongres je izričito ograničio razmjenu odjeljka 1031 da se odnosi samo na nekretnine. Ovo je u potpunosti zatvorilo rupu na razmjeni sličnih vrsta, barem onoliko koliko se to možda primjenjivalo na kriptovalute u prošlosti.

Kad sumnjate, nazovite stručnjaka

Većina nas je relativno nova u kriptovaluti. Međutim, IRS već nekoliko godina ima na oku transakcije s virtualnom valutom i ne dopuštaju nikome da se izmakne utaji poreza kroz uočene “rupe” u poreznom zakonu. Rani ulagači tješili su se uvjerenjem da su u politici IRS-a zaštićeni neodređenošću i neizvjesnošću. Međutim, porezne agencije sada progoni ove ulagače, koja će im najvjerojatnije prikupljati naknade i kazne, uz naplatu zaostalih poreza koje duguju.

Što se tiče zaštite vaše imovine, držanje desne strane porezne uprave presudno je. Obavezno radite s licenciranim ovlaštenim javnim računovođom koji je prošao opsežnu obuku o oporezivanju virtualnih valuta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me