Coinbase je brzo postala defacto aplikacija za početak ulaganja u kriptovalutu. Razmetanje 30 milijuna korisnika i preko 150 milijardi dolara trgovine, nije iznenađenje da razmjena ima veliku vidljivost. Kao netko tko želi započeti s ulaganjem u kripto, može se činiti da za to ne postoji druga platforma

Pa, imam vijesti za vas. Ne samo da su dostupne druge platforme, već mnoge od tih razmjena imaju prednosti koje su poželjnije od visoke naknade i ograničene mogućnosti trgovanja pronađeno na Coinbaseu, samo nastavite čitati da biste pronašli coinbase alternativa to vam odgovara!

U ovom članku pružit ću pregled četiri alternative Coinbaseu i koje prednosti pružaju. Alternative su:

  • Blizanci – Naprednije trgovanje po nižim troškovima
  • Coinbase Pro (ranije poznat kao GDAX) – Glatki prijelaz s Coinbasea
  • Kraken – Način da proširite svoj altcoin portfelj
  • Bitcoin bankomati – Opcija za nebankarske

Ključne informacije o Coinbaseu

Blizanci – Naprednije trgovanje po nižim troškovima

Možda ste se ugodno bavili trgovanjem na Coinbaseu i želite svojoj strategiji ulaganja dodati neke napredne taktike. Ili ste možda već stekli tradicionalno iskustvo ulaganja, tako da vam pojednostavljena platforma Coinbase ne privlači. U svakom slučaju, Blizanci su vrijedni vaše pažnje.

Gemini je razmjena kripto valuta na kojoj možete kupovati i trgovati Bitcoin i Ethereum. Platforma ima složenije sučelje od jednostavnog dizajna Coinbasea, ali je još uvijek dovoljno intuitivna da je mogu shvatiti novi investitori.

Kao i na većini burzi, novac kupujete / prodajete putem knjige narudžbi – drugačiji postupak od onoga koji biste pronašli na Coinbaseu. Ako ste strateški raspoloženi za narudžbu, često možete nabaviti novčiće bolja cijena od cijene postavljene na Coinbaseu. Možete smjestiti tržišne i limitirane narudžbe kao i postavljanje naloga za stvaranje ili poništavanje (MOC) i trenutno ili otkazivanje (IOC) na Blizancima.

Obrazac narudžbe za Blizance

Sljedeća prednost Blizanaca je mogućnost izrade analitike na grafikonu knjige narudžbi dok šaljete narudžbu. Naučiti kako prepoznati generičke obrasce na ovom grafikonu dobar je način za nove investitore da počnu proučavati tehničku analizu (TA).

Tabela knjiga narudžbi Blizanaca

The naknade za trgovanje na Blizancima se kreću od -0,10% (rabat s dovoljnim volumenom) do 0,25% – znatno manje od Coinbaseova 1,49% do 3,99% raspon naknada.

Ključne informacije o Blizancima

Coinbase Pro (GDAX): glatki prijelaz s Coinbasea

Coinbase Pro, ranije poznat kao GDAX, internetska je burza u vlasništvu iste tvrtke kao i Coinbase. Slično Coinbaseu, možete kupovati / prodavati Bitcoin, Ethereum i Litecoin s fiat valutom. Ova je razmjena izvrsna opcija za investitore koji su uživali u korištenju Coinbasea, ali nisu zadovoljni visokim naknadama za polog i povlačenje novca.

Investitori koji koriste Coinbase mogu trenutno besplatno prenijeti svoja sredstva na GDAX. Jednom na burzi možete slobodno trgovati svojim novčićima plaćajući a maksimalna naknada za trgovanje od 0,25%.

Gledajući elegantno sučelje na GDAX-u, očito je da burza dijeli matičnu tvrtku s Coinbaseom. Dizajn čisto smješta nekoliko važnih podataka (povijest trgovine, knjiga narudžbi, cjenik) na jednu stranicu uz obrazac za narudžbu. To je važno za investitore koji žele dodatno poboljšati svoj TA set vještina.

GDAX grafikon

Na GDAX-u možete plasirati tržišne, limitirane i stop-loss naloge, kao i trgovati na marži. Iako vam preporučujem, osim ako niste iskusni investitor izbjegavajte trgovanje maržom zbog prirode visokog rizika i nestabilnosti ulaganja u kriptovalute.

Obrazac za narudžbu GDAX

Ključne informacije o GDAX-u

Kraken – Proširite svoj altcoin portfelj

Coinbase je idealan za prvi okus kripto, ali nakon nekog vremena tri novčića možda vam neće biti dovoljna. Ako želite proširiti svoj portfelj dodavanjem novih kovanica, trebali biste provjeriti Kraken.

Važno je napomenuti da Kraken može biti neodoljiv za nove ulagače. Platforma ima preko 15 novčića da možete trgovati putem brojnih uparivanja, a postoji niz kartica koje sadrže informacije o trgovini, tržištu i računu. Za razliku od Geminija i GDAX-a, ljestvice cijena i knjiga narudžbi nalaze se na odvojenoj stranici od one na kojoj dajete narudžbu, što analizu podataka čini ponekad nezgodnom.

Grafikon Kraken XBT / USD

Da bi podržao nove investitore, Kraken nudi sveobuhvatan centar za podršku s velikim popisom često postavljanih pitanja. Tvrtka je također stvorila a trgovački vodič da vam dalje pomognemo da postanete bolji investitor.

Kraken vam povoljno nudi tri sučelja za trgovanje: jednostavno, srednje i napredno. The Jednostavna kartica ima više nego dovoljno značajki za slučajnog ulagača kojeg zanima samo dodavanje nekoliko različitih kovanica u svoj portfelj.

Kraken Bitcoin nadzorna ploča s odabranom jednostavnom karticomIako postoji nekoliko drugih razmjena na kojima možete kupiti altcoin, Kraken je jedna od rijetkih i najpouzdanijih koja vam omogućuje kupnju kovanica s fiatom.

Ključne informacije o Krakenu

Bitcoin bankomati – opcija za one koji nisu u banci

Bitcoin bankomati u posljednje vrijeme rastu u popularnosti i nastavit će postajati uobičajeni jer kriptovaluta postiže usvajanje na tržištu. Ljudi koji nemaju pristup pouzdanom bankarskom sustavu ili oni koji pokušavaju prekinuti vezu s tradicionalnom bankarskom industrijom smatraju da oni financiraju svoje potrebe za kriptovalutom.

Bitcoin bankomati izgledaju i rade slično uobičajenim bankomatima, ali primaju samo gotovinu u zamjenu za Bitcoin (ili druge altcoine na nekim bankomatima). Ovi su bankomati jedan od rijetkih načina na koje možete kupiti kriptovalutu bez kreditne ili debitne kartice.

Ipak, postoje neke značajne nedostatke upotrebe bankomata za kupnju na kripto. Za većinu bankomata trebate priložiti identifikacijski dokument sa fotografijom i snimiti selfie za kupnju. To bi moglo odvratiti ako je privatnost jedna od vaših briga.

Međutim, najveći nedostaci su suludo visoke naknade i stope povezane s vašom transakcijom. Naknade se mogu kretati od 3-5% a devizni tečajevi su gotovo uvijek gori od tržišnog.

U vrijeme pisanja ovog članka, Bitcoin je imao cijenu od ~ 5 970 američkih dolara prema coinmarketcap.com.

Bitcoin na Coinmarketcap

Tečaj na najbližem bankomatu meni je naveo Bitcoin po cijeni od 6818,92 USD. To je dobitak od preko 14%.

Bitcoin bankomat

Te će se naknade i loši tečajevi vjerojatno smanjiti sve dok se više bankomata ne pojavi na tržištu i dok kriptovaluta ne bude široko prihvaćena. Za sada su ipak dobra opcija za ljude izvan bankarskog sustava ili putnike koji često plaćaju slične naknade za razmjenu valuta izvan svoje zemlje.

Možete pronaći kartu bankomata širom svijeta ovdje.

Zaključak

Brojni su razlozi zašto Coinbase je toliko popularan među novim investitorima, ali, kao što vidite, postoje alternative koje bi mogle biti prikladnije za vaše potrebe.

Blizanci ima naprednije mogućnosti trgovanja i niže naknade od Coinbasea, a da nije previše složen za nove investitore.

GDAX jasan je sljedeći korak izvan Coinbasea i pruža trenutne, besplatne transfere sredstava za korisnike Coinbasea. Poput Blizanaca, GDAX ima niske naknade za trgovanje i prikazuje brojne grafikone koji pomažu u analizi.

Kraken trebala bi biti vaša razmjena ako želite kupiti više nego samo Bitcoin, Ethereum i Litecoin. Platforma ima razmjerno niske naknade i uključuje različita sučelja prikladna za svaku vrstu trgovca.

Bitcoin bankomati imaju smiješno visoke naknade, ali pružaju pogodnost jednostavne kupnje kriptovaluta bez bankovnog računa.