7 najhladnijih stvari koje možete kupiti s bitcoinom

Kada je Satoshi otkrio svoj zloglasni bijeli papir davne 2008. godine, nije očekivao da će Bitcoin zaraditi ime digitalnog zlata. To je zato što bitcoin nikada nije trebao biti investicijsko sredstvo, već ravnopravna verzija elektroničkog novca. Namijenjeno je slanju novca širom svijeta između dviju strana bez intervencije financijskog tijela.

Stvari su trebale biti kupljene bitcoinom i prodane u bitcoinima. Nije mu bilo suđeno završiti u rukama investitora svježeg lica HODLING-a koji su im prikrivali novčiće. Malo je savjetnika koji bi vam rekli da odmah odete trošiti zalihe. Ali ako želite napasti trend i zapravo ga koristiti kao valutu, evo sedam najboljih stvari koje trenutno možete kupiti.

1. Krstarenje oko svijeta

Pod pretpostavkom da u svom virtualnom novčaniku imate dovoljno bitcoina, možete ih potrošiti na krstarenje oko svijeta. A vjerojatno ste to zaradili i nakon dosadašnje godine kriptovaluta za američke valove. Volite luksuzno putovanje na Bahame ili kulturu u Europi? Možete sve proći Expedia. Također možete platiti hotele, kupiti letove i bilo koje druge njihove usluge po tečaju na dan.

Expedia se udružuje s Coinbaseom kako bi olakšali plaćanje bitcoinima, a konverzija dolara u bitcoin je što preciznija. Vaša cijena vrijedi najviše 10 minuta, nakon čega ćete morati zatražiti novu.

Iako su transakcije s bitcoinima nepovratne, ako se pokajete nakon što potrošite, i dalje možete tražiti povrat novca, ali digitalna sredstva nećete dobiti natrag. Dakle, ako vrijednost skoči brzo nakon kupnje, morat ćete je usisati u koktel šampanjcu na otvorenom oceanu.

2. Stan u Dubaiju

stan u Dubaiju

Možda ste naslove vidjeli ranije ove godine. Lepršavi uzbuđenje proširio se kripto zajednicom dok su mladi ulagači promišljali o mogućnostima. Kupnja kriške neba u najluksuznijem gradu na svijetu. Aston Plaza & Stambene zgrade prodane 50 apartmana u bitcoinu u veljači, ali ostatak je dostupan samo u fiatu.

Ako se i dalje želite dočepati neke nekretnine pomoću bitcoina, to zapravo nije samo prolazni hir, unatoč nestalnosti. Prva kriptovaluta na svijetu još uvijek dobiva na snazi ​​u industriji nekretnina, uz novo izvješće tvrtke Re / Max akcija prvo pozdravljajući bitcoin kao savršeno prikladan za tržište nekretnina.

Zapravo, osim bogatih imovinskih magnata s dubokim džepovima u UAE-ima, prodavači koji prihvaćaju plaćanje bitcoinom do sada su na realtor.com već naveli nekih 37 domova. To uključuje mali dom u Kansasu i višemilijunsku vilu na Havajima.

3. Politički skandal

Ako vam se sviđa pomisao na razotkrivanje korupcije ili gledanje bogatih i moćnih kovitlanja, možete donirati svoje bitcoine Wikileaks. Nastavite čitati e-mailove Hillary, saznajte o špijunskim narudžbama tijekom francuskih izbora ili jednostavno podržite držanje na oku Rusije – vaši bitcoin i satoshi mogu vam pomoći.

Unatoč prilično tajanstvenoj prirodi svog osnivača, Wikileaks je registrirana neprofitna organizacija i kao takvu možete dati bitcoin kao donaciju u naturi. To znači da možete pomoći u financiranju ovog kontroverznog križara istine – i otpisati ga i za porezne svrhe.

4. Fakultetsko obrazovanje

Sveučilište Cumbria u Ujedinjenom Kraljevstvu postalo je prvo javno sveučilište na svijetu koje je prihvatilo bitcoin kao plaćanje školarine 2014. godine – a tko je rekao da su Britanci otporni na promjene? Možda nisu bili oduševljeni eurom, ali Velika Britanija iznenađujuće je bitcoin.

Dakle, ako doista želite potrošiti svoje teško stečene bitcoine na dalje obrazovanje, postoji pregršt drugih akademskih institucija na globalnom nivou koje vam to omogućuju. Na popisu su meksički Universidad de las Américas u Puebli i švicarsko Sveučilište primijenjenih znanosti i umjetnosti u Lucernu.

5. Suši

Sushi

Bitcoin se možda smanjuje kao način plaćanja za svakodnevne predmete, ali svejedno možete kupiti vaš suši s njom na nekoliko mjesta širom svijeta. Naravno, nemate gotovo nikakvog poticaja za to, osim što pokazujete prijateljima kakav ste rano usvojenik.

I dok je Bitcoin proglašen mrtvim gotovo kao valuta 300 puta, ako je to stvarno slučaj, možete satoshi unovčiti i na sashimiju.

6. Bombe za kupanje i baloni

Ako se želite zavaliti i opustiti u kupki punoj mjehurića, za to možete upotrijebiti svoj bitcoin. Proizvođač bombi za kupanje, balona i svih ukusnih stvari, Bujna kozmetika, prihvaća bitcoin u plaćanju za svoje proizvode.

Financijski menadžer Mike West prošle je godine na njihovoj web stranici izjavio: „Prihvaćanje Bitcoina vrlo je uzbudljivo za Lusha. S Bitcoinom će kupci iz cijelog svijeta platiti isto za naše proizvode, bez kolebljivih kolebanja valuta i visokih bankovnih troškova. ” Jasno je da je u to vrijeme držao loptu za kupanje, i to ne kristalnu.

7. Dijamantni prsten

Od digitalnog zlata do pravog zlata, ako ste zaljubljeni u to da živite visok život, možete i sami izaći i nabaviti dijamantni prsten sebi ili svom partneru. TRSKE Zlatare je više nego sretan što prihvata vaš bitcoin kao nakit za plaćanje i satove, bilo na mreži bilo u bilo kojoj od njihovih 65+ trgovina u Sjedinjenim Državama.

Blaženstvo kupljeno bitcoinima

Kažu da vam novac ne može kupiti sreću, ali možda bitcoin može. Od luksuznih putovanja do natapanja u kadi, još uvijek možete kupiti dosta stvari s bitcoinima. Ali, kao i u bilo kojem drugom članku koji pročitate na tu temu, i vi biste trebali pravilno procijeniti rizike.

Kupnja predmeta s visokom cijenom u nestabilnoj digitalnoj valuti nije bez rizika. Dakle, iako se nadamo da nećete završiti stajati ispred nekretnine bez ključeva ili gotovine, malo je vjerojatno da će vam banka uskoro dati hipoteku u bitcoinu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map