Jednom je rečeno, nijema osoba ne uči na svojim greškama, pametna osoba uči na svojim greškama, a genij uči na tuđim greškama. Ova prastara izreka ikada se istinito pojavljuje na kripto tržištu. Nitko nije savršen, a vaše bitcoin pogreške mogu vas na kraju koštati velikog vremena. Na BTC blockchainu nema povrata novca ili povrata.

Svi griješe. U pogledu kriptovalute, oni se mogu uvelike kretati u svojim posljedicama. U mnogim je slučajevima pogreška Bitcoina dovoljno mala da se iz nje može oporaviti, ali to nije uvijek slučaj. Kako ćete tek naučiti, čak i mala pogreška u tisku može na kraju koštati milijune dolara kada imate posla s BTC-om. Evo sedam najvećih pogrešaka u Bitcoinima ikad napravljenih.

Mt. Gox incidenti

Sada neslavna Mt. Gox priča odražava važnost rada s timom iskusnih programera na vašem projektu. U početku, Mark Karpeles vidio velik uspjeh radeći kao jedini programer za ono što je preraslo u najveću BTC burzu na svijetu. Na njegovu nesreću, njegova se sreća brzo promijenila nakon što je to mogao haker infiltrat revizijski sustav razmjene i sruši cijenu BTC-a na peni. Zbog toga je cijena BTC-a padala mjesecima nakon ovog incidenta.

Mt.Gox jedna je od najvećih pogrešaka u bitcoinima ikad napravljenih

Mt.Gox jedna je od najvećih pogrešaka u bitcoinima ikad napravljenih

Iste godine došlo je do smrti Mt. Gox, ali tek nakon što je otkriveno da je još jedan tajanstveni haker navodno zaradio sa 340 milijuna dolara u BTC-u. Sjenoviti uljez godinama je neprimijećeno sipao kripto s platforme. Da stvar bude još gora, Mt. Gox sustav hak je protumačio kao depozite. To je uzrokovalo da sustav tada počne kreditirati pojedince s besplatnom kripto. Jedan novčanik primio je 40.000 dodatnih BTC-a. U konačnici je u incidentima izgubljeno ukupno 850.000 BTC-a, što je rezultiralo bankrotom burze.

Mt. Gox iz groba

Ispada da je duh Mt. Gox nije završio s mučenjem tržišta, a 2014. Mt. Gox je ponovno udario. Ovaj je incident bio daleko neviniji, ali je ipak rezultirao velikim gubicima za jednog pojedinca. Gubici su se dogodili kada je nepoznati kripto investitor slučajno poslao 800 BTC u novčanik burze. Iskreno Reddit post pojedinac objašnjava:

“Zeznuo veliko vrijeme. Poslao sam ovu adresu 800 bitcoin:

113MmkyjjH6zS9VMvbwrhBNoMe6upzdvNC. “

Kako se ispostavilo, adresa je već bila pohranjena u novčaniku investitora jer su poslali Mt. Gox BTC u prošlosti. Zajednica Reddita priskočila je u pomoć pojedincu i pomogla mu da uđe u trag tajanstvenom obraćanju sada već neaktivnom Mt. Gox, ali nikada nije uspio doći do svoje kriptografije. Sve je to dodatno potaknulo auru loše sreće oko ove zloglasne razmjene.

Pošaljite mi svoje privatne ključeve vrlo brzo

Što biste učinili da vam netko pošalje e-poštu tvrdeći da vam je prijatelj i zatraži vaše privatne ključeve? Vjerojatno bi bilo dobro provjeriti identitet te osobe prije slanja traženih podataka. Nažalost, nemaju svi istu razinu zdravog razuma kada se bave zaštitom svoje kriptografije.

Firma Kanadski bitkoini izgubio 149 BTC prošle godine kada je neimenovana osoba poslala jednostavan zahtjev za pristup poslužitelju. Kad je kontaktirao podatkovni centar tvrtke, haker je tvrdio da je izvršni direktor kanadskog Bitcoina, James Grant. U to vrijeme podaci tvrtke premještali su se u novog davatelja podataka, Rogers Data Center. Bio je potreban samo jedan e-mail, a nova tvrtka za prijenos podataka poslala je podatke.

Želite li malo Mastercoina?

Platforma Fyfe naplaćivana je kao decentralizirana verzija interneta. Ovaj projekt doživio je opsežan razvoj tijekom posljednjih osam godina, a ove je godine pokrenut njihov drugi stupanj ICO-a. Zainteresirane strane mogle bi ulagati u platformu koristeći BTC ili Mastercoin. Potonje se pokazalo golemom pogreškom. Mastercoin je malo poznati altcoin koji je izgubio velike tržišne vrijednosti od datuma ICO-a.

Mastercoin logotip

MaidSafe je izgubio značajan dio svojih sredstava jer je cijena Mastercoina pala na nulu.

Maidsafe, tvrtka koja stoji iza projekta Fyfe uspjela je prikupiti milijune, ali, budući da je većina prikupljenog kriptoa bila Mastercoin, sredstva tvrtke od tada se smanjuju. Do danas nitko ne može objasniti zašto ili kako se Mastercoin uključio u ovu ICO, ali jedno je sigurno, Maidsafe je naučio skupu lekciju o prihvaćanju nepoznatih i nejasnih altcoina.

Nikad se ne žalite na naknade

Naknade za bitcoin bile su predmet rasprave u kripto zajednici otkako su se problemi s skalabilnošću počeli pojavljivati ​​2016. Na vrhuncu histerije i volumena, korisnici BTC-a plaćali su značajne naknade za svoje transfere. Ništa se od toga ne može usporediti s onim što je jedan stanovnik Ujedinjenog Kraljevstva učinio u rujnu 2013 .: slučajno unesite 80 BTC kao naknadu za transakciju.

Da bi dodali uvredu ozljedi, pojedinac je samo htio poslati 0,01 BTC na dotičnu adresu. Ova je pogreška češća nego što biste mogli zamisliti. Sličan se incident dogodio u srpnju 2013. godine kada je slučajno drugi BTC investitor ulazni 30 BTC kao naknada za transakcije. Razgovarajte o nadahnuću za dvostruku provjeru transakcije prije nego što pritisnete send.

Trashcoin

Decentralizirana priroda BTC-a čini presudno važnim da zadržite kontrolu nad svojim privatnim ključevima. Pristup svom BTC-u možete zauvijek izgubiti ako izgubite ove najvažnije kodove. Upravo se to dogodilo rođenom u Walesu Jamesu Howellsu kada je slučajno izbacio tvrdi disk koji je sadržavao privatne ključeve od 7.500 BTC.

Slika odlagališta otpada u Velikoj Britaniji

Slika odlagališta otpada u Velikoj Britaniji

Gospodin Howell kopao je BTC od 2009. do 2013. godine. 2013. godine njegov je laptop iznenada prestao raditi i bio je prisiljen baciti ga. U intervjuu za Telegraf, objašnjava kako je tijekom proljetnog čišćenja slučajno stavio tvrdi disk (HD) u smeće. Priča je postala međunarodna naslovi, a James je čak deponiji ponudio nagradu ako su uspjeli locirati HD. Uzimajući u obzir da ovi novčići danas imaju tržišnu vrijednost od 48.975.000 USD, Jamesu bi bilo puno jeftinije da je kupio odlagalište otpada.

Naučene lekcije

Na kraju, svi ti incidenti mogli bi se izbjeći da su uključeni pojedinci odlučili slijediti stroži protokol kada se bave njihovom kripto. Nepromjenjiva i nepromjenjiva priroda blockchain tehnologije čini je savršenom za većinu financijskih zadataka. Međutim, te iste snage mogu postati i slabosti u kombinaciji s ljudskim pogreškama i nedostatnom poslovnom praksom.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me