Blizanci, Coinbase odbijaju Rippleove ponude za plaćanje popisa

Ako ste investitor Ripplea i bili ste uznemireni zbog nemogućnosti XRP-a da izađe na veliku burzu, ne brinite. Garlinghouse i njegov tim pokušavaju.

Međutim, to može biti mala utjeha, s obzirom na to da su svi njihovi pokušaji bili uzaludni. Ripple je trenutno treća najveća kripto-imovina na tržištu, s XRP-ovom cijenom od 0,50 američkih dolara koja iznosi 19,8 milijardi dolara tržišne granice. Njegov je uspjeh doveo do toga da je Jeff Garlinghouse, izvršni direktor Ripplea, jedan od prvih i rijetkih milijardera stvorenih u kriptovalutama.

Ipak, sav ovaj uspjeh i debeli hrpe novca koji dolazi s njim malo znače za razmjene Blizanaca i Coinbasea. Čak i dok se Ripple pokušavao probiti na oboje, nijedan to neće uzeti u obzir, prema anonimnim izvorima koji su se javili Bloomberg. Unos na bilo kojoj burzi donio bi valuti naslov uz plemenito kripto, jer Coinbase sadrži samo Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash i Litecoin, dok su Gemini još ekskluzivniji samo s popisima Bitcoina i Ethereuma.

Zapravo, fiat parovi su priželjkivana roba u području kriptovaluta, gdje je dobivanje tokena navedenog na bilo kojoj razmjeni pothvat. U stvari, toliko važni da neki projekti plaćaju negdje od 1 do 3 milijuna dolara da bi im kovanice bile na popisu, prema izvješće od Autonomous Next.

Za Rippleov vlastiti napor ove su cijene prilično točne. Prema Bloombergovim izvorima, organizacija je na svojoj burzi ponudila Gemini u vlasništvu Winklevossa milion dolara za par USD / XRP. Za pokušaj dogovora, koji je posredovan 2017. godine, XRP bi bio naveden u Q3 iste godine. Kad su Gemini odbili ponudu, Ripple se vratio na dodatne pregovore, kao što su plan isplate povrata i unaprijed troškovi integracije.

Nema kocke.

Nakon ove slijepe ulice, Ripple se prošle jeseni okrenuo Coinbaseu, vjerojatno popularnijoj od dvije opcije, jer Coinbase vodi svjetsku tablicu o kripto-to-fiat trgovinskim parovima. I ovaj put, Ripple je povećao cijenu, nudeći tvrtki posuditi XRP u vrijednosti od 100 milijuna dolara za pokretanje trgovanja na Coinbaseu i, vjerojatno, svom kolegi iz razmjene, GDAX. Kao dio dogovora, Coinbase će moći vratiti zajam u XRP ili u dolarima, dok su izvori istaknuli da bi kasnija opcija Coinbaseu dala priliku da profitira na poslu ako je XRP poskupio nakon uvrštavanja.

Da je Coinbase naštetio XRP prije siječnja, sigurno bi profitirao. Ali to je dijelom i zbog Rippleove aprecijacije cijena u očekivanju takvog popisa. Između prosinca i siječnja, glasine o neizbježnom Coinbase popisu bacile su cijenu novčića na gotovo 4,00 dolara, postigavši ​​najvišu razinu od 3,84 dolara prema CoinMarketCap. Nakon što je Coinbase demantirao ove glasine u siječnju – i ponovno u ožujku nakon što su se nakratko ponovno pojavili – XRP je naglo propao.

Dio oklijevanja Coinbasea i Blizanaca može proizaći iz činjenice da je američki SEC upozorio ove nelicencirane burze da ne navode tokene koje mogu smatrati vrijednosnim papirima. Budući da je XRP pod nadzorom jedne tvrtke, Ripple, treba iznijeti argument da bi mogao spadati u takvu klasifikaciju. Takva regulatorna nesigurnost izvor je tjeskobe za ljubitelje kriptovaluta i poduzetnike, jer kripto-imovina retroaktivno označena kao vrijednosni papiri može prouzročiti pravnu noćnu moru za projekte i razmjene.

Kao odgovor na razvoj događaja, Emmalee Kremer, glasnogovornica Ripplea, tvrdila je da su neke informacije dane Bloombergu netočne, iako nije uspjela navesti koje su informacije posebno lažne. Umjesto toga, rekla je Bloombergu da je “Ripple uvijek bio transparentan u pogledu [svog] usredotočenja na izgradnju i rast snažnog XRP ekosustava”, nastavljajući ponavljati, da “[tim Ripplea želi] XRP biti najlikvidnije digitalno sredstvo koje je moguće omogućiti brže, jeftinije globalno plaćanje. “

Trgovački par kripto-fiat na dvije najpopularnije burze Sjedinjenih Država sigurno bi osigurao tu likvidnost. No dok vlada Sjedinjenih Država ili XRP ne izbriše sigurnosni status sve više pravne i regulatorne jasnoće, malo je vjerojatno da će ovi parovi uskoro isplivati ​​na površinu.