Bayin Jason Freedman o supermoćnim komercijalnim nekretninama s Blockchainom

Kad je riječ o komercijalnim nekretninama, mnogi se često nađu zatvoreni izvan ezoterične zajednice i prisiljeni nositi se sa nesavršenim informacijama u krajoliku koji se neprestano mijenja.

Baya nudi otvorenu platformu za razmjenu podataka o komercijalnim nekretninama koja prikazuje sve, od imovine, raspoloživosti, najma i transakcija. Koristi blockchian za bilježenje i provjeru podataka stanodavaca, stanara i brokerskih kuća te pomaže tim stranama da unovče svoje podatke.

Jason Freedman član je tima Baye i osnivač je 42Floors, vodeće tvrtke za podatke o komercijalnim nekretninama. Jason ima više od dva desetljeća iskustva kao poduzetnik s dva izlaska podržana od pothvata.

Baya želi poremetiti okruženje komercijalnog leasinga. Možete li nam reći koji trenutačno postoje problemi i zbog čega ste odlučili ući u ovaj prostor?

Komercijalne nekretnine zanimljiva su studija u skrivenim bolovima visokih transakcijskih troškova. Stanari koji žele unajmiti ured. Brokeri koji ih zastupaju i iznajmljivači koji žele popuniti svoje radno mjesto svi žele da se posao dogodi što je moguće učinkovitiji, a svaki od njih ima razne podatke koji su potrebni da se posao dovrši. Problem je što se ti podaci nalaze u toliko različitih organizacija da industrija pati od klasične zatvoreničke dileme: Svima bi bilo bolje da svi dijele, ali nitko ne želi dijeliti vlastiti dio.

Trenutno je potrebno otprilike 2% vrijednosti najma da biste ispitali i potvrdili sve podatke potrebne za potpisivanje najma. Ta 2% boli stanodavca ako imaju dodatnog slobodnog mjesta zbog velikog trenja u procesu transakcije koje se plaća na stanarskoj stranici mjesecima pretraživanja. To je muka na strani brokera, trošenje mjeseci, umjesto da se dana zaključi jedna ponuda prije nego što im se isplati provizija. Jedna od mnogih blagodati blockchaina je što omogućava različitim entitetima da vjeruju jedni drugima bez oslanjanja na centraliziranu platformu. Zbog toga gradimo Bayu. Stvaramo medij u kojem se iznajmljivači, stanari, brokeri i podatkovne tvrtke mogu međusobno vjerovati i zajednički raditi na učinkovitijem procesu komercijalnih nekretnina.

Koja je najveća prilika za vas kao tvrtku za komercijalni leasing?

Sama najveća prilika je da Baya može biti platforma za podatke o komercijalnim nekretninama s aplikacijama, pa čak i novim industrijama izgrađenim točno na njoj. Evo jednostavnog primjera svakog. Brokerske kuće bi voljele imati prilagođene programe koji njihovim brokerima omogućuju bolju uslugu klijentima. Baya im pruža podatke potrebne za izradu knjiga leasinga, kalkulatore cijena, alate za analizu portfelja, sve predmete o kojima su sanjali, ali nemaju pristup cjelovitim podacima o tržištu koji bi takav alat učinili vrijednim.

S blockchain modelom kooperacije koji imate, također imate mogućnost stvaranja samih novih industrija. Ulaganje u komercijalne nekretnine danas je hiperlokalna industrija u kojoj morate raditi preko ljudi na terenu koji poznaju same zgrade, što je neobično za klasu imovine s više bilijuna dolara. Izgradnja pouzdanog izvora podataka omogućit će izgradnju novih financijskih proizvoda za svjetsku klasu investitora koja želi ulagati u komercijalne nekretnine, a da ne mora imati terenski odnos.

Gotovo svaka druga investicijska klasa razvila je ovaj temeljni pouzdani izvor podataka s tržišta dionica, obveznica i stambenih nekretnina. Komercijalne nekretnine prilično su jedinstvene jer još uvijek nemaju svjetsku industriju ulaganja. Baya želi učiniti dostupnim iscrpne pouzdane skupove podataka koji mogu potaknuti taj rast.

Koje pogodnosti planirate prenijeti na svoje kupce?

Baya-ina zadruga koja prihvaća podatke iznajmljivača, stanara, brokerskih kuća i drugih tehnoloških tvrtki. Na blockchainu bilježi tko je koji podatak dao, provjerava ga, a zatim ga vraća industriji. Davatelji podataka često će biti kupci. Dobit će kredit kad brzo i ispravno daju vrijedne podatke i moći će potrošiti taj kredit na dodatne podatke koji su im potrebni za poslovanje ili ih, naravno, transformirati u bilo koju drugu valutu koju žele. Nekima će Baya biti izvor podataka koji im omogućuje učinkovitije poslovanje, a drugima Baya izvor prihoda koji im omogućuje unovčavanje posla koji već rade.

Appleov Steve Wozniak u cijelom je tisku napokon ušao u sustav s blockchain tvrtkom koja tokenizira nekretnine. Postoje li paralele između ovog posla i onoga što planirate učiniti?

Nekretnine su stvarno velika klasa imovine koja pati od visokih transakcijskih troškova više stranaka koje ne vjeruju jedna drugoj u mnogo različitih aspekata sektora nekretnina. Problem s kojim se rješavaju važan je s druge strane industrije, ali ne i izravan odnos s Baya-inim tržištem podataka o komercijalnim nekretninama.

Koji izazovi predstoje u pogledu zakonodavstva, licenci i zakonitosti pametnih ugovora? Na primjer, hoće li se vaši ugovori zadržati na sudu?

Baya je danas tržište podataka i naši pametni ugovori pripisuju tome tko je kada dao podatke, jesu li točni i koliko su ti podaci vrijedni. Trenutno ne zamjenjuje naslov zakupa ili dokument o transakciji. S vremenom će Baya raditi na tim problemima ili raditi s bilo kojim drugim rješenjem koje pomaže u smanjenju transakcijskih troškova za industriju.

Mnogi mogu tvrditi da tehnologija još uvijek nije tu da bi ponudila sigurnu uslugu putem pametnih ugovora. Kako se osjećate zbog toga? Kada mislite da će biti funkcionalan i koje korake poduzimate da biste osigurali robusnost svojih pametnih ugovora?

Mislim da to nije primjenjivo na Baya-ino tržište podataka. Pametni ugovori koje koristimo za atribuciju prilično su jednostavni i već prilično robusni. Baya-in primjer blockchain projekta koji je spreman za proizvodnju gotovo odmah i ne treba čekati da se infrastruktura blockchain zajednice dalje razvija.

Koji plan imate za sporove oko ugovora?

Naša verzija ugovornih sporova na Baya-inom tržištu podataka nije toliko izazovna koliko one koje, recimo, tokeniziraju transakciju nekretninama koja ima priliku za prilično nijansirano rješavanje sporova oko ugovora. Jednostavno odajemo priznanje onima koji su prvi dali dragocjene podatke. Sada, kada su podaci o kojima su sami doprinosi sporni, pokrećemo postupak provjere koji provjerava stvarni status informacija.

Na primjer, ako posrednik pogrešno predstavlja unos kao svoje ekskluzivno predstavljanje, kada ga zapravo u izvanmrežnom svijetu predstavlja drugi posrednik, imamo postupak koji podnosi potvrdu iznajmljivača o ekskluzivnom zastupanju od strane određenog brokera. Taj postupak provjere ima trošak koji tada mora podmiriti izvorni suradnik za krivotvorene podatke, kao i kazna koja ostaje na snazi ​​da bi suradnik krivotvorio podatke u budućnosti. Poticajna struktura Baye prilično je izdašna prema onima koji daju točne podatke i brzo se preokreće u odnosu na one koji imaju obrazac slanja lažnih podataka.

Vaš literaturni članak ne spominje izvorni token u vašem poslovnom modelu. Planirate li ne koristiti vlastitu valutu za transakcije ili ostati s USD, BTC i ETH?

Ovdje istražujemo nekoliko mogućnosti i zadržalo je objavljivanje konačne odluke dok se ne uvjerimo da smo to točno učinili. Neki blockchain projekti vrlo brzo objavljuju svoje planove, izdaju token i prikupljaju sredstva putem ICO-a. Činili smo suprotno. Vrlo smo usredotočeni na izgradnju kooperacije zadruga s vodećim imenima u komercijalnim nekretninama i pomažemo im da shvate vrijednost zajedničkog rada.

U industriji komercijalnih nekretnina najteži dio je potaknuti sve velike igrače na zajedničku suradnju. Jednostavniji je dio stvarna izgradnja blockchain tehnologije. Mislim da će i industrija komercijalnih nekretnina i blockchain zajednica biti impresionirani napretkom koji smo postigli na industrijskoj i podatkovnoj strani, a tek tada ćemo se htjeti pozabaviti određenim problemom tokena.

Još niste izdali svoju bijelu knjigu. Na čemu trenutno radite, koliko je napredna platforma i što je sljedeće na popisu?

Naša vremenska crta za objavljivanje bijelog papira je ovo tromjesečje za kojim smo na putu. Moramo dati neke prilično velike najave u skladu s izdanjem bijele knjige u pogledu količine podataka koje sada imamo na platformi, industrijskih partnera koji su se okupili, kao i kako ćemo pohranjivati ​​podatke i poticati doprinos i upotreba.

Recite nam malo o timu. Što ih je zainteresiralo za ovaj pothvat?

Tim je znatno porastao od objavljivanja bijelog papira. Uključuju inženjere podataka o komercijalnim nekretninama koji su došli iz tvrtke 42Floors, blockchain inženjere koji su radili na nekim od najboljih blockchain proizvoda u posljednjih nekoliko godina, te skupinu savjetnika koji su starešine u industriji i predstavljaju velike institucije kojima upravljaju, kao kao i skupina vođa posvećenih boljoj industriji. O svakom od njih možete pročitati više na Baya.io.

Možete li sažeti svoj teren dizala?

Baya je otvorena razmjena podataka o komercijalnim nekretninama. Svojstva, raspoloživost, zakup i transakcije. Koristeći blockchain tehnologiju i tržište za provjeru, Baya će biti jedini izvor istine za informacije o komercijalnim nekretninama.

Bilo što drugo što biste željeli da znaju naši čitatelji?

Zahvaljujući svima vama.

Zahvaljujući i vama!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map