Razmjena BITBOX otvorila svoja vrata za posao nedavno. Trguje u tridesetak glavnih valuta, uključujući Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) i Litecoin (LTC). Prilično ograničen broj posljedica je činjenice da sve kriptovalute dopuštene na burzi prolaze strogi pregled odbora stručnjaka prije uključivanja.

Transakcije se događaju samo s jedne kripto na drugu – na web mjestu ne postoje fiat pristupnici. BITBOX naplaćuje 0,1% naknade za trgovanje.

Burza posluje na oko 15 različitih jezika, ali trenutno isključuje kupce iz Japana i Sjedinjenih Država. Štoviše, web lokacija isključuje japanski i tajlandski jezik, iako engleski i korejski primaju podršku.

Tvrtka se namjerava pažljivo pridržavati svih zakona i propisa svake zemlje, te prema tome pružiti usluge Japanu i Sjedinjenim Državama nakon što je za to dobila regulatorno odobrenje. U međuvremenu, web mjesto odbija kupce ako im IP adrese, telefonski brojevi ili podaci KYC (Know Your Customer) pokazuju da su s isključenih tržišta.

BITBOX slika

BITBOX web stranica

HODAM LINIJOM

BITBOX potječe iz LINE Corporation (“LINE”). Japanska korporacija sa sjedištem u Tokiju, LINE se etablirala sa svojom glavnom aplikacijom za razmjenu poruka. Izdana 2011., aplikacija za razmjenu poruka dosegla je 200 milijuna korisnika u roku od šest mjeseci. Do 2013. godine LINE je stekao status najveće japanske društvene mreže.

Unutar LINE-a postoji LVC Corporation (“LVC”), a ova grupa ima odgovornost za poslovanje s kriptovalutama i blockchainom. I kao dio ovog napora, LINE Tech Plus PTE. LTD. u Singapuru vodi posao BITBOX.

BITBOX razmjena uklapa se u dugoročnu strategiju LINE-a da postane vodeći pružatelj FinTech usluga. Budući da je tvrtka kojom se trguje javno, a ne privatno, javnosti pruža informacije o učinku organizacije transparentno.

LINE je već postigao uspjeh s ostalim FinTech proizvodima. LINE Pay pokrenut kao mobilni novčanik. Preko 40 milijuna korisnika potrošilo je preko 4 milijuna dolara koristeći novčanik. LINE se također udružio s Nomurom u zajedničkom ulaganju koje uključuje internetsko posredovanje i savjetovanje o ulaganjima.

BITBOX slika

LINE web stranica

Prednosti dobivene iskustvom Message App Experience

Izgradivši uspješno poslovanje s aplikacijama za razmjenu poruka daje LINE prednosti u stvaranju BITBOX razmjene. Aplikacije za razmjenu poruka zahtijevaju korisničko sučelje (UI) koje pruža dobro korisničko iskustvo (UX). A softveru za kriptovalute prijeko je potreban dobar UI / UX. Aplikacije za razmjenu poruka također zahtijevaju snažnu korisničku sigurnost. Slično tome, kripto razmjene zahtijevaju snažnu korisničku sigurnost.

Da bi se poboljšala sigurnost na BITBOX-u, sustav koristi tehnologiju BitGo s više potpisa. BitGo koristi algoritam s tri potpisa s više potpisa koji uklanja svaku mogućnost jedne točke kvara.

BITBOX također implementira 24-satni nadzorni sustav kako bi zaštitio kupce, a do 90% imovine korisnika bit će osigurano u hladnjači. Sustav se pridružuje aplikaciji za razmjenu poruka LINE, tako da i korisnici i rukovoditelji odmah dobivaju obavijest u slučaju hakiranja.

Uz to, BITBOX nadzire bilo kakvo neredovito trgovanje ili pokušaje manipulacije cijenama kovanica. I kao posljednja zaštita, korisnici dobivaju osiguranje za svoju imovinu. Koristeći svoje znanje o mobilnom programiranju stečeno iz njegove aplikacije za razmjenu poruka, BITBOX će objaviti i mobilnu aplikaciju za svoju razmjenu.

LINIJA LINK za kriptovalute

Zajedno s lansiranjem kripto burze BITBOX, LINE uvodi i POVEZI kriptovalutu. Nakon toga, BITBOX razmjena služi kao ekskluzivni pružatelj kripto valute LINK. Sustav nagrađivanja omogućuje jednokratno korištenje kovanica LINK. Korisnici širokog spektra LINE proizvoda i usluga zarađuju LINK samo koristeći te proizvode i usluge.

Kako bi podržala ovaj novčić i njegovu infrastrukturu, organizacija je stvorila novi blockchain pod nazivom LINK Chain. To omogućuje besprijekornu integraciju svih povezanih decentraliziranih aplikacija.

Poštujući sva nacionalna pravila i propise, LINK Point služi kao žeton umjesto LINK za stanovnike Japana. Za razliku od LINK, LINK Pointom se ne može trgovati ili razmjenjivati ​​sve dok ne dobijete službeno regulatorno odobrenje. LINK Point trenutno pruža samo mehanizam za bodove kupaca.

LINK se još ne pojavljuje na CoinMarketCap.

Pored toga, LINK se neće distribuirati putem ICO-a (početna ponuda kovanica). Osnovna svrha ostaje jednostavno pružiti kupcima LINE proizvoda mehanizam za nagrađivanje kupaca.

BITBOX slika

LINK neće imati ICO.

Singapur

Iako LINE postoji kao japanska korporacija sa sjedištem u Tokiju, rukovoditelji su odlučili osnovati BITBOX kao singapursku tvrtku. Republika Singapur vlada kao vodeća destinacija za tvrtke za kriptovalute.

Kripto razmjene

Mnoge najveće svjetske kripto burze posluju s određenom prisutnošću u Singapuru. Tu spadaju i američka burza Coinbase, GDAX i Gemini, koja ima lokalnu podružnicu u Singapuru. Uz to, Quoine s licencom FSA također ima ured tamo. Neke razmjene koje su lokalne u gradu Singapuru uključuju Crypto-One-Stop-Solution (COSS) i CoinHako.

ICO-i

Singapur je globalno financijsko središte postigavši ​​status trećeg najvećeg deviznog centra i stekao reputaciju utočišta za ICO-ove. Neki od ICO-a pokrenutih u Singapuru uključuju TenX, Golem i Qtum.

Iako vlada pokazuje liberalan stav prema kriptovalutama i ICO-ima, postoje snažni propisi koji štite ljude od prijevara i mogućnosti pranja novca.

Slijedom toga, lako je shvatiti zašto je LINE odlučio locirati svoju BITBOX burzu u Republici Singapuru.

Završne misli o BITBOX-u

Postoji mnoštvo kripto razmjena za korisnike da trguju kovanicama, neke bolje od drugih. Ali čak i dobre razmjene često pate od problema poput lošeg korisničkog sučelja i korisničkog iskustva (UI / UX). LINE je stekao dragocjenu stručnost u stvaranju uspješne aplikacije za razmjenu poruka. Također su pokazali dokazani uspjeh u svojim drugim FinTech pothvatima.

To daje nadu da će BITBOX pružiti priliku vidjeti kripto razmjenu koja dodatno zadovoljava korisnike.