Ne nedostaje vam inovativnih načina trgovanja Bitcoinom. Kasno uvođenje bitcoin terminskih ugovora 2017. ponudilo je nekoliko prednosti koje bi trgovci spot tržišta trebali pažljivo ispitati. Međutim, čak i trgovci Bitcoin-ovima na spot tržištu imaju pristup nekim pogodnostima. Evo pogleda na prednosti i nedostatke trgovanja Bitcoin fjučersima naspram Bitcoin spota.

Odaberite svoj instrument

Pretpostavimo da ste profitabilan trgovac Bitcoinima i to već nekoliko godina. Koji stil trgovanja bitcoinima nudi vašem trgovačkom kapitalu najviše udaraca? Trebate li trgovati bitcoin futuresima ili ostati s Bitcoin spotom na tradicionalnoj kripto burzi?

Volatilnost Bitcoina = ultra visoke ugovorne marže

Predstavljen u prosincu 2017., CME Bitcoin fjučersi ugovor se podmiruje u gotovini s tromjesečnim isticanjem u ožujku, lipnju, rujnu i prosincu. Oni također nude ugovore u “najbliža dva serijska mjeseca, a ne u kvartalnom ciklusu u ožujku.” Veličina ugovora je pet Bitcoin-a, pa prema BTCUSD-ovoj gotovinskoj cijeni od 3.400 USD gledate na nominalnu vrijednost ugovora od 17.000 USD. (Postoji i CFE bitcoin fjučersi ugovor dostupan. Veličina ugovora je samo 1 Bitcoin, tako da je prikladniji za trgovce s manjom kapitalizacijom.)

Međutim, nećete trebati punih 17 tisuća dolara za zamjenu CME ugovora. Početna marža (osnova 13. prosinca 2017. na TradeStationu) iznosi 70 posto cijene terminske nagodbe (približno 11.900 USD). Marže preko noći su manje, čine 64 posto cijene terminske nagodbe (približno 10.880 USD). U usporedbi s terminskim ugovorima s dionicama poput E-Mini S-a&Ugovor P 500, bitcoin fjučersi mogu se pohvaliti nevjerojatno visokim postotkom početnog postotka i postotka marže preko noći. Očito je da je nestabilna priroda Bitcoina razlog ogromnom maržnom depozitu. Međutim, ne nude se posebne marže za dnevno trgovanje.

Atraktivna značajka trgovanja terminskim ugovorima mogu biti manji troškovi provizija za trgovanje u usporedbi s trgovanjem Bitcoinom na burzi. Na primjer, recimo da želite ići na tri CME Bitcoin ugovora po cijeni od 5000 USD za dnevnu trgovinu (kontrolirate 75 000 USD Bitcoina). Koristite ograničene naloge za otvaranje i zatvaranje trgovine. Uspjevate s dobitkom od 4 posto na trgovini, koja iznosi 5.200 USD. U TradeStationu ćete platiti 4,50 USD za kupnju ugovora (1,50 USD po ugovoru) i 4,50 USD za njihovu prodaju. To je samo devet dolara, plus nekoliko lipa za regulatorne naknade itd.

Trgovanje nudi jedinstveno rješenje za ljude koji žele trgovati i ulagati novac s ciljem povećanja početnog kapitala, ali im nedostaje vremena ili iskustva da sami ulažu. Iz tog razloga brokeri nude mogućnost kopiranja. Postoji više platformi koje nude kopija trgovine, i dok su neke ručne, druge su automatizirane ili poluautomatizirane i sve nude različite varijacije trgovine kopijom. U konačnici, trgovci bi trebali odabrati što je najbolje za njih. Ako želite početi ulagati u, ali nemate puno iskustva, ili ste iskusni profesionalac koji bi želio steći uvid u analizu drugih, koristeći kopiranje ulaganja / zrcalno trgovanje moglo bi biti izvrsno mjesto za početak.

Procentualne provizije na razmjenama bitcoina

Usporedite tu cijenu s Bitcoin spot transakcijom na Kraken. Recimo da ste izvršili potpuno istu trgovinu vrijednu dolar, kupujući 75.000 USD BTCUSD-a s ograničenom narudžbom. Na trgovini ste zaradili 4 posto, izlazeći s 78 000 USD bruto dobiti. Niste koristili maržu, ulazeći all-in s gotovinom. Razmjena izračunava vašu proviziju kao postotak vrijednosti Bitcoin dolara koju ste izvršili.

Brojanje troškova

Kao kupac s ograničenom narudžbom bili biste klasificirani kao tvorac. Ako je vaš mjesečni obujam trgovanja manji od 250 000 USD, provizija za kupnju iznosila bi 0,12 posto ili 90 USD. Ako biste željeli zatvoriti svoju dugu poziciju pomoću ograničenog naloga, također biste bili klasificirani kao izrađivač. Proizvođači (market mejkeri) dobivaju manju proviziju od onih koji uzimaju novac (koristeći tržišne narudžbe platili biste znatno veću proviziju od 0,22 posto). U ovom primjeru zatvaranje trgovine koštalo bi 0,12 posto ili 93,60 USD.

Za tu hipotetičku spot-Bitcoin trgovinu s ograničenim redoslijedom trebali biste gledati povratnu proviziju (RT) od 183,60 USD. To je 174,60 dolara više od provizije za trgovinu terminskim ugovorima CME Bitcoin s terminskim ugovorima s tri ugovora. I futures trgovina i Bitcoin spot trgovina kontrolirali su Bitcoin u vrijednosti od 75.000 USD.

bitcoin futures u odnosu na bitcoin spot natjecanje za vaše poslovanje

Bitcoin futures brokeri i tradicionalne Bitcoin spot burze natječu se za vaše provizije za trgovanje. Foto: rawpixel na Unsplash-u

Manja dnevna trgovina

Sad zamislite da želite ići na dvodnevni unutardnevni potez s trgovanjem Bitcoinima na 3.400 dolara i zakucate. Evo kako se provizije uspoređuju za ograničene narudžbe:

Spot trgovina bitcoinima:

Dugih 5 Bitcoin jedinica na 3.400 dolara

Izlazite iz 5 bitcoin jedinica na 3468 dolara

Dobitak je (68 USD * 5 Bitcoin jedinica) = 340 USD

$ 340- $ 40,08 RT provizije = 299,20 USD neto dobitak

Bitcoin trgovina fjučersima:

Dugi 1 ugovor na 3.400 dolara

Izlazite iz 1 ugovora na 3.468 dolara

Dobitak je (68 USD * 5 Bitcoin jedinica po ugovoru) = 340 USD

$ 340- $ 3 RT provizije = 337 dolara neto dobitak

Ako godišnje napravite desetke (stotine) kratkoročnih poslova, provizije za trgovanje Bitcoin spotom bile bi znatno veće od onih za trgovanje ekvivalentnim iznosom dolarnog terminskog ugovora. Pažljivo razmotrite svoje provizije za trgovanje, posebno ako ste hiperaktivni trgovac Bitcoinima.

Čini se da se provizije za trgovanje bitcoinima slažu u korist budućnosti, ovisno o dogovoru koji vaš broker sklopi s vama. Međutim, naknade za tvorce i preuzimače znatno padaju ako imate značajan mjesečni obujam trgovanja na Krakenu (i mnogim drugim burzama). Na primjer, recimo da na Krakenu mjesečno obavljate milijun dolara prometa. Naknade za proizvođača i preuzimatelja past će na 0,08 posto, odnosno 0,18 posto.

Provizije nisu sve, a trgovanje nije lako

Imajući to na umu, ne dopustite da vas veće provizije za Bitcoin spot trgovanje preplaše od tradicionalne kripto burze. Recimo da ste dugogodišnji sljedbenik trendova Bitcoina ili prosjek prosjeka troškova dolara (DCA) i da obavljate samo nekoliko poslova godišnje. Želite postići velike dobitke trgovinama s produljenim zadržavanjem. Troškovi provizija neće vam pojesti toliko bruto dobiti svake godine. Također ćete biti oslobođeni povremenih gnjavaža i privjesa koji mogu pogoditi trgovce fjučersima.

Aktivno trgovanje Bitcoinom ili bilo kojim drugim financijskim instrumentom nije za plahe, neiskusne ili podkapitalizirane. Pokušaji svakodnevne trgovine Bitcoinom (futures ili spot) uzimaju čelične živce zajedno s pristupom mjerljivoj, provjerenoj metodologiji trgovanja. Ako ste aktivan trgovac, zalogaj bitcoin futures-a s nižom provizijom može vam pomoći da zaradite znatno više (ili izgubite puno manje) novca na svakoj trgovini, u usporedbi s trgovanjem Bitcoin spotom na burzi. Međutim, niske provizije ne znače čučanj ako niste stalno profitabilni trgovac Bitcoinima.

Evo primarnih prednosti i nedostataka trgovanja bitcoin fjučersima i Bitcoin spotom na burzi:

Prednosti svake

Bitcoin futures:

 • Podmireno u gotovini; nijedan bitcoin ne mijenja vlasnika na isteku s CME ili CFE terminskim ugovorima (predstojeći Bakkt futures ugovor bit će namiren u Bitcoinu)
 • Porezne olakšice Odjeljka 1256 IRS-a (40 posto oporezuje se kratkoročnim stopama kapitalne dobiti, 60 posto oporezuje dugoročnim stopama)
 • Nema problema s pohranom (kripto novčanik ostavite kod kuće)
 • Nije poznato da postoje problemi s hakerima
 • Regulirano od strane Komisije za trgovinu robnim fjučersima (CFTC), svi računi osigurani od krađe, itd.
 • Niske provizije (obvezne za dnevne trgovce)
 • Neki futures brokeri uključuju besplatnu ili jeftinu profesionalnu platformu za crtanje i analizu za vlasnike računa
 • Moguće su širenje mogućnosti trgovanja i zaštite (npr .: kratki terminski termini za lipanj, dugi terminski termini za rujan itd.)
 • Kako se volumen trgovanja povećava, opcije na bitcoin terminske pogodnosti postaju mogućnost

Bitcoin mjesto:

 • Moguća je poluga od dva, tri, četiri ili čak pet puta
 • Dostupni su tržišni, limitirani, zaustavljeni gubici, profit, poravnanje pozicije i kombinirani nalozi
 • 24/7, 365 prilika za trgovanje i nema praznina u cijenama vikenda na vašim kartama
 • Bitcoin možete kupovati i prodavati u razlomljenim jedinicama (moguće trgovanje malim dolarima, izvrsno za DCA investitore)
 • Neke burze nude potpuno osigurane račune (bez problema s hakerima ili krađom)
 • Neke centrale nude jeftinu, izvanmrežnu hladnu pohranu
 • Razne burze nude osnovne grafikone, tehničke pokazatelje i druge alate trgovaca

Mane svakog

Bitcoin futures:

 • Bitcoin fjučersi ne trguju od petka popodne do nedjelje popodne
 • Tržišne narudžbe nisu dostupne, samo ograničite i zaustavite ograničene narudžbe
 • Početna margina polog iznosi oko 70 posto vrijednosti ugovora, tako da nema puno poluge
 • Na vašim su ljestvicama moguće velike razlike u cijenama zbog zaustavljanja trgovanja vikendom
 • Postoji mogućnost kretanja prema gore i dolje prema vama
 • Nisu dostupne razlomljene veličine ugovora
 • Vitalno je da obratite pažnju na ugovorna rola datum
 • Bitcoin fjučersi su i dalje relativno malo tržište
 • Tržišta s malim volumenom posebno su osjetljiva na skokove jer se veliki igrači mijenjaju
 • Bitcoin futures možda nisu prikladni za dugoročne špekulacije, osim menadžera hedge fondova ili bogatih ulagača

Bitcoin mjesto:

 • Visoke provizije mogu svakodnevno trgovanje učiniti neprivlačnim prijedlogom
 • Mogući su problemi s hakerom i krađom, ovisno o razmjeni
 • Nema poreznih pogodnosti iz odjeljka 1256 Porezne uprave
 • Primjenjuju se kamate na marže i troškovi popisa
 • Tržišta s malim volumenom posebno su osjetljiva na skokove jer se veliki igrači mijenjaju
 • Možda ćete trebati platiti vanjsku platformu za grafikone i analizu da biste dobili pokazatelje kvalitete, sustave trgovanja, tijekove narudžbi i alate za unos naloga.
 • Morate kontinuirano biti u toku sa svim pravilima, regima i poreznim pitanjima koja utječu na Bitcoin

Bitcoin Futures vs. Bitcoin Spot

Ako ste visoko vješt dnevni trgovac, bitcoin fjučersi izgledaju kao održiva alternativa trgovanju Bitcoin spotom na burzi. Uživat ćete u malim troškovima provizija i praktičnosti namire gotovine. To su možda dvije najuvjerljivije prednosti u usporedbi s trgovanjem Bitcoin spotom.

Međutim, ako ste ljuljački trgovac, dugoročni sljedbenik trendova ili investitor DCA-a, trgovanje Bitcoinom na burzi može biti manje stresan put. Nećete se morati nositi s neurednim razlikama u cijenama na svojim ljestvicama u nedjelju navečer (a posebno u ponedjeljak ujutro). Imat ćete potpunu kontrolu nad količinom poluge koju priželjkujete (nula ili do pet do jedan), dok trgovci fjučersima s bitcoinima nemaju. Kada trgujete Bitcoin spotom na burzi, možete odabrati mnogo više vrsta narudžbi u usporedbi s trgovcima terminskim ugovorima.

Možda najbolje od svega, kada trgujete Bitcoin spotom bez ikakvih poluga, iznenadni tržišni šok protiv vaše pozicije neće vas nužno izbrisati. Iznenadni pomak Bitcoina preko noći s 3.500 na 7.000 dolara (nemojte misliti da se to ne može dogoditi) mogao bi lako uništiti vaš Bitcoin futures račun (ako ste kratki), ostavljajući vam desetke (stotine) tisuća neplativih dugova. Isto vrijedi i za one kratke Bitcoin spotove s tri, četiri ili čak pet puta poluge.

Dođite do vlastitih promišljenih zaključaka u vezi s Bitcoin futures vs. Bitcoin spot pitanjem. Svaka vrsta trgovanja dolazi s minusima i minusima, a na vama je da napravite odgovarajući izbor na temelju vlastitih jedinstvenih okolnosti.