The 401 tis mirovinski plan postoji od 1981. godine, a američke tvrtke ga široko koriste za svoje zaposlenike, a preporučuju ga i profesionalci u financijama, na primjer profesionalci iz Financijski planer San Diego. Međutim, malo planova koje financira tvrtka 401.000 planova dopušta kupnju Bitcoina ili drugog ne tradicionalan ulaganja. Evo jednostavnog načina da vi i ostali vlasnici poduzeća s jednim zaposlenikom iskoristite snagu Bitcoina i svojih 401.000 kuna. Stvaranjem a Solo 401k plana, moći ćete ulagati u Bitcoin i širok spektar drugih ulaganja za svoje mirovinske godine. Možete dati daleko veće godišnje doprinose za Solo 401k nego što možete sa samoupravljenim IRA LLC ili skrbničkim IRA-om.

Krenimo jedan

Prije istrage Solo 401k plana, kratka riječ o trenutnim, tradicionalnim 401k planovima. Ako imate tradicionalnih 401.000 kuna, vrlo je malo vjerojatno da ćete smjeti ulagati u Bitcoin. Umjesto toga, trebat ćete svitak svojih 401k u samoupravna IRA to je Bitcoin odobren. Postupak stvaranja IRA LLC tvrtke čiji je rad usmjeren sam pokriven je u prethodnom članku Coincentral.com. Svoju imovinu od 401.000 kuna također možete uvrstiti u skrbničku IRA koja može ulagati u Bitcoin. I IRA LLC i skrbnik IRA mogu se konfigurirati kao tradicionalni IRA ili kao Roth IRA.

bitcoin i vaših 401k

Slika 1.) Pametno planiranje umirovljenja može značiti razliku između odlaska u mirovinu na prekrasnom otoku ili života u siromaštvu. Grafikon grafikona: Donald Pendergast; Portoriko, 2013

Solo 401k: Jedinstveni plan umirovljenja za vlasnike malih poduzeća

Ova zanimljiva varijacija izvornog plana od 401k zasigurno će privući vašu pažnju. Pogotovo ako ste samozaposlena osoba koja nema stalno zaposlene osobe (osim supružnika). Može se stvoriti u konfiguracijama prije oporezivanja (tradicionalna) ili nakon oporezivanja (Roth), a, najbolje od svega, Bitcoin i vaši 401 000 postaju najbolji životni prijatelji.

Solo 401k (ili Pojedinac 401k) omogućuje vam maksimalno ograničenje godišnjeg doprinosa od 18.500 USD. No, ovisno o vašoj dobi, vaše poslovanje može na račun dati doprinose za podjelu dobiti. Ovi dodatni doprinosi mogu donijeti vaš ukupan iznos do 55.000 USD godišnje. Usporedite to s tradicionalnom ili Roth IRA-om čija je godišnja cijena 5.500 USD. Naravno, s bilo kojim stilom plana (Solo 401k ili IRA), osobe starije od 50 godina mogu uživati ​​u još većim ograničenjima godišnjeg doprinosa.

Odredbe o zajmu

Solo 401k također vam omogućuje da posudite manje od 50.000 USD ili polovicu vrijednosti računa. Vaš kredit treba otplatiti u roku od pet godina, a također mora imati i razumna kamatna stopa. Preostalo stanje na računu poslužit će kao sigurnost za vaš zajam. Uvjerite se da je vaš Solo 401k konfiguriran tako da omogućuje pružanje zajma na početku plana.

Nekoliko prednosti

Vaš Solo 401k je imun na napad vjerovnika ako proglasite bankrot. Ne trebate jesti hladnu svinjetinu i grah srebrnom žlicom (u vašim zlatnim godinama!) U parku prikolica nakon što ste sve izgubili u moru crvene tinte! Još je bolje što vaš Solo 401k ne zahtijeva LLC tvrtku, a također vam je dozvoljeno da budete njegov povjerenik. To znači da ne trebate dobiti skrbnika IRA-e da biste mogli kupiti Bitcoin, dionice Applea, zlatne poluge ili kanabis. Naravno, to također znači da nemate nikoga drugoga kriviti ako ste prljavi investicijski menadžer.

Još jedna Solo 401k pogodnost je sposobnost investiranja u vlastiti posao. Može čak i ulagati u nekretnine. Prije nego što premjestite novac, pobrinite se da razumijete pravila IRS-a koja uređuju takva ulaganja.

Zamke koje treba izbjegavati

Svakako ćete poželjeti profesionalni porezni savjet prilikom izrade i upravljanja vašim Solo 401k. Ako vrijednost računa premaši 250 000 USD, u porezno ćete vrijeme morati podnijeti obrazac IRS 5500-EZ. Ako obrazac ne predate na vrijeme, od ujaka Sama dobit ćete posebno ljubavno pismo. Morate biti i marljivi kako biste izbjegli bilo koji zabranjene transakcije. Pravila IRS-a koja ih reguliraju detaljna su i nijansirana, stoga budite sigurni da je vaš porezni savjetnik upućen. I, kao i svi mirovinski planovi, Solo 401k također sadrži pozamašne kazne za prijevremeno povlačenje ako povučete sredstva prije nego što napunite 59 ½.

Bitcoin i vaših 401k

Za poduzetnike samostalne poduzetnike koji nemaju stalno zaposlene, Solo 410k stoji glavom i ramenima iznad tipične IRA-e. S godišnjim ograničenjem doprinosa od 55.000 USD nasuprot neznatnih 5.500 USD, samo brojevi čine Solo očitim izborom. Vlasnici pametnih tvrtki svejedno bi trebali razmisliti o dodavanju IRA-e, jer toliko više možete odvojiti za mirovinu.

Zdrav razum

Planiranje umirovljenja za mala poduzeća od vitalne je važnosti. Porezne pogodnosti koje se nude putem Solo 401k ili IRA mogu biti značajne. Međutim, nemojte pretjerivati ​​pokušavajući ugurati svaki mogući novčić u svoj Solo 401k ili IRA plan. Morate podjednako paziti i na svoju gotovinu na računu bez umirovljenja. Kao vlasnik tvrtke, novčani tijek je vaš krvotok. Previše zaključavanja na mirovinskim računima moglo bi predstavljati problem u vrijeme recesije, bolesti, razvoda, privremenog ludila itd..

Bitcoin i vaš 401k plan unaprijed

Slika 2.) Mudri poduzetnici poštuju činjenicu da život može biti nepredvidljiv. Foto Arthur Yeti na Unsplash

Financijska tržišta doživljavaju redovite cikluse probijanja koji će utjecati na vaš mirovinski račun, stoga nemojte ulaziti u all-in za bilo koju investicijsku ideju. Razmislite o skaliranju različitih ulaganja putem prosjeka troškova dolara (DCA). Poštujte činjenicu da život ne ide uvijek onako kako je planirano. Mudri vlasnici poduzeća i investitori unaprijed planiraju sve nepredviđene slučajeve.

Raznolikost, strpljenje i vrijeme

Svakako, Bitcoin je dobar izbor za Solo 401k ili IRA račun. Dodavanje kombinacije dionica, obveznica, zlata i gotovine također može vašem umirovljeničkom računu pružiti priliku za napredak u gotovo svakom ekonomskom scenariju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me