BitConnect: Je li to legalno ili Ponzijeva shema?

BitConnect je platforma za ulaganje u Bitcoin i kriptovaluta objavljeno 2016. Izvorno, platforma BitConnect promovirala je ulaganje u Bitcoin i reklamirala je poseban investicijski softver koji je pomogao generirati povrat. Nekoliko mjeseci nakon stvaranja, međutim, BitConnect je implementirao ICO za vlastitu valutu koji će se koristiti unutar platforme za potrebe ulaganja.

Platforma je bila predmet mnogih kontroverzi tijekom posljednjih nekoliko mjeseci. Mnogi njezini korisnici tvrde da su vidjeli značajne povrate ulažući u BitConnect, a veliku naklonost daju platformi na forumima, YouTubeu i komentarima blogova. S druge strane, klevetnici upozoravaju da se poslovni model BitConnecta ne čini posve iskrenim, a mogao bi biti duga prevara ili varijacija ponzi sheme.

Klevetnici nisu spriječili BitConnect da stekne značajno sljedbeništvo. Vjerojatno zbog jakih bonusa za preporuke za postojeće članove kada uvjere druge da se pridruže platformi, BitConnectova baza korisnika raste. Kako raste, tako raste i vrijednost Bitconnect kovanice (BCC). Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci BCC token neprestano je ostao u top 20 kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, s ukupnom kapitalizacijom koja je prema podacima dosegla više od milijardu dolara CoinMarketCap.

Većina Ponzijevih shema čini se uspješnima do samog kraja kada se spektakularno osuše.

U slučaju BitConnecta, vrijedi pažljivo razmotriti kako platforma funkcionira, gdje generira prinose i tko stoji iza tvrtke prije donošenja odluke o ulaganju. U ovom ću se članku potruditi predstaviti obje strane sporne rasprave o legitimitetu BitConnecta, a na kraju će na vama biti da istražite više i odlučite kako se osjećate prema BitConnectu.

Kako BitConnect djeluje

BitConnectova osnovna ponuda je dio Softver za volatilnost cijena bitcoina koja donosi odluke o ulaganju u Bitcoin u ime zajednice BitConnect. Osnovna ideja koja stoji iza BitConnect-a je da svatko posuđuje svoja sredstva investicijskom fondu BitConnect, a softver upravlja tim fondovima, generirajući zajamčeni povrat koristeći svoja predviđanja volatilnosti. U zamjenu zajmodavci (korisnici) dobivaju dnevnu kamatu na svoja ulaganja.

dnevne kamate na bitconnect

Dnevna kamatna stopa za BitConnect ulaganja varira između 0,25% i 5,0% dnevno, pri čemu BitConnect jamči prosječno 1% / dan. S vremenom, ako korisnici reinvestiraju kamate, taj dnevni kamate mogu se zbrajati sa značajnim povratima zbog dnevnog ulaganja. Na primjer, investicija od 100 dolara složena s 1% dnevnih kamata vrijedila bi 107,21 američki dolar nakon tjedan dana, 134,78 dolar nakon mjesec dana i 599,58 dolar nakon 6 mjeseci! Nakon godinu dana imali biste preko 3700 USD zahvaljujući složenim kamatama na početno ulaganje od 100 USD.

Naravno, kamatna stopa varira iz dana u dan i samo na mjestu BitConnect obećava povrat od 120% godišnje, ne 3700% koje smo upravo izračunali. Ipak, obećanje takvih rezultata trebalo bi vas učiniti skeptičnim. Ako je godišnja kamata od 120% istinita, tada je BitConnect jedno od najboljih mjesta na koje biste mogli uložiti svoj novac. Međutim, ovakva obećanja obično su znak piramidalne sheme i bilo bi pametno biti oprezan kad god vidite program koji oglašava “zagarantirani povrat”. Ulaganje je samo po sebi rizično i nestabilno, a svako bi legitimno ulaganje trebalo očekivati ​​gubitak i dobitak tijekom vremena, a ne samo dobitak.

Nije jasno kako BitConnectov softver za volatilnost cijena funkcionira ili uopće postoji. BitConnect tvrdi da je cjenovni softver intelektualno vlasništvo u vlasništvu tvrtke, pa stoga rad njegove radnje tajiti. Vrijedno je pitati se zašto je BitConnect odlučio javno instalirati svoj softver ako može ostvariti takav povrat. Ne bi li osnivačima BitConnecta bilo bolje poslužiti se softverom za igranje tržišta vlastitim privatnim ulaganjima ili institucionalnim potporama? U mnogim slučajevima tvrtke koje tvrde da imaju sveznajući softver pričaju priče koje su predobre da bi bile istinite.

Novčić BitConnect

oznaka bcc

Kako bi olakšali platformu za trgovanje BitConnect, programeri BitConnect stvorili su BCC token. BCC možete kupiti s Bitcoin-om, a žeton je koristan unutar platforme BitConnect za posudbu ulaganja ili ulaganje u sustav dokaza o udjelu novčića. BCC token koristi kombinirani sustav dokaza i rada, uz nagradu za rudarstvo i ulog za verifikatore. Ukupno ima više od 3,1 milijuna BCC tokena u opticaju, svaki čija je vrijednost bila veća od 400 USD na dan pisanja.

BCC token nije koristan izvan ekosustava BitConnect. Malo prodavača prihvaća BCC i ne možete ga lako zamijeniti za druge tokene. Općenito, BCC kupujete izravno od BitConnecta koristeći Bitcoin, što znači da tvrtka koja stoji iza BitConnecta paradoksalno prikuplja Bitcoin u zamjenu za token koji su stvorili kako bi korisnici mogli ulagati u njihovu platformu koja ulaže u Bitcoin. Zbog popularnosti BitConnecta, međutim, vrijednost BitConnect tokena i dalje raste.

Kada kupujete u BitConnectu, plaćate Bitcoinom, ali zaradu ne primate u Bitcoinima. Umjesto toga, oni su položeni u BCC da biste ih potom trebali pretvoriti ako želite povući zaradu iz sustava. Iako je ovo prilično uobičajena praksa za većinu ICO-a, dovodi u pitanje koliko biste lako mogli podići novac u slučaju da se BitConnect isključi. Čini se malo vjerojatnim da bi vam se vratio Bitcoin koji ste uložili u početku, a BCC token bio bi bezvrijedan u slučaju gašenja.

Nagrade za preporuke & Ostali bonusi

Osim upitnog softvera za volatilnost cijena, glavni ekonomski pokretač BitConnecta je pridruženi marketing. Trenutni korisnici vrlo su poticani da privuku nove korisnike da se pridruže BitConnectu. BitConnectov program pridruženog marketinga nudi tri razine nagrade za zapošljavanje. Prva razina odnosi se izravno na prijatelja kojeg ste regrutirali i dobit ćete 5% onoga što vaš prijatelj uloži s BitConnectom. Ako vaš prijatelj regrutira nekoga, primit ćete 3% onoga što ta osoba uloži. A ako ta osoba nekoga zaposli, primit ćete 2% ulaganja treće osobe.

bitconnect pridružene razine

Ova piramidalna marketinška shema usmjerava do vrha i potiče kulturu teškog zapošljavanja i evangelizacije. Također osigurava da se nova sredstva nastavljaju ubrizgavati u ekosustav i pokreće potražnju za BCC tokenom, povećavajući njegovu vrijednost na tržištu. BitConnect čak nudi bonuse za početno ulaganje većih iznosa u platformu. Priroda pridruženog marketinga BitConnecta ono je što mnoge kritičare navodi da ga označe ponzi shemom, kao što ćemo vidjeti u odjeljku “Kritike” ovog članka.

jamstva kamata na bitconnect

Tko upravlja BitConnectom?

Na web mjestu BitConnect ne nalaze se podaci o timu koji stoji iza platforme i nejasno je tko upravlja tvrtkom ili razvija softver. Bitconnect navodi grupu od partnerske organizacije na svojoj web stranici i imaju predstavnike koji prisustvovati industrijskim konferencijama. Pristalice tvrde da je BitConnect privatna tvrtka i ima pravo zadržati privatnost svog vodstva. Kritičari tvrde da je nedostatak transparentnosti u vođenju još jedan pokazatelj upitne poslovne prakse.

Kritike

charlie lee bitconnect vitalik buterin bitconnect

Poštovane brojke u kriptovalutama poput Ethereumov Vitalik Buterin i Litecoinov Charlie Lee su osudili BitConnect kao ponzi shemu. Ponzijeve sheme oslanjaju se na priljev novih članova putem zapošljavanja radi isplate dividendi postojećim članovima. Ovaj oblik piramidalne sheme nastavit će rasti dok god raste njegova baza korisnika. Međutim, ako baza korisnika prestane rasti, više neće biti dovoljno dolaznog novca za isplatu dividende i shema će se trajno ugasiti.

To je bio slučaj s BitPetiteom, sličnom investicijskom platformom koja se naglo zatvorila početkom ove godine, zaključavajući korisnike sa svojih računa dok je vodstvo nestajalo. Reddit niti, Steem članaka, a Twitter hashtagovi puni su sličnih upozorenja protiv BitConnect-a. Javlja se još stručnjaka zabrinutost zbog platforme. 99Bitkoini nedavno je izvršio izvrstan, detaljni pregled gdje BitConnect dobiva svoja sredstva i zašto ljudi misle da je to prevara.

Čak i ako su namjere BitConnecta čiste, i dalje je nevjerojatno voditi tvrtku koja dosljedno generira povrat od 120%. BitConnect će vjerojatno naići na probleme u ispunjavanju tih ciljeva prije nego kasnije. Također bi se mogao suočiti s regulatornim izazovima. Britanska vlada nedavno je zaprijetila zatvaranjem i raspuštanjem a Tvrtka BitConnect u svom registru, a budući da je BCC token očito investicijsko sredstvo, BitConnect bi trebao očekivati ​​intervenciju američke Komisije za vrijednosne papire.

Zaključak

BitConnect ima mnogo gorljivih pristaša koji su spremni braniti platformu i pokazati svoje izvode zarade u YouTube video zapisima i tweetovima. Međutim, kritike je teško zanemariti, pogotovo kada dolaze od najcjenjenijih stručnjaka za kripto. Ja osobno neću ulagati u BitConnect. Ako razmišljate o tome, vrijedi dvaput razmisliti o zabrinutostima stručnjaka prije nego što donesete odluku.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me