Tvrtke s blockchain doznakama bilježe rekordan rast zahvaljujući povećanju globalne migracije. Kako se stanovništvo i dalje migrira, raste potreba za povratom novca u njihove matične zemlje. Tvrtke s blockchain doznakama pružaju ovu osnovnu uslugu po sniženoj stopi.

Ta su međunarodna plaćanja vitalna za život milijuna ljudi širom svijeta. Primarno se koriste za životne troškove poput hrane, prijevoza i obrazovanja. Čineći ove izjave opipljivijima, zemlje istočne Azije prošle su godine primile 129 milijardi dolara doznaka prema podacima Svjetska banka.

Statistika doznaka

Nedavno studija otkrio je da je sektor doznaka narastao na nevjerojatnih 585 milijardi dolara. Samo u 2017. godini zemljama u razvoju poslano je 439 milijardi dolara, što je približno 700 milijuna obitelji koje globalno žive od plaćanja doznaka.

Isplate doznaka također su postale glavni izvor stranih prihoda za mnoge nacije. Prema izvještaju iz svibnja u Forbesu, meksičke isplate doznaka su sada zamijenjeno njihova naftna industrija postati glavni izvor inozemnog prihoda u zemlji. Većina meksičkih radnika izvan rodne zemlje pošalji novac u Meksiko da izdržavaju svoje obitelji.

Meksiko nije sam u svojoj ovisnosti o uplatama doznaka. Svjetska banka objavila je njihovu statistiku doznaka za 2016. u travnju ove godine. Izvještaj je otkrio da su isplate doznaka sada stabilnije od protoka privatnog kapitala u smislu međunarodnog rasta. To znači da bi industrija doznaka mogla biti pametno ulaganje u većini dijelova svijeta.

Statistika doznaka putem Svjetske banke

Statistika doznaka putem Svjetske banke

Visoki troškovi slanja uplata

Međunarodno slanje novca nije jeftino, a neprofitne organizacije poput Svjetske banke godinama se bore protiv tih visokih naknada. Od 2008., naknade za doznake pale su za 7,32 posto. Ovo smanjenje uštedjelo je migrantima 90 milijardi dolara naknade u istom vremenskom okviru.

Kad god netko pošalje novac međunarodno, brojne transakcije uključene su u transakciju. Svaki korak provjere dodaje malu naknadu ukupnom trošku. Uz to, moraju se uzeti u obzir i međunarodne stope pretvorbe. Izvještaji Svjetske banke to su prosječili troškovi biti oko 7,45 posto svake obrađene transakcije.

Blockchain doznake Fintech: Tehnologija za pomoć milijunima

Tvrtke s blockchain doznakama podižu industriju na sljedeću razinu omogućujući korisnicima iskustvo bez trenja. Tradicionalno, međunarodni transfer novca može potrajati nekoliko dana zbog broja provjera koje su potrebne. Tvrtke s blockchain doznakama pružaju usluge trenutnog prijenosa novca.

Doznačnice: Abra

Afrika se uvelike oslanja na isplate doznaka. Do nedavno su na tržištu dominirale velike financijske tvrtke, poput Western Union-a i MoneyGrama. To se promijenilo kada su tvrtke za doznake blockchaina počele nizati diljem kontinenta. Tvrtke kao što su Abra sada mijenjaju lokalna tržišta.

Platforma Abra omogućuje korisnicima besplatan prijenos novca širom svijeta. Pored ove uštede troškova, korisnici mogu slati transakcije izravno sa svojih mobilnih uređaja. Abra nudi tehnologiju izravnog peer-to-peer prijenosa novca koja ne zahtijeva upotrebu bilo koje banke. I, platforma automatski polaže sredstva na debitne kartice koje pruža korisnicima.

Uplate putem Abra

Uplate putem Abra

Abra pionirski doznakuje FinTech s ovim sveobuhvatnim pristupom. Ovo ne oslanjanje na tradicionalni bankarski sustav važno je u zemljama u razvoju jer im često nedostaju sredstva za provođenje skupe infrastrukture potrebne za uspostavljanje tih organizacija. Zaobilazeći trenutni sustav, korisnici Abraa ne moraju se brinuti o tome kako prenijeti novac s blockchaina na bankovni račun.

Migranti štede na naknadama i troškovima konverzije uklanjanjem posrednika iz sustava doznaka. Te su uštede prevelike za zanemarivanje, a sada čelnici industrije istražuju ovu tehnologiju.

Blockchain doznaka u porastu

Po prvi puta ikada, ovogodišnji Global Money Summit na vrhu (GMTS) sadržavat će blockchain doznake FinTech. GMTS je najveća međunarodna konferencija o prijenosu novca na svijetu. Svake godine na ovom događaju odaberu se predstavnici glavnih financijskih institucija.

Među tim pozvanima su i predstavnici Ripplea, Stellara i Cashae. Ovi popularni predstavnici kriptovaluta razgovarat će o budućnosti industrije prijenosa novca i zašto je blockchain tehnologija ključni put za industriju da putuje.

Kriptovalute doznaka: Ripple

Ripple (XRP) bila je jedna od prvih kriptovaluta usmjerenih na banke koja je na tržište ušla 2012. godine. Dizajniran prvenstveno za velike međunarodne međubankarske transfere novca, programeri Ripple-a opisuju ga kao sustav bruto poravnanja u stvarnom vremenu. Ripple platforma koristi XRP token za trenutno olakšavanje ovih globalnih transfera.

Ripple je uspio osigurati velika partnerstva s brojnim velikim financijskim organizacijama, uključujući Fidor banku u Münchenu, Bank of America i Santander. U svibnju 2015. Ripple je postao AML sukladan nakon što je od njega primio kaznu od 700 000 USD FinCEN zbog nepoštivanja Zakona o bankovnoj tajni. Danas kriptovaluta ostaje u prvih pet kovanica po tržišnoj kapitalizaciji.

Doznake Fintech: novi horizont

Blockchain tehnologija transformira sektor doznaka, a Ripple nije usamljen u svojoj potrazi za uslugom međunarodne industrije prijenosa novca. Danas su dostupne brojne kriptovalute usmjerene na doznake. Možete očekivati ​​daljnju integraciju ove tehnologije koja mijenja igre.

Sada kada je industrija otvoreno prepoznala prednosti koje blockchain tehnologija donosi na stol, očekuje se da će se znatno povećati potražnja za uslugama doznaka temeljenih na blockchainu. Ovo je sjajna vijest za milijune obitelji koje se za preživljavanje oslanjaju na ovaj spas.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me