Odlazak liječniku može biti prava muka. Ako nemate dovoljno sreće da živite u nekoj od onih skandinavskih zemalja u kojima sve jednostavno funkcionira, za većinu nas odlazak kod liječnika neprekidni je ciklus birokratske bijede. Pokušavanje dogovora, provjera osiguranja, traženje medicinske dokumentacije. Ako vam se čak i od pomisli na to u stomaku stisnu čvorovi, ohrabrite se … Blockchain će dovoljno brzo revolucionirati medicinsku industriju.

Dakle, zavalite se i opustite se. Nećete se morati brinuti zbog svojih intimnih detalja koji kruže mrežom ili zbog toga što će ih recepcionar kiselog lica ikada više objesiti. A sigurnost medicinskih proizvoda koje upotrebljavate i lijekova koje uzimate (pod pretpostavkom da su legalni) neće biti upitna.

Jer iskreno, između curenja podataka, zlouporabe i skandala sa osiguranjem; ako je ikada postojao pokvareni sustav koji je vrištao da se popravi, to je zdravstvo. I dok blockchain možda baš i nije superjunak koji se s nebesa spušta poput munje da popravi svjetske probleme; ponekad nam i najmanji detalji mogu poboljšati život.

Blockchain možda još uvijek nema lijek za rak. Ali može dodati prijeko potreban sloj učinkovitosti, privatnosti i sigurnosti u naš život i samo malo olakšati gutanje cijelog bolnog procesa odlaska liječniku. Pogledajmo izbliza.

Vođenje zdravstvenih evidencija na sigurnom

Postoji nekoliko blockchain tvrtki koje rade na rješenjima za poboljšanje upravljanja privatnim zdravstvenim evidencijama. Na isti način na koji vaš račun kriptovalute koristi javni ključ umjesto imena, vaši medicinski podaci mogu se sigurno pohraniti, lako dostupni ovlaštenim stranama.

Dispečerski laboratoriji stvara blockchain protokol spreman za poduzeće koji može pohraniti bilo koju vrstu podataka, bez obzira na veličinu. CMO Ivan Goldensohn kaže:

„Naš medicinski sustav nije samo zastario, toliko je velik i uspješan da je postao optočen i nepokretan. Ne postoji munja koja bi popravila velike farmaceutske ili zdravstvene djelatnosti ili medicinska istraživanja, ali tehnologija zajedničke knjige nudi prirodno rješenje za poboljšanje mnogih najgorih problema: nedostatak transparentnosti, neučinkovitost i birokracija. ”

Blockchain također može zaštititi medicinsku evidenciju i spriječiti njihovo miješanje. Ili kao Howard Orloff iz Stado savjetovanje tako jasno kaže: “dva tipa i odvjetnik nikada ne bi mogli ući u liječničku ordinaciju i ukloniti medicinske kartone … čak ni u ime predsjednika Sjedinjenih Država!”

Tehnologije zajedničke knjige poput blockchaina mogu uvelike poboljšati učinkovitost mnogih aspekata medicinske industrije. Od vođenja evidencije do zakazivanja pacijenta, jednostavnosti prijenosa podataka i osiguranja za stvari poput usklađenosti s HIPAA-om i GDPR-om.

Embleema, na primjer, izdaje blockchain koji je u skladu s HIPAA za sigurno pohranjivanje EHR / EMR podataka u okruženju u kojem vlasnik (pacijent) ima potpunu kontrolu nad podacima. Za razliku od mnogih blockchain tvrtki, Embleemin voditeljski tim ima više od 100 godina iskustva u zdravstvenoj industriji. Otkrili su da blockchain tehnologija pruža savršeno rješenje za sigurno čuvanje i pristup medicinskim evidencijama i podacima.

Poboljšanje učinkovitosti i komunikacije

Praveen Suthrum predsjednik i suosnivač NextServices, tvrtka za zdravstvenu tehnologiju i upravljanje koja radi s liječnicima i administratorima kaže: „Medicinska industrija djeluje u ogromnim silosima. Sustavi ne razgovaraju jedni s drugima. Iako se podaci digitaliziraju uz pomoć EHR-a, sustavi međusobno ne razgovaraju. Podaci su zaključani. Praćenje lanca opskrbe lijekovima i lijekovima nije poznato. Blockchain ima potencijal za usmjeravanje protoka medicinskih informacija na siguran način. ”

Dakle, znate kada se pojavite na sastanku sa stručnjakom i morate popuniti novi obrazac, pružiti svoje podatke po pedeseti put ili nazvati svog davatelja osiguranja i pričekati na liniji da se “Nepregledno šaputanje” ponavlja? Blockchain tehnologija sve će to popraviti, omogućujući vam da se samo pojavite i započnete.

Vaši će podaci biti sigurni i prenosivi između liječnika i pružatelja usluga.

Suzbijanje krivotvorenih droga

“Krivotvorene droge ubijaju preko milijun ljudi godišnje širom svijeta”, kaže Jeff Stollman iz RMTM. “Praćenjem svih farmaceutskih transakcija na blockchainu lako se može utvrditi kada tvrtka proda više proizvoda nego što kupi. Tvrtka koja to čini vjerojatno uvodi na tržište krivotvoreni ili razrijeđeni proizvod jer ne postoji drugo objašnjenje za mogućnost prodaje više proizvoda nego što ih kupe. “

U tijeku su brojni projekti za razvijanje rješenja za to. Jedna mreža Rješenje o lancu skrbništva, na primjer, dizajniran je za osiguravanje medicinskog lanca opskrbe i borbu protiv krivotvorenih lijekova. Tvrtka također nastoji ublažiti prijetnje u farmaceutskoj autentifikaciji i serializaciji medicinskih uređaja. Korištenje blockchain tehnologije pružit će cjeloviti sustav upravljanja za cijeli postupak distribucije.

Omogućavanje samo-dijagnoze

Konačno, blockchain će revolucionirati medicinsku industriju uklanjanjem potrebe za liječnicima u potpunosti kroz samodijagnozu.

OK, možda ne. Ako blockchain doista nema supersile, ipak ćemo u dogledno vrijeme trebati liječnike i kirurge. Zapravo, robotika i AI prevladavaju u blockchainu kada je riječ o uklanjanju ljudskih pogrešaka tijekom kirurških zahvata ili pomaganju dijagnoze.

Ali kad se blockchain i AI udruže, mogu se dogoditi zanimljive stvari. Aaron Vick član je Savjetodavnog odbora za C3D Medical LLC, tvrtka koja istražuje buduće istraživačke mogućnosti stvaranjem potrošačkog bloka za prijenos podataka o interakciji između pružatelja usluga. On kaže:

“Stvorit ćemo prvi test za interakciju genetskih lijekova s ​​potrošačima namijenjen informiranju pojedinaca o učinkovitim i neučinkovitim lijekovima, kao i o opasnim interakcijama.”

Jeste li ikad guglali svoje simptome i postavili si samodijagnozu s popisom stanja opasnih po život? Ili ste provjerili nuspojave lijekova i dali si palpitaciju srca? To više nećete morati raditi. Blockchain će revolucionirati medicinsku industriju i već je započeo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me