Blockchain tehnologija nastavlja bilježiti širenje u svaki poslovni sektor, uključujući obrazovni sustav. Dodatna učinkovitost i sigurnost primjene blockchain protokola je neporeciva.

Sustav zasnovan na papirima koji dominira većinom obrazovnih mreža u svijetu prilično je zastario i ne postoji stvarni globalni konsenzus o ukupnom statusu obrazovanja. Ovi su sustavi doveli nastavnike u zbunjenost u pogledu razine razumijevanja koje učenici posjeduju. Blockchain tehnologija mogla bi biti odgovor na toliko trenutnih problema s kojima se suočavaju svjetske škole. Kao što ćete tek naučiti, već postoje neke impresivne platforme temeljene na blockchainu koji čine svoj dio u unapređivanju razloga.

Blockchain tehnologija mogla bi nam omogućiti da promijenimo i način predavanja i način učenja, poboljšavajući našu sposobnost praćenja ovih kritičnih atributa u stvarnom vremenu. Uzmimo trenutak da ispitamo nekoliko načina na koje se ova revolucionarna tehnologija može upotrijebiti za poboljšanje globalne obrazovne mreže.

Baza podataka Blockchain učenika – trajni zapis

Prijepisi vaše škole ili trajni zapis ključni su dio obrazovnog sustava praćenje postupak. Nažalost, trenutni sustav zasnovan na papiru skup je i zatvoren za javnost. Rješenje temeljeno na blockchainu moglo bi smanjiti troškove pružajući svakom učeniku jedinstvenu identifikacijsku oznaku na koju se obrazovni sustavi koji traže informacije s bilo kojeg mjesta na svijetu mogu lako pozvati.

Možda je još važnija činjenica da bi transparentna priroda blockchain tehnologije omogućila studentima i pristup informacijama. Ovaj nevezan pristup mogao bi pomoći studentima da prate svoj akademski napredak i saznaju gdje griješe.

Blokchain Education Network: sjedište Sony-a putem Boyanov-a

Sjedište tvrtke Sony putem Boyanov-a

IBM i Sony imaju udružili do stvaranja platforme za rješavanje trenutnog nereda koji predstavljaju školski prijepisi. Program kombinira Sonyjev blokchain s IBM cloud tehnologijom kako bi stvorio revolucionarni sustav za praćenje i slanje školskih prijepisa na globalnoj razini.

Globalne mreže blokchain obrazovanja

Zamislite da su ove informacije dio šire svjetske mreže blockchain obrazovanja. Ova mreža omogućila bi učenicima da premještaju škole bez potrebe za slanjem svojih prijepisa. Također bi eliminirao većinu troškova povezanih s pohranom, nadzorom, izmjenom i ažuriranjem ovih podataka.

Globalna mreža obrazovanja za blockchain omogućuje opsežno praćenje. Ta bi sposobnost svijetu dala prvi uvid u stvarni obrazovni status svjetskih škola i učenika. Otisak blockchaina svakog učenika, zajedno sa svim relevantnim podacima, pruža detaljan pregled napretka učenika. Uz to, ovi podaci omogućuju profesorima da odrede područja koja trebaju poboljšanje.

Blockchain Education Network – zajednički kurikulum

U sadašnjem se stanju obrazovni sustav sastoji od lokaliziranih okruga. Učitelji podučavaju učenike s nacionalnim kurikulumom. Zatim testovi potvrđuju razinu razumijevanja koju su postigli učenici. Problem je u tome što ne postoji način da se osigura da najbolji kurikulum pobijedi na lokalnoj razini. Pohranjivanje odobrenog kurikuluma na blockchain mreži moglo bi osigurati da svi studenti dobivaju najnovije moguće odobrene informacije.

Cijena knjiga nije mala stvar, a digitalni kurikulum mogao bi se primijeniti kako bi se stvorio univerzalni i isplativiji sustav od trenutne verzije na papiru. Ova ušteda mogla bi koristiti školama u regijama s nižim prihodima, jer tim školama obično nedostaju resursi za kontinuirano ažuriranje nastavnog plana i programa kako bi se odrazile promjene.

Blockchain maturski sustavi

Američko Ministarstvo obrazovanja želi stvoriti blockchain učenje sustav. Projekt nosi naziv “učenje temeljeno na kompetencijama” i podiže obrve u obrazovnoj zajednici. Fleksibilnost koju je izgradio takav sustav mogla bi značajno poboljšati rezultate učenika.

Obrazovne mreže temeljene na blockchainu koje učenicima dodjeljuju zasluge na temelju završetka njihovog kurikuluma mogle bi automatizirati jedan od najskupljih dijelova obrazovnog sustava. Zamislite učenika da polaže test i njegov prolazni rezultat se bilježi kao postignut u blokcheinu kurikulumu.

Zamislite sada da li je nakon što je student ukupno završio nastavni plan i program automatski prešao u sljedeći razred. Ova automatizacija omogućila bi da obrazovni sustav postane individualiziraniji u svom podučavanju, kao i globalniji u svojoj sposobnosti samokontrole. Najbolji studenti ističu se vlastitim tempom, dok iznimni umovi ističu među mnoštvom.

Povjerenje u certifikaciju

Jedna od najznačajnijih prednosti blockchain tehnologije je sposobnost dokazivanja vlasništva nad određenim sredstvom. U slučaju obrazovnog sustava, ova se tehnologija integrira u provjeru certifikata i akreditacije. Istraživači s MIT-a već koriste blockchain-based sustav kako bi se spriječilo korištenje krivotvorene dokumentacije. Sustav tokenizira zapise na blockchain kako bi spriječio prijevaru. Također omogućuje studentima preuzimanje svojih zapisa u bilo kojem trenutku bez potrebe za sudjelovanjem treće strane.

Blockchain Education mreža: Umjetnost na MIT-u gleda na rijeku

Umjetnost na MIT-u

Crowdfunding

Jedna od najboljih značajki stečenih upotrebom protokola temeljenih na blockchainu je sposobnost crowdfunda. Škole bi to mogle iskoristiti za revoluciju u svojim postupcima prikupljanja sredstava. Škola bi roditeljima učenika mogla predstaviti koncept ili projekt, a oni bi imali mogućnost glasati o toj temi i ako bi im bilo odobreno, financirati pothvat.

Inovativna platforma Usizo koristi protokol zasnovan na blockchainu za olakšavanje crowdfundinga za razvoj škola u Africi. Platforma omogućuje donatorima da prate svoje donacije. Dodana transparentnost pokazala se presudnom u postizanju viših razina javnog financiranja.

Školska potrošnja

Pitanja školske potrošnje postala su velika zabrinutost tijekom posljednjih nekoliko godina. Slijedom toga, roditelji pokazuju povećan interes za školske troškove. Praćenje ovih podataka na blockchainu bilo bi jednostavno. Stoga, ako se platforme poput Usiza prilagode tim potrebama, pomažu i državnim i privatnim školama da djeluju učinkovitije.

Blockchain Education Network – stiglo je do nas

Lako je shvatiti zašto treba snažno poticati razvoj blockchain obrazovne mreže. Decentralizirana priroda blockchain tehnologije čini ga idealnim čuvarom svjetskog znanja, a isplativim uvođenjem ove tehnologije sve uključene strane imaju koristi.

Siromaštvo više ne mora određivati ​​razinu obrazovanja koje će studenti dobiti. Zahvaljujući blockchain tehnologiji budućnost obrazovanja već izgleda svjetlije.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me