Blockchain pridružene marketinške platforme neke su od najnovijih u iskorištavanju nove tehnologije za rješavanje starih problema. Više od 80% internetskih marki i izdavača sada koriste udruženi marketing, a on ipak predstavlja samo 5% potrošnje o globalnom digitalnom marketingu. Zašto bi to bio slučaj?

Pa, kao i mnoge druge industrije, udruženi marketing ovisi o posrednicima. U ovom slučaju, posrednici su pridružene mreže. Međutim, sada postoji nekoliko tvrtki koje izdaju blockchain pridružene marketinške platforme koje rade ono što blockchain čini tako dobro. Eliminirat će posrednika – i naknade koje uzimaju za svoje usluge.

Što je affiliate marketing?

Za neupućene, udruženi marketing način je da brendovi promoviraju svoje proizvode na mreži. Način funkcioniranja je da će web stranica (izdavač) na svoju web stranicu staviti vezu koja promovira određeni proizvod ili uslugu marke (trgovca). Kad kupac klikne na tu vezu i izvrši kupnju, izdavač dobiva proviziju od prodaje.

Popularna je jer stvara win-win scenarij za trgovce i izdavače. Trgovac plaća proviziju samo na temelju uspješnosti prodaje, za razliku od mnogih drugih vrsta oglašavanja. Jednom kada se veze postave, izdavač može zarađivati ​​pasivni prihod na svojoj web stranici.

Neke vrlo poznate web stranice započele su život na ovaj način – uzmimo za primjer Skyscanner. Uspjeh velikog profila mnogih povezanih prodavača još je jedan način na koji milenijalci gig-ekonomije mogu pokušati generirati neki sporedni prihod.

Što je partnerska mreža?

Da bi marka pokrenula pridruženi program u bilo kojem mjerilu, mora stvoriti način za izdavače da instaliraju kolačiće za praćenje i imaju sigurno područje za prijavu neovisno o mrežnoj trgovini za izdavače koji mogu pratiti prodaju. Sve to trgovcima stvara prepreke za ulazak. Uđite u posrednika – pridruženu mrežu. CJ Affiliate i Clickbank dvije su od najvećih.

Ti veliki igrači objedinjuju i izdavače i trgovce da bi ih međusobno povezali, na isti način na koji Uber povezuje vozača s vozačem. Za pružanje ove usluge pridružene mreže obično naplaćuju između 10% i 25% plaćene provizije. To je prilično plaćanje za uglavnom pasivnu uslugu. S obzirom na to da pridruženi izdavači također ovise o uslugama kao što je PayPal da bi primili zaradu, ono što na kraju zarade mogu biti podložni još skupljim odbitcima.

Jedan od najpoznatijih slučajeva upotrebe blockchaina je uklanjanje potrebe za posrednikom – u slučaju Bitcoina uklanja potrebu za bankom ili klirinškom kućom. U slučaju pridruženog marketinga, neke pametne startupe sada vide da to može eliminirati potrebu za pridruženom mrežom.

Kako funkcioniraju partnerske marketinške mreže Blockchain?

Na tržištu je nekoliko novih igrača, a svaki od njih ima malo drugačiji model. Međutim, pametni ugovori su standardna značajka. U slučaju platformi temeljenih na Ethereumu Hoqu i RefToken, blockchain automatski stvara pametne ugovore nakon generiranja potencijalnog kupca ili prodaje. Jedan novi igrač, Privući, razvija prilagođeni blockchain koji će generirati pametni ugovor svaki put kada korisnik klikne pridruženu vezu.

Pametni ugovori također će moći regulirati uvjete pridruženog ugovora o prodaji između izdavača i trgovca. Tako se, na primjer, postotak ili iznos pridružene provizije koja se plaća i možda vrijeme plaćanja kontroliraju pametnim ugovorom.

Pametni ugovor moći će automatski dodijeliti prodaju i izvršiti isplatu pridružene zarade oduzimanjem digitalnih sredstava od trgovca i plaćanjem izdavaču. Provizija se može platiti u kriptovalutama. Ili u slučaju Attrace; planira ponuditi mogućnost primanja zarade u fiat valuti. Isplate u fiatu potencijalno bi smanjile prepreke za korištenje takve blockchain pridružene marketinške mreže za izdavače koji još nisu usvojili kriptovalute.

Zašto se prebaciti na Blockchain Affiliate Marketing Solutions?

Sve marketinške mreže pridruženih blokova mogu se promovirati znatnim smanjenjem naknada u odnosu na tradicionalne pridružene mreže – u nekim slučajevima i do 95%.

Međutim, postoje i druga pitanja koja rješenja temeljena na blockchainu mogu riješiti uz uštedu naknada.

Smanjite prijevare i sporove: Jedna od najatraktivnijih izdanja trgovaca i izdavača. Izdavači se žale da se njihova prodaja može podcijeniti, a zarada uskratiti. Blockchain pruža trajnu evidenciju transakcija. Ovakav zapis znači manju vjerojatnost sporova oko toga je li prodaja bila uspješna. Osobito ako praćenje klikova postane norma, to će značajno povećati transparentnost. Trgovci i izdavači mogu vidjeti koji su klikovi rezultirali i prodajom i prodajom.

Ubrzati: Trenutno izdavači mogu primati uplate tjednima ili ponekad čak i mjesecima. U nekim je slučajevima potrebno toliko vremena da se prodaja čak i registrira na pridruženoj mrežnoj platformi. Također je uobičajeno da udružene mreže nameću minimalne pragove plaćanja. Stoga izdavači mogu dugo čekati da im se plati. Blockchain omogućuje plaćanje u stvarnom vremenu ili se raspored plaćanja može automatizirati pametnim ugovorima.

Povećana kreacija vrijednosti između trgovca i izdavača: Tradicionalne partnerske mreže stoje između izdavača i trgovca. To znači da dvije strane nikada nemaju priliku za izravnu raspravu o stvaranju veće vrijednosti u vezi. Na primjer, transparentnost vrsta veza ili oglasa s najboljom izvedbom ili kako najbolje tržiti nove proizvode.

Čak i ako je izdavač najbolji izvor prodaje za određenog trgovca, oni ga nemaju priliku razlikovati jer se udružena mreža nalazi i može prikriti vrijednost koju nude različiti izdavači. Na primjer, jedan izdavač može generirati mali broj doživotnih kupaca koji za klijenta možda vrijede više od značajnijeg broja jednokratnih klijenata.

Smanjiti prepreke za ulazak manjih trgovaca: Tradicionalne pridružene mreže brinu o stvaranju provizije. Stoga obično zahtijevaju da trgovci plaćaju minimalni prag da bi se kvalificirali za njihove platforme. Usluge temeljene na blockchainu mogu si priuštiti rad bez nametanja takvih ograničenja.

Ovi novi igrači koji ulaze u blockchain pridruženu mrežnu igru ​​očito vjeruju da je ovo industrija s velikim potencijalom. Pored inovativnih rješenja za marketing sadržaja kao što je Steem, još uvijek postoje novi načini na koje blockchain može poboljšati postojeća tržišta sadržaja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me