Roboti za trgovanje bitcoinima privlače pažnju kripto trgovaca. Tvrdnje o automatiziranim trgovinskim signalima, mogućnostima trgovanja 24 sata dnevno, i gotovo 100-postotnom radu, dovoljne su da okrenu glavu bilo kojem ozbiljnom kripto trgovcu. Postoje deseci konkurenata u prostoru botova za trgovanje bitcoinima, svaki se bori za vaše poslovanje.

Međutim, pobrinite se da niste toliko zbunjeni njihovim visokotehnološkim algoritmima da ne uspijete realno procijeniti jeste li zapravo pogodan kandidat za trgovanje njima..

Što je Bitcoin Trading Bot

Jednostavno rečeno, ti su botovi računalni programi koji generiraju Bitcoin signale kupnje i prodaje. Poznati i kao algoritmi trgovanja, ovi se programi putem API-ja povezuju s vašim računom za trgovanje. Velika je ideja automatizirati svoje kripto trgovanje u najvećoj mogućoj mjeri, eliminirati subjektivne trgovačke odluke i iskoristiti trgovanje koje se događa kada niste u mogućnosti nadzirati tržišta.

Tipično, bot softver radi u sljedećim okruženjima:

 • Oblak
 • Internetska aplikacija
 • A VPS (Virtualni osobni poslužitelj)

Botovi R Us

Cryptotrader.org, BTC Robot.com, Gekko.wizb.it, 3Commas.io, Cryptohopper.com, Gimmer.net, Gunbots.com i najmanje desetak drugih tvrtki plasiraju svoje botove na mreži. Morat ćete ispitati potencijalne prednosti i nedostatke njihovih ponuda. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da dobijete najbolji mogući set botova za vas:

 • Provjerite radi li bot u oblaku, a ne na računalu. Ako dođete do nestanka interneta ili električne energije, pada računala ili druge nesreće zbog kojih vaš Mac ili PC postaju beskorisni, vrlo ćete rado znati da će vaš bot i dalje raditi bez prekida.
 • Potvrdite da li vaš pružatelj trgovačkih botova (TBP) nudi opsežan niz tehničkih pokazatelja na osnovu kojih možete izgraditi svoju strategiju trgovanja.
 • Nadalje, pobrinite se da vaš TBP nudi i dobar uslužni program za povratno testiranje strategije. Nikada ne trgujte strategijom bitcoin (kripto) bota dok je ne isprobate opsežno i naprijed.
 • Vaš TBP također treba ponuditi simuliranu značajku trgovanja. To morate imati, pogotovo ako ste novi u svijetu razvoja trgovinskog sustava. Možete provjeriti snage i slabosti svoje nove bot strategije na kripto podacima u stvarnom vremenu, ali bez rizika od gubitka novca.

botovi za trgovanje bitcoinima Gimmer strategije

Gimmer nudi široku paletu botova za kripto trgovanje. Morat ćete kupiti i držati određenu količinu njihovih GMR tokena kako biste ih odobrili za svaku. Slika: web stranica Gimmer.net, 8. siječnja 2019

Skalabilnost, klijentska podrška i korisničke grupe

Vaš TBP također bi trebao briljirati u ovim kritičnim područjima –

 • Vaša tvrtka s bitcoin botovima mora ponuditi API povezivost na što većem broju uglednih kripto burzi. To je osobito istinito ako ćete trgovati arbitražnim strategijama koje iskorištavaju krive cijene kovanica na raznim burzama.
 • Provjerite je li dostupna pouzdana i korisna korisnička podrška. Ako bot ima krizu identiteta od tri ujutro i zaboravi što učiniti – i kada – vi (i kapital vašeg trgovačkog računa) mogli biste biti u velikim problemima. Biti u stanju nazvati ljubaznog i upućenog agenta za podršku u takvim je trenucima neprocjenjivo.
 • Ako vaš TBP nudi namjensku grupu korisnika, možete uvelike skratiti krivulju učenja sustava trgovanja. Čak i bolje, ako nude tržište botova za trgovanje, možda ćete moći kupiti ili unajmiti pobjedničku strategiju bota, umjesto da je sami morate izraditi.

Ostali kritični botovi što više

Izmjerite isplativost svog trgovačkog bota. Uvjerite se da bot obično može zaraditi više nego što će mu pojesti neizbježni troškovi provizija, proklizavanja, pretplate na botove i porezi na kapitalnu dobit. Ako ne možete programirati dosljedno pobjedničkog bota, nema razloga da ga koristite.

Pogled na jednu tvrtku s bitcoin botovima

Gimmer.net je TBP koji klijentima nudi vlastiti VPS. Međutim, to ima svoju cijenu:

“S VPS-om nećete morati brinuti o gubitku veze s internetom, nestanku struje u vašem domu ili ako vam se računalo sruši. Jednostavno se pretplatite na VPS uslugu i svi potrebni podaci šalju se na računalo u oblaku koje je jedinstveno i privatno. “

botovi za trgovanje bitcoinima Gimmer vremenska crta nadogradnje

Gimmer očito ima niz nadogradnji planiranih za 2020. godinu i kasnije. Botovi “širenja” i “trokutaste arbitraže” sada su aktivni. Slika: web stranica Gimmer.net, 8. siječnja 2019

Gimmerov VPS vratit će vam 25 dolara za kupnju GMR tokena mjesečno. Uz to, da biste koristili bilo kojeg trgovačkog robota tvrtke Gimmer, trebat ćete kupiti i držati između 200 i 500 istih žetona. Botovi su programirani za upravljanje mnogim stilovima trgovanja nišama, kao što su:

 • Trgovina bez poluge (raznolikost vrta, usmjerene strategije).
 • Trgovanje maržom s dostupnim višestrukim višestrukim polugama.
 • Pozajmljivanje (zajmove možete dati u raznim kriptoima)
 • Skalper (kodiran da grabi brze dobitke s malim gubicima)
 • Strategije temeljene na portfelju (mogu smanjiti povlačenja, pomoći u diverzifikaciji)
 • Arbitraža (iskorištavanje razlika u cijenama među razmjenama)
 • Trokutasta arbitraža (slično arbitraži, ali koristi tri ili više kovanica)
 • Namazi (produžite jedan novčić, čak i dok kratite drugi (popularna strategija reverzije srednje vrijednosti)).

Uz to, svi Gimmer klijenti dobivaju besplatnog trgovačkog bota:

„Standardni automatizirani bot za kripto trgovanje nudi se besplatno. To uključuje upotrebu jednog pokazatelja, jednog sigurnosnog i jednog para, bez utjecaja. “

Kao i većina drugih TBP-ova, Gimmer nudi API povezivost s mnogim glavnim burzama, uključujući Binance, Bitfinex, BitMEX, Bittrex, Cobinhood, Hubii, Kraken, KuKoin, Poloniex i XTRADE.IO.

Je li bot za trgovanje bitcoinima pravi za vas?

Može biti. Možda ne. Sve ovisi o vašem stilu trgovanja, veličini kapitala, iskustvu trgovanja i osobnim ciljevima. Ako imate dobro obrazovanje za razvoj sustava za trgovanje, vjerojatno ćete moći lako napraviti ili pronaći trgovačkog robota koji će vam odgovarati. Ako znate kako se brzo pozabaviti softverskim problemima ili imate trenutni pristup onima koji vam mogu pomoći u dijagnosticiranju i popravljanju problema povezanih s botom, tada ste možda i dobar kandidat za trgovačkog bota.

Međutim, ako naivno vjerujete da je zarađivanje novca u Bitcoinu ili bilo kojoj drugoj kripto kriptografiji jednostavan postupak bez napora koji jednostavno zahtijeva pritiskanje gumba, tada ćete možda biti jako razočarani. Uspješno trgovanje naporan je posao. Ako bi bilo koji trgovac početnik mogao kupiti maloprodajni bitcoin bot, zamijeniti ga sa 100.000 USD i zaraditi 50.000 USD godišnje, iz godine u godinu, kripto tržište bi takvu strategiju postupno činilo neučinkovitom.

Recimo, 5.000 trgovaca Bitcoinom koristi isti pobjednički bot ove godine. Donosi 40 ili 50 posto dobitka. Kako se vijest o njegovom uspjehu širi, sljedeće godine možda će je početi koristiti 50.000 trgovaca. S vremenom će profesionalni i institucionalni trgovci moći trgovati protiv bota s velikom učinkovitošću, čime će ga neutralizirati. Previše će trgovaca juriti njegove trgovinske signale s jedne strane tržišta, i tada dolaze profesionalci koji ubijaju trgovca na malo.

To je jedan od razloga zašto nikada ne plasirate na tržište trgovački sustav s kojim osobno želite nastaviti zarađivati ​​novac. Razmislite o tome sljedeći put kad vas neki programer trgovinskog sustava pokuša osvojiti od 5000 USD za trgovinski sustav.

Bitcoin botovi plus i minusi

Prednosti

 • Vaš trgovački bot može djelovati na trgovinske signale brže nego vi.
 • Iskoristite mogućnosti 24/7. Neki veliki tržišni potezi započinju u večernjim satima, a zatim stječu još veću snagu dok se stado gomila sljedećeg jutra.
 • Nedostatak obuke za izgradnju sustava nije problem. Potencijalno učinkovite bitcoin botove možete kupiti ili iznajmiti od drugih programera.
 • Umjetna inteligencija (AI) postat će vrlo istaknuta u svijetu bitcoin botova za nekoliko godina. Zamišljeno je da će budući botovi moći automatski optimizirati vaše trgovačke signale u stvarnom vremenu. AI vam također može pomoći da odaberete idealnu kombinaciju strategija trgovanja botovima za svoj portfelj.
 • Kako sve više kripto trgovaca trguje kratkoročnim strategijama temeljenim na botovima, volatilnost kripto tržišta može se zapravo smanjiti. To se može dogoditi zbog masivnog povećanja tržišnih limita i likvidnosti na kovanicama.

Mane

 • Kratkoročno trgovanje ima visoke troškove provizije i proklizavanja.
 • Nedostatak likvidnosti kripto tržišta u određene sate dana. Veliki novi događaj u sitne sate mogao bi pokrenuti bespotreban gubitak trgovine.
 • Opasnost od padova bljeskalice. Ironično je da ih obično uzrokuju institucionalni trgovački botovi.
 • Prekidi na razmjeni, tehnički problemi s botom, problemi s komunikacijom ili računalom.
 • Trošak same pretplate na bot.
 • Potreba za stalnim praćenjem performansi i pouzdanosti vašeg bota.
 • Morate znati kako učinkovito optimizirati svog trgovačkog bota.
 • Ako se vaš davatelj botova ne temelji 100 posto u oblaku, imat ćete stalne VPS troškove.

Naporan rad, obrazovanje, samodisciplina i prevladavanja

Obrazovanje o sustavnom trgovanju, vještine upravljanja novcem, zdrava psihologija trgovca i opsežna TA edukacija nužni su za profitabilne automatizirane rezultate kripto trgovanja. Ne možete jednostavno izraditi brzi sustav s pripremljenim pokazateljima, pritisnuti gumb “pokreni” i očekivati ​​da ćete zarađivati ​​za život od svog bota za trgovanje bitcoinima. Međutim, mogli biste postati doslovno profitabilni trgovac bitcoin botovima ako vrijedno radite na razvoju gore spomenutih trgovačkih disciplina.

Završna riječ mudrosti koju treba uzeti u obzir prilikom pokretanja potpuno automatiziranog bota za trgovanje bitcoinima, napravite od ovoga ono što ćete učiniti:

Nikad ne skidajte pogled s trgovinskog zaslona. Ikad. Nemojte polagati 100 posto povjerenja u svog trgovačkog bota, računalni softver ili hardver. Uvjeti kripto tržišta mogu se brzo mijenjati, potencijalno stvarajući scenarije s kojima vaš bot nikada nije osmišljen. Morate neprestano nadzirati svog bota ili riskirati da se jednog jutra probudite zbog neugodnog iznenađenja koje gubi novac.

Nikad ne podcjenjujte svoje inherentno superiorne sposobnosti zaključivanja u odnosu na sposobnost stroja ili algoritma. Budite spremni, sposobni i voljni uskočiti i nadjačati svog bota svaki put kad se susretne s hiper-nestabilnim uvjetima kripto tržišta.