Chris Keshian, generalni partner i izvršni direktor Apex Token fonda

Chris Keshian

Steven Buchko iz Coin Central nedavno je imao priliku razgovarati s Chrisom Keshianom, upravnim partnerom i izvršnim direktorom Apex Token Fund-a, o njegovom novom tokeniziranom “fondu fondova”. Ovom jedinstvenom vrstom imovine Keshian i njegov tim žele ubrizgati likvidnost na tržište kripto hedge fondova, a istovremeno ih učiniti dostupnijima manjim ulagačima.

Ako vas zanima više, posjetite službenu web stranicu Apex Token Fund.

Napomena urednika: Nažalost, Apex nije postigao meku kapu i morao je vjetar dolje.

Intervju

SB: Prije nego što smo ušli u Apex, kako ste se prvo povezali s kriptovalutom?

CK: Uključio sam se prije otprilike pet godina – u to je vrijeme postojala samo Bitcoin zajednica. I, izgradio sam jedan od prvih fiat pristupnika na Ethereum još 2014. Radio sam na raznim područjima u cijelom prostoru, savjetujući veće tvrtke o blockchain aplikacijama i aktivno trgujući kripto imovinom cijelo to vrijeme.

Pokrenuo sam Neural Capital, dugo kratki hedge fond sa sjedištem u San Franciscu prije otprilike godinu i pol i od tada to neprestano raste. U novije vrijeme pokrenuo sam Apex Token Fund, koji je prvi tokenizirani kripto fond fondova.

SB: Možete li razmisliti o tome – kako Apex djeluje?

CK: Fond fondova, u tradicionalnom smislu, glavni je fond koji se ulaže u različite temeljne portfeljske fondove, a ne u samu imovinu. U našem slučaju, Apex Token Master Fund ulaže se u deset hedge fondova s ​​kripto imovinom s najboljom izvedbom.

Za tokeniziranu komponentu, umjesto prikupljanja kapitala kroz ulaganje investitora koji se pridružuju Master fondu, prodajemo Apex Tokens koji predstavljaju njegov djelimični udio. Apex tokeni neizravni su prikaz vlasništva u Master fondu i taj se glavni fond zatim ulaže u deset kripto hedge fondova s ​​najboljom izvedbom.

struktura fonda apex tokena

Postoje neke jedinstvene prednosti ove strukture. Prvo, Apex tokeni mogu se slobodno trgovati, što znači da biste mogli trgovati svojim udjelima u fondu kada se pokrene. Nema razdoblja zaključavanja. To se razlikuje od tradicionalnih fondova u kojima obično postoji godišnje razdoblje zaključavanja uloženog kapitala.

Druga je korist što možemo demokratizirati pristup tim hedge fondovima. Uglavnom hedge fondovi imaju visoki minimalni zahtjev, najmanje milijun dolara, što sprečava većinu prosječnih ulagača da sudjeluju u tim fondovima. Za nas možete imati više udjela u hedge fondu i uključiti hrpu manjih ulagača.

SB: Kako odabirete koji su fondovi uključeni u glavni fond?

CK: Gledamo na performanse, prilagođenost tržištu osnivača, njihovo sudjelovanje u prostoru i njihovu strategiju za ulaganje u kripto imovinu – sve te značajke. Budući da u prostoru vodimo fond, znamo na što treba paziti i kako provjeriti fondove.

Također smo pomogli pokrenuti Protocol Ventures, prvi fond sredstava u svemiru. Nije tokenizirano, ali mi smo im savjetnici. Dakle, to smo već uspješno učinili s jednim fondom fondova i pojedinačno smo provjerili sve ove hedge fondove.

SB: Trenutno smo na prilično lošem tržištu medvjeda. Kako se živiti u ovakvim vremenima kada se tržište okreće prema jugu?

CK: Svi naši hedge fondovi pojedinačno imaju svoje strategije zaštite od toga. Razlikuje se ovisno o strategiji, ali uvjerljiv je slučaj da se Apex koristi u ovom slučaju.

Bilo koji investitor koji želi izloženost ovoj klasi imovine neće aktivno trgovati i neće zauzimati kratke pozicije u prostoru. Vjerojatno nemaju tehničku stručnost ili kapacitet za to.

Alternativa samoj kupovini i držanju kriptoa jest ulaganje u nešto poput Apexa u kojem držite samo jedan žeton, ali taj vam žeton daje izloženost fondovima s kojima se aktivno trguje. Svaki od ovih pojedinačnih fondova ima kratke spojeve, radi arbitražne strategije ili slične stvari koje još uvijek zarađuju na medvjeđem tržištu. Upravo je ta izloženost uvjerljiv slučaj korištenja Apexa kada smo na medvjeđoj tržnici.

SB: Vidio sam u Apexu bijeli papir da imate strategiju četiri kvadranta za određena i neizvjesna, kao i za tržišta bikova i medvjeda. Koje su prednosti razdvajanja strategije na te četiri vrste tržišnih uvjeta?

apex token fund dijagram tržišnih uvjeta

CK: To smo primijetili promatrajući prostor tijekom posljednjih pet godina – ta četiri tržišna uvjeta. Prilično pokrivaju sve potencijalne uvjete u prostoru.

Izloženi smo strategijama koje imaju dobru izvedbu bez obzira na to u kojem se od tih tržišnih uvjeta nalazimo. Međutim, neke će postići bolju izvedbu od drugih. Za nas je to sveobuhvatan pregled kako se tržište može ponašati u sljedeće dvije do tri godine – životni ciklus fonda.

SB: Tokeniziranje fonda ima svoje prednosti, kao što ste rekli, u dodavanju likvidnosti i demokratizaciji ulaganja. Ali, koje su negativne strane, ako postoje, u tome?

CK: Zapravo nema nikakvih nedostataka. Objavit ćemo tromjesečna ažuriranja o vrijednostima tokena. Token je uvijek u potpunosti osiguran ulaganjem u temeljne portfeljne fondove, tako da token uvijek ima istinsku vrijednost.

Između tih tromjesečnih izvješća, token se mogao trgovati prema gore ili prema dolje, ovisno o tome kako ljudi gledaju prostor i njihovim izgledima na kripto tržištu. No, to u konačnici nije važno jer je žeton moguće iskoristiti kada ukinemo fond za proporcionalnu vrijednost osnovnih ulaganja. Dakle, isplata na kraju vlasnicima tokena uvijek će biti ista, ali trgovanje tokenima između tih tromjesečnih izvještaja moglo bi ići gore ili dolje.

Ne mislim nužno da je to loše; to je samo drugi aspekt.

SB: SEC svakodnevno izlazi s više informacija o tome kako klasificiraju tokene, ali još nisu puno poduzeli. Je li to nešto što će utjecati na Apex?

CK: To će utjecati na temeljne portfeljne fondove. Nema puno toga što se može komentirati u smislu ove strukture.

Odlučili smo surađivati ​​s DLA Piper Global Law Firm, jednom od pet najboljih svjetskih pravnih tvrtki. I to nudimo na način koji je globalno u potpunosti usklađen sa zakonima o vrijednosnim papirima na osnovi nadležnosti. Što se tiče SEC-a koji se uključuje u taj prostor, mislim da to neće izravno utjecati na ovaj projekt.

SB: Što je na putu za Apex u 2018. godini?

CK: Završili smo javne i privatne pretprodaje. Sljedeća prodaja bit će nam 1. svibnja. To je konačna javna prodaja. Svatko može posjetiti našu web stranicu kako bi saznao više informacija o tome.

SB: I fond počinje investirati nakon te prodaje?

CK: Sredstva se raspoređuju nakon toga, a tokeni će se moći trgovati od 1. lipnja.

SB: Postoji li još nešto što biste željeli da naši čitatelji znaju?

CK: Ako postoje dodatna pitanja koja čitatelji mogu imati, potičemo ih da se pridruže i postave u našem Telegram kanal. Cijenim što ste odvojili vrijeme za razgovor sa mnom.

Hvala vam

Hvala ti, Chris, što si odvojio vrijeme od svog zauzetog rasporeda i razgovarao s nama. Uvijek je sjajno naučiti o projektima koji kriptovalute čine dostupnijim prosječnom ulagaču. Radujemo se praćenju vašeg fonda nakon pokretanja.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u konačnoj prodaji Apex Token Fund-a, možete se prijaviti ovdje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me