Coinbase i Blockchain nude jednostavan za korištenje i postavljaju novčanike za kriptovalute i razmjenjuju digitalne valute, ali što je zapravo bolje?

Oboje vam omogućuju postavljanje u samo nekoliko minuta i početak korištenja kriptovalute, uključujući putem mobilnih aplikacija, ali upozorenja su u tome kako se ta sredstva polažu i transakcije. Ovaj vodič će vam pomoći da donesete odluku o tome koji je novčanik najbolji za vašu upotrebu pohrane kriptovaluta.

(Pogledajte našu cjelovitu listu preporučenih razmjena kriptovaluta)

Coinbase vs. Blockchain.info: Ključne informacije

Pogledajte tablicu za usporedbu razlika u Coinbase i Blockchain.info.

Robusni alati / resursi ili jednostavna kupnja / prodaja?

Oba Coinbase i Blockchain nude izvrsne novčanike. Ključne razlike između Blockchaina i Coinbasea za krajnjeg korisnika su metode kupnje / prodaje koje pružatelj nudi kao uslugu.

Coinbase je najprikladniji za jednostavno postavljanje i kupnju / prodaju Bitcoina.

Blockchain, međutim, nudi više resursa i alata za upotrebu Bitcoina na tržištu i samo olakšava transakcije izvršene u kriptovaluti.

stranica tržišta blockchaina

Obje platforme nude web stranicu, aplikaciju i novčanik jednostavne za upotrebu. Nadzorne ploče su slične i nude informacije o vašem računu, kao i cijene i trendove valuta. No, nakon što se prijavite, primijetit ćete razlike između platformi. Potrebno je samo nekoliko minuta da se registrirate za bilo koju uslugu. Ovaj postupak podrazumijeva potvrdu vašeg računa pomoću e-adrese i telefonskih brojeva. Uz to, s Coinbaseom morate dodati / potvrditi financijske račune da biste počeli kupovati BTC, LTC ili ETH s USD.

Coinbase vam olakšava kupnju i prodaju BTC-a, LTC-a ili ETH-a koristeći svoj bankovni račun za kupnju i PayPal ili bankovni račun za prodaju. Ovo je vjerojatno najlakši i najbrži način, s vrlo minimalnim naknadama, započeti pretvaranje dolara (USD) ili druge vrste valute u kriptovalutu.

Coinbase pregled platforme

Korisničko sučelje za Coinbase vrlo je slično Blockchainu, postavljeno u panele na web mjestu i zaslone za navigaciju u aplikaciji, a oba vam omogućuju praćenje stanja kriptovaluta na burzi. Coinbase prikazuje podatke o vašem portfelju na nadzornoj ploči.

pregled novčanika coinbase

S Blockchainom ste u mogućnosti trgovati se kriptovalutom samo u svim transakcijama. Na snimci zaslona primijetite da možete “poslati” ili “zatražiti” odmah ispod, gdje piše “BUDITE SVOJA BANKA”, što sumira ideološku razliku u obje usluge. Blockchain se uopće ne bavi bankama. Možete poslati kriptovalutu drugima i možete stvoriti vezu da biste je primili, ali ne postoji način da povežete svoju banku ili račune drugih pružatelja usluga platnog prometa kako biste kupovali / prodavali u USD na način koji možete na Coinbase.

Na neki način, Blockchainov sustav za slanje i primanje sličan je u smislu sučelja i tijeka rada (ne stvarne obrade) PayPalovom sustavu slanja novca drugima putem e-pošte ili primanja novca putem veze PayPal.me. Umjesto da pošalje saldo stvarnog gotovine, veza upućuje na tehnologiju glavne knjige blokova tako da možete slati ili primati Bitcoin i Ethereum.

Jedna zanimljiva značajka nadzorne ploče na Blockchainu je sigurnosni centar, gdje možete razraditi razne načine kako zaštititi svoj račun što je moguće sigurnije.

Blockchain ima za cilj pružiti ljudima i tvrtkama informacije, alati, istraživanje i resursi da Coinbase zapravo nije stavio prioritet. Zbog toga je Blockchain polako postao središte za entuzijaste u prostoru digitalnih novčića.

blockchain crtica

Korisnička podrška

Čini se da je korisnička podrška bolno mjesto i za Blockchain i za Coinbase, iako se mnogi ljudi na mreži malo žale na stvarna sučelja platforme. Zapravo, većina prigovora kako na Coinbase, tako i na Blockchain rezultat je lošeg odaziva korisničke službe, što je obično slučaj na većini burzi. Neki su korisnici izvijestili da im se mjesecima nisu javili iz timova za podršku, a kontaktirali su ih samo chatbotovi koji su prenosili automatizirane poruke.

Neki korisnici Coinbasea čak su i registrirali prigovore kod Bolji poslovni ured (BBB), ali Coinbase je ipak uspio zaraditi ocjenu A +, a da nije akreditirana tvrtka BBB. Međutim, naše je iskustvo uglavnom bilo da tvrtke reagiraju putem e-pošte u roku od nekoliko dana, ali reagiranje korisničke podrške definitivno bi moglo koristiti poboljšanje u industriji u cjelini i ove dvije platforme zasigurno bi mogle voditi jer su toliko visoke u kriptovaluti zajednica.

Zajednica vjeruje objema tvrtkama

Imena Blockchain i Coinbase često se navode na bezbrojnim forumima i drugim resursima o Bitcoinu i drugim digitalnim valutama. Obje su popularne platforme u kriptovalutnoj zajednici i zasigurno su pristupačnije pridošlicama. Također, obje su u skladu sa zakonima kao korporacije sa sjedištem u SAD-u i stavljaju sigurnost na visoki prioritet.

Sigurno i osigurano

Sigurnost i sigurnost uvijek su glavna briga kada se radi o digitalnim financijskim transakcijama. Visoko prepoznatljivi hakovi i prijevare u tradicionalnom financijskom sustavu doveli su potrošače u veliku pripravnost. Cryptocurrency startupi poput Coinbase i Blockchain svjesni su toga i nastavljaju ulagati milijune kako bi osigurali svoje mreže i minimalizirali ranjivosti.

Coinbase je poduzeo korak osiguranja transakcija putem Lloyd’s-a iz Londona, uz maksimalno FDIC osiguranje od 250.000 USD na vašem novčaniku. Međutim, i korisnici Blockchaina i Coinbase u prošlosti su bili hakirani, neki kao rezultat phishing shema ili drugih napada, koji su korisnicima ostavili ispražnjene novčanike nakon ulaganja u kriptovalute. Međutim, problem s ove dvije usluge nije raširen, a korisnici ponekad novac dobivaju natrag od tvrtki čiji su izvršni direktori u prošlosti bili meta hakova.

Tvrtke su bile meta sofisticiranih napada, ali njihovi odgovarajući sustavi unutarnje sigurnosti pomogli su brzom odgovoru. To je bila istina u slučaju u kojem je bio blokiran registrator Blockchaina u pokušaju da dobije pristup korisničkim informacijama. Blockchain je satima isključio uslugu kako bi pronašao ranjivost i popravio je.

Korisničke račune Coinbasea preuzele su krađe identiteta s mobilnim operaterima, što je problem u cijeloj industriji. U cjelini, međutim, sigurnosni sustavi Coinbase suparnici su ili su bolji od mnogih najvećih banaka i financijskih institucija sa svojom sigurnošću strojnog učenja koja može otkriti sumnjive aktivnosti na računima.

Naknade

Coinbase i Blockchain naplaćuju naknade po transakciji i prilično su minimalne, ali Coinbase ostaje među najvišim. Za korisnike Coinbase-a naknade su kompromis za pohranu ključeva, sigurnost i ostale ključne značajke i praktičnost platforme.

naknade za coinbase

Gornji grafikon prikazuje kako funkcioniraju tipične naknade za transakcije Coinbase, s osnovnom stopom od 4% na sve transakcije. Blockchain naplaćuje naknade na sličan način prilikom slanja i primanja sredstava, međutim naknade se malo razlikuju. Blockchain je nedavno uveo dinamičke naknade, pa korisnici plaćaju veće naknade kada je mrežni promet veći.

Dostupne kriptovalute

Kovanica:

Korisnici Coinbase mogu kupovati i prodavati kriptovalute Ethereum (ETH), LiteCoin (LTC) ili Bitcoin (BTC).

Blockchain:

Korisnici blockchaina mogu slati i / ili primati kriptovalute Ethereum (ETH) ili Bitcoin (BTC).

Coinbase vs Blockchain: Konačne misli

Korištenjem obje usluge jasno je da svaka ima svoje prednosti, ovisno o vašoj namjeri korištenja. Možete koristiti bilo za stjecanje BTC-a ili ETH-a, a za praktičnost koristite mobilnu aplikaciju. Međutim, vjerojatno je da je novorođenčetima lakše postaviti intuitivno Coinbase platforma. Ako samo planirate koristiti transakcije kriptovaluta bez potrebe za bankom, Blockchain je vaš savršeni novčanik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me