Razmjene kriptovaluta Coinbase i Poloniex dijele mnoge značajke i tržište većinom iste korisničke baze, ali u konačnici imaju dvije različite svrhe za većinu ulagača kriptovaluta.

U ovoj usporedbi Coinbase i Poloniex, razgovarat ćemo o glavnim značajkama obje burze i o tome kako svaka od njih može biti korisna različitim vrstama investitora.

Bilješka: Korisnici Poloniexa u posljednje vrijeme žale se na vrlo duge redove korisničke podrške. Koristite Poloniex na vlastiti rizik.

Coinbase vs Poloniex: Ključne informacije

Coinbase & Poloniex – besplatne razmjene za različite tipove investitora

Coinbase je prvo iskustvo mnogih ulagača s kriptovalutom, jer je to možda najprikladniji način za pretvorbu fiat valute u kriptovalutu.

Sadrži jednostavno korisničko sučelje i prihvaća depozite u USD putem bankovnog prijenosa ACH, bankovnom bankom ili kreditnom / debitnom karticom. Uz svoju primarnu djelatnost maloprodaje kriptovaluta, Coinbase nudi i trgovinu putem svoje platforme za kripto trgovanje, Coinbase Pro (ranije poznate kao GDAX.)

coinbase kupiti

Web stranica Coinbase jednostavna je i laka za upotrebu, što je savršeno za korisnike koji su novi u kripto investiranju. Nakon prijave i potvrde adrese e-pošte i telefonskog broja, imate mogućnost uplate USD na Coinbase ili izravne kupnje ili BTC, ETH ili LTC.

Razmjena GDAX može se koristiti za malo naprednije trgovanje, ali je ograničena na osnovne trgovine stop / market narudžbama za BTC, ETH i LTC.

Poloniex je prikladniji za sezonskog ulagača u kriptovalute. Fiat valute ne mogu se deponirati izravno, pa ako već ne držite kriptovalute, morat ćete upotrijebiti Coinbase ili drugu kripto burzu prije nego što počnete trgovati na Poloniexu.

Korisničko sučelje je čisto i sadrži mnoštvo korisnih informacija za svaki trgovinski par, uključujući grafikone svijeća, slojeve tehničke analize i vizualizaciju knjige narudžbi.

razmjena poloniexa

Poloniex također nudi naprednije značajke trgovanja kao što je pozajmljivanje marže za sve korisnike i omogućava korisnicima da posude svoje kriptovalute na depozit.

Sud javnog mnijenja

Coinbase se općenito smatra najprofesionalnijom i najpouzdanijom među kripto burzama. Ova percepcija čvrsto je ukorijenjena i u kripto zajednici i u većini glavnih investitora, vodeći kapitalist rizičnog kapitala Fred Wilson koji Coinbase opisuje kao “sigurno utočište slično Goldmanu Sachsu ili J. P. Morganu u svijetu pljačkaških baruna “.

Teško biste mogli pronaći korisnike koji tako visoko govore o Poloniexu. Najviše spominjanje razmjene na mreži imaju tendenciju biti usredotočeni na pritužbe na njihovo neodlučno rukovanje korisničkom službom, o čemu ćemo dalje raspravljati u nastavku.

Korisnička podrška

Što se tiče uobičajenih nekripto poslova, ni Coinbase ni Poloniex ne osvajaju nikakve nagrade za korisničku uslugu. Iako su pritužbe na podršku Coinbaseu česte, hvale je zbog nedavnih implementacija telefonske korisničke podrške, gotovo neviđen potez u trgovini kriptovalutama.

Poloniex u ovom odjelu ima još gore cijene. Korisnička podrška sastoji se od odjeljka s često postavljanim pitanjima i sustava za podnošenje ulaznica za podršku, što frustrirajuće zahtijeva odvojenu registraciju i prijavu od vaše standardne prijave za Poloniex. Brza pretraga bilo kojeg foruma za kriptovalute pokazuje da Poloniex ima reputaciju zamrzavanje računa kupaca, odgađanje povlačenja, i ignorirajući zahtjeve za korisničku službu.

Povijest tvrtke i usklađenost s propisima

Coinbase osnovana je u San Franciscu 2012. godine, a iza nje stoje glavni VC investitori poput Union Square Ventures i Andreessen Horowitz. Utvrđuje značajno povjerenje u kripto zajednicu zbog dugovječnosti, sigurnosti i usklađenosti s propisima. Po web mjestu Coinbase, Coinbase ima licencu za sudjelovanje u prijenosu novca u većini američkih jurisdikcija i registriran je kao tvrtka za novčane usluge kod FinCEN-a.

Poloniex aktivan je od 2014. godine, ali njegovo je upravljanje i vlasništvo puno tajnije. Registrirano je LLC u državi Delaware, ali umjesto da fizičko sjedište to tvrdi “Distribuirana tvrtka s glavnim čvorištem na području Bostona”. Iako Poloniex nije toliko unaprijed u svojoj predanosti poštivanju propisa, jesu obustavljene operacije u određenim državama SAD-a kako zahtijeva državni zakon, pokazujući spremnost za rad u regulatornim okvirima.

Sigurno i osigurano

Sigurnost je područje u kojem Coinbase blista, jer nikada nije bio hakiran u svojih 5 godina postojanja, barem prema javnom saznanju. 98% digitalne valute koju drži Coinbase pohranjeno je izvan mreže u sigurnim trezorima distribuiranim širom svijeta, dok je 2% koji se drže na mreži osiguran putem police putem Lloyd’s-a iz Londona. Fiatova valuta koja se drži na Coinbaseu osigurana je do 250.000 USD po računu putem FDIC-a.

Za razliku od Coinbase, niti jedna digitalna valuta koju Poloniex drži na mreži nije osigurana, iako se navodno većina korisničkih sredstava također pohranjuje sigurno izvan mreže („hladnjača“). Poloniex je također pretrpio sigurnosni kompromis u ožujku 2014. kada su im hakirani računi i ukradeno 97 BTC, iako je Poloniex navodno zaslužan za to nadoknadio kupce u cijelosti.

Niti jedna razmjena neće biti odgovorna ako je sigurnost korisnika ugrožena. U tu svrhu presudno je koristiti dvofaktorsku autentifikaciju (2FA) koja se nudi na Coinbaseu i Poloniexu. Obavezno upotrijebite Google Authenticator ili sličnu aplikaciju za generiranje jednokratnih 2FA kodova, jer 2FA zasnovan na tekstualnim porukama ostavlja vas ranjivima na kloniranje vašeg telefonskog broja od strane neovlaštene treće strane.

Naknade

Za svoje primarno maloprodajno poslovanje Coinbase naplaćuje naknadu od 1,49% za sve kupnje i isplate kriptovaluta izvršene s bankovnih računa ili Coinbase USD novčanika, i 3,99% za kupnje putem kreditnih / debitnih kartica i podizanja putem Paypala. Nakon što kupite svoju kriptovalutu, možete je prenijeti na druge BTC / ETH / LTC adrese bez dodatnih troškova osim naknada za mrežne transakcije (npr. Naknade za rudare).

naknade za razmjenu coinbasea

GDAX koristi model davatelja naloga, gdje korisnici koji daju ponude u knjigu narudžbi (“Makers”) ostvaruju popust na svoju naknadu za trgovanje u odnosu na korisnike koji izvrše ponudu koja je već položena u knjigu narudžbi (“Takers”). Naknade za proizvođače iznose 0%, dok oni koji plaćaju plaćaju između 0,3% i 0,1%, ovisno o njihovom obimu trgovine.

GDAX naknade

Poloniex također koristi model proizvođača koji uzima naknadu. Za korisnike s 30-dnevnim opsegom trgovine od 600 BTC ili manje, ova naknada iznosi 0,15% svake transakcije za Makere i 0,25% za Takere.

naknade za poloniex

Naknade za maloprodajno posredovanje Coinbasea relativno su visoke, ali to ostaje najjednostavniji način za korisnike da pretvore svoje fiat valute u kripto valute. Na strani razmjene, naknade za GDAX i Poloniex su slične.

Dostupne kriptovalute

Coinbase trenutno nudi prodaju i trgovinu BTC-a, ETH-a i LTC-a, a planira podržati Bitcoin Cash (BCH) 1. siječnja. Ranije ove godine i izvršni direktor Brian Armstrong tweetovao anketu pitajući koje bi valute korisnici željeli vidjeti sljedeće, navodeći DASH, XMR, AUG, XRP, ETC i ZEC kao opcije. Međutim, službeni planovi za dodavanje novih valuta od tada nisu javno objavljeni.

Poloniex trenutno nudi trgovinu u 71 različitoj kriptovaluti, uključujući gotovo sve glavne kriptovalute. Iako polaganje, trgovanje ili podizanje u USD nije moguće na Poloniexu, možete trgovati Tetherom (USDT), kriptotokenom dizajniranim da ostane vezan za USD i koji se može koristiti kao USD proxy.

Coinbase vs Poloniex: Konačne misli

Coinbase i Poloniex može svaki ponuditi značajnu vrijednost ulagačima u kriptovalute, a biste li trebali koristiti jedno ili drugo (ili oboje), ovisi o vašim investicijskim ciljevima. Za nove korisnike, posebno one koji trebaju pretvoriti fiat valute u kripto valute, Coinbase je jasan izbor i ime s povjerenjem kao i svako u kripto svijetu. Ako tražite osnovnu funkcionalnost trgovanja i planirate trgovati samo BTC-om, ETH-om i LTC-om, tada možete koristiti GDAX za trgovinu.

S druge strane, također ćete htjeti upotrijebiti Poloniex ili drugu burzu kriptovaluta ako planirate trgovati raznim altcoin kriptovalutama ili ako ste mali investitor koji želi iskoristiti trgovinu maržom.

(Ovdje možete pogledati naš cijeli popis preporučenih berzi kriptovaluta)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me