Bitcoin Cash (BCH) nedavno je apsolutno propao.

Još krajem listopada testirao je podršku od ~ 320,00 USD. U ranijim satima 12. studenog doseglo je novi maksimum svih vremena na ~ 2.400 USD. U međuvremenu, Bitcoin (BTC) pretrpio je veliki pad, sa najnižih 7.700 USD prije nekoliko dana na najniže ispod 6.000 USD jučer.

Mnogima u kripto zajednici počinje izgledati kao da BCH i BTC igraju kralja brda, a ova utrka u naoružanju potaknula je nagađanja s obje strane o tome što će doći od te fluktuacije.

Ljubitelji bitcoina kažu da je ovo samo pumpa i odlagalište, dok Pristalice Bitcoin Casha kažu da će BCH prestići BTC kao pravu Bitcoin valutu.

Pa koja je strana ispravna?

Pa, BCH je imao veliku korekciju od najnovijeg maksimuma sinoć, vidjevši da su cijene jučer pale na ~ 1050 američkih dolara. Ali BCH-ova prilagodba poteškoća s hashtajem 13. studenog i kontinuirana amortizacija BTC-a navodi nas da mislimo da ovaj hrvanje još nije gotov

Iako nismo kriptoproroci, možemo vam dati argumente zašto obje strane ove medalje misle da će njihova valuta u konačnici prevladati. Zato zakačite i potaknite te analitičke apetite – postat će začinjeno.

Flippening

Da biste bolje razumjeli ovaj debakl, morate razumjeti The Flippening i njegov kontekst (napomena: ovo flippening nije povezano s Ethreumom, što je bila još jedna urota sama po sebi).

Još u kolovozu, glasine su počele kružiti po bitcoin forumima da je BCH imao priliku prevladati BTC u vrijednosti i ukupnoj tržišnoj kapi. Logika je da bi rudari, budući da je BCH rudarstvo isplativije, počeli obrađivati ​​BCH transakcije preko BTC-a, označavajući tako pomicanje hashpower-a s jednog novčića na drugi.

Uz to, BCH nudi i brže vrijeme transakcija s rješenjem za skaliranje bloka od 8 MB, za razliku od BTC-ove veličine bloka od 1mb.

Uzmite ova dva čimbenika zajedno i imate snažan argument za BCH-ovu superiornost.

Ali hype nije iznosio ništa i The Flippening se nikad nije dogodio. Zapravo je BCH na kraju pretrpio više od BTC-a. Nakon stjecanja 300% u nekoliko dana i došavši na više od 900,00 USD, BCH je zabilježio stalni pad natrag na razinu od 300,00 USD.

Ovaj pad samo je potvrdio sumnje u BTC branitelje. Činilo se da je hirov Flippening očita pumpa i odlagalište korejskih i kineskih rudara čije su burze vidjele većinu volumena kovanica tijekom njegovog uspona.

Ali što ćemo sada?

Postoji mnoštvo navijača Bitcoin Casha koji kažu da je stvarni Flippening pred nama.

Skeptici i ljubitelji Bitcoina navode kolovošku pumpu i deponiju kao podsjetnik da je Bitcoin kralj i ovo je samo još jedan uzaludan napad na prvo mjesto novčića. Također su tvrdili da isti priljev novca iz Istočne Azije pokreće skok cijena, s tim da se znatan iznos volumena kovanice prebacuje preko korejske burze Bithumb.

Međutim, u ovom je krugu više varijabli koje zaslužuju našu pozornost prije nego što donesemo informiranu odluku o budućnosti Bitcoina. Pa, po čemu se prijetnja ovim Flippeningom razlikuje od prošle? Evo argumenata u obranu prava BCH-a na prijestolje:

Anonimni Augur

Nedavno, veze do poruka pastebin.com u vezi s Flippeningom počeo je kružiti na forumima reddit, 4chan i drugim kripto. Poruka datira iz 30. srpnja i jezivo je točna svojim predviđanjem. Predviđa pumpu BCH u kolovozu iz manjih rudarskih bazena, neuspjeh i suspenziju Segwit2x, te konačno usvajanje BCH od strane velikih rudarskih bazena u Kini.

Njegovo konačno predviđanje je ipak najvažnije za BTC i najvažnije za BCH da vidi dominantno usvajanje: naime, većina rudarske snage prebacuje se s BTC-a na BCH. U osnovi, to bi značilo da više rudara obrađuje BCH transakcije od BTC-a, dajući BCH-u većinu rudarske snage na Bitcoin blockchainu.

A od nedjelje se čini da se ovo proročanstvo ispunjava, kao BCH-ov hashrate prevladao je vlastiti BTC. To ne znači da je The Flippening u ovom trenutku zajamčeno – hashtaji su u stalnom promjenu, a sada kada se BCH-ova poteškoća s hashrateom povećala, zagovornici BTC-a tvrde da će se rudari vratiti na BTC.

Ali ove okolnosti ilustriraju da je usvajanje rudara presudno za opstanak bilo koje kovanice u ovom natjecanju, a razumijevanje ove logike ključno je za razumijevanje utjecaja rudarske moći na procjenu tržišta.

Jamčevina Bitcoin Classic i podrška Gavina Andersena

Prošli petak, programeri na Bitcoin Classic najavio da će odustati od podrške za Bitcoin nakon neuspjeha Segwit2x. Objava na blogu napisao Tim Zander, voditelj izdanja Bitcoin Classic, moli svakoga tko pokreće Bitcoin Classic da se preseli na alternativni čvor prije isključivanja Bitcoin Classic. Poziva korisnike da se slijevaju na BCH, navodeći: “U najviše 6 mjeseci siguran sam da ćemo jednostavno odustati od” Gotovine “i nazvati je” Bitcoin “.”

Bitcoin Classic ne treba miješati s Bitcoin Core, referentnim klijentom koji trenutno pokreće BTC. Bez obzira na to, mnogi pristaši BCH-a vijest o Bitcoin Classicu vidjeli su kao daljnju potvrdu da je BCH više u skladu s vizijom koju je Satoshi Nakamoto imao o Bitcoin-u kad ga je izumio 2009. godine.

Cue Gavin Andersen. Satoshi je Andersena ostavio za svog nasljednika kao vodeći programer kada je 2017. napustio Bitcoin Core. Jučer, Andersen je tvitnuo da je Bitcoin Cash ono na što je mislio kad je započeo svoj rad u Bitcoin Coreu 2010. Ovom najavom Andersen slijedi bitcoin Classic odobravajući BCH kao usklađeniji sa Satoshi-jevom vizijom za budućnost Bitcoina.

gavin tweet

Kao i kod pastebin poruke i postova na Bitcoin Classic-u, mnogi su Andersenovu podršku BCH-u shvatili kao siguran znak da je The Flippening i ovaj put stvaran, ali to nije spriječilo naivce da te događaje odbace kao puku urotu.

Pa zašto još uvijek nisu uvjereni?

Na osnovnoj razini, BTC branitelji vjeruju da je BTC previše uvriježen kao dominantna kriptovaluta. Oni tvrde da je to bio zlatni standard za razmjenu kripto, i dok burze ne nabroje više trgovačkih parova za BCH i druge valute, on će ostati tržišni standard.

Srž ovog argumenta leži u prvoj prednosti koju BTC ima u odnosu na BCH, što u osnovi govori da će, otkad je BTC postojao prvi, uvijek biti prvi u svijesti ljudi.

Tržišni presedan BTC-a je kamen temeljac njegove obrane, a ovaj presedan pridonosi razmišljanju da priljev transakcija s korejskih burzi čini BCH-ov bikovski niz ponavljanjem kolovoza – samo još jedna pumpa i odlagalište. Mnogi također smatraju da je BTC-ov povratak zdrava korekcija onoga što je bilo strašan bik trčanje od ožujka ove godine.

BTC zajednica je nepokolebljiva u svojoj lojalnosti i snažna u svom broju. Do sada, prebacivanje hashratea i bikovski uspon BCH vide kao još jedan napad na njihov novčić i njegovu cjelovitost, jer za njih je to samo još jedan napad koji će propasti i samo ojačati BTC.

Od danas bi većina kriptosvjeta vjerovala svojoj logici. Nakon masovne rasprodaje na Bithumbu otprilike u 2:00 CST, BCH koketira s razinom podrške od 1.300 do 1.400 dolara. Možda je prerano prebrojati BCH u cijelosti, posebno usred glasina da su tržišni kitovi poput Tima Drapera dodijelili milijune Bitcoina na popularne američke burze.

Gdje nas ovo ostavlja?

Studeni je bio burno vrijeme za Bitcoin i veći svijet kriptovaluta. Između izlaska s vilice Bitcoin Gold u listopadu i vijesti o otkazivanju Segwit2x, tržišta su izuzetno nestabilna i bitcoinova budućnost je u slaboj ravnoteži.

Po mom mišljenju, nekoliko ishoda koji su sve mogući iz ovog tijeka događaja.

Oni su sljedeći:

1). BCH premašuje BTC po tržišnoj granici i trošku, što uzrokuje da se BTC urušava u vrijednosti i prisiljava burze i tržišta da prepoznaju BCH kao pravi Bitcoin.

2). Ovo je doista samo pumpa i odlagalište, a kad oni koji manipuliraju tržištem odluče da ga privedu kraju, cijena BCH pada, novac se baca natrag u BTC i BTC vidi stalni dobitak i do 10.000 američkih dolara.

3). Ako je pokušaj preticanja BTC-a s BCH-om ozbiljan, ali na kraju ne uspije, vidjet ćemo korekciju BCH cijena, ali ne isti pad koji bismo vidjeli kod pumpe i odlagališta. Kao rezultat toga, BTC se nastavlja penjati dok BCH održava zdravu potporu nakon povlačenja i njih dvoje koegzistiraju.

Iako vjerujem da su ova tri scenarija moguća s obzirom na događaje, ne podržavam jedan ishod u odnosu na drugi – to su samo predviđanja. Niti podržavam BCH preko BTC-a ili obrnuto. Ovaj je članak namijenjen analizi i objašnjenju trenutne situacije i ne smije ga se uzimati kao financijski / investicijski savjet.

Sve to, naredni tjedni bit će zanimljivi za kriptovalute, zato popijete malo kukuruza i krenite s gledanjem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me