Kao kripto investitor, nesumnjivo ste naletjeli na oglase platforme za pozajmljivanje Bitcoina. Te platforme dolaze u svim različitim veličinama i svaka ima različite postupke. Kreditiranje bitcoina prvi je put steklo popularnost 2017. godine kada je kripto tržište naglo poraslo do novih visina. Hype prošlogodišnje kriptomanije također je stvorio glavno okruženje za kreditiranje Bitcoina.

Danas brojne platforme za pozajmljivanje Bitcoina nude sve vrste usluga financiranja, budući da su usluge financiranja svih vrsta zaista popularne, a čak možete pronaći i web stranice za konsolidacija duga koji su izvrsni za ovo. Mogućnosti financiranja uključuju dobivanje zajma za kupnju Bitcoina, korištenje vašeg Bitcoina za dobivanje zajma u fiat-u i posuđivanje vaše kripto-veze drugima koji traže financiranje. Iako sve ove platforme nude različite usluge, svima im je zajedničko jedno: svi se klade da će cijena kriptoa i dalje rasti.

Poluga

Primarni cilj platforma za pozajmljivanje bitcoina je pružiti korisnicima više utjecaja u njihovim trgovinskim naporima. Leveridž je investicijska strategija u kojoj umnožavate učinkovitost svog poslovanja posuđenim novcem. To je uobičajena strategija na burzi.

U teoriji koncept zvuči fantastično. Dobijete zajam za 10.000 USD, kupite Bitcoin, cijena raste i smijete se sve do banke. U stvarnosti je postupak puno teži od ovog, a u većini slučajeva investitori se nađu s ogromnim gomilama duga.

Nabavite zajam za kupnju bitcoina

Kupnja Bitcoina može postati skupa. Priznajmo, mnogi novi investitori kojima bi bilo bolje s Bitcoinom umjesto toga ulažu u jeftinije altcoin-ove jer mogu posjedovati pune kovanice uz djelić cijene. Iskusni kripto ulagači razumiju da držanje postotka Bitcoina može biti mnogo vrjednije od posjedovanja punog altcoina.

Tvrtke koje pozajmljuju brzo su prepoznale i želju investitora za posjedovanjem cjelovitih kovanica i udaljavanje tradicionalnih platnih platformi od kripto prostora. Ta je želja dovela do poplave platformi za pozajmljivanje bitcoina koje su se pojavile tijekom prošle godine. Te platforme pružaju korisnicima veću likvidnost za kupnju njihove kriptografije. SoFi jedna je takva platforma koja je stekla popularnost tijekom prethodne godine. SoFi vam omogućuje pristup fiat fondovima za izravnu kupnju kripto. Platforma također nudi refinanciranje studentskih zajmova i osobne zajmove.

Sofi putem Hompagea

SoFi putem Hompagea

Nabavite zajam u bitcoinu

Još jedna nova strategija u sektoru kreditiranja bitcoina su kripto izravni zajmovi. Ove platforme uopće preskaču fiat valutu. Umjesto toga, kredit dobivate izravno u Bitcoinu. Tradicionalno postoje dvije vrste bitcoin izravnih zajmova. Prva vrsta zajma dolazi od zajmodavca. Neke nove zajmodavce dopuštaju ljudima podići kredit za automobil u bitcoinu je jedino upozorenje da auto kuća mora prihvatiti i Bitcoin.

Druga vrsta strategije izravnog pozajmljivanja Bitcoina uključuje povezivanje s drugim investitorima koji žele posuditi svoj Bitcoin u zamjenu za neke kamate na zajam. Platforme kao što su BTCPOP, Bitbond, i Nebeus specijalizirati se za ove vrste transakcija.

Nabavite Fiat zajam koristeći svoj Bitcoin kao instrument osiguranja

Na drugoj strani jednadžbe imate oko tisuću vlasnika Bitcoina koji kontroliraju veliku većinu postojećih Bitcoina. Većina tih pojedinaca su dugogodišnji Bitcoin HODLeri i stoga nemaju želju prodavati svoje dragocjene kovanice. Srećom za te pojedince, oni sada mogu dobiti zajmove u fiat valuti koristeći svoj Bitcoin kao kolateral.

Inlock jedna je takva platforma za pružanje ovih usluga investitorima. U nedavnom intervju, Izvršni direktor Inlocka, Csaba Csabai, objasnio je kako su glavni vlasnici Bitcoina u jedinstvenoj poziciji. Csabai je objasnio kako je njegova tvrtka otkrila da se 40 posto bitcoina na svijetu nije pomaknulo iz novčanika više od godinu dana. Također se pohvalio poreznim prednostima ove strategije. Kripto trgovanje oporezuje se u većini zemalja, ali korištenje vašeg Bitcoina za kolateral nije.

SALT je još jedna popularna platforma za zajam kolaterala Bitcoin. Tvrtka nudi potvrdu istog dana i ne zahtijeva provjeru kreditne sposobnosti. SOL se smatra jednom od najlegitimnijih platformi za pozajmljivanje bitcoina na današnjem tržištu. Platforma je dobila značajnu medijsku pokrivenost, uključujući članke u Forbes, Bloomberg, i NASDAQ.

Prijevare s pozajmljivanjem bitcoina

Nažalost, sektor kreditiranja Bitcoina vidio je niz nedavnih skandala koji su investitore koštali milijarde. Jedan od najpoznatijih ovih skandala je BitConnect. Ova platforma za ravnopravno kreditiranje privukla je investitore za ogromne svote novca nakon što je naglo zatvorila svoje poslovanje u siječnju ove godine.

BitConnect se brzo popeo na dominantni položaj na tržištu nakon uspješnog ICO-a koji je bio domaćin 2016. Platforma je široko predstavljena kao savršen primjer zašto se ne uključiti u pozajmljivanje Bitcoina. BitConnect je objavio naslove za svoju strategiju Ponzijeve sheme i preko vodeće marketinške kampanje. Charlie Lee, osnivač Litecoina, izrazio je zabrinutost zbog platforme krajem prošle godine putem virusnog tweeta. Bitconnect je isključio svoje poslovanje u roku od mjesec dana od upozorenja.

Pitali su me što mislim o BitConnectu. Izvana se čini kao klasična ponzi shema. Ne bih uložio u to i ne bih preporučio nikome drugom.

Slijedim ovo osnovno pravilo:

“Ako izgleda kao &# 129414 ;, hoda poput a &# 129414 ;, i nadriliječnike poput &# 129414 ;, onda je to ponzi. ” &# 128514;

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 30. studenog 2017

Problemi s posudbom bitcoina

Siječanj izvješće otkrio je da je čak 18,15 posto nedavno kupljenih Bitcoina stečeno kreditnim putem. Ove statistike također su pokazale da se oko 22 posto tih dugova ne isplati. S obzirom na nestabilnost kripto tržišta, ona može biti na vašem najbolje kamate kako biste uštedjeli sredstva i izravno kupili kripto. Za one od vas koji nemaju strpljenja ili imaju vještinu trgovanja za konverziju ovih posuđenih sredstava, pozajmljivanje Bitcoina može biti pametna opcija.

Posudba bitcoina: to ovisi o vama

Odluka da li je strategija pozajmljivanja Bitcoina ispravna za vas može zahtijevati ozbiljno traženje duše. Prošlo je gotovo godinu dana otkako je Bitcoin dosegao najvišu razinu od samo 20 000 USD. Za one koji su dobili kredite po ovoj cijeni, nema sumnje da zasad žale zbog odluke. Nadamo se da će se u budućnosti kripto tržište vratiti u ove dane slave i svatko može vratiti svoje dugove. Daleko je vjerojatnije da će ti dugovi ostati neplaćeni još godinama.

Jeste li zainteresirani da saznate više o pozajmljivanju bitcoina? Pogledajte našu usporedbu Ethlenda i SOLI.