Fibonaccijevi retracementi ključni su tehnički alat za potporu / otpor. Nudi vam potvrde preokreta njihanja u stvarnom vremenu i također sa značajnom točnošću predviđaju buduće razine preokreta. Prije nego što dođemo do primjera grafikona, pregledajmo osnove Fibonaccija.

Napomena urednika: Pogledajte naš rječnik pojmova tehničke analize ako se borite s definicijama ili vam treba malo jasnoće &# 128578;

Što je Fibonacci?

Fibonacci je proučavanje prirodnih proporcionalnih omjera. Može se naći u različitim disciplinama: u biologiji, matematici, znanosti, umjetnosti, dizajnu itd. Prvi ga je otkrio talijanski matematičar Leonardo Fibonacci u 12. stoljeću.

Leonardo Fibonacci

Leonardo Fibonacci

Omjer .618 poznat je i kao “Zlatni omjer” s obzirom na njegovu široku prisutnost u svemiru. Na primjer, proporcije ljudskog tijela sadrže nekoliko omjera .618 prema 1. Stoljećima su arhitekti dizajnirali estetski ugodne zgrade, koristeći Fibonaccijev omjer. Prije mnogo desetljeća trgovci su bili svjedoci ponavljanja .618 Fibonaccijevih povlačenja među tržišnim promjenama. Također su otkrili nekoliko dodatnih odnosa Fibonaccijevog omjera.

Fibonacci

Drugim riječima, Fibonacci je matematički princip koji postoji gotovo svugdje. Čak i u trgovanju.

Zašto to radi?

Sve akcije kripto cijena temelje se na valovima pritiska kupnje i prodaje. Te valove cjenovnog djelovanja uzrokuju masovna pohlepa i masovni strah. Svi valovi pritiska kupnje / prodaje na kraju popuštaju, a Fibonaccijevi retracementi imaju mogućnost predviđanja vremenskih / cjenovnih zona takvog iscrpljenja. Omjer .618 između značajnih povezanih promjena cijena često djeluje kao zona iscrpljenosti / preokreta.

Zašto mi to treba?

Jednom kad shvatite osnovni Fibonacci retracement koncepti, imat ćete značajnu prednost u trgovanju. Unaprijed ćete znati gdje su razine cijena potpore / otpora velike vjerojatnosti (S / R). Moći ćete trgovati s više samopouzdanja i manje stresa.

Kako mi Fibonaccijevi ponovni koraci mogu pomoći da zaradim novac u kriptos?

Unaprijed ćete znati gdje će pametni novac vjerojatno ući / izaći s kripto tržišta. Tada ćete trgovati zajedno s njima, nikad protiv njih. Ovo je ključ uspješnog trgovanja i ulaganja.

Sad, uz to, krenimo na primjere!

Bitcoin / USD: Klasični povrat od 62% na bikovskom tržištu

Sva tržišta kripto bikova imaju oštre korekcije na razini Fib od 50% ili 62%. Ovi brzi povrati plaše slabe trgovce i omogućuju pametnom novcu dodavanje novih pozicija po atraktivnim cijenama. Tada će se tržište okupiti, donoseći nove maksimume. Evo kako se to odigralo u BTCUSD-u tijekom srpnja-rujna 2017:

Fibonaccijev retracement: BTCUSD Fibonaccijev retracement 62%

Slika 1. Bitcoin / USD, dnevno: Duboke, brze korekcije 62-postotnog povlačenja Fib-a česta su pojava na bikovim tržištima. Često postavljaju temelje za sljedeći, još veći miting. Grafikon grafikona Metastock.com

Bitcoin se u sedam tjedana povećao od 1830,00 na 4979,89 – dobitak od 172%. Ali pad u 62-postotnom retracementu na 2972,00 u trenutku C trajalo je samo 13 dana. Razmisli o tome. Zamislite kako su prestrašili one koji su kupili blizu mjesta B bile kad su cijene počele padati. Možete se kladiti da je do trenutka kada je Fibonaccijev nivo najnižeg stupnja pogođen u točki C, većina tih trgovaca već je prodala s gubitkom.

Tada su uskočile velike institucije, pokupivši više Bitcoina po povoljnoj cijeni. Institucionalni trgovci (hedge fondovi, banke i ostali) znaju da je povlačenje Fib 62% niskorizična ulazna točka na bikovskom tržištu. Oni strpljivo čekaju ispravke tog omjera i tada ulaze u svoje duge položaje u toj zoni preokreta velike vjerojatnosti. A trebali biste i vi.

Ključni za poneti:

  • Sva tržišta kripto bikova imaju oštre korekcije Fib 62% retracementa.
  • Takve korekcije izbacuju slabe (marginalizirane) trgovce.
  • Institucionalni trgovci strpljivo čekaju da dodaju nove pozicije na razini Fib 62% – jer to djeluje.

Bitcoin Cash / USD: Slab povrat u padajućem trendu

Downdrend je niz nižih najviših i najnižih najnižih nivoa. Mnogo će se puta prvo uvlačenje vlakana nakon velikog pada smanjiti samo za 38,2%. Tada miting staje i silazni trend se nastavlja. Evo pogleda na ovu dinamičnu postavku u BCHUSD-u:

Fibonaccijev retracement: BCHUSD 12-satni Fibonaccijev retracement 38%

Slika 2. BCHUSD, 12-satno: Kad slabi kontra-trend miting stane na Fib 38% retracementu, izgledi su da će se prethodni trend nastaviti. Grafikon grafikona: Motivewave.com

Ovaj 12-satni grafikon BCHUSD-a prikazuje snažni pad (zamah AB), nakon čega je uslijedio slab reljefni skup do povlačenja Fib 38%. Dugoročni novčani tijek (CMF (89)) ostao je negativan tijekom cijele faze pada ili trenda smanjenja. To je potvrdilo medvjedastu pristranost prema trendu. U trenutku C, BCHUSD se zaustavio, a zatim naglo okrenuo prema dolje.

Kratki trgovci mogli su zaraditi gotovo 24% na kratkom ulazu u stojnicu / preokret (zamah CD). Većina trgovaca koristi oscilatore (dvostruke stohastičke i RSI) kako bi vremenski ograničio unose na razini Fib. A posebno su agresivni kada zarađuju na kratkim poslovima.

Potrebno je vrijeme da se strah isprati s tržišta nakon velikog pada. Zbog toga se ovakvi skupovi na medvjeđem tržištu obično umanjuju na 38% povlačenja vlakana. Trgovci su se bojali novih nedostataka i brzo su izlazili iz skupova.

Znajući to, možete planirati iskoristiti budućnost medvjeđe tržište povlačenja do ključa Fib 38% retracement.

Ključni za poneti:

  • Snažne padove obično prate slabi skupovi reljefa.

  • Fib 38% retracement je česta točka zaustavljanja / preokreta za takve mitinge.

  • Ako su dugoročni novčani tokovi medvjeđi, kratkoročni skupovi za olakšanje pametni su.

Bitcoin Cash / USD: Moćan otpor vlakana

Ponekad će se dva ili više diskretnih Fib retracesa ‘složiti’ oko zajedničke S / R cijene. Te su S / R razine izuzetno velika vjerojatnost zaustavljanja / preokreta. Pro kripto trgovci pretražuju takve razine i ulazit će / izlaziti iz trgovanja po / u blizini tih cijena.

Fibonaccijev retracement: BCHUSD Dvodnevni bar Fibonaccijev retracement 38 62%

Slika 3. Bitcoin Cash / USD, dvodnevne šipke: U točki C 38% -tni retracement od swinga AB podudarao se s 62% retracement-a od swinga 1B. To se pokazalo snažnom razinom otpora. Grafikon grafikona: Motivewave.com

Ovaj dvodnevni trakasti grafikon za BCHUSD otkrio je snažnu razinu otpora u tom trenutku C. Tu je 38% retracement od zamaha AB poklapalo se sa 62% -tnim povlačenjem iz zamaha 1B. BCHUSD se okupio do točke C, zastao i potom nastavio opadati za više od 1.000 bodova u samo osam tjedana.

Indeks relativne snage ili RSI (14) histogram (dno grafikona) ostao je medvjedast (siv) za većinu padajućeg trenda u BCHUSD-u. U trenutku C, još uvijek je bilo u medvjeđem načinu. To je bila potvrda da će kratka blizina biti kratka C bilo trgovanje niskim rizikom op. Oscilatori poput StochRSI i Double Stochastic mogu se koristiti za vremensko usklađivanje kratkih i dugih unosa.

Nećete ostvariti 60% dobitka na svakoj trgovini koristeći ovu taktiku Fib sporazuma. Ali bit ćete zaprepašteni koliko često to može dovesti do pobjedničkih obrta.

Ključni za poneti:

  • Razine Fibonaccijevog sporazuma su moćne S / R zone zaustavljanja / preokreta s velikom vjerojatnošću
  • Pametni novac ući će / izaći sa svojih pozicija u / u blizini takvih S / R zona
  • Trade Fib razine sporazuma kada vam dugoročni novčani tokovi idu u prilog

Bitcoin / EUR: Razine sporazuma o trgovanju Fib na bočnim tržištima

Ista tehnika sporazuma Fib također dobro funkcionira na oscilirajućim tržištima. Nakon zamaha AB, sve akcije cijena bile su sadržane unutar raspona cijena te ljuljačke. Pojavile su se dvije atraktivne, duge trgovine Fib sporazuma.

Fibonaccijevi retracementi: BTCEUR Fibonaccijevi nivoi retracementa 24 38 50 79 100

Slika 4. Bitcoin / EUR, dnevno: Fibonaccijeva 38/62% razina sporazuma među najmoćnijima je od svih. Ostale kombinacije ključeva uključuju 24/50%, 50/79% i 62/100%. Grafikon grafikona: Motivewave.com

U prvom primjeru trgovine, BTCEUR se nakratko spustio ispod linije dogovora Fib 38/62% (izračunato iz swinga AB i zamah 1B) prije okupljanja osam dana. Lijep pobjednik! U drugom primjeru, BTCEUR je pao na razinu od 62% i 100% Fib sporazuma (opet na temelju promjena AB i 1B). Nakon manjeg skoka ispod crte dogovora (točka E), BTCEUR je priredio umjereno jak, trodnevni skup. Ostale ključne kombinacije Fib sporazuma uključuju 24/50% i 50/79% retracementa.

Ako mislite da su ovo oba primjera ubrana s trešnje, prevarili biste se. Ti se obrasci Fib sporazuma javljaju na svim kripto tržištima i u svim vremenskim okvirima. Sve dok kripto ima dobar obujam trgovanja, ova Fib taktika funkcionirat će većinu vremena. To ne znači da će sve trgovine Fib sporazumom biti veliki pobjednici. Ni to ne znači da su razine Fib čarobna prepreka koja jamči preokret. Ali oni su nevjerojatno dosljedni alati za predviđanje. Zacrtajte razine vlakana na kartama i budite zapanjeni. Stvarno.

Sažetak

Sada znate da sva tržišta kripto-bikova doživljavaju nagli pad Fib 62% retracementa. I da će obično nastaviti s postizanjem još viših uspona. Znate da se na jakim tržištima medvjeda nalaze slabi Fib-ovi koraci koji se obično zaustavljaju / preokreću oko razine od 38%. I sada razumijete snagu razina Fib sporazuma, posebno u kombinaciji 38/62%.

Započnite s crtanjem raznih Fib retracementa na kovanicama kojima danas trgujete. Tada ćete imati prethodno znanje o razinama zaustavljanja i preokreta S / R velike vjerojatnosti. I ulazit ćete / izlaziti iz svojih trgovina na istim kritičnim razinama Fib kao i profesionalni kripto trgovci. Iako trgovci amateri trguju u drugom smjeru.

Odricanje:

Špekulacije na financijskim tržištima uključuju značajan rizik i trebali biste koristiti samo rizični kapital koji se koristi prilikom trgovanja ili ulaganja. Uvijek se posavjetujte s licenciranim financijskim savjetnikom prije uvođenja rizičnog kapitala na financijska tržišta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me