Kriptovaluta Fitrova koja se temelji na fitnessu osigurala je mjesto najboljeg dobitnika ovog tjedna zahvaljujući dobitku od 944 posto. Čini se da su ti dobici potaknuti velikom shemom pumpanja i odlaganja. Pump and dumps su investicijska strategija u kojoj investitori stvaraju lažnu halabuku oko imovine kako bi prodali svoje udjele po većoj stopi.

Dokaz pumpe i smetlišta Fitrova pojavio se jutros jer je kripto u posljednja 24 sata izgubio 89,53 posto te dobiti. Ironično, na početnoj stranici Fitrova navedeni je projekt suspendiran za daljnji razvoj.

Unatoč ovoj suspenziji, Fitrova je postala kripto odabir za ovotjednu pumpu i damper zajednicu. Uzmimo trenutak da ispitamo kvrgavu vožnju koju je ovaj kripto projekt prošao od svog početka početkom ove godine, uključujući prazna obećanja i ponovljena pumpanja i odlagališta tvrtke.

Najava Fitrove putem početne stranice

Najava Fitrove putem početne stranice

Trenutno stanje fitnes industrije je fragmentirano. Ne postoje univerzalna sredstva kojima fitnes industrija posluje. Ovaj nedostatak suradnje nanosi štetu svim uključenim stranama. Teretane gube jer njihovi treneri moraju provesti vrijeme preispitujući mogućnosti novog člana. Ova nemogućnost također znači da novi članovi teretane gube jer im je potrebna ponovna procjena kad god zamijene teretanu ili osobnog trenera. Platforma Fitrova ciljala je na ove neučinkovitosti u fitnes industriji.

Koncept Fitrova

Koncept koji stoji iza Fitrove jednostavan je; pružaju univerzalno prihvaćena sredstva za praćenje klijenata putem protokola temeljenog na blockchainu. Ne postoji komunikacija između tisuća teretani i trenera širom svijeta. Ovaj nedostatak komunikacije dugoročno pati od klijenata koji su prisiljeni početi ispočetka kad god se presele ili promijene trenera. Ovaj nedostatak industrijskih standarda otežava svima u industriji jer se i vrijeme i resursi gube u trenutnom procesu.

Fitrova se nadala da će iskoristiti ovu zbrku pružajući industriji univerzalna sredstva za praćenje najvažnijih detalja svojih klijenata. Tvrtke bijeli papir tvrdi da sustav „revolucionira zdravlje & fitness industrija. ” Industrija zdravlja i fitnesa industrija je koja košta 80 milijardi dolara godišnje. Zanimljivo je da na Sjevernu Ameriku otpada 90 posto ovih fitnes dolara. Valja istaknuti da Sjedinjene Države godišnje iznose 25,8 milijardi dolara sredstava za fitnes.

Platforma Fitrova

Fitrova platforma obećao je stvoriti međunarodno zdravstvo & Platforma za praćenje kondicije koja je koristila blockchain tehnologiju za praćenje bitnih industrijskih aspekata. Ovaj je sustav obuhvaćao kombinaciju podataka o back officeu i osobnom računu kao što su podaci o naplati i članstvu. Pored toga, članovi su očekivali mogućnost praćenja osobnih ciljeva svojeg klijenta u vezi s fitnesom, uključujući tijek korisnika, program vježbanja i pohađanje teretane. Ispod su neki od kritičnih aspekata platforme.

Podignuta sigurnost

Korisnici Fitrove ne bi se morali brinuti zbog povrede podataka. Platforma Fitrova trebala je pohraniti sve podatke o korisnicima na Ethereum blockchain. Podaci o članstvu u teretani sastoje se od izuzetno osjetljivih podataka kao što su puno ime i prezime korisnika, kućna adresa i podaci o naplati. Posljednjih mjeseci zabilježeni su značajni napadi na programe povezane s kondicijom.

U ožujku ove godine hakeri su pobjegli s podacima korisnika od 150 milijuna korisnika aplikacije MyFitnessPal. Ova je aplikacija odjeljak Under Armour i radila je zajedno s nosivim uređajem za praćenje osobnih podataka. Sada hakeri imaju osjetljive detalje o korisnicima cijele platforme, uključujući njihove putne rute i rutine vježbanja. Tvrtka tvrdi da nije došlo do gubitka bankovnih podataka, ali ovaj najnoviji incident naglašava zabrinutost fitness zajednice u vezi s krađom podataka.

Nedosljedne evidencije i naplate klijenta

Platforma Fitrova koristila bi Ethereum blockchain za integraciju podataka unutar platforme. Trenutno se detalji o članstvu ručno unose u privatni sustav. Ova integracija blockchaina omogućila bi sigurnije vođenje evidencije i veću razinu zaštite od prijevara. Novi sustav koristiti će raspodijeljenu knjigu kako bi se spriječile nedosljednosti u cijeloj industriji.

Dnevnici članstva i vremenske oznake

Jedna od jedinstvenih značajki platforme bila je sposobnost praćenja korisničkih programa s iznimnom preciznošću integracijom nosivih fitnes uređaja. Kad god biste trebali vježbati u teretani Fitrova koja sudjeluje, svi vaši podaci o kondiciji, uključujući trening, vrijeme i datum, bilježe se u blockchain. Treneri širom svijeta dobivaju pristup ovim informacijama kako bi vam pomogli s preciznijim biranjem vašeg programa vježbanja.

Problemi s platformom Fitrova

U Fitrovoj su postojala neka svojstvena pitanja koja su u konačnici dovela do suspenzije ovog programa. Prvenstveno, tehnička knjiga ne uspijeva navesti članove tima. Iskusni kripto ulagači znaju da je ovaj odjeljak presudno važan pri utvrđivanju ima li platforma istrošenost da bi ispunila svoje obećane ciljeve. U slučaju Fitrove, čini se da nije.

Fitrova tim putem Cryptoslatea

Fitrova tim putem Cryptoslatea

Fitrova pokazuje registraciju i u Australiji i u SAD-u. Tvrtka navodi osam zaposlenika koji su trenutno zaposleni. Tvrtka je održala uspješnu ICO od 1. ožujka 2018. do 26. ožujka 2018. Izravno nakon ICO-a, FRV token zabilježio je značajan rast, a u svibnju je FRV token dosegao najvišu razinu od, 0,019 USD. Čini se da je ovo povećanje bilo novo pumpanje i odbacivanje. Do sljedećeg mjeseca kripto je pao na vrijednost nešto iznad 0,00005 dolara.

Fitrova putem CoinMarketCap-a

Fitrova putem CoinMarketCap-a

Pumpa i odvod II. Dio

FRV token od tada bilježi mali rast, osim ovog posljednjeg tjedna kada je niotkuda i bez posebnog razloga token FRV za samo tri dana zabilježio rast od 900 posto. Čini se da je tim Fitrove više zainteresiran za sheme pumpi i odlagališta, umjesto da ispuni svoja obećanja. Srećom za kripto investitora, došlo je do ozbiljnih reakcija na najnoviju pumpu i deponiju koje su se dogodile ovaj tjedan s više kripto prodajnih mjesta detaljno iznoseći prevaru.

Hej dušo, jesi li za investitore u fitness? Što kažete na Fitenov Disov gubitak u vašem portfelju?

Čini se da Fitrova sada pada na otpad sa svojom strategijom pumpanja i odlaganja. Rememebr kako biste izbjegli strah od nestajanja (FOMO). Sljedeći tjedan provjerite je li najveći dobitnik pametna investicija ili samo još jedan kripto prevarant.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me