HashFlare pregled | Cloud Mining ponovno pogađa reputaciju

Popularna usluga rudarstva u oblaku HashFlare objavila je početkom ove godine da je obustavila usluge svojim kupcima Bitcoin ugovora. U srpanjskoj izjavi putem Facebooka tvrtka je primijetila tekuće probleme sa ugovorima SHA-256:

“Više od mjesec dana naši su se korisnici susreli sa situacijom kada su isplate bile niže od naknada za održavanje, što je rezultiralo nula obračuna na saldo. Od 18.07.2018. Isplate su bile niže od održavanja 28 uzastopnih dana. “

SHA-256 rudarski je algoritam koji se koristi za provjeru valjanosti transakcija na Bitcoin mreži, a HashFlare nudi hardverska rješenja koja to mogu zadovoljiti. Mnogo je tih kupaca, uznemireno ovom suspenzijom, stvaralo sve veće sumnje u još jednu kripto prijevaru. Cloud mining, općenito, nema dobru reputaciju i mnoštvo prevara pojavilo se s porastom popularnosti kriptovaluta.

Što je Rudarstvo u oblaku?

Rad platformi za kripto rudarstvo zahtijeva pristojnu količinu istraživanja i stručnosti. Dodajte tomu često pozamašno plaćanje hardvera i možda ćete se zapitati: “Zašto to jednostavno ne prepustiti vanjskim izvođačima?” Pa, to je ideja koja stoji iza usluga poput HashFlare i Genesis, dvije popularne platforme za rudarstvo u oblaku.

Kupnjom rudarske snage bušotina smještenih negdje drugdje, ne morate se baviti stručnošću, postavljanjem i održavanjem potrebnim za pokretanje pravog hardvera. Oblak u oblaku i dalje ostaje popularan izbor za nove korisnike. Uz malo truda i kreditnu karticu možete kupiti udio u velikoj rudarskoj operaciji.

To je ionako marketinški govor. Kao što će pametni čitatelji bez sumnje biti svjesni, ne postoje jednostavni načini za zaradu na kripto. A mnoge od ovih jednostavnih usluga u konačnici ispadnu prevare.

Tko je HashFlare?

HashFlare pokrenut je 2015. godine i odjel je tvrtke nazvane HashCoins, koja proizvodi softver i hardver za rudarstvo u oblaku. Iako je tvrtka registrirana u Velikoj Britaniji, čini se da većina tima dolazi iz istočne Europe (Estonije).

Prethodni recenzenti izvijestili su da a stranica tima bio dostupan, ali nažalost HashFlare ga je očito od tada uklonio sa svoje web stranice. Ovo je bila prva crvena zastava u našoj HashFlare recenziji. Nakon toliko mrežnih prijevara, solidne kripto tvrtke trebale bi pružiti provjerljive veze do svojih timova, proizvoda i usluga.

Problem zaustavljanja HashFlarea

Odluka o iznenadnom ukidanju usluge za kupce Bitcoin SHA-256 ugovora bila je navodno zbog nestabilnosti tržišta Bitcoin. Ova je izjava zbunila mnoge kupce budući da su tržišta kriptovaluta ostala nestabilna od 2009. godine, kada je Bitcoin stigao na tržišta.

Pravilna služba nastavljena je tjedan dana kasnije, a tim je pružio dobro zaokružen odgovor ovdje. Međutim, mi smo naišli na ovaj kalkulator na njihovoj web stranici koji i dalje pokazuje pristojnu dobit na isplatama HashFlare:

Teoretska dobit putem HashFlare-a

Teoretska dobit putem HashFlare-a

U vrijeme priopćenja za javnost, Bitcoin je pao za oko 40 posto od obustave usluge u srpnju. Ovdje vidite dilemu. Ako je tada rudarstvo bilo neisplativo, zasigurno sigurno postoji zabrinutost jer se tržišta i dalje prodaju.

Da biste dodatno podržali ovu točku, bilo bi korisno pogledati neke Bitcoin statistike za 2018. Osim ako ste posljednjih godinu dana živjeli pod kamenom, nesumnjivo ćete biti svjesni trenutnog tržišta medvjeda. Iako cijene neprestano padaju, poteškoće s Bitcoinima rade upravo suprotno:

Poteškoće s bitcoinima nastavljaju se penjati unatoč tržištu medvjeda u 2018. godini

Poteškoće s bitcoinima nastavljaju se penjati unatoč tržištu medvjeda u 2018. godini

Rudari osjećaju bol. I ako ste razmišljali o tome da i sami to postanete, možda biste se prvo htjeli zapitati nije li jednostavnije jednostavno jednostavno kupiti osnovni novčić.

Konačna slama debakla uslijedila je kad je HashFlare iznenada zahtijevao da kupci počnu provjeravati identitet putem KYC / AML. To je naljutilo mnoge kupce jer nisu trebali potvrditi svoj identitet prilikom prijave na uslugu. Ovu taktiku često koriste zasjenjene burze koje rado prihvaćaju nove kupce unaprijed bez provjere, a zatim pokušavaju blokirati korisnike koji žele povući sredstva.

Nitko na Ogradi

Unatoč uglavnom negativnom tisku oko prekida rada službe, čini se da ima pristaša s obje strane ograde. Sudeći prema komentarima, priličan broj recenzenata bio je zadovoljan njihovom uslugom, dok drugi sjede u suprotnom kampu. Ovo je prilično polarizirajući pogled na situaciju.

Pogledali smo Trustpilot (web mjesto za poslovni pregled) i naišli na ovu dodatnu crvenu zastavicu u vezi s potencijalnom manipulacijom recenzijama.

HashFlare je možda objavljivao lažne kritike kako bi stvorio solidnu reputaciju

HashFlare je možda objavljivao lažne kritike kako bi stvorio solidnu reputaciju

Pregled HashFlare: Konačne misli

Unatoč znakovima upozorenja, neki korisnici rudarstva u oblaku još uvijek izvještavaju o dobiti od lakog rudarenja. Iz našeg promatranja i preispitivanja osjećaja opće zajednice, čini se da je upravo suprotno. Ne postoji apsolutni način da se utvrdi je li HashFlare legitimna operacija. Ili bilo koju drugu uslugu rudarstva u oblaku.

I u tome je problem. Vjerojatnost da ćete zaista upoznati nekoga tko je odgovoran za uslugu rudarstva u oblaku prilično je mala. Nadalje, kako možete provjeriti koristi li se unajmljeni hardver? Ovaj scenarij stvara savršene uvjete za Ponzijevu shemu. Ništa ne sluteći klijenti plaćaju puno novca za uslugu unaprijed, a nova im se dobit vraća u malim iznosima novim korisnicima koji se pridruže shemi.

Po svoj prilici, ljudi koji su prvi ušli neko će vrijeme izgraditi reputaciju usluge. Ako nisu previše pohlepni, možda čak imaju priliku prvo izvući novac. Drugi neće biti te sreće. Kad prevaranti krenu prema izlazima, dobit će ići s njima.

Rudarstvo u oblaku i dalje je visoko rizična djelatnost. Većinu svog povjerenja morate ukazati trećoj strani. Možda je dosadno, ali s mnogih se gledišta čini da je kupnja i HODLing mnogo sigurnije rješenje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map