U neobičnom toku događaja, popularno web mjesto za rudarenje oblakom HashFlare obustavio sve operacije iskopavanja bitcoina na svojoj platformi. Vijest je stigla putem a Cvrkut post 24. srpnja gdje programeri HashFlare objašnjavaju da je tvrtka pretrpjela značajne gubitke od početka lipnja 2018. Nastavak objašnjava da povezani troškovi održavanja i električne energije povezani s rudarskim SHA-256 ugovorima Proof-of-Work više nisu unosan za tvrtku.

Nositelji ugovora HashFlare putem e-pošte dobili su obavijest o otkazivanju svojih pravila. Od ukidanja prošlog mjeseca, pojavljuju se nova izvješća koja dovode u pitanje valjanost usluga oblaka za rudarenje koje pruža HashFlare. Korisnici posebno tvrde da su njihovi ugovori otkazani bez povrata preostalog salda. Kao odgovor, službenici tvrtke izjavili su da njihov ugovor uključuje klauzulu koja omogućava HashFlareu da poduzme takav sumnjiv manevar te da su se korisnici složili s tim radnjama kad su se prijavili za njihove usluge..

Hashflare putem Twiitera

HashFlare putem Twittera

Još jedna zabrinjavajuća odluka koju je donio HashFlareov razvojni tim bio je izbor da se iznenada, i bez upozorenja, uvedu novi zahtjevi za povlačenjem. Ovi novopostavljeni zahtjevi ostavili su mnoge kripto ulagače da se bore kako bi dobili pristup svojim sredstvima. Novi postupci povlačenja uključuju zahtijevanje od korisnika da se strogo upoznaju s postupcima usklađenosti vašeg kupca (KYC). KYC zakoni uobičajeni su u tradicionalnim bankarskim scenarijima, ali u posljednje vrijeme kripto burze ih koriste na podliji način.

HashFlare čuva kripto koristeći KYC zakone

Čini se da HashFlare koristi zabrinjavajuću taktiku za zadržavanje kriptografije korisnika. CoinCentral je bila jedna od prvih organizacija koja je izvijestila o uznemirujućem trendu kripto burzi koristeći zakone o poznavanju vaših kupaca (KYC) kako bi spriječila korisnike da povuku svoja sredstva. Korisnici nisu trebali ispunjavati ove propise tijekom depozita tijekom otvaranja svojih računa. Tek nakon povlačenja korisnici se prisiljavaju poštivati ​​novoustanovljene KYC protokole.

Provedba ove sjenovite poslovne taktike navela je mnoge korisnike HashFlarea da udaraju na platforme društvenih medija kako bi izrazili svoje prezir prema novom strateškom kriptograbljenju tvrtke. Već su korisnici Reddita otvorili više stranica posvećenih borbi protiv odluke tvrtke i na mreži i izvan nje sud. Problem s posljednjim izborom je taj što korisnici moraju otkriti svoj identitet da bi tvrtku izveli na sud, a mnogi kripto ulagači svoju privatnost drže do srca.

Zamah pokreta kolektivne tužbe raste svakim danom. Korisnici Twittera otvorili su račun HashFlare kako bi upozorili druge na planirane radnje i objasnili im kako se mogu uključiti u tužbu. Mnogi korisnici uspoređuju HashFlareove manevre sa sada već ugašenom prevarom Bitconnect koja je potresla kriptomarket početkom godine.

Što je HashFlare’s Mining?

Usluga rudarstva u oblaku HashFlare omogućuje korisnicima unajmljivanje procesorske snage (hash) i njezinu upotrebu za rudarenje Bitcoina i drugih kriptovaluta. Korisnici od tvrtke kupuju godišnji rudarski ugovor. Ova je investicija navodno pokrila opremu, osoblje i operativne troškove rudarskih bušotina tvrtke. HashFlare je rekao klijentima da u njihovo ime upravlja s tim rudarskim bušotinama sa svom dobiti podijeljenom na temelju iznajmljene hash snage.

Problemi s Bitcoin rudarstvom

Problemi su nastali za HashFlare kada je kriptomarket nastavio propadati. Tvrtka je brzo shvatila pogrešku na svoje načine. Problemi su započeli nakon što su njihovi fiksni operativni troškovi počeli premašivati ​​vrijednost Hashflare-ovih nagrada za Bitcoin. Ovomjesečni gubitak sredstava omogućio je HashFlareu da ustanovi opskurnu klauzulu ugovora koja je omogućila tvrtki da otkaže sve Bitcoin ugovore bez da korisnicima osigura povrat novca za preostalo vrijeme prema njihovim ugovorima.

Hashflare najavljuje zamrzavanje bitcoin rudarskih operacija

HashFlare najavljuje zamrzavanje bitcoin rudarskih operacija

Drugim riječima, neki su ljudi platili HashFlareu ugovor o rudarskom oblaku u lipnju, a u srpnju je tvrtka otkazala ugovor i zadržala plaćanja korisnika prema ovoj klauzuli. Jednom kada spojite klauzulu o otkazivanju s uvođenjem strožih zahtjeva za povlačenjem, postaje očito da tvrtka ima skrivene motive u igri.

Korisnici uzvraćaju udarac

Korisnici HashFlarea ne planiraju odstupiti i dopustiti tvrtki da uzme njihovu kripto. Povrh sve veće skupne tužbe, korisnici objavljuju više različitih strategija za povrat novca. Jedan je korisnik, posebno, podijelio s kripto zajednicom kako je uspio povratiti kreditnu karticu Bank of America. Korisnik je kontaktirao banku i osporio optužbe kao lažne.

Korisnik HashFlare osporava naknade tvrtki za kreditne kartice

Korisnik HashFlare osporava naknade tvrtki za kreditne kartice

Korporativni

Estonija HashFlare stupila je na rudarsku scenu 2016. HashFlare također navodi adresu u Edinburghu u Škotskoj na stranici s informacijama o svojoj tvrtki. Programeri HashFlare potječu iz HashCoins kamp. Tvrtka je tijekom zadnjih dvanaest mjeseci brzo prerasla u značajnu platformu za rudarstvo u oblaku. Prema web mjestu HashFlare, tvrtka je globalno uspješno pružala usluge za preko 2.500.000 korisnika.

Tvrtka koristi kombinaciju snažnih rudarskih bušaćih postrojenja Bitmain, Bitfury i Inno3d, da nabrojimo samo neke. Službena politika tvrtke je učiniti kripto rudarstvo dostupnim svima, bez obzira na njihovo tehničko znanje.

Uznemirujuća budućnost HashFlarea

HashFlare je odgovorio na ove optužbe za prijevaru. Oni traže načine za ponovno uspostavljanje rudarstva bitcoina na svojoj platformi u narednim mjesecima. Ovo prazno obećanje možda neće biti dovoljno da bijesne korisnike vrati u potencijalne klijente rudarstva. No, HashFlare se nada da mogu nekako umiriti mase.

Prevare u oblaku

HashFlare je uspio steći reputaciju respektabilne operacije rudarstva u oblaku tijekom prošle godine. Ovi najnoviji potezi mnoge su kripto ulagače zabrinuli da bi se tvrtka mogla zaokrenuti na gore. Obmana rudarstva u oblaku postala je sve zastupljenija u kripto prostoru tijekom posljednjih godinu dana. Da biste izbjegli ove zamke, trebali biste energično istražiti bilo koju potencijalnu operaciju rudarenja u oblaku. Budite oprezni kod tvrtki koje nude zajamčeni povrat ulaganja. Zapamtite, kripto tržište je nestabilno i nitko ne može sa stopostotnom sigurnošću predvidjeti njegova buduća kretanja.

Marka HashFlare nikada neće biti ista

Sada se čini da bi to mogla biti teška vožnja i za HashFlare i za njegove korisnike. HashFlare se smatrao legitimnom operacijom u sektoru rudarstva u oblaku. Ti novi navodi dovode u pitanje tu valjanost. Kad razmislite o učincima odluke tvrtke i da platforma obrađuje više kripto valuta, teško je zamisliti scenarij u kojem HashFlare ne gubi lice u ovoj situaciji.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me