Dosljednost HitBTC-a svrstava se u vodeće burze kriptovaluta na tržištu u smislu obujma trgovanja. Iako je likvidnost važan čimbenik, nije jedina stvar koju biste trebali uzeti u obzir prije korištenja burze. U našem HitBTC pregledu ispitujemo sve detalje koje trebate znati o ovoj razmjeni.

HitBTC razmjene ključnih podataka

Korisničko sučelje

Prvo u našem HitBTC pregledu ispitujemo korisničko sučelje. U usporedbi s većinom drugih burzi, sučelje grafikona cijena prilično je slično. Najveća razlika između HitBTC-a i ostalih burzi je način na koji su fondovi kategorizirani na kartici “račun”. To je zato što HitBTC daje svakom korisniku dva računa (glavni račun i račun za trgovanje), koji oba imaju različite funkcionalnosti.

‘Glavni račun’ zamišljen je kao mjesto na kojem možete pohraniti svoja sredstva kriptovaluta. Ako ovdje imate sredstva, ne možete ih odmah mijenjati. Prvo ćete ih morati prenijeti na ‘trgovački račun’ koji je dizajniran posebno za trgovanje, a ne za spremanje sredstava.

Nakon što to znate, lako je razumjeti funkcionalnost korisničkog sučelja. Međutim, ako ste noviji korisnik, možda mislite da je ovo pomalo čudno. To je zbog činjenice da gotovo svaka druga razmjena kriptovaluta koristi sustav s jednim računom. Stoga posjedovanje sustava s dva računa stvara malu zabunu.

LTC / BTC grafikon cijena

Osim sustava s dva računa, HitBTC-ovo korisničko sučelje trebalo bi biti poznato većini kripto trgovaca.

Sigurnost: je li HitBTC siguran?

Nedugo nakon lansiranja 2015. godine, HitBTC otišao van mreže na kratko vrijeme. Tijekom ovog događaja neki su se korisnici požalili da ne mogu povući sredstva s burze. Pretpostavlja se da je to uzrokovano zamrzavanjem korisničkih sredstava na burzi zbog sigurnosnih mjera nakon što je drugoj burzi pod nazivom Bter ukradena sredstva tijekom hakiranja. Sve u svemu, incident s HitBTC-om 2015. nije bio glavni problem. Naravno, mnogi će ljudi tvrditi da je činjenica da burza može zamrznuti sredstva kad god to smatra potrebnim negativna kad se razmatra sigurnost.

Razmjena je uglavnom ostala relativno sigurna. Danas razmjena nudi dvofaktorsku autentifikaciju kao sigurnosnu mjeru. Možete aktivirati 2FA za zadatke poput prijave, povlačenja sredstava i podešavanja prilagodbi. Kao mjeru predostrožnosti možete odabrati koliko će dugo prijava na vaš račun ostati aktivna prije automatske odjave. Opcije uključuju 30 minuta, 1 sat, 8 sati, 1-7 dana ili nikad.

HitBTC koristi hladnjaču kako bi osigurao većinu svojih sredstava. Jedna jedinstvena sigurnosna značajka je “bijela lista”. Pomoću ove značajke možete dodati bilo koju adresu za polog u koju imate povjerenja. U osnovi, ovo želi spriječiti nekoga (čak i hakera) da se povuče na adresu s kojom niste upoznati ili je ne kontrolirate. Ako vam haker provali račun e-pošte i pokuša povući račun, HitBTC bi trebao moći blokirati ovu radnju.

HitBTC naknade

U usporedbi s većinom kriptovaluta, naknade za trgovanje na HitBTC-u su konkurentne. Za one koji uzimaju naknadu HitBTC su postavljeni na 0,1%. Proizvođači ne moraju plaćati nikakve naknade. Suprotno tome, proizvođači zapravo dobivaju 0,01% popusta za svaku trgovinu.

HiBTC naknade za isplate su jedinstvene po tome što jesu ne temelje se na opsegu transakcija. Na primjer, ako želite podići 10 BTC ili 0,5 BTC, naplatit će vam se ista naknada. Naknade su dinamične i automatski se prilagođavaju tržištu. Ako želite povući veću količinu kriptografije, ovo je sigurno pozitivno. Međutim, za manje iznose to bi se moglo smatrati negativnim. U usporedbi s drugim popularnim razmjenama kao što su Binance i Bittrex, HitBTC naknade za isplate su niže za neke kriptovalute, a veće za druge.

Natpis početne stranice HitBTC centra za podršku

HitBTC centar za podršku nudi puno odgovora na često postavljana pitanja o razmjeni.

Opcije valute

Jedna od kategorija koja HitBTC odvaja od većine burzi je broj dostupnih valutnih opcija. Od studenog 2018. na ovoj je burzi dostupno preko 200 različitih kripto valuta. Mnoge kriptovalute koje nisu dostupne na drugim popularnim burzama mogu se naći na HitBTC-u. Za mnoge trgovce to je dobra stvar, jer znači veću likvidnost za kriptovalute.

Za one koji žele položiti fiat izravno putem HitBTC-a, ova opcija očito više nije dostupna. Postoji nekoliko prethodno napisanih recenzija koje kažu da su podržane fiat valute (USD, EUR, BDP). Međutim, web lokacija za razmjenu (u studenom 2018.) to sada kaže ne nudi fiat depozite. Međutim, možete kupiti Bitcoin koristeći svoju Visa ili Mastercard na drugoj burzi koja se zove Changelly, koja je udružila HitBTC kako bi ponudila ovu uslugu. To možete učiniti i na bilo kojoj drugoj burzi koja nudi opcije fiat trgovanja.

Ograničenja trgovanja

Postoje tri razine računa koja određuju ograničenja transakcija. Međutim, nije jasno što ti nivoi zapravo znače za ograničenja transakcija. Na primjer, neki su rekli da razine provjere uključuju sljedeće:

Opći račun, koji ne zahtijeva potvrdu, ima dnevno ograničenje povlačenja u protuvrijednosti 5000 EUR u kriptovaluti. S ovom razinom ne možete položiti fiat. Potvrđeni račun je druga razina. Potrebna je KYC provjera. Dopušteno vam je ograničenje dnevnog povlačenja 25.000 EUR za kripto. Za fiat valutu postoji ograničenje od 2000 USD (EUR ili USD) tjedno i 10 000 USD mjesečno – i za podizanje novca i za depozite. Treća razina je kvalificirani račun koji vam omogućuje da svaki dan povučete kripto vrijednu više od 25.000 USD. Dopuštena povlačenja i polozi za kvalificirane račune iznose 10.000 USD tjedno i oko 50.000 USD (EUR ili USD) mjesečno.

Međutim, prema službenom predstavniku HitBTC-ove službe za korisnike na Redditu, “Na HitBTC-u nema dnevnog ograničenja”. Da bi se zabuna pojačala, na različite faze prikazane na donjoj slici (pronađene na web mjestu HitBTC) nije moguće kliknuti. Također, tamo nisu pružene informacije koje pokazuju razlike između tri razine računa.

grafika razina računa (općenito, provjereno i kvalificirano)

HitBTC ima tri glavne razine računa: opću, provjerenu i kvalificiranu.

Iskustvo korisničke službe

U završnoj kategoriji našeg HitBTC pregleda, ispitajmo cjelokupno iskustvo korisničke službe. Prema raznim recenzijama kupaca, HitBTC je relativno spor i ponekad ne reagira na pitanja korisnika. Na primjer, nekoliko se korisnika požalilo da tim za podršku nije odgovarao na pitanja nakon početnog upita. Iako je pozitivno što HitBTC ima opciju društvenih medija za rješavanje problema s kupcima (Reddit), često su povremeno bili redovi bez odgovora.

Drugo je pitanje što ponekad određeni novčići “zaglave” na razmjeni zbog tehničkih problema. Specifičan primjer toga je kada korisnici nisu mogli dovršiti nijednu operaciju s Metaverse ETP sredstvima. Ne dopuštajući korisnicima kontrolu nad vlastitim sredstvima i zatvaranjem / zamrzavanjem određenih kovanica, HitBTC riskira stvaranje stalnih izdanja za neke trgovce.

Zaključak

HitBTC ima tendenciju da ima konkurentne naknade za trgovanje i povlačenje, kao i obilje mogućnosti trgovanja kriptovalutama. Unatoč tome, razmjena bi trebala riješiti puno problema. Sigurnost fonda, iskustvo korisničke službe i pojašnjenja o raznim politikama razmjene područja su koja se mogu poboljšati. Nadamo se da će vam naša HitBTC recenzija pomoći da utvrdite je li ova razmjena dobra opcija za vas.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me