Ako se nađete izgubljeni u borbi desetaka različitih blockchain novčanika i razmjena, niste sami. Mnogi ljudi moraju se kretati krivudavim stazama između spremanja i slanja svoje kriptovalute, a nedostatak interoperabilnosti između novčanika dodaje još jedan element složenosti.

Budući da postoji relativno visoka prepreka za upotrebu kriptovaluta, mnogi se vlasnici tokena odluče jednostavno sjediti na svojim tokenima, umjesto da ih koriste za ono za što je (većina) bila namijenjena – da se troši i njima trguje. Većina digitalnih novčanika više su poput digitalnih trezora, za razliku od istinskih digitalnih novčanika koji jednostavno služe kao sredstvo za olakšavanje transakcija.

To je pitanje Zaklada za operativnost među novčanikom (FIO) traži rješavanje. FIO je nedavno lansirao decentralizirani blockchain protokol otvorenog koda koji omogućava korisnicima slanje i primanje tokena iz bilo kojeg FIO novčanika s poboljšanim korisničkim iskustvom. Sudjelovanje u FIO-u otvoreno je za sve novčanike i razmjene, a trenutno uključuje Shapeshift, KeepKey, Coinomi, BRD, Edge i MyCrypto.

Protokol razvija Access Venture Partners inkubirao Dapix, Inc. Povezali smo se s osnivačem & direktor tvrtke David Gold. Gold je veteran rizičnog kapitala koji ima više od 11 godina i svoje korijene može voditi do poduzetništva u dot-com eri.

Vaša je prošlost prepuna brojnih uspješno inkubiranih projekata dok ste bili direktorica Access Ventures fondova. Koji su vas faktori odlučili odvojiti se od anđeoskog ulaganja i preuzeti ulogu izvršnog direktora Dapixa?

Da pojasnimo, Access Venture Partners diverzificirani je tehnološki fond rizičnog kapitala u ranoj fazi nasuprot anđeoskom fondu. Uskočio sam da predvodim naše napore ulaganja u blockchain prije nekoliko godina u Accessu. Ubrzo sam se osjećao slično onome kako sam se osjećao tijekom ranih točaka … vidio sam ogroman potencijal koji blockchain može imati ako postigne svoju viziju omogućavanja razmjene vrijednosti da bude jednako laka, brza i decentralizirana kao i razmjena informacija je danas. Ali vidio sam i koliko je trenutna tehnologija bila loša sa stajališta iskoristivosti … baš kao i onih ranih dana interneta (web preglednik Mosaic na dial-up-u sa stranicama samo s tekstom bio je prilično grozan!).

Počeo sam istraživati ​​projekte koji su pokušavali poboljšati korisničko iskustvo s blockchainom. Ne nalazeći ništa uvjerljivo, počeo sam razmišljati o tome kako riješiti problem, gdje je formiran koncept koji stoji iza Dapixa i FIO protokola. Inkubirali smo tvrtku iz Accessa i kad smo počeli zapošljavati izvršnog direktora, osjećao sam se toliko strastveno zbog potencijala oko rješavanja ovog kritičnog problema za blockchain ekosustav da sam odlučio uskočiti i vratiti se korijenima svog operatora kako bih vodio tvrtku.

Koje se prekretnice procjenjuju kako bi se znalo kada je najbolje za Dapix prenijeti protokol u FIO Foundation?

Tehnologija koju je razvio Dapix bit će u potpunosti prenesena na Zakladu kada se pokrene glavna mreža i iskovaju FIO tokeni. To će vjerojatno biti tijekom našeg beta ispitivanja.

Koji su planovi za distribuciju FIO tokena koja vodi prema glavnoj mreži, kao i nakon njenog pokretanja?

FIO token je uslužni token koji se prvo predviđa kao registraciju FIO adresa i male transakcijske naknade velikim poslovnim korisnicima (mislite web stranice e-trgovine) za veće količine koje rade na protokolu i poboljšane FIO podatke koje žele. iskoristite … svakodnevni korisnici neće vidjeti naknade za transakcije jer svaka FIO adresa dolazi u paketu sa značajnim opsegom za svaku godinu.

FIO

FIO tokeni će vjerojatno u početku ući na tržište tijekom razdoblja beta testiranja. Specifičnosti načina na koji će tokeni ući na tržište razrađuju se sa pravnim vijećem kako bi se osiguralo poštivanje različitih pravila.

Možete li proširiti ulogu koju će zaklada FIO imati nakon što Dapix preda vladavinu? Točnije, kako izgleda odnos između pojedinih članova i zaklade FIO kada je riječ o donošenju odluka i promjenama softvera?

FIO protokol je delegirani dokaz o lancu uloga. O proizvođačima blokova glasat će vlasnici tokena izravno i neizravno putem izbornog punomoćnika svog glasa. Čvorovi koji proizvode blokove glasovat će o promjenama / nadogradnjama softvera kako bi ih odobrili za provedbu.

Uloga Zaklade uključivat će financiranje, kako internih tako i eksternih, projekata koji mogu poboljšati FIO protokol. Uz to, Zaklada će organizirati tijek prijedloga za poboljšanje FIO-a (FIP-ova) iz zajednice i pružiti istraživanje i procjenu potencijalne vrijednosti tih prijedloga kao usluga blokovima koji proizvode čvorove i zajednici kako bi im pomogla u procjeni tih prijedloga.

Čitljive javne adrese čine se prilično privlačnima u usporedbi s njihovim trenutnim stanjem. Hoće li FIO adrese funkcionirati slično DNS-u jer će svaka javna adresa također imati svoju jedinstvenu verziju okrenuta prema ljudima?

Blizu, ali ne baš. Kad bi svaka javna adresa imala svoju jedinstvenu verziju okrenuta prema ljudima, to bi značilo da bi svaki token / novčić u korisničkom novčaniku mogao imati različitu verziju okrenuta prema ljudima. To je jedan od razloga zašto rješenje upotrebljivosti za blockchain neće funkcionirati.

FIO adrese su čitljive adrese novčanika koje identično rade za svaki pojedini žeton ili novčić na korisnikovom novčaniku ili računu za razmjenu. Budući da FIO ni na koji način ne zahtijeva da se same blockchaine mijenjaju, FIO adrese rade odmah sa svim tokenima / novčićima, uključujući i potpuno nove koji su stvoreni.

Postoji li zabrinutost / razmišljanje o mogućnosti da FIO adrese mogu stvoriti sekundarno tržište imenovanja, za razliku od onih koji okružuju imena domena?

To nas ne brine … definitivno u našim mislima. Sekundarna tržišta nisu loša stvar jer stvaraju sposobnost razmjene vrijednosti između zastupljenih strana. Zapravo su same FIO adrese nezamjenjivi tokeni pa su automatski samostalni i njima se može trgovati na dovršen decentraliziran način.

FIO protokol pružit će pametni ugovor o prijenosu koji će omogućiti strankama da sigurno prodaju svoju FIO adresu za FIO tokene i iskoriste taj pametni ugovor za uklanjanje bilo koje potrebe za escrow-om treće strane.

Delegirani dokaz uloga može se smatrati demokratskijom verzijom tradicionalnog konsenzusa POS-a. Međutim, DPOS zahtijeva prisnije sudjelovanje vlasnika tokena kako bi bili sigurni da najbolji delegati potvrđuju transakcije. Kako Dapix i zaklada FIO namjeravaju poticati predanost koju zahtijeva zajednica?

Izvrsno pitanje … Stvarnost je što se širi simbol drži, to je veći dio vlasnika koji nemaju pojma za koga će glasati kao proizvođač blokova, a zapravo ih uopće nije briga uložiti vrijeme za razmišljanje to. Jednostavno ih nije briga. FIO protokol omogućit će novčanicima i razmjenama da imaju FIO tokene koje njihovi korisnici drže u svojim proizvodima koji su im posredovani za glasovanje. Korisnici će moći promijeniti tu postavku … ali ako zamislite da blockchain postaje potpuno mainstream, stvarnost je takva da većina neće mariti za to.

Dakle, novčanici i razmjene tada će imati glasniji glas za glasanje na čvorovima koji proizvode blokove, a FIO je namijenjeni protokol za rješavanje operativnosti međuzatnica (naspram platforme za opću upotrebu poput ETH), tako da novčanici i razmjene trebaju imati glasniji glas.

Ti će subjekti biti dobro informirani i uključeni u FIO, tako da će glasovati sa znanjem o proizvođačima blokova. Korisnici će, pak, uglavnom glasati odlučujući koje novčanike i razmjene žele koristiti za držanje svojih FIO tokena (iako bi opet korisnici mogli odlučiti glasati izravno, a ne proksirati svoj glas u novčanik ili razmjenu).

Nadalje, koje će mjere biti uspostavljene kako bi se osiguralo da delegati djeluju u najboljem interesu zajednice nakon što budu izabrani na tu funkciju?

Ako pod “delegatima” mislite na čvorove koji proizvode blokove, oni će neprestano biti u opasnosti da budu izglasani sa svoje pozicije proizvođača blokova. Ako pod delegatima mislite na entitet kojem je glasovanje proksi, većina njih na kraju će biti korisnici koji svoj FIO token glas proksiraju u novčanik ili na razmjenu koju koriste, a ti entiteti imaju ogroman interes da osiguraju da FIO protokol dobro funkcionira i može i dalje biti pouzdano decentralizirano rješenje.

Hvala!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me