Intervju s izvršnim direktorom OPEN-a, Kenom Sanghom, o tome kako kriptovalute učiniti otvorenijima

OTVOREN nudi rješenje blockchain infrastrukture za aplikacije koje prihvaćaju plaćanje kriptovalutama bez potrebe za opsežnim razvojem. Aplikacije se jednostavno mogu uključiti u OPEN API i početi prihvaćati desetke raznih kriptovaluta.

U svijetu kriptovaluta u kojem je usvajanje korisnika presudno, ali zaostaje, projekti poput OPEN imaju za cilj ukrcati više korisnika bez trenja.

Dobili smo priliku razgovarati s izvršnim direktorom OPEN-a Ken Sangha o trenutnom poduzetničkom krajoliku blockchaina i kriptovaluta. Prije OTVORENOG, Ken je pomogao u skaliranju tvrtke za razvoj casino aplikacija na 8 cifara i bio je mentor preko 20 akceleratora povezanih s tehnologijom.

Možete li objasniti ključne razlike između OPEN-a i ostalih kripto platnih platformi?

OPEN Platform razvija vlastiti API i blockchain.

OPEN je decentralizirana infrastruktura za aplikacije. Dopuštamo aplikacijama i igrama da prihvaćaju plaćanja kriptovalutom sa samo nekoliko redaka koda putem našeg OPEN API-ja koji je već aktivan. OPEN ne zahtijeva znanje bilo koje blockchain tehnologije ili programskog jezika kao što je Solidity, samo upotrijebite API i spremni ste za implementaciju plaćanja.

Tradicionalne platforme za kripto plaćanje, kao što je Bitpay, dopuštaju samo prihvaćanje Bitcoina ili malog broja kriptovaluta. Međutim, OPEN Platforma, putem DEX-a, omogućuje vam plaćanje desecima kriptovaluta, pružajući korisnicima veću fleksibilnost.

Kada koristite uslugu kao što je Bitpay, dobit ćete samo jednostavno hash transakcije koji govori koliko je kripto plaćen. Ne postoji integracija s pozadinskim aplikacijama. OPEN omogućuje aplikacijama da kripto prihvaćaju kao plaćanja u kojima se samo plaćanje ažurira u pozadini aplikacije, što je kritično za upotrebu programera.

OPEN također stvara OPEN Chain – visokopropusni blockchain koji koristi uravnoteženje opterećenja. Ovaj novi sloj omogućuje usmjeravanje transakcija kroz više blok-lanaca kako bi se iskoristio protok i mehanizmi konsenzusa više lanaca. To omogućuje protokolu OPEN Chain da distribuira transakcijsko opterećenje na nekoliko različitih blockchaina, koristeći propusnost i skalabilnost svakog od njih. To znači da možemo prijeći teoretsku granicu skalabilnosti decentraliziranih mreža tako što ćemo ih međusobno razgovarati i podijeliti opterećenje transakcija.

Otvori žeton

Skalabilnost, protok i interoperabilnost spriječili su blockchaine da se natječu s centraliziranim rješenjima i postignu uobičajeno usvajanje; OPEN radi na tome da se to promijeni.

Baš kao što je HTTP protokol stvorio temelje razmjene podataka koji su kasnije postali poznati kao web, a Bitcoin je stvorio prvi protokol za koordinaciju razmjene vrijednosti bez središnje strane, OPEN stvara protokol za razmjenu vrijednosti i podataka koji omogućuje postojanje Web 3.0 stoga.

Kakav potencijal to donosi u prostor?

OPEN je usmjeren na razvojne programere i kriptovima premošćuje postojeći centralizirani svijet. Zašto je ovo važno?

Pa, cijele se aplikacije ne mogu i neće premjestiti na blockchain. Treba postojati infrastruktura koja omogućuje prijenos podataka u decentraliziranim i centraliziranim svjetovima. To je ono što OPEN gradi.

Ova visokopropusna i interoperabilna infrastruktura bit će presudna za usvajanje programera i korisnika.

Nadalje, sa svojim aktivnim API-jem i bazenom za razvoj programera, OPEN je usmjeren na pružanje alata potrebnih za programere i uobičajeno usvajanje.

Možete li nam reći o nekim trenutnim partnerstvima koja je OPEN uspostavio i kako će oni imati koristi za potrošače?

OPEN se udružuje s etabliranom tvrtkom za obradu plaćanja u Koreji koja planira uskoro objavljivanje. Ovo partnerstvo omogućit će tvrtki da lako pruža rješenja za plaćanje kriptovalutama tisućama svojih trgovaca koji su uključeni u prekogranične i domaće transakcije.

Nedavno smo najavili i svoje OPEN Blockchain Innovation Labs, gdje smo u partnerstvu s nekim od najboljih akademskih institucija širom svijeta, uključujući Sveučilište Južne Kalifornije, Dukea, Sveučilište Tongji i mnoge druge koje će uskoro biti najavljene. Surađujemo s nastavnicima i studentima na istraživanju revolucionarnih tema u prostoru blockchaina.

OPEN svojim partnerima pruža jednostavan način da kriptovalutu prihvate kao plaćanje, a da ne moraju učiti o blockchainu. Kako se uključi više partnera, potrošači će moći koristiti svoju omiljenu kriptovalutu za plaćanje robe i usluga na sve više lokacija.

Što se tiče istraživanja, OPEN se nada da će ostati na čelu blockchaina i vjeruje da sveučilišta igraju ključnu ulogu u stvaranju novih slučajeva upotrebe i razvoja u industriji.

Do danas OPEN GitHub ima preko 800 obveza, što ga čini vrlo razvijenim. Kako je projekt postigao tako visoku razinu zanimanja zajednice programera?

OPEN zapravo ima preko 2000 obveza iz svojih razvojnih ciklusa OPEN Chain i OPEN API! To projekt stavlja u prvih 20 svih kripto projekata u smislu razvoja prema Crypto Misu.

OTVORENA platforma

Iako se mnogi projekti mogu usredotočiti na marketing ili hype, bili smo nepokolebljivi u razvoju stvarnog i djelotvornog proizvoda koji mogu koristiti tisuće programera i tvrtki. Od početka smo usmjereni na programere, kao što je prikazano kroz naš fond za razvoj programera (20% ponude tokena) i naša dosljedna tehnička ažuriranja.

Kako to planirate održati?

Planiramo objaviti dodatne alate koji će pomoći još većem broju programera da se uključe, uključujući SDK-ove i našu nadolazeću testnu mrežu.

Možete li nas provesti kroz Token Swap program? Zašto ste odlučili to početi raditi??

Program zamjene tokena osmišljen je tako da zamijeni postojeći OTVOREN token za naš novi, nadolazeći token protokola, istovremeno nagrađujući najvjernije navijače opcijom dodatnih bonusa. Iznos bonusa odredit će se do trenutka kada imatelj žetona registrira svoj novčanik. Snimke su snimljene kako bi se uhvatile ravnoteže novčanika.

(Molimo pogledajte ovdje za više informacija)

OPEN trenutno izvrsno napreduje, prolazeći kroz ključne prekretnice. Možete li nas razgovarati sa sljedećim koracima za projekt?

OPEN je trenutno usredotočen na partnere za tehnički razvoj i integraciju. Uz naš API uživo, sada planiramo objaviti testnet u rujnu i nastaviti graditi dodatne značajke – od kojih će mnoge biti objavljene u narednim tjednima!

Hoćete li postavljati ambicioznije rokove u svjetlu trenutnog napretka?

Zapravo smo daleko ispred svog izvornog plana. Već smo objavili naš API, dokumentaciju i generator skela, spremni za komercijalnu upotrebu. Uskoro planiramo objaviti naš testnet i agresivno testirati kako bismo razumjeli propusnost i skalabilnost.

Nedavno ste najavili osnivanje Open Blockchain Innovation Labs, zajedno s partnerstvom s Viterbi School of Engineering na Sveučilištu Južne Kalifornije. Razumijemo da je ova ruka OPEN-a postavljena za daljnje istraživanje blockchain inovacija izvan trenutnog projekta. Možete li podijeliti bilo što o vrstama istraživanja koja se provode?

Ken SanghaOvo je jedan od naših najuzbudljivijih pothvata. Ne istražujemo i razvijamo trendove koji su sada veliki, već ono što bi moglo postati veliko i u budućnosti, da bismo zaista stvorili dugoročnu vrijednost i korisnost. U pripremi su partnerstva s više sveučilišta.

Neki tekući projekti koje možemo otkriti uključuju unakrsne atomske zamjene i decentralizirane razmjene.

Hoćete li se u budućnosti udruživati ​​s drugim istraživačkim fakultetima i organizacijama?

Da! Pratite nas.

Razumijemo da će se uz upotrebu OPEN-a isporučiti naknada za transakciju od 3% koja će se koristiti za financiranje rasta programera. Iako je ovo vrijedan cilj, kako planirate uvjeriti korisnike da se isplati koristiti platformu?

Ova naknada se ne vraća na OTVORENO. Naknada se vraća u bazen za razvoj programera kako bi se ukrcalo i integriralo više programera, kao i rast i pomoć postojećim programerima.

Kao izvršni direktor, što oduzima najviše vremena i truda u OPEN-u? Za što bi volio da imaš više vremena?

Budući da se industrija globalno brzo razvija na mnogim kontinentima, definitivno putuje radi razvoja koji dolaze za OTVORENO.

Volio bih da imam više vremena za upoznavanje novih projekata.

Hvala vam!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map