Računalo je daleko odmaklo od toga da je bilo gigantska komad metala i plastike okružen skupinama znatiželjnih muškaraca i žena s međuspremnicima. Ubrzo unatrag nekoliko desetljeća, osobna računala postala su sve, od načina povezivanja s ostatkom svijeta, pa čak i do stvaranja cjelogodišnjeg prihoda.

Uspon rudarstva kriptovaluta koncept zarade računalom podigao je na novu razinu. Umjesto vaših klasičnih ruta digitalnog poduzetništva, poput e-trgovine, rudarstvo kripto valuta u osnovi vam omogućuje da svoj stroj pustite u pogonu i prikupljate uplate jer su isplaćene.

Zvuči li ovo predobro da bi bilo istina? Mala kap zdravog razuma kaže da, ali stvari su različite u svijetu kriptovaluta. Mreže temeljene na blockchain-u vrijedne više milijardi dolara, poput one Bitcoin-a, trebaju rudare da bi ih pokrenuli, otuda naizgled pasivna kompenzacija. S 12 različitih valuta koje se mogu iskopati, MinerGate želi pomoći korisnicima da maksimiziraju svoju profitabilnost za razliku od pukog iskopavanja bilo kog pojedinačnog novčića.

Snimka zaslona s web stranice MinerGate.

CoinCentral dobio je priliku za ekskluzivni intervju s Claudeom Lecomteom, izvršnim direktorom tvrtke MinerGate, jednog od većih svjetskih bazena s više valuta.

MinerGate je osnovan 2014. godine i narastao je na preko tri milijuna rudara od siječnja 2018. Prema web mjestu MinerGate, tvrtka je rudarima isplatila više od 20 milijuna USD (protuvrijednost kriptovaluta u USD u prosincu 2017.) od svog osnutka.

Međutim, rudarstvo pomoću prosječnih računala postaje eksponencijalno teže jer ASIC-ovi i druga moćnija rudarska oprema navale na scenu. Danas bi vaš prosječni MacBook Pro mogao zaraditi negdje između nekoliko centi i <100 USD tjedno u rudarstvu. Svaka industrija ima svoje izazove i vrlo je zanimljivo zaviriti u to kako je voditi jedan od najvećih svjetskih bazena za rudarenje u oblaku.

Nedavno je MinerGate objavio BTC bazen. Zašto mislite da je pravo vrijeme za izdanje?

Znate, prilično je teško pronaći pravo vrijeme za takvu odluku. Trenutno MinerGate postiže strukturni pomak i rast. U posljednja dva mjeseca izdali smo izvanlančane transakcije s našim partnerima iz Freewalleta, pokrenuli BTC spremište, ažurirali naše CLI i GUI rudare, povećavajući hashrate i proširujući softversku podršku i izvršili određene nadogradnje kako bismo postali potpuno kompatibilni sa softverom NiceHash . Naša tehnološka platforma bila je stopostotno spremna za pokretanje BTC bazena i nije bilo razloga za zadržavanje.

Iznad vrha, trenutno smo usred nečega – pokrenuli smo ogroman flashmob #iamaminer na Twitteru kako bi rudarska zajednica podigla glas i također pobijedila 1000 dolara za tweet.

Povratak na vrh. Pokretanje bazena Bitcoin važan je korak u kontekstu općeg trenda MinerGate za integraciju maloprodaje i profesionalnog rudarstva.

Koliko popularno očekujete da će novi BTC bazen postati u rudarskoj zajednici?

Ovaj je segment rudarstva vrlo konkurentan. Tržište je prezasićeno Bitcoin bazenima koji okupljaju široku publiku oko sebe. MinerGate BTC bazen ima nekoliko jednostavnih značajki koje su me uvjerile u sjajnu budućnost našeg projekta. Izvanredna razina usluge, višejezična podrška 24/7, kvaliteta i pouzdanost samog bazena i ogromna publika MinerGate-a omogućuju nam da budemo sigurni da ćemo iskoristiti ovo tržište.

Primarni cilj nam je ulazak među 10 najboljih. Možda se to neće dogoditi sutra, ali ciljevi su postavljeni da se postignu, zar ne?

Zašto je MinerGate BTC bazen bolji od alternativa?

Jasno je vidjeti naše prednosti – najvišu razinu usluge, stalnu podršku, kvalitetu samog našeg Bitcoin bazena, pouzdanost i transparentnost tvrtke te svježe ideje o izvrsnim poboljšanjima, poput dodavanja spojenog rudarstva. Vrlo je važno imati veliku početnu publiku koja pokreće rudarski bazen. Imamo ga.

Drago mi je da ste spomenuli spojeno rudarstvo. Koji će se novčići spojiti s BTC-om?

Iako spojeno rudarstvo neće biti prepoznatljiva značajka spremišta odmah nakon pokretanja, dodat ćemo ga nakon što se uvjerimo da sve radi ispravno. Imamo nekoliko mogućnosti za spajanje kovanica s BTC-om, ali nažalost, sada ne mogu otkriti detalje jer sam obećao da nećemo ukrasti vijest iz našeg PR odjela.

Tko je vaša ciljana publika? Profesionalni rudari ili ratnici iz fotelje?

MinerGate je oduvijek bio rudarski bazen prilagođen pridošlicama. Dajemo sve od sebe da sve pojednostavimo do razine kada bi čak i vaš hrčak bez praktičnog znanja u rudarstvu mogao početi zarađivati.

Većina je novaka oduševljena i puna ideja, a zadovoljstvo je raditi s njima. Neprestano radimo na poboljšanju upotrebljivosti našeg softvera. Nedavno smo objavili značajno ažuriranje MinerGateove softverske baze softvera za rudarstvo – MinerGate xFast Miner. Međutim, zaslužuje posebno spominjanje nešto kasnije.

Ključna publika našeg Bitcoin fonda su profesionalni momci s ozbiljnim ASIC-ima. Ova nam je publika nova. Po mom mišljenju, kineska publika trenutno izgleda vrlo perspektivno, a mi radimo na razvoju naše marke u nekoliko pravaca odjednom. Kripto svijet je međunarodni, zato ga toliko volimo.

Možete li čitateljima Coincentrala reći više o novom rudaru open Beta?

Ovog kolovoza obećali smo da ćemo se riješiti sekundarnih tijekova rada kako bismo se usredotočili na razvoj bazena. Tim programera MinerGate stvorio je potpuno novi rudar. Postigli smo nekoliko važnih ciljeva, poput poboljšanja stabilnog poslovanja i značajnih performansi, koji su se povećali u prosjeku na 20% u odnosu na broj naših glavnih konkurenata. I više od toga, za neke smo konfiguracije postigli stopostotni rast i to je nešto čime se možemo ponositi.

Zasluge Bruceu, Jane, Lesley – bez vas ne bismo nikada toliko učinili!

Vratimo se spojenom rudarstvu. Želite li proširiti popis podržanih spojenih kovanica?

Istražujemo mogućnosti da najbolje od njih provedemo u djelo. U vrlo bliskoj budućnosti omogućit ćemo objedinjeno rudarenje novih parova kovanica koji se temelje na algoritmu CryptoNight. Kao što sam već rekao, spojit ćemo BTC, ali ovdje osjećam Emmine oči (ona je šefica našeg PR odjela) kako mi gore rupe na leđima.

Mogu samo reći da nadgledamo razvoj PoW XMR i kovanica koje se mogu spojiti s njim.

Kada ćemo vidjeti nove kovanice na MinerGateu?

Upravo smo objavili svoj BTC fond i razgovarali smo o podršci spojenog rudarstva. Nedavno smo pokrenuli prvi CryptoNight bazen za objedinjeno rudarenje za CryptoNight ASIC-ove. Sada korisnici mogu započeti rudarstvo Monero Original i dobiti Bytecoin bez gubitka hashrate-a za glavni novčić. 24/7 smo u kontaktu s našim partnerima iz Kine i Južne Amerike, nadgledajući potencijalne altcoine. Samo provjerite vijesti i ostanite s nama!

Tu i tamo možete vidjeti ljude kako objavljuju mišljenje da je MinerGate prevara. Možete li to komentirati?

Eh, to je zavist. Ok, šalu na stranu – optužbe za prevare uvijek se podudaraju s bilo kojim velikim poslom. Pogotovo poslovi koji utječu na komercijalne interese običnih ljudi. Pogotovo na internetu. Pogotovo u kripto svemiru.

Mi smo jedan od najvećih rudarskih bazena na svijetu. 3,5 milijuna naših korisnika jednostavno ne može pogriješiti. Očito, kvaliteta rudarstva i infrastruktura oko njega prisiljavaju naše konkurente da rade dvostruko više kako bi ih sustigli. Jeste li ikada vidjeli prijevaru u trajanju od četiri godine, koja neprestano radi na poboljšanju svoje usluge i raste iz godine u godinu? Nemojte misliti da su ljudi toliko blesavi!

Naš tim to čini lako i samopouzdano, znate, kao da se radi o dugo izvučenoj šali koja više nije tako smiješna. Za zapisnik: ne, nismo prevara.

Koji su MinerGate planovi za najbližu budućnost?

Pa, nastavit ćemo nadograđivati ​​svoj bazen, dodavati nove kovanice i pružati našim korisnicima najbolju uslugu. Imamo ideje o spojenom rudarstvu. Neprestano se borimo s Googleom kako bismo našu aplikaciju vratili na Google Play. Trenutno ga možete preuzeti na našoj web stranici. Upravo smo pokrenuli flashmob #iamaminer kako bismo pokazali da je rudarstvo i dalje važno i da ima svoj glas. Imamo na tone ideja i predstavit ćemo ih jednu po jednu.

Iako se čini da je MinerGate zatvorena tvrtka, uvijek smo otvoreni za nove prijedloge. Po mom mišljenju, ključ našeg rada je kontakt s korisnicima i njihova zaštita. Uvijek smo na vašoj strani – to je moto naše tvrtke. Izgradimo zajedno bolji kripto svijet!

Hvala, Claude Lecomte.