Je li nizozemski novčić osuđen da postane leteći Nizozemac?

Od 17. stoljeća priče o Leteći Nizozemac bili su popularni širom svijeta. Legendarni brod duhova nikada nije uspio sletjeti. Bilo je osuđeno zauvijek ploviti morem. Dakle, ima li nizozemski novac u kripto svijetu sličnu sudbinu? Ima li ovaj projekt sposobnost napredovanja? U ovom ćemo članku razmotriti čimbenike kao što su tehničke specifikacije, slučajevi upotrebe i trendovi u nizozemskoj cijeni kovanica kako bismo bolje odgovorili na ova pitanja.

Što je nizozemski novac (NIZOZEMSKI)?

Nizozemski novac (DUTCH) je kripto valuta koja je namijenjena uporabi u Nizozemskoj. Na primjer, na web stranica projekta, ciljevi uključuju “okupljanje što većeg broja nizozemskih web trgovina radi povezivanja”. Projekt također teži međunarodnom usvajanju korisnika. Koristi hibridni algoritam konsenzusa Proof-of-Work, Proof-of-Stake. Slično kao i Litecoin, nizozemski novac koristi algoritam raspršivanja Scrypt.

Nizozemska projektna misija

Prema web stranici projekta, „nizozemski novčić je altcoin koji su napravili nizozemski prijatelji. Nadamo se da ćemo postati najveći nizozemski altcoin ikad napravljen. ” Da, puno je čudnih gramatičkih pogrešaka poput ove na web mjestu projekta. Iz ovoga nije jasno planira li se Dutch Coin usredotočiti na slučajeve korištenja izvan granica Nizozemske. Iako smo vidjeli dosta različitih kripto valuta za upotrebu u određenim zemljama, one su većinom bile kontroverzne. Projekti poput Petro u Venezueli i Turcoina u Turskoj pružaju dobre primjere. Estonski Estcoin bio je vrlo vjerojatno najobećavajući nacionalni prijedlog projekta za kriptovalute. Međutim, estonska vlada smanjila je svoje planove u lipnju 2018. godine.

Logotip nizozemskog novca

Nizozemski novac želi donijeti kripto u Nizozemsku.

Nizozemski novčić ICO?

Kada je riječ o prikupljanju sredstava, nejasno je je li ovaj projekt stvarno proveo ICO ili ne. Nikakve informacije u vezi s naporima za prikupljanje sredstava nisu navedene na Twitter stranica projekta ili web stranice. Također je nejasno koja je zapravo tržišna kapitalizacija nizozemskog novca. Na primjer, na web lokacijama poput CoinMarketCap, ovo iznos nije naveden. Međutim, možemo vidjeti da nizozemski novac još uvijek trguje.

Tehničke značajke

Gledajući web stranicu projekta, nije navedeno puno tehničkih detalja. Osim toga, osim Twittera ne postoji tehnička knjiga ili veze do popularnih platformi društvenih medija. Postoji nekoliko osnovnih detalja poput maksimalne opskrbe NIZOZEMSKIM (440 milijuna) i blok nagrade (50 kovanica). Uz to je prethodno minirano 83,6 milijuna NIZOZEMSKIH, što je približno 19% maksimalne opskrbe. Projekt je dobio nekoliko komplimenata Bitcoin Garden Forum za svoju odluku da koristi Proof-of-Stake i Proof-of-Work. Međutim, neki su se požalili da nagrada nije dovoljna za poticanje sudjelovanja u rudarstvu.

Fotografija tehničkih specifikacija nizozemskog novca

Dutch Coin izveo je predminu i sadrži hyprid PoW / PoS conensus algoritam.

Nizozemska cijena kovanica

Da, cijena nizozemskog novca smanjena je kao i gotovo svaka druga kripto krila. To bismo trebali očekivati ​​na medvjeđem tržištu. Međutim, vrijednosti nizozemskih novčića znatno su niže od većine ostalih kriptozapisa. Primjerice, trenutna cijena nizozemskog kovanica pretrpjela je 59,6% u posljednjih 60 dana (od 28. srpnja do 28. rujna). Za usporedbu, Bitcoin je u istom vremenskom razdoblju opao samo 20,6%. U međuvremenu, XRP je zapravo porastao za 18,8%.

Znak pitanja za tržišnu granicu na stranici CoinMarketCap nizozemskog novčića

Prema CoinMarketCap-u, tržišna kapa nizozemskog novca nije poznata.

Mapa puta tima i projekta

Na web mjestu projekta nije naveden nijedan tim. Također je teško reći u kojoj je fazi ovaj projekt. To je zato što su ciljevi navedeni u tri faze: ranoj fazi, drugoj fazi i završnoj fazi. Nisu navedeni datumi za ove faze, pa je nemoguće točno znati kada možemo očekivati ​​da će različiti koraci započeti ili završiti. U usporedbi s većinom blockchain projekata, nizozemskom Coinu značajno nedostaje usredotočenost na ažuriranja tehničkih značajki, posebno u posljednje dvije faze plana. Na primjer, glavno tehničko ažuriranje spomenuto nakon odjeljka u ranoj fazi je “povezivanje obje rudarske pilule i blockexplorers”.

Mapa puta je uglavnom marketinški usmjerena s ciljevima poput “počevši od svijesti o društvenim mrežama kroz društveni pad” i “počevši od malog lokalnog marketinga”. Da, važno je usredotočiti se na marketinške napore, ali očekivalo bi se da će biti više ciljeva od onoga što je dostupno na trenutnom popisu. Također bi bilo korisno vidjeti detaljnije, vremenski specifične planove. To bi moglo pomoći nizozemskom novcu da izgradi svoju zajednicu kriptozagovornika i uspostavi njegovo usvajanje u cijeloj Nizozemskoj, kao i u drugim zemljama širom svijeta. Uz to, posljednje ažuriranje s Twitter stranice projekta bilo je još u prosincu 2017. godine.

Fotografija nizozemskog mape puta

Nizozemski novac uglavnom navodi marketinške napore u drugoj fazi plana projekta.

Razmjene

Prema CoinGecko, Coinexchange je jedina burza kriptovaluta koja prodaje nizozemski novac. Također ima samo jedan trgovinski par: DUTCH / BTC. Projektni tim predao je nizozemski novčić Yobitu u prosincu 2017. godine, ali nije bio uspješan na uvrštavanju na tu ili bilo koje druge veće burze. Opseg trgovine od 24 sata izuzetno je nizak. Primjerice, 28. rujna ta je marka iznosila 2,41 USD prema CoinGecko. To nije samo zbog medvjeđeg tržišta. Primjerice, bilo je nekoliko dana kada je ta oznaka bila ispod 10 USD. U siječnju 2018. najviši iznos 24-satne trgovine iznosio je samo 11.500 USD. Kao što je gore spomenuto, vrijednosti nizozemskog novca također se kontinuirano smanjuju tijekom cijele 2018. godine.

Na stranici foruma Bitcoin Garden projekta, pitao je jedan korisnik ako je projekt još uvijek bio živ u svibnju 2017. Od 1. listopada 2018. taj korisnik još uvijek nije dobio odgovor. Stoga se projekt u ovom trenutku vjerojatno može smatrati mrtvim. Moguće je da bi to moglo oživjeti; međutim, trebalo bi napraviti puno poboljšanja.

Slučajevi potencijalne upotrebe i zaključak

Ideja kriptovalute usredotočene na državu ili čak regionalno kriptovaluta nije nova ideja. Ti se projekti čine kao dobri koncepti u teoriji. Međutim, u praksi vidimo brojne prepreke za usvajanje, čak i u slučajevima kada projekt podržava nacionalna vlada. U slučaju nizozemskog novca, ne vidimo takvu potporu ni od nacionalnih ni čak od lokalnih vlada u Nizozemskoj. To još više otežava masovno usvajanje.

Ostali čimbenici poput nedostatka obujma trgovanja i nedostatka dostupnosti razmjene vjerojatno su doveli do velikog smanjenja vrijednosti nizozemskih kovanica u usporedbi s drugim kriptovalutama u 2018. Je li nizozemski novčić osuđen postati Leteći Nizozemac? Prema ažuriranjima (ili nedostatku istih) u 2018. godini, čini se da je odgovor da.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map