Tijekom posljednjih devet godina Bitcoin je doživio značajne promjene cijena. Za manje od godinu dana, Bitcoin je uspio doseći najvišu razinu od 19.500 američkih dolara prije nego što se vratio na trenutni raspon cijena između 6000 i 7000 američkih dolara. Ovaj značajan pad možda se pitate je li prekasno za kupnju Bitcoina? Odgovor je negativan. Razmotrimo neke od glavnih razloga zašto je kupnja Bitcoina u 2018. godini pametna odluka.

Volatilnost nasuprot dobicima

Ne treba puno istraživanja da bi se utvrdilo da je Bitcoin hlapljiva imovina. Bilo koja imovina koja može zabilježiti dobitak od 1000 posto za manje od godinu dana, a potom izgubiti te dobitke, treba smatrati nestabilnom. Iako je nestabilnost velika zabrinutost tradicionalnih investicijskih društava, važno je spomenuti da je Bitcoin i dalje porastao za više od 400 posto od svibnja 2017..

Ovi dobici daleko su veći od onih koje osiguravaju tradicionalni štedni računi, obveznice ili tržište dionica. Na taj bi način Bitcoin mogao biti bolji alat za ulaganje onima koji razumiju kako tržište funkcionira kroz njegovu volatilnost.

Grafikon koji prikazuje volatilnost bitcoina putem CoinMarketCap-a

Grafikon koji prikazuje volatilnost bitcoina putem CoinMarketCap-a

Volatilnost može biti štetna za vašu strategiju ulaganja kada kupujete Bitcoin s najvišom vrijednošću. Primjerice, ako ste kupili jedan Bitcoin (19.500 USD) u prosincu 2017. i odlučili zadržati do danas, pokazali biste značajne gubitke od preko 12.000 USD. Da ste prodali svoj Bitcoin nakon što je tržište počelo padati i reinvestirati na donjoj strani, sada biste sjedili na gotovo tri kompletna Bitcoina.

Pretvaranje volatilnosti u dobit

Iskusni investitori zarađuju u vremenima krajnje nestabilnosti. U većini slučajeva pametni kripto ulagač ojačat će svoju poziciju u vrijeme pada prodajom svojih udjela na vrhuncima. Zatim, nakon što se korekcije na tržištu dovrše, otkupljuju Bitcoin po nižoj stopi. Iako je ova strategija vrlo učinkovita, novim ulagačima može biti teško svladati je.

Tradicionalni investicijski fondovi

Brojne tradicionalne financijske tvrtke ušle su na kripto tržište tijekom prošle godine. Nedavno izvješće Objavljeno by Forbes naglašava kako bi bitcoin elektronički trgovani terminski poslovi (ETF-ovi) mogli pomoći Bitcoinu da vidi nove maksimume u narednoj godini. Izvještaj objašnjava kako bi daljnja regulacija koju osigurava SEC prema bitcoin futuresima mogla omogućiti tradicionalnom investicijskom kapitalu da preplavi tržište.

Oskudica: Je li prekasno za kupnju bitcoina?

Iako nitko ne može definitivno odrediti smjer tržišta, ključno je uzeti u obzir oskudicu kada se odlučuje hoće li imovina povećati vrijednost. Bit će proizvedeno samo 21 milijun Bitcoina. Od predviđenih 21 milijuna Bitcoina predviđenih za puštanje, 17.323.362 već je u optjecaju. Preostalo je manje od četiri milijuna Bitcoina koji još nisu u optjecaju.

Pojedinosti bitcoina putem CoinCentrala

Pojedinosti bitcoina putem CoinCentrala

Uz to, nedavna studija otkrio da bi čak 36 posto cirkulirajuće opskrbe Bitcoina moglo biti nedostupno. Ovaj postotak jednak je oko 6,226 milijuna Bitcoina koji su “izgubljeni, vjerojatno izgubljeni ili minirani”. Isti je izvještaj pokazao da je čak 22 posto trenutne ponude Bitcoina pod kontrolom špekulanata. Ove vas informacije ostavljaju za zaključak da je Bitcoin zapravo oskudna imovina, a kako se potražnja za Bitcoinom povećava u narednim godinama, vrijednost bi se trebala povećavati na koreliran način.

Napredak skalabilnosti

Bitcoinov blockchain sposoban je rukovati do sedam transakcija u sekundi. Ova ograničena stopa transakcijske obrade doprinijela je nedavnim problemima zagušenja koji imate naišao. Za usporedbu, Visa prima oko 1.667 transakcija u sekundi, ali je sposobna za to rukovanje do 56 000 transakcija u sekundi prema istraživačima.

Da bi Bitcoin jednog dana postigao izvorni cilj Satoshi Nakamoto stvoriti “Peer-to-Peer elektronički sustav gotovine”, trebat će obrađivati ​​znatno više transakcija u sekundi. Bitcoinisti su prepoznali potrebu za dodatnom skalabilnošću unutar kripto mreže, a programeri su stvorili nekoliko jedinstvenih rješenja za rješavanje tih problema.

Munjska mreža

Lightning Network izvanmrežno je rješenje zabrinutosti zbog skalabilnosti Bitcoina koje koristi privatne kanale plaćanja kako bi smanjilo zagušenje blockchaina. Korisnici mogu slati i primati beskonačna plaćanja unutar ovih kanala plaćanja. Nakon završetka transakcija, podaci se registriraju na blockchain.

Lightning Network je još uvijek u fazi beta testiranja. Bez obzira na to, protokol je stvorio jedinstvenu priliku za korisnike Bitcoina. Već pojava Lightning Network Bitcoina Automati obećava potpuno novo iskustvo za kripto korisnike. Ako je protokol uspješan u rješavanju zabrinutosti zbog skalabilnosti Bitcoina, moglo bi se raširiti kripto usvajanje nastaju mnogo prije nego što se očekivalo.

Je li prekasno za kupnju bitcoina zbog vladinih propisa?

Mnoge zemlje, poput Japana, odlučile su da je to najbolje legalizirati Bitcoin kao zakonsko sredstvo plaćanja. Iako ove zemlje prestaju nazivati ​​Bitcoin valutom, s obzirom na činjenicu da ga vlada ne izdaje, priznaju da je kripto održivo sredstvo plaćanja robe i usluga.

U SAD-u SEC nastavlja razmatrati najbolji regulatorni postupak koji treba slijediti kada se radi o kriptovalutama i njihovim nusproizvodima. DIP odbijen više bitcoin ETF licenci tijekom prošle godine, navodeći nepostojanje propisa kao svoj primarni razlog za to.

Unatoč ovoj odluci, neki članovi regulatornog tijela, poput povjerenice DIP-a Hester Peirce, javno su osporili odluku. U Forbesu intervju, Peirce je izrazio razočaranje odlukom. Peirce predstavlja sve veći broj dužnosnika koji pokazuju podršku kriptovalutama poput Bitcoina.

Tradicionalna nestabilnost tržišta

Ulagači gledaju prema alternative kao što je tržište zlata u doba globalne financijske nestabilnosti. Tradicionalno je zlato bilo odabrano ulaganje, no nedavne studije pokazuju da mnogi ljudi kripto tržište danas smatraju drugom opcijom tijekom ekonomski padovi. Ovo uvjerenje dovelo je do toga da su Bitcoin mnogi nazivali digitalnim zlatom. Ako Bitcoin može zadržati ovaj naslov, to bi moglo pomoći u širenju kriptoa na nove visine.

Kako kupiti Bitcoin

Još jedan vitalni čimbenik koji treba uzeti u obzir prilikom rasprave je li prekasno za kupnju Bitcoina u 2018. godini, sve veći broj razmjene fiat-za-Bitcoin razmjena koje ulaze na tržište. Razmjene poput Coinbase pomažu premostiti jaz između novih ulagača i kripto tržišta. Pomoću ovih platformi možete kupiti Bitcoin izravno sa svog mobilnog uređaja.

Je li prekasno za kupnju bitcoina u 2018. godini: definitivno br

Nakon što smo čuli razloge zašto je Bitcoin još uvijek pametna investicija u 2018. godini, ne čudi da kripto tržište i dalje bilježi stabilizirajući utjecaj. Bitcoin pruža svijetu oblik valute, i unatoč činjenici da je specifičan ranjivosti postoje, trebali biste očekivati ​​rast cijena Bitcoina u godinama koje dolaze. Ako želite saznati više o tome kako postati bolji kripto investitor, pogledajte naš vodič o tome kako povećati svoj kripto portfelj kao profesionalac.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me