Je li Riot Blockchain i dalje dobra investicija pola godine nakon pivota?

Riot Blockchain (RIOT), bivša biotehnološka tvrtka koja je proizvodila medicinske uređaje, preusmjerila je svoj poslovni model usredotočujući se na kriptovalute prošlog listopada. Prva javno uvrštena blockchain tvrtka u Americi, Riot Blockchain, koncentrirala se na stjecanje i razvoj tvrtki specijaliziranih za novi blockchain sektor. Prošlo je više od osam mjeseci otkako je tvrtka pokrenula svoju cjelokupnu strategiju. Zaronimo u najnovije akcije RIOT-a i provjerimo je li to još uvijek dobra prilika za ulaganje.

Riot Blockchain zaglavlje

Portfelj Riot Blockchaina

Predvođen novim izvršnim direktorom Johnom O’Rourkeom, RIOT je od preusmjeravanja iz biotehnološkog sektora odmah stekao raznolik portfelj tvrtki za kriptovalute i blockchain. Diverzificirajući se u blockchain industriji, najveća ulaganja RIOT-a bila su u razmjenu kripto valuta, uslugu revizije blockchaina i uslugu pametnog ugovora telekoma. Uz to, RIOT je uložio ogromno u hardver za rudarstvo bitcoina.

Coinsquare

RIOT-ovo prvo ulaganje u kriptovalute postajalo je djelomičnim vlasnikom Coinsquare, vodeća kanadska burza kriptovaluta. Ova se investicija već pokazala mudrom jer je Coinsquareova procjena preko 15 puta veća od početne vrijednosti od trenutka kada je Riot uložio. RIOT je nedavno sudjelovao u najnovijem zaokruživanju financijskih sredstava tvrtke Coinsquare kako bi povećao svoje ukupno vlasništvo na 15% ukupnog kapitala tvrtke Coinsquare. Udio RIOT-a trenutno se procjenjuje na 50 milijuna dolara.

O’Rourke je nedavno komentirao značaj akvizicije, “Coinsquare nastavlja svoj brzi rast i izvršenje, pozicionirajući se kao vodeća mjenjačnica digitalnih valuta u Kanadi … Vjerujemo da Coinsquare nudi najuvjerljiviju platformu za transakcije u digitalnim valutama u Kanadi.”

Početna stranica Coinsquare

TessPay

U listopadu 2017. Riot Blockchain kupio je 52% udjela u TessPay za 320.000 američkih dolara i 75.000 dionica RIOT-a. TessPay je blockchain tvrtka koja nudi rješenja za telekomunikacijske tvrtke. Konkretno, poslovni model TessPay-a vrti se oko stvaranja zajamčenog sustava plaćanja pomoću escrow usluge temeljene na blockchainu za korporativne telekom operatore.

Dva mjeseca nakon ulaganja Riota, Tess je potpisala pismo o namjeri da se pripoji kanadskom Cresval Capitalu (CVLCF). Kao dio spajanja, RIOT dobiva 41,6 milijuna dionica Cresval Capital. Uz spajanje koje se očekuje sljedećih mjeseci, udio RIOT-a u Cresval Capitalu vrijedit će više od 2 milijuna dolara.

TessPay

Verady

U studenom 2017. RIOT Blockchain je investirao u Verady, uslužna tvrtka koja pruža usluge računovodstva, revizije i provjere imovine zasnovane na blockchainu. Verady je osnovan kako bi otklonio jaz u izvještavanju o imovini između tradicionalnih računovodstvenih tvrtki i procvata blokchaina i kriptovaluta..

Prema svom planu, Verady trenutno širi mrežu pouzdanih računovodstvenih tvrtki na svojoj računovodstvenoj platformi VeraNet, a također razvija svoje usluge revizije Ethereuma. Trenutno je dostupno malo javnih podataka o točnom statusu Veradyjeve porezne platforme VeraNet ili trenutnom popisu kupaca.

Verady Header

Bitcoin Mining Operation

Najveća investicija Riot Blockchaina bila je u rudarstvu bitcoina, žarišne točke za Riotov plan portfelja kriptovaluta koji ide naprijed.

Za mjesec travanj RIOT-ova rudarska operacija proizvela je ukupno 100 Bitcoina (BTC) i 61 Bitcoin Cash (BCH). Iako RIOT osim Bitcoina kopa i Bitcoin Cash, redovito pretvara sav iskopani Bitcoin Cash u Bitcoin.

Riotovi planovi proširenja rudarstva dosegnuli su 7.850 rudara Bitmain S9 koji su radili do kraja svibnja i iskoristili 11,5 MW energetskih kapaciteta.

Riot Bitcoin Rudarstvo

Nedavno izvješće o kontroverzama i zaradi

Iako RIOT nije nužno optužen da je učinio išta protuzakonito, Riot Blockchain bio je u središtu nadzora i kritika glavnih medija tijekom posljednjih nekoliko mjeseci.

Izvještaj CNBC-a

U veljači je CNBC profilirao Riot Blockchain u a zlonamjerna prijava koji je negativno prikazao novo fokusiranu blockchain tvrtku. Izvještaj CNBC-a tvrdio je da RIOT iskorištava svoje ime blockchain kako bi podigao cijenu dionica, dok zapravo tvrtka nije imala temeljni plan za ulaganje u blockchain tehnologiju. O’Rourke je branio svoju tvrtku, tvrdeći da je komad potpuno jednostran.

Iako se RIOT učvrstio kao stvarna blockchain tvrtka postavši jedna od najvećih operacija rudarstva Bitcoina na svijetu i ulažući u više blockchain kompanija, CNBC i dalje tvrdi da je RIOT drastično preplatio svoj rudarski hardver.

Sudski poziv Posljednje vijesti

Prošli mjesec, Riot Blockchain primio je poziv od Komisije za vrijednosne papire “tražeći određene informacije”. Nakon što je istraga postala javna, O’Rourke je izjavio da ne može komentirati situaciju i da nije bio upoznat s prirodom istrage ili onim što istražuje..

Mjesecima prije sudskog poziva za SEC, O ’Rourke je snimio CNBC,” Nisam zabrinut za SEC jer RIOT preotkriva “.

Tromjesečno izvješće o zaradi

RIOT je svoju zaradu u prvom tromjesečju objavio 17. svibnja. Tromjesečno izvješće RIOT-a otkrilo je da je ostvarilo prihod manje od milijun dolara i da je u prvom tromjesečju poslovalo s ukupnim gubitkom od 1,6 milijuna dolara. Većina prihoda tvrtke došla je od operacija rudarstva kriptovaluta koje je nastavila širiti ovog mjeseca.

RIOT-ovi financijski izvještaji također otkrivaju da je u posljednjih šest mjeseci potrošio 36,4 milijuna dolara, a tvrtki je ostalo samo 5,3 milijuna dolara u bilanci. Većina ovog novca uložena je u hardver za rudarstvo bitcoina i druga dugoročna ulaganja.

Nastavkom ulaganja u Bitcoin rudarstvo, trebali bismo očekivati ​​značajan porast prihoda RIOT-a u narednim kvartalima.

Povijest trgovanja

Kada se RIOT prvi put preimenovao u blockchain fokusiranu tvrtku 4. listopada 2017., cijena dionice odmah je skočila 17 posto sa 8,18 na 9,50 dolara. U samo nekoliko mjeseci cijena dionica Riota naglo je porasla na najvišu razinu od 38,60 dolara 19. prosinca 2017..

Od nove godine, negativno pokrivanje vijesti i opadanje tržišta kriptovaluta gurnuli su cijenu dionica RIOT-a na prethodne razine cijena prije najava o ponovnom brendiranju. U vrijeme pisanja ovog članka cijena dionica Riota iznosi 7,54 dolara.

Grafikon dionica Riot Blockchain

Konačna presuda

Iako RIOT trenutno ne posluje s dobiti, stekao je raznolik portfelj blockchain tvrtki i pozicionirao se da postane glavni igrač u industriji kriptovaluta sa svojim masivnim ulaganjima u rudarski hardver.

Budući financijski uspjeh tvrtke bit će u velikoj mjeri povezan s učinkom same blockchain industrije, posebno Bitcoina. Dakle, ako vjerujete u Bitcoin, vjerojatno biste trebali vjerovati i u RIOT. Iako, obje dolaze sa svojim poštenim udjelom rizika.