Sigurni novčić za trgovinu (XSTC) želi biti digitalna valuta koju vode zajednice. U ovom ćemo članku pogledati tehničke značajke Safe Trade Coin, budući putni plan i još mnogo toga. Pokušavamo procijeniti je li Sigurni kovani novac siguran za upotrebu.

Misija projekta Sigurna kovanica (XSTC)

Prema web stranica projekta, zajednica Safe Trade Coin (XSTC) planira pokrenuti platformu u kojoj je njena valuta integrirana i upotrebljiva. Od rujna 2018. nema mnogo dostupnih podataka o prošlim postignućima ovog projekta. Iako projektna web stranica navodi da se datum izdavanja bijelog papira trebao održati u lipnju 2018., tim još nije pružio bijeli papir.

Napušten i vraćen iz mrtvih

Prema mapi puta, izvorni tvorac Safe Trade Coin (XSTC) napustio je projekt još 2017. Web lokacija projekta ne navodi točan datum početka projekta; međutim, Cryptoslate kaže da je projekt pokrenut u studenom 2016. godine. Iako su mnogi kriptovalutni projekti u prošlosti propali, većina je to učinila ili nakon primanja sredstava ili nakon neuspješnih ICO-a gdje nije prikupljen kapital. S druge strane, čini se da Safe Trade Coin nema prethodnih javnih ili čak privatnih napora za prikupljanje sredstava.

U prvom tromjesečju 2018. započelo je oživljavanje projekta. To je uključivalo i pokretanje prve web stranice Sigurni kovani novac i istraživač blokova. U drugom kvartalu 2018. projekt je započeo promotivnu kampanju. Te informacije i daljnje rasprave mogu se naći na stranica Bitcointalk projekta.

Tehnički detalji

Sigurni trgovački novac koristi mehanizam konsenzusa Proof-of-Stake. Ono što ga razlikuje od ostalih novčića koji koriste PoS je njegova izdašna nagrada za ulog. Svi korisnici mogu očekivati ​​godišnju nagradu od 25% od ulaganja. To bi itekako moglo potaknuti korisnike da HODL koriste ovaj novac umjesto da ga trguju, što bi moglo stvoriti veću stabilnost na medvjeđim tržištima.

Međutim, nedostatak ovoga mogao bi biti taj što bi korisnici radije samo koristili XSTC kao investicijsko sredstvo, slično kao blockchain obveznica, umjesto da ga koriste za P2P plaćanja u stvarnom svijetu.

Također je važno napomenuti i druge detalje, kao što potvrda za uplate zahtijeva samo dva bloka. U ostalim kriptovalutama ovo broj je tipično veći. Na primjer, Bitcoin zahtijeva šest blokova. Ethereum zahtijeva najmanje pet. Iako se ovaj broj može uvelike razlikovati, veći broj potrebnih potvrda osigurava da transakciju nije lako reverzibilno. U osnovi, više potvrda obično znači bolju sigurnost.

Kružna opskrba iznosi 706.661.973 XSTC. Maksimalna opskrba je 840 000 000 XSTC. Drugim riječima, nešto više od 84% maksimalne ponude već je u optjecaju. To je pozitivan znak u usporedbi s projektima kojima nedostaje maksimalna opskrba ili onima koji imaju malu cirkulacijsku opskrbu u usporedbi s maksimalnom opskrbom. Novčanici za radnu površinu dostupni su i za operativni sustav Windows i Linux.

fotografija značajki XSTC kovanica s web stranice projekta

Značajke XSTC kovanica mogu se naći na web mjestu projekta.

Predložene značajke

Sigurni novčić za trgovinu (XSTC) svoj identitet cijeni kao projekt vođen zajednicom. To znači da članovi zajednice (posebno oni s iznimnim vještinama programiranja i dizajniranja) mogu pridonijeti ranim fazama formiranja projekta.

Na web mjestu projekta također stoji: „S prosječnom brzinom transakcije od 60 sekundi XSTC ima solidnu poziciju na tržištu. Naknade za transakcije relativno su niske i razumne. ” Čini se da je glavna tehnička značajka stvaranje escrow funkcionalnosti. To će vjerojatno biti velika komponenta buduće platforme Safe Trade Coin.

Tim i budući putokaz

Safe Trade Coin, kao i neki drugi projekti vođeni zajednicom, na svojoj web stranici ne navodi glavne suradnike. Međutim, nejasno je tko se točno razvija / doprinosi projektu i u kojoj mjeri. Čini se da ni budući putokaz nije toliko ambiciozan. Na primjer, pred kraj trećeg tromjesečja 2018. bijela knjiga još uvijek nije navedena na web mjestu projekta.

Uz to, do sada bi trebala biti osnovana Zaklada za sigurnu trgovinu. Bez obzira je li ova organizacija stvorena ili nije, nema puno podataka o njezinoj namjeni.

U četvrtom kvartalu 2018. trebali bi biti objavljeni iOS i Android novčanici. Napokon, negdje 2019. godine, trebali bismo očekivati ​​da započne razvoj escrow platforme. Od rujna 2018, još nismo vidjeli redovita ažuriranja ili interakciju zajednice na nivou onog što bi se očekivalo od vrhunskog projekta kriptovaluta.

Fotografija XSTC puta

Putokaz XSTC ne uključuje mnogo detalja o planovima za nadolazeća ažuriranja.

Razmjene

Za one koji su zainteresirani za kupnju Sigurnog kovanog novca (XSTC), postoji samo jedan izbor. Od rujna 2018. XSTC je dostupan samo na Coinexchange. Uz to, BTC je jedini trgovinski par dostupan na toj burzi. U usporedbi s većinom ostalih kriptovaluta, XSTC nema dostupnost razmjene.

Opet mrtvi?

Činjenica da je Safe Trade Coin (XSTC) nekoć bio napušten projekt nije dobar znak. Međutim, gora vijest je da se čini da projekt ne pokazuje nikakve znakove pozitivne podrške u svom drugom životu. Na primjer, nije bilo ažuriranja na Twitter projekta od svibnja 2018.

Postoji određena interakcija na web mjestima kao što je Bitcointalk, ali čak je i to ograničeno. Sigurni trgovački novčić treba češća ažuriranja i interakciju zajednice kako bi izgradio istinsku zajednicu.

Upozorenje da je isteklo hosting za istraživač blokova Safe Trade Coin.

Ova se pojava pojavila prilikom posjeta istraživača blokova Safe Trade Coin.

Zaključak: Je li siguran novac zaista siguran?

Kada je riječ o kriptovalutama, vidjeli smo brojne izlazne prevare i druge zločine. Dakle, koristi li kriptovaluta nazvana Safe Coin riječ “sigurno” kao način mamljenja nesuđenih investitora? Čini se da je odgovor ne. Ipak, nedostatak napretka ove tehničke nadogradnje i marketinških napora ove kriptovalute trebao bi biti zabrinjavajući.

Uz to, čini se da suradnici kasne s isporukom ključnih ažuriranja spomenutih u planu. Nakon što projekt objavi tehničku dokumentaciju i mobilne novčanike, imat ćemo bolju predodžbu o mogućnostima ovog projekta i njegovoj potencijalnoj ulozi u krajoliku kriptovaluta. Za sada još uvijek čekamo odgovore na ova pitanja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me